Szevasz! A tied nem fikanick! Elmentél árulkodni! Nagyon kemény vagy!Velem mi a bajod, az hogy megmerem irni a véleményem na ezek vagytok ti! Szerintem te egy betokosodot ember vagy aki nem tudja elviselni ha valaki ellent mond de van itt még egypár ilyen ember! Tudok kik voltak ilyenek mint te a régi katonatisztek! "Parancs értettem"
Kérem hogy a "van valakinek leopárd gekkoja" topikban az alábbi nickeket ignorálni sziveskedjetek: *Husi*, Dongal , kristof.balazs Az ok amiért kérem: ezeknek a hozzászóloknak célja a tartalmi rombolás, személyre szóló provokálás, zaklatás.
Köszönöm
Hogy Te mekkora egy aljas ember vagy. Normálisan kérdeztem, megköszönve, és ki akarsz rugatni innen. *Husi* hozzád sem szólt, csak egy gépet használunk, és az Ő nickje marad bent, nem váltott a gép. Ő mi a szarnak cseszteted?
Ha ki merik vágni csinálok akkora cirkuszt, hogy ihajj.
kristof.balazs mikor szólt Hozzád? Mit művelsz már?
Egy kis ismertető a Tace-pao-ból. Csak hogy mindenki tisztában legyen a moderálással.
A fikanickekről
A fórum több részén rendszeresen fel szoktak tűnni olyen nickek, melyeknek célja a tartalmi rombolás, személyre szóló provokálás, zaklatás, ordas eszmék szajkózása az anonimitás boldog tudatában.. Az ilyen esetekben a usereknek ajánlott követendő eljárás:
- az ilyen nickek hozzászólásainak ignorálása - helyi szintű ámokfutó esetén (általában ideológiai vagy egyéb rögeszmei alapokon működőek) az adott fórumcsoport moderációs topikjában jelezni az esetet - amennyiben ezek a nickek rendszeresen a fórum több helyén fejtik ki tevékenységüket (pl. "utánamegy" valakinek fórumokon keresztül), olyankor NEM a helyi moderációs topikban, hanem a Moderátor segíts! topikban kérjük az ilyen tevékenységet jelezni.
Ezen eljárás betartása esetén az ilyen topikromboló hozzászólások minimális munkával eltakaríthatóak, a topikokban pedig az élet nyugodtan folyhat tovább. Ha azonban valaki flémbe kereveredik az ilyen nickekkel, akkor a topikokat külön is ki kell takarítani. Az ilyen topikrombolások visszaszorítása érdekében NYOMATÉKOSAN kérünk mindenkit, hogy a fentieket tartsa be. Aki ugyanis beszáll a flémbe, az ugyanolyan elbírálás alá fog esni mint a kezdeményező.
Sajnos a szöveg alapján nem jött le rendesen hogy én ez a Dongal és társainak címeztem. Igazából a 2809-es hozzászóláshoz szeretem volna cinikusan hozzászólni. Bocsi ha nem úgy sült el és félreérthtő voltam :(
Más: A beteg gekkóm(kb 1éves hím) ugyebár már kb 2hete nem eszik állati eredetű táplálékot. Utoljára is csak lisztkukacot evett, mert akkormég megvolt sérülve a szája. Onnantól kezdve kamilla teáztam és Kaukázusi kefírt kap kb 5napja. Az orvos javasolta, hogy a kefírbe aprítsak bele pár tücsköt..amit tegnap este megtettem(ez elég undorító művelet..). A kefírt lenyalogatta a szájáról de a tücsökdarabokra fintorgott nagyon, de ígyis sikerült megetetni vele kb 2db légyméretű tücsköt.
Tudtok javasolni valamit amitől megjönne az étvágya? Vagy valami más módszert mert ez a tücsök darabolás, hát nem nekem való és a gekkónak sem tetszett a dolog..viszont kezd fogyni,már a farkában lévő tartalékai nagyrészét felélte. Ha tudtok segíteni, előre is köszönöm!
Ezek meg lemaradtak: <a href="http://www.haziallat.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=363" target="_blank">Háziállat Magazin - tojáskeltetés</a> Háziállat Magazin - tojáskeltetés
A dolog nem ennyire egyszerű... ha megnézed pl. Dongal (kis g-vel!) hozzászólásait, láthatod, hogy ez egy fikanick. Ha azt látnám, hogy tényleg érdekli a tojáskeltetés, akkor leírnám neki, így viszont max. leírom a többieknek.
A "bőrhéjú" tojások keltetésénél a legfontosabb a páratartalom! Ennek hiányában a tojás összeaszik, elveszti nedvességtartalmát. Ha huzamosan túl sok viszont a pára, akkor fennáll a veszélye a bepenészedésnek, úgyhogy nem megoldás az sem, hogy betesszük a tojásokat egy homokkal teli edénybe, vizet löttintünk hozzá, majd lefedjük légmentesen. A dobozon mindig kell lennie szellőzőnyílásoknak, mivel a tojások is lélegeznek. A páratartalom kb 85-90% legyen, a hőmérséklet - attól függően, hogy hímet vagy nőstényt szeretnél inkább - legyen 30 vagy 27 fok. Ha a kettő közé állítod be, vegyesen lesznek hímek és nőstények.
Az anyag, amibe a tojást betesszük, lehet pl. tőzeg, perlit, homok és aprókavics keveréke stb., a lényeg, hogy a tojást az elhelyezést követően nem szabad forgatni! A hüllőtojásban nincs ugyanis jégzsinór, ami rögzítené az embriót a fejlődéskor. A tojás tetejét érdemes kisé szabadon hagyni, így látszik, hogyha elkezdene ráncosodni a bőre, ilyenkor permetezni kell a "hordozóközeget", amit amúgy is naponta ellenőrizni kell.
A keltető lehet egy kis akvárium, amit félig megtöltünk vízzel és beleteszünk egy műanyag, átlátszó tetejű dobozt, benne a keltető-közeggel és a tojásokkal. A doboz tetejét ki kell lyuggatni, hogy szellőzzön. A tető azért kell, hogy a kikelt állatok ne eshessenek bele a vízbe. A vízben egy akvárium-melegítő termosztát adja a megfelelő hőmérsékletet, a párolgó víz pedig a páratartalmat. Az akváriumot le kell fedni, hogy a pára ne szökhessen el. Ilyenkor előfordulhat, hogy a lecsapódó csppek a keltetőbe esnek bele a lyukakon keresztül, ezért érdemes a fedőt kissé megdönteni és az egyik oldalon feltámasztani, így a rés mérete szabályozható a feltámasztás magasságával és a cseppek is "elgurulnak" az akvárium egyik falához és ott esnek bele a vízbe. A víz szintjét pár naponként ellenőrizni kell (én egy vonalat húztam az akvárium falára), mert a termosztát nem szereti, ha szárazon van a fűtőszál és kiéghet. A tojásokat - igen óvatosan kezelve! - időnként meg lehet "lámpázni" (átvilágítani), hogy van-e benne már erezet vagy esetleg terméketlenek.
Én kb 3 éve tartok leogekkókat, rendszeresen olvasom azt a topikot, néha ha úgy látom, hogy nagyon kell segítség, még irásra is vetemedem. De amiket mostanában olvasok attól felfordul a gyomrom. Komolyan nevetséges amit csináltok,mint az oviban a dedósok.Lassan már meggondolom hogy elolvassam a hozzászólásokat. Nem hiszem, hogy nem lehet értelemesen megvitatni dolgokat. Mire jó az hogy egymást fikázzátok. Ebben a topikban ez nem volt szokás.:( Sajnos ahogy látom senki semmi értelemes tanáccsal nem tud szolgálni egy egyszerű kérdésre, pl. hogyan keltessünk ki tojásokat. Nem értem hogy miért kell azokat az embereket elüldözni akik talán még arra sem lusták hogy a tapasztalataikat megosszák a kezdőkkel.
Dongal igérem hogy a mai nap leirom neked a keltetés mikéntjét.
A tücsök postázásra meg csak azt tudom mondani, hogy a dolog nagyon szépen müxik. Én személyesen láttam a dobozokat amiben küldésre kerülnek a rovarok. Annak akinek nincs , vagy nagyon kevés az ideje annak nagyon nagy segítséget jelenthet. Érdemes kipróbálni.
Az 1600 ft. gépkocsival történő szállításra vonatkozik. Érvényes egy tücsökre és 10 000 darabra is. De az egy másik már jól működő rendszer elsősorban kereskedőknek és nagyfogyasztóknak.
Most teljesen másról van szó. A pósta törvénykönyvét ismerem. Szándékaim tisztességesek. A tücsköt reklámanyagként küldeném. A próbaszállításokra ezért van szükség mert ez a fajta ,doboz teljesen új,és ki kell próbálni, hogy mennyi tücsköt lehet benne biztonságosan szállítani. Közepes barnából kb. 50-100 db.Fekete kifejlettből 20-30 darab. Szerintem, de ki kell próbálni.
Sziasztok! Szerintem akik keltettek már tojást azok írják le..abból már csak kiderül valami, hogy hogyan is kellene! Későbbiekben sz'tem nekem is szükségem lesz a tanácsokra..:)
Nyugi! Ez itt nem az a hely ahol nagyon válaszolnak!Na nem ez a lényeg!A hőmérséklet az jó!Ha tudod akkor zárd le és a földet locsold meg egy kicsit hogy nedves legyen de ne sáros, a tojásra ne locsolj!Ha tudod zárd le, hogy legyen pára!Aztán majd lesz valami!"
Ettől a hsz-tól nem lettem profi, ha erre gondolsz. Mert ez szólt a keltetésről. Részletesen Ő sem írt, és szerintem nem is fog! :(
Balázs ideírta, csak el kellene olvasnod, úgyis csüggsz a szaván. Amúgy tudom, hogyan kell keltetni, de valami okból sejtem, hogy nem vagy rá kíváncsi, csak a személyem idegesít. Ha nem ez volna a tényállás, elnézést kérek! de mint írtam, elolvashatod, hogyan keltess (ezt majmolták mások is ugyebár).
Husi néven írtam, de én vagyok Dongal, csak ezen a néven másik topicon vagyok. Na mindegy, szóval én normálisan kérdeztem, és valószínű Balázstól nem fogom megtudni, benned volt minden reményem!
Ez egy nyilvános fórum, ahol bárki azt írhat, amit akar. Abban az esetben, ha a témához szól hozzá és nem sérti a többieket... A stílus maga az ember... El kellene tudnod viselni a többi embert is a fórumon.
Akkor van 200gr korviminem eladó!Nagyon nem szeretném szétszedni max ketté!A múltkor megbeszélt ár 3500ft/100 gr posta költséggel! Akit érdekel keressen e-mailben és a részleteket megbeszéljük!