"Az SZDSZ a liberalizmus eszméjét járatta le." No ez az egyik olyan állítás, amelyre soha egyetlen konkrét bizonyítékot nem láttam. A liberális értékek nagyon sok ember számára fontosak, viszont kétségtelen, hogy ezek jelen pillanatban háttérbe szorultak. Én azért próbálok tenni, hogy ez ne így legyen, és az egyetlen magyarországi párt, amely ezt képviseli, jól szerepeljen.
Félek, hogy nagyon sok embernek a liberalizmus nem a viszonyítási alap. Liberális - antiliberális, nem sokat mond. Arról viszont van fogalma, hogy Horn-Kuncze kormány. Ezek után mondhatsz amit akarsz a liberalizmusról...
Irígyellek, mert te nagyon könnyen találsz olyant, akinek esze ágában nem volt az SZDSZ-re szavazni. Én viszont vagy három éve most láttam elöszőr mezei SZDSZ szavazót:)))
Én a magam részéről mindenkit arra igyekszek rábeszélni, hogy az SZDSZ-re szavazzon. Bízom benne, hogy sokan megértik a liberális értékek fontosságát a jelenlegi kormányzat antiliberális politikájával szemben.
Tudod mi a különbség az SZDSZ és a Centrum között?
Az, hogy amíg a Centrum jön, addig az SZDSZ megy.
Ennyit Kuncze tekintélyéről. (Egyébként épp ma beszéltem le egy faszit arról, hogy az SZDSZ-re szavazzon. Az volt a legfőbb érve, hogy Kuncze a legszimpatikusabb politikus. Nem is tudod, milyen könnyű volt meggyőznöm, ha előbb tudok a Centrumpártról, azt ajánlom neki, hiszen nem szabad egyből a másik oldalra vinni, de így kénytelen voltam:)))).
Akkor mivel magyarázod az SZDSZ csúfos szereplését mostanában? Mr. Átlátunkaszitán... Nagyon rossz duma!
Egy szükségszerűeséget néha nehéz felismerni! Főleg ha nem akarjuk!
Kedves Sacco! Ne erőlködj. Azt szokták mondani, átlátunk a szitán... Aki liberális meggyőződésű és a jelenlegi kormány távozását akarja, az az SZDSZ-re szavaz. Kunczéék állításoddal ellentétben nem járatták le sem magukat - esetleg ha ezt valamivel alátámasztanád... -, sem a liberalizmus eszméit.
Hiába strapálod magad - nyilvánavlóan talpas Fidesz ügynök vagy, a könnyen pótolható fajtából -
ezzel a dumával, nem versz át senkit:
Aki az SzDSzből a parlamenti bejutásra teljesen esélytelen Centrumba átszavaz, csak a saját politikai tökéjének az elvesztéséhez járulhat hozzá, az 5% küszöb miatt.
Ebben pedig csak a Fidesz és a MIEP érdekelt.
Szerintem van esélyünk!
Az SZDSZ nagyot fog zuhanni. Hívei elpártolnak ahogy én is. Sajnos. Nem én kartam így, de így sikerült. A bizonytalanokkal az a baj hogy bizonytalanok. :) Hogy lehetne őket elérni?
Az SZDSZ szavazói azonban megbízható értelmes emberek. Magasan kvalifikáltak. Ez a réteg fogékony lehet a Centrumra!
... és az MSZP-től, a Munkáspárthoz vagy az Új Baloldalhoz
... és a MIÉP-től, az FKGP-hez
... a FMPP-től a Centrumhoz vagy az Új Baloldalhoz
...stb, stb,....
200-250 000 szvazat kellene az 5%-os bejutási küszöbhöz. Kb., ennyi a bizonytalanok száma.
Hát, az ideális strukturában van két egymást nem szerető közel egyforma nagy párt és egy kis párt a cenrumban, amelyik ide oda tud billegni, anélkül, hogy elveszitené az arcát.
Ez biztosítja a stabilitást és a rugalmasságot is egyszerre, anélkül, hogy a nagykoalicióval szükségszerüen bekövetkező kontrollálatlan hatalom, ami gyakorlatilag egypártrendszer, bekövetkezne.
Ha sz SZDSZ-től átszavazunk a Centrumhoz vélhetőleg a Fidesztől és az ingadozóktól is sokan csatlakoznak majd. Az MDF-ből nyilván úgyszintén. Így sokkal több esélyünk van megcsípni az 5 vagy akár több %-ot is!
Aljas gúnynak érzem ezt a megfogalmazást!
S úgy látom sokan félreértették a szándékaimat. Egyelőre én ezt csak javaslom. Szívemhez az SZDZS állt közel egészen 1994-ig, akkor történt az ismeretes törés. Amikor az MDNP alalkult rokonszenvesek voltak, de gyengék. Néha a MIÉP is tetszett például Lentner, de más tagjaitól a falra mászom. Had ne kelljen mondanom miért. MSZP nálam kilőve. Fidesz szintén a legújabb botrányai miatt. 1998-ig szimpatikusak voltak. És valamelyest most is van egy két arc. Pl. Pokorny. Most megalakult két markánsan új erő. Az Új Baloldal nekem túl balos íző. Ezért inkább a Centrumot ajánlom!
Nézd meg az olaszokat! Volt vagy 50kormányuk, a II.vh óta, és nézd meg hova jutottak közben életszinvonalban, meg a gazdaságukkal!
Pont az a nem jó az országnak, ha az egyik oldal domináns! Akár most a Fityesz, akár a Maszop-Szadesz, 94-98-ban! Mert akkor 4 évre, hitbizomány az ország!!!! Ez ellen pont jó lenne, egy sokszínű politikai paletta. Mint az ország állampolgárainak, sokszínű, politikai nézetrendszere.
Pont az a baj, hogy et a sokszínűség, nem jelenik meg a parlamentben.
Annyira szep lesz, amikor az SZDSZ megkapja a 4%-ot, a Centrum az 1.2%, es rajottok, hogy a kettot valahogy osszedobva sikerult volna a polgari demokrata ertelmiseget betuszkolni a parlamentbe. Bar, ahogy elnezem a hireket, az MSZP-SZDSZ kozos jeloltekkel lehet, hogy az SZDSZ-t sikerul ugy atmenteni, mint az MDF-et, a ket nagy, hm, erdekcsoportnak lesz egy-egy rendszervalto szatelitja.
Hajra, hajra!!! A CP 1%-at es az SZDSZ 5-6% - jat atlagoljatok be, es nezzetek meg a kuszobot. Karcsu lesz ez, gyerekek.