Keresés

Részletes keresés

alminar Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5332

Most mondták a tvben, hogy okt 23 miatt már holnaptól forgalomkorlátozások lesznek, hát remélem azért még a színházig eljutok....

Ha a metro és földalatti működik, az már elég nekem.

Előzmény: alminar (5331)
alminar Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5331

Köszi az ötletet, meg annak is köszi, aki írt mailt :)

Sajna a novemberi előadások nekem biztos nem jók, így marad ez, aztán majd csütön valahogy hazavánszorgok MÁV -sebességgel ....

Előzmény: oldadore (5330)
oldadore Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5330
A pénztárnál szombaton jártam, akkor még keresgéltek, tehát nem látszott reménytelennek jegyet kapni 22-re. Sose csüggedj, a gyakorlat azt mutatja, hogyha ott vagy az előadás kezdetekor, nem kell onnan elmenned.

1 módszer: aznap 13 h után hívd fel a pénztárt, és elszántan kérjél jegyet v. pótjegyet. Akármit válaszolnak is, akkor már számítanak rád (rendes színházi népek), és végül kerül jegy és mindig sikerül bejutni... :D

Előzmény: alminar (5329)
alminar Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5329

A szerdaira be lehet vajon még jutni?

Akár pótjeggyel is? Annyira jó lenne színházba menni, és ha még SzT játékát is élvezhetném, az még plusz dolog lenne.....fény az alagútban....

Innen jön valamelyikőtök?

Előzmény: oldadore (5327)
oldadore Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5328

Tv2 videó:

"Mv: - Akcióban Szervét Tibor! Tegnap mutatták be a Para című filmet, amire több híresség is kiváncsi volt. Van benne szerelem és egy kis mágia, no meg rengeteg vidámság és izgalom. Akárcsak a forgatáson. Ezt idézte fel a film után az egyik főszereplő.

Szervét Tibor: - Üvegszilánkok állnak ki az ember nyakából, és dől a vér. És amikor ezt forgattuk, szerintem nem volt melegebb nulla foknál.”

A Para egy csapongó vegyesvágott lett, amelyben színészek végzik el a piszkos munkát; nekik kell megteremteni a csetlő-botló, papírmasé alakoknak a hitelét. Így olykor karikíroznak, máskor drámáznak, kikacsintva kegyetlenkednek vagy éppen ripacskodnak. Van, akinek ez jól áll: például Bánsági Ildikónak, Csuja Imrének, Halász Juditnak és olykor-olykor Szervét Tibornak, de a többieken lötyög a szerep.”

(Mézes Gergely: Elvégezték a piszkos munkát = Vasárnap Reggel, 2008.10.19.)

„Fazakas túlbonyolítja a filmjét, mindenből, krimiből, akcióból, komédiázásból igyekszik jó sokat belepakolni, ezért aztán zagyvává válik, és ami – vélhetően – jól mutatott papíron, az a vásznon már kevésbé teszi. Javára írhatjuk azonban, hogy mozija ennek ellenére nem unalmas, és színészeinek többsége jól játszik, úgyhogy benne van a lehetőség, hogy másodjára jobbat „ugorjon”.”

(Roman István: Félelem a mozikban. Para = FigyelőNet, 2008.10.16. )

oldadore Creative Commons License 2008.10.20 0 0 5327
CC, feltétlenül nézd meg színházban a Castel Felicét amíg lehet, mert a nézők nélküli laboratóriumi film meg sem közelíti az előadást (majd meglátod). Az utolsó előadásra – a kedvenc helyedre - most nem volt jegy, de az info: „előadás előtt minden lehet”.

A Farkasok és bárányok is nagyon jó, pörögnek a szereplők. :)

Előzmény: ColinCrazy (5311)
oldadore Creative Commons License 2008.10.18 0 0 5326
velem is gyakran megesik, hogy színházra találok és betévedek... :D
Előzmény: alminar (5325)
alminar Creative Commons License 2008.10.18 0 0 5325
Egy buszmegállót kerestem....... és színházra találtam.
Előzmény: oldadore (5322)
oldadore Creative Commons License 2008.10.18 0 0 5324
köszi :)))))
Előzmény: certaldo (5323)
certaldo Creative Commons License 2008.10.18 0 0 5323
A vasárnapi Napkeltében (m2, mert a műsor második felében lesz és az csak ezen fogható) beszélgetés Osztrovszkij: Farkasok és bárányok-járól a bemutató ürügyén.
oldadore Creative Commons License 2008.10.16 0 0 5322
Nem tévedtél nagyot, ha a Pinceszínházat találtad ;), pedig netán a Sanyi és Aranka Színházat kerested. Jó helyen jártál, mindössze két kis párhuzamos utca van köztük.

Lukáts Andor színházában most láttam a „Tiszta vicc”-et Csákányi Eszterrel, Margitai Ágival, Kováts Adéllal – érdemes lesz azt is megnézni.

és akkor még jön a Farkasok és bárányok is... napi 2 óra lazításra igenis szükség van :)

Előzmény: alminar (5320)
oldadore Creative Commons License 2008.10.16 0 0 5321
...egyetértünk, mert szerintem a Libikóka egyre helyesebb darab – már így harmadszorra is ;) - és SzélesTamás Luigi-át én is nagyon megjegyeztem magamnak a 2006-os Anconaiban.

Ami pedig a IV. Henriket illeti, én is nagyon szívesen megnézném bárhol, hogy megállapíthassam, hogy akkor most a történet, a rendezés, vagy IV. Henrik miatt jut eszembe még ma is olyan sokszor Ez az előadás (amit akár százszor is szívesen megnéznék a Radnótiban még mindig).

Egyébként van egy szenzációs IV. Henrik kép-gyűjteményem, ugyanis a mi bemutatónk idején 16 féle előadásból sikerült összegyűjtenem a IV. Henrikek fotóit a netről.

Ezen a képen Marcello Mastroianni látható (hogy olasz példát hozzak),

(Enrico IV film 1984 - Italy)

így pedig Ian Mc Diarmid játsszotta IV. Henriket
Előzmény: alminar (5320)
alminar Creative Commons License 2008.10.16 0 0 5320

Igen, a IV. Henrik nekem is hiányzik, pont a búcsúelőadásra sikerült eljutnom, még a Jane Eyre (ez ugye nem SzT-s) is tetszett a Radnótiban, bár az nem volt olyan népszerű, mint a Pirandello-darab...

Titkon reménykedem benne, hogy a 2 kedvenc olasz színészem közül valamelyik eljátssza IV. Henriket, és sikerül eljutnom rá :)

Ma sikerült eltévednem Budapesten (ami gyakran előfordul), viszont megtaláltam a Pinceszínházat, meg is céloztam a Libikókát és a Válás Budán-t , az ok mindkét esetben egy széphangú , SzT monogramú színész :))

Sajna ebben a félévben nagyon le vagyok terhelve, remélem később is lesznek még a darabok....

Előzmény: oldadore (5307)
oldadore Creative Commons License 2008.10.16 0 0 5319
Tóth Ágnes Veronika: Kisemberek, nagykutyák – Para = Kultúra.hu, 2008.10.16.

„Fazakas Péter kifejezetten élvezetes mozit dobott össze. A poénok működnek, nincs a szokásos kínos érzés az emberben, amit mindannyian ismerünk hazai vígjátékokat nézve, hogy akkor most kéne nevetni, vagy mi van...? Nem, ez a szöveg működik, és nem csak a szöveg, nagyon klassz a rafinált, maszatos, házi barkácsolást idéző látvány. A "maszatos" látvány, a fekete humor, a kegyetlenség, a figurák elnagyolt, bohózati jellege miatt több stílusparódiát is egyesít a Para, van benne persze akció, romantikus komédia, némi horror, de mindez háziturmix jelleggel. Különben éppen ez a heterogenitás a varázsa.

És ami a legfontosabb: igazán erős színészválogatott vonul fel a Parában. A Szervét Tibor által alakított, sima modorú, de kíméletlen intellektuális bűnözőfigura nem akárki, van igazság abban, hogy "az életével játszik, aki az erősebbet ...".

oldadore Creative Commons License 2008.10.15 0 0 5318

Ronda, de néha finom. Para = [origo], 2008.10.15.

”A színészek össze-visszák és zabolátlanok, így aztán kicsit úgy esik, ahogy puffan. Csuja hozza a szokásos, megbízható, pontos visszafogottságot, partnere, Für Anikó viszont bohózatban pörög. Nem rosszul, dehogy, csak annyira más stílusban, hogy Csuja realizmusa mellett gyakran ripacskodásba fordul át. Szervét halálosan komolyan veszi magát, legalább egy Keyser Sözét, vagy valami még borzongatóbbat szeretne kicsiholni a vásznon töltött percekből, és Fazakasnak nem volt ereje azt mondani, hogy "Te Tibor, figyelj, nem A keresztapá-ban vagy." Vajdai Vilmos és Kamarás Iván egy tíz éves Guy Ritchie-filmből érkeztek, az elrabolt lányt játsszó Pálmai Anna csöpög a hamis pátosztól. És akkor jön a minden ízében tökéletes Thuróczy Szabolcs és alig hét percet kap a vásznon.” + Trélerek
oldadore Creative Commons License 2008.10.14 0 0 5317

Szuper volt az mtv1 mai adásában a Radnóti Színház május 20-iki műsorát – közeli képekben is – újra látni, és a remek előadásokban újra átélni Kosztolányi Dezső gondolatait :). Jó csapat van együtt ebben a színházban...
oldadore Creative Commons License 2008.10.13 0 0 5316

Interjú Fazakas Péterrel, a Para  című egészestés mozi elsőfilmes rendezőjével:

„A pécsi filmfesztiválon nyitófilmként frenetikusan fogadta a közönség: tapsikoltak, nevettek, izgultak. Messze jobban, érdeklődőbben fogadták, mint amire számítottam. A hivatalos keddi sajtóvetítés is jól sikerült: nem sms-ztek közben az újságírók, nem mentek el egyből a film után.”

(Pancserek utolsó vérig = Index, 2008.10.13. + videó)

Véres matiné - Para = ILovePécs, 2008.10.09.

„A szocreál groteszk megvilágítására hajlamos magyar filmvilágba tényleg csak a romlott kapitalizmusnak kellett betörnie, hogy a receptet itthon is alkalmazni lehessen.  Így születhet nézhető és szerethető magyar krimi-vígjáték.” (+ videó)
oldadore Creative Commons License 2008.10.13 0 0 5315
Szabó G. László: Az első magyar horrorbörleszk = Új Szó Online - Bratislava, 2008.10.12.

„A Moveast Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmje Pécsett – versenyen kívül – Fazakas Péter Parája volt, amely kriminek és élettani drámának ugyanúgy nevezhető, mint horrorisztikus elemekkel megtűzdelt abszurd vígjátéknak.

Kicsit olyan tarantinós „magyar tarka”, amelyben egy gyenge ember küzd a sikerért, és a végén le is győzi a gonoszt. Örök vesztesek, pancserek és lúzerek története a Para. „Ez nem az élet – hangsúlyozta a vetítést követően a rendező –, hanem egy sajátos életvitel, filozófia, gondolkodás mesében előadva. Tehát nem a konkrét valóságról szól, hanem arról, ami bizonyos helyzetekben bennünk, a belső valóságunkban játszódik le.” Több milliós tartozásba keveredik egy ötvenes ex-rendőr, munkaadójának elrabolják a lányát, barátja örökösen szorong valamitől, felesége naponta szellemeket idéz, aztán hirtelen mindnyájan belekeverednek egy zűrös, krimibe illő ügybe. A film első húsz perce még nem szögezett a székhez, onnantól fogva azonban – a szellemes dialógoknak, a jól megírt epizódoknak és nem utolsósorban a remek színészi alakításoknak, Csuja Imre, Bánsági Ildikó, Für Anikó, Szervét Tibor, Pálmai Anna, Vajdai Vilmos, Kamarás Iván és Scherer Péter játékának köszönhetően – egy jól pergő, kitűnően vágott horrorbörleszket lát a néző.” 

oldadore Creative Commons License 2008.10.09 0 0 5314
Fotó: Bielik István (4 kép)

Nádai Ibolya: Libikóka több mint húsz méter mélyen

= Képes Újság, 2008.10.09. p.15.

Rendkívüli szabadtéri előadás keretében tartotta évadnyitóját a Pinceszínház. Ki gondolta volna: ha nincs a Rákóczi téren három védett fa, nincs a különleges bemutató sem!

A színházi élményt kivételessé tette a metró építők által biztosított különleges helyszín. A nézőteret egy 20 méter magas lépcsőtornyon keresztül lehetett megközelíteni. A szervezők fel is hívták a figyelmet, hogy akinek tériszonya van, vagy nehezen mozog, annak nem ajánlják a részvételt. Munkavédelmi sisakkal a fejen, 240 lépcsőfok megtételével lehetett lemenni. 53 méter hosszú, henger alakú, bányászolt szakaszban ültek a nézők, ahol a metró elkészültével a szerelvények közlekednek majd. Horváth Ferenc építésvezető elmondta: 65 ezer köbméter földet távolítottak el, és az építkezés miatt összesen 22 fát vágtak ki (17 egyébként is beteg volt). Azonban 3 védett fa miatt nem egyetlen óriási lyukat, hanem alagutakat fúrtak, hisz egyikük olyan ritkaság, hogy egész Európában a Rákóczi téren álló az egyedüli példány: kétfajta platánból nőtt egybe.”

Előzmény: oldadore (5297)
oldadore Creative Commons License 2008.10.08 0 0 5313
:) erős kisugárzása van mindig
Előzmény: zizü (5312)
zizü Creative Commons License 2008.10.08 0 0 5312
De jól néz itt ki.
Előzmény: oldadore (5300)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.10.05 0 0 5311
oké, megpróbálok nyitvatartási időben eljutni a szervezésre. ha nem sikerül, akkor majd az emlékeimből élek. végül is örülhetek, hogy 4x láttam az előadást. (Dunánk nincs, úgyhogy ott nem is fogom.)
Előzmény: oldadore (5307)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.10.05 0 0 5310

http://www.radnotiszinhaz.hu/index.php?id=398&cid=35370

Tisztelt Közönségünk!

Csomós Mari betegsége miatt Osztrovszkij: Farkasok és bárányok című előadásában Murzaveckaja szerepét Almási Éva játssza.

Változások az október havi műsorban:
az október 17-i, pénteki és
az október 21-i, keddi előadások ELMARADNAK.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a megvásárolt jegyek becserélhetők BÁRMELY november havi Farkasok és bárányok előadásra (2. vasárnap 17 óra, 4. kedd, 7. péntek, 21. péntek, 28. péntek 19 óra), vagy október 17-ig, illetve október 21-ig visszaválthatók.
Kérjük, hogy tájékoztatásért forduljanak közönségszolgálatunk dolgozóihoz (VI. Nagymező utca 11.; tel: 322-1071 vagy 3-210-600/119. mellék; szervezes@radnotiszinhaz.hu).

M E G É R T É S Ü K E T   K Ö S Z Ö N J Ü K !

a Radnóti Színház Igazgatósága

Előzmény: oldadore (5301)
oldadore Creative Commons License 2008.10.04 0 0 5309

„Para - az év legszellemesebb filmje, a TV2 ajánlásával”:

Képgaléria:

http://www.tv2.hu/Galleries/para_galeria

Videó:

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=381923

oldadore Creative Commons License 2008.10.02 0 0 5308
Ez igen, hogy mennyire képben van az is, aki mostanában nem jár színházba sem :) köszi a segítséget. Mi meg mérjük a centit...

Előzmény: Bozorka (5305)
oldadore Creative Commons License 2008.10.02 0 0 5307
Nos, egyáltalán nem vagy az, mert bizony jól emlékszel. A Castel Felicének tényleg volt már utolsó előadása április 10-én, és mégis most tovább játsszák még 4-szer. November 14-én lesz az utolsó(? :)).

Ezzel igazán nincs is probléma, a baj csak ott van, hogy ez – a mégis megvalósíthatónak látszó - példátlan eset sajnos nem fordulhatott elő eddig, mint például a IV. Henrik esetében sem! Pedig milyen nagyon vártuk, mennyire szerettük volna... a szinhaz.hu-s fórumon is hiányolták...

CC, én már biztosítottam a jegyemet, de te sem késtél le semmiről, időben vagy, ha odatelefonálsz, rendben lesz. A Duna TV filmjét meg majd jegyzetelem. ;)

Előzmény: ColinCrazy (5304)
oldadore Creative Commons License 2008.10.02 0 0 5306

... meg ilyen, 1996-ban

(a kis asztrovi saját bajusszal :D)

a Pesti Színház "A dzsungel könyve" első előadásaiban

amikor Sir Kán elsöprően lázító dalát énekli

a farkasok között

Előzmény: ColinCrazy (5303)
Bozorka Creative Commons License 2008.10.02 0 0 5305

Sziasztok!

Ezt találtam:A Duna Televízióban október 19-én lesz látható a Castel Felice tévé-változata, melynek stúdiófelvétele nyáron készült, Valló Péter rendezésében.

Bocsánat, hogy mostanában nem jövök, de mostanában nem járunk színházba és nem igazán tudok újat mondani. Azért olvasni szoktalak titeket és egy kicsit irigykedem:-).

Üdv mindenkinek, Bozorka.

ColinCrazy Creative Commons License 2008.10.01 0 0 5304

teljesen hülye vagyok, ha azt hittem, a Castel Felicét már levették a műsorról? vajon mért emlékszem így?... az Emberbarát mellett az utóbbi időben ez volt a kedvenc SzT-s előadásom. ugye felvette valamelyik tévé?

szeretnék ott lenni az utolsó előadáson. Oldadore, megkérhetlek, hogy nekem is vegyél jegyet a szokásos helyre? :) (persze, ha még van egyáltalán.)

Előzmény: oldadore (5301)
ColinCrazy Creative Commons License 2008.10.01 0 0 5303
hm, ilyen volt, amikor megszerettem. :)
Előzmény: oldadore (5300)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!