:-)))
na kivi vagyok rád nagyon:-))
kicsi Emmával szinkronban vagyunk, kedd reggel kapott tüszörepis szurit, 2 tüszüje volt:-)))
nekem meg valszeg mégiscsak aznap reggel lehetett tüszörepi, nem hétfön, mint ahogy korábban gondoltam:-) (uis az arcom egész más volt kedden:-)
a höméröt már nem használom, miután múlthéten tipikus pét mutatott a 13. napra, ami aztán a 18. napon volt csak.
meglátogattam Pockát és a három csimotát, nagyon édesek/helyesek:-)))
Pedruska!
Jó hogy felhoztad a topicot! Mi nem nyaralunk, hanem szenvedünk az időjárástól. Azért lásd be ez sokkal jobb program. Dávidom "találta" ki. Ő nyűgösködik én meg ugrálok neki. ;-)))
Lehet izgulni érted? Azért ha nem is nulladikra, de úgy vettem észre hogy -legalábbis itt a neten- a második sokkal de sokkal hamarabb összejön, mint egyeske. Szóval nyugodtan lehet, hogy úton van Verocskatesó. :-))
További részleteket mikor hallunk?
Döbyke, szegény kis Dávid:o(
de ha már aznap jókedve volt, az szuper:-)
hihetetlen mi mindent ki nem bírnak ezek az apróságok:-))
nekem elvileg most van pé, ami azért érdekes, mert a höm leesett és már 2 napja felment, de mára már majdnem olyan az lh csíkom mint a kontroll. na majd kiderül:-)
párom tényleg szuper, nagyon lelkes:-))
Pedruska, azóta javult a helyzet Veroval?
Halacska! Aranyos Tőled, hogy elismered amit elértem. Én csak ahhoz képest tartom kevésnek, hogy 18 évesen úgy terveztem, hogy nappalin tanulok tovább az Idegenforgalmin és ilyen koroban már min. 2 nyelvvizsgám és sokpénzes állásom lesz. De a lehetőségeimhez képest, ez a diploma is éppen elég (néha még sok is) volt. :-))******************* Mi egyébként akkor védekeztünk ilyen léha módon, amikor én megijedtem a gyerekvállalástól és 2 hónapig szüneteltettük a dolgot. Nekünk bevált a léhaság mert nem jött össze Mini Manó. Sőt megvárta amíg már idegbetegként várom a hüje 2 csíkos tesztet. :-)) Szóval jó esélyetek van, hogy még nem lesz 3. ebihal. ;-)))
Döbike, miért ne lenne nagy szám, hogy egy törpe "segítségével" kaptad emg a diplomádat! Szerintem ez tök nagy dolog, és elég kevesen csinálják ezt meg, tényleg kitartó vagy!
Tenni teszünk az új ebihalért, igazándiból nem (nagyon) védekezünk, semmi gyógyszer, meg zokni, meg ilyenek, de azért 1 picit figyelek :-))))) (és időben megfutamodom :-) )
Pedruska!
Nagyon sajnálom, hogy ideiglenesen "elromlott" Verocska! De ahogy nekem is írtad, ezek a hüjeségek csak átmenetiek. ;-)) Kívánom, hogy rövid időn belül visszaálljon minden a normális kerékvágásba.
-------------------------------------------
Halapa!
Köszönöm a gratulációt, és művelődésszervező lettem! Tudom ez nem nagy szám, de nekem magánerőből, munka mellett csak erre futotta. :-)) Egyébként hogy van nálatok ez a kistesó prodzsekt? A feleséged szeretne 3.at, Te pedig nem? Azért tesztek is valamit a legkisebb halért vagy ha összejön összejön elvet követitek? ;-))
-------------------------------------------
Eccsi!
Örülök, hogy végre teljes az összhang a Pároddal babailag! Úgy láccik idő kellett neki amíg megérik erre a fontos elhatározásra. Mondjuk az nem jó, hogy nem megy minden magától, de remélem (és kívánom), hogy mihamarabb örülhess a terhesség nehézségeinek! ;-))
------------------------------------------
Nekünk egyébként nehéz hetünk van. Hétfőn kaptuk meg a3. hós oltást amitől Dávidom teljesen kidőlt, de lázas nem lett, csak hőemije lett. Ma pedig a Heim Pálban voltunk könnycsatorna szondázáson. Borzasztó volt. :-(( Minket kiküldtek, de a folyosó végén is hallottam ahogy sikítva üvölt a drágám, amitől én elkezdtem bőgni. :-(( Állítólag nem fáj annyira, mint amennyire ordítanak, de azért mégiscsak tűszerű nyavalyával szúrnak a szemébe... Szegénykém annyira kiakadt, hogy ijedtében még a bal kezére is rátalált (csak a jobbat nézi és eszi), szívta vadul, majd beájult a mellkasomon... ;-)) Azért annyira nem viselte meg, mert a nap hátralevő részében olyan volt mint szokott: vigyorgott ezerrel és be nem állt a szája.
Mármint a zasszon probálkozik a 3. gyermekkel, én meg nem....
De most úgyis mind1, épp a mikulás bácsi nézett be hozzánk egy hétre, így ülök a nappaliban a zágyon, ölemben a notebook, és fórumozgatok :-)
Manócska, pedig válaszoltam, még rögvest. Úúúúútálom néha a technikát :-(
Szóval most fürden vagyunk, holnap délután nyomulok fel pöstre, aztán dolog, aztán megint dolog, majd robogok vissza szerdán a femilihez. Péntek reggel megyek repülőorvosira, aztán meg randizom cicajammal. De holnap délután felhívlak jó?
Pedrus, a meleg, vagy a szeleburdi idojaras szerintem is lehet ok. Hanganak is volt egy bo nehezebb hete, de most megint jobban alszik. Igaz, o nem csinalt ilyen feloras bulit, viszont egy ejjel ebredt vagy hatszor... Szerencsere cumi vissza, es ket perc mulva alvas, de akkor is ki kellett kaszalodni hozza, igy elegge felszabdalta az ejszakamat. Egyszer volt csak, hogy masfel orat nem aludt ejszaka, de akkor sem sirt, csak matatott, rendezkedett, maszkalt ossze-vissza az agyunkon, - odavettem, hatha ugy megnyugszik, de nem. (Megjegyzem, engem nem tor le a dolog, ha tehetnenk, mi mar most probalkoznank a kistestverrel ! Alig varom ! ;))
vagyok én is, de sosincs kedvem fórumozni. Verocska a szülinapja óta "elromlott", és gázosak az éjszakáink. Majdnem minden éjjel bőg valamennyit, fél óra - két óra a "szokásos" mennyiség és halvány lilám sincs, mijaszentszar történt vele. Korábban ugye gyönyörűen bírt aludni estétől reggelig.
szóval pocsék a kedvem :-((((
tegnap már hagytuk sírni, így fél óra alatt elfáradt és aludt tovább. Nade ez olyan kegyetlen.
amúgy tök édes, napközben semmi baja, már végigsétál a szobán egyedül, és rengeteget dumál, imádom!
Döbike, leveleket megkaptam, nehari, hogy nem írtam, de a fent említett okok miatt a levelezést is (meg minden egyebet is) hanyagoltam mostanság.
hétvégén mi is Füreden voltunk, hallod, HALCI??? (nem tudtam, hogy még ott vagytok :-(
Döbyke:
Mi balatonfüreden tengetjük életünket, végre sikerült megoldanom a mobil internyetet, így most a notebookommal is tudok, bárhol, bárhonnan internyetezni. Amúgy jól vagyunk, minden rendben, élünk, pihenünk. Bobusnak én is írtam, de nem válaszolt, remélem minden rendben nála. Szöszikének is küldtem esemeset, (aláhúz)manó is a baaltonnál sütetti a hasát :-)
szija Döbyke!
grat a diplomaosztóhoz:-)))
legalább kaptál valami rendes kivitelt? mert én eléggé csalódott voltam, olyan az egész mint a nyelvvizsga-bizijeim, osztán abból meg van elég...:o)
Pedruska már akcijós;-))
nekem ugye nagy nehezen megjött múlthéten, duphastonnal, hétfön jártam a dokinál (akit most már kifejezetten kedvelek, föleg mivel sikerült megtapasztalnom egy ott dolgozó, maxibunkó dokit). 5. cnapon volt jobb oldalon egy 6mm kis kerek cisztám, mondta rá hogy na ottan lesz pé:-))
szóval megúsztam a bogyószedést egyelöre, aug végén meetingelünk a dokival és ha addig nem zebrásodom be, akkor kapok gyógyit.
így most már megnyugodtam, szerelem-romantika van és nagyon lelkes párom:-)))
olvassa a felkészülös fórumot, az eszem megáll:-)))
pajzsmirigyemmel elvileg minden ok, vérvétel, ultrahang negatív. de mivel a szakdoki tapintásra és már rámnézésre is mondta, hogy van egy kis gond biztosan, erre fokozottan odafigyelek, hiszen valszeg csak most van kezdödöben a dolog.
vettem babymarkot/hétfön próbálom ki/ és hömérözök is:-) ma megcsináltam az utolsó, Pocka-féle persona-tesztet, ami letiltott, vagyis ez azt jelenti hogy nem olyan messzi a pé:-))
legkésöbb 16. napon meglesz:-)) szúrkál is a kis dög néha:-)
e-vitamint és elevitet, meg fokhagymatablettát reggelizek:-)
a méhem hátrahajló lett, eddig nem az volt...
és sikerült aranyérre szert tennem, szerencsére megijedt a kenöcsöktöl és már nem vérzik. :o)
micsoda zsírpárnákról beszélsz?? 2 héttel szülés után nem akarták elhinni hogy babás voltál:-) bizti csini mami vagy:-)
Dávid hol tart súlyban? már olyan nagyfiú lehet:-))
Halihó! Lógóóóós Népség!
Merre vagytok??
Mesélek egy kicsit, jó? Szóval ma Manócskával megjártuk a diplomaosztómat. Egész végig gyönyörűen aludt a kenguruban! (amit ezúttal köszönök _Manonak mert ő beszélt rá és télleg bevált). Babakocsit továbbra is útálja, de hála az esti sétáknak amit úgy teszünk meg, hogy én cipelem, csak úgy folynak le rólam a zsírszalonnák. ;-)) Hétfőn kapjuk a 3. hós oltást amitől kicsit tartok, de remélem nem lesz gáz. Viszont rossz hír, hogy úgy néz ki könnycsatorna elzáródása van kicsifijamnak amit meg kell szondáztatni. :-(( Remélem nem olyan szörnyű, mint ahogy hangzik...
Ezt leszámítva élünk és virulunk! :-)))
Pedruska,
Megkaptad a két emilemet? Nem fárasztottalak le nagyon? Ha igen, nyugodtan mond meg. Belevágtok kistesó prodzsektbe? Olvastam, hogy habozol...
Szöszike,
Mizújs pisi baciilag Larácskánál??? Jól vagytok? Vagy mostan mán' Balcsin vagy és nincs net?
Halapa,
Gyermekeid nem betegeskednek mostanság ugye?
Eccsike,
Ciklusaid hogysmintvannak? Mesélj má' Te is kicsit
Bobuska,
Tőled meg e-mailt várok a fejleményekről.. Hazajöttetek mán? ;-))
Macskacic,
MEkkora már Levente? (nem olvasok már szt2-t)
Na megyek olyat teszek amit már régen: megfürdök. ;-)) (zuhannyozni azé' szoktam)
Cicó, köszönöm kérdésedet, velem nincs most semmi érdekes. :) Dolgozom, itthon nagy a felfordulás - kicsit felújítgatunk, aztán holnaputántól nem leszek egy hétig, megyünk Debrecenbe vadászkutyás táborba a három döggel. :) Jó lesz végre egy kis változatosság, kiszakadás az utóbbi hónapok monotóniájából!
tyűha, szuper recept! viszont nem szeretem a marcipánt, lehet úgy, hogy a marcipánlap helyett is piskótalapot csinálok? gondolom, igen, nem?:) ez jó!:D
kicsi Emma-keresztanyu, hogy vagy?:)
Pedrus, megnéztem Verot, nagyon klasszak a képek! Ezt a ruhát kifejezetten a szülinapra vetted Neki? Állati csini benne! Olyan furcsa, hogy így megnőtt, épp azt néztem, hogy pont most van a baba-lét és a kisgyerek-lét határán. A kis karja, keze még olyan babás, de a tekintete már a kisgyerekek világra való rácsodálkozását tükrözi. Milyen egy egyéves anyukájának lenni? Sajnálod -e, hogy ilyen gyorsan megnő, és egyre inkább függetlenedik, vagy várod a fejlődését, az első mondatot, a szobatisztaságot, stb. Vagy gondolom, leginkább mindkettő.
Cicóka, íme a torta!
remélem, nem lesz tele krikszkrakszokkal, úgy másolom ide...
Marcipános-gyümölcsös torta
Hozzávalók: marcipános laphoz: 20 deka marcipán, 2 tojás, 7 deka cukor, fél narancs reszelt héja, 10 deka darált mandula. Marcipánt nagyon apró darabkákra vágjuk, sütőt előmelegítjük. marcipános lap hozzávalóit egybegyúrjuk, sütőpapírral kibélelt tortaformába belenyomkodjuk, 18-20 percig 2-es fokozaton megsütjük, kiborítjuk (nekem töb idő kellett a sütéshez)
Piskótalap: 2 tojás, 2 evőkanál narancslé, 5 deka cukor, 1 vaníliás cukor, 8 deka liszt, 1 teáskanál sütőpor. A fehérjéket narancslével habbá verjük, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, majd később a lisztet, sütőport és a tojások sárgáját. Tortaformában sütőpapírral megsütjük, kb. 20 percig. 5 percig még a formában hagyjuk, majd kiszedjük.
Krém: 50 deka gyümölcs, (legfincsibb az eper-málna-szeder változat, de mással is lehet), 10 deka zselatin, 25 deka mascarpone sajt, 3 deci joghurt, 7 deka cukor, 1 vaníliás cukor, 2 citrom leve, héja, 5 deci tejszín.
Zselatint beáztatjuk a csomagolásán szereplő utasítás szerint (én kb fél deci vízben kevertem el). Mascarponét, joghurtot, vaníliás cukrot, citromlevet, reszelt héját összekeverjük, beletesszük a felmelegített, de nem forralt zselatint és 4 deci felvert tejszínt óvatosan hozzákeverünk.
Sütőpapírral kibélelt (oldalát is!) kapcsos tortaformába tesszük a marcipános lapot, erre rátesszük a krém 1/3-át, rá a piskótát, krém további 1/3 részét. Rádobjuk a gyümölcsöket, többi krémmel befedjük. A maradék 1 deci tejszínt felverjük és a tetejét-oldalát ezzel díszítjük, rakhatunk a tetejére is gyümölcsöket, csokidarát.
jajj, Csajok, elfelejtettem mondani, hogy milyen jól megy a fogyózás! Már -5 kilónál tartok!!! Évek óta nem voltam ennyi kiló. Megvan a kitűzött cél, de persze még mindig nem vagyok elégedett...
sziasztok!
megkésve ugyan (hétvégén nem voltam), de nagyon sok boldogságot kívánok Veronak és szüleinek!:)) megnéztem a képeket, a nagykislány továbbra is gyönyörű, sőt egyre... a torta pedig... jaj... megkóstolnám! Pedrus, elküldöd nekem is a receptet? nagyon ügyes vagy!!
én is dög fáradt vagyok, itt kókadozom a melóhelyen. tegnap sütöttem, főztem a vendégseregnek, akik Dani köszöntésére jöttek.
emlékszem tavaly már a szülinapja előtt jó pár hónappal tanítottuk neki a gyertyaelfújást, és fújta is ezerrel. idén meg már egyből tudta mit kell, 3x is újra kellett gyújtani, annyira élvezte.
ismét nosztagiáztam is kicsit a 2 évvel ezelőtt történteken, olyan jó volt.
szombaton meg visegrádon voltunk bobozni és kirándulni. Danival is csúsztunk 3x is, nagyon élvezte, semmi félelem nem volt benne, csak mondogatta még még.
eccsi gyorsan jöjjön rendbe a pajzsmirigy, hogy lehessen rendesen babó. a barátnőmék is ezért várnak még a második babával, mert neki is a szülés óta van pajzsmirigy problémája.
most csak pár képet tettem fel ide: http://babanet.hu/album/main.php?album=231 , a többi is jön majd, csak a rendes weboldalunkra, csak az kicsit több szerkesztést kíván.