Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2591
Lehet, hogy olvassak a Credigenesek a forumot, de engem meg nem talaltak meg.

Tessek nekem is irni!!! :D

Tobbiek: konkretumot meg mindig nem tudtok a Yamaharol?

( mondjuk az nem tul biztato, hogy a google csak ket helyrol ad talalatot, ebbol az egyiknek nem igenyelheto, es nincs visszaterites, a masik meg ez a forum, a Credigen oldalan semmi, az ugyfelszolgalat pedig szinten nem igenyelhetonek tudja.. )
Axióma Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2590
Na de a celdatum be nem tartasanak egyik oka az az osztogatas volt, amitol viszont tobb penzuk lett az embereknek. Marmint az atlagembereknek is.
Előzmény: Törölt nick (2589)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2588
Bréking nyúz: Most kaptam egy e-mailt egy credigenes hölgytől, működik a 3%-os visszatérítéses kedvezmény. Igaz, hogy eddig csak ez az egy levél támasztja alá, hirdetményekben nincs róla szó.
Előzmény: ronaldinhogaucho (2587)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2587
Most nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a Yamaha hitelkártya ugyanaz, mint a régi Vusa Classic, ohne visszatérítés.
Előzmény: Axióma (2586)
Axióma Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2586
Mindjart valaszolok arra is, de kondit nem tudok, felteszem ha kapok eloszerzodest, abban lesz. Azt hittem, egybol kuldik, de ugy latszik ez naluk nem mukodik... mert meg nem jott. Azert csak nem masfel honap lesz:)
Előzmény: ronaldinhogaucho (2585)
ronaldinhogaucho Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2585
Írtam neked privátban. Szerinted ez lenne a hirdetményük a Yamaha kártyára is, megtoldva azzal, hogy 3% vásárlási visszatérítés?
Előzmény: Axióma (2562)
Axióma Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2584
Ilyen alapon (mas hibaja rajtad) az egesz valsag toled fuggetlen, fizethesd meg mindig 5.25%-on?
Tudod, elhiszem hogy varatlanul magas lett. Azt is, hogy azt hitted, menni fog. De ezert a dontesert mast hibaztatni szerintem teljesen negativ hangulatot kelt.
Amugy a 167-es chf-nel szoltak azert paran, hogy tul eros a forint... tehat bekodoltad, hogy a 180-190 kozotti normal arfolyamhoz kapasbol bux legalabb 10%-ot. Plusz a normalhoz bejott a valsag, ami felfele mozditotta. A ketto osszege az mar eleg tetemes kulonbseg.
Ja es nem volt kotelezo elore elkolteni a jovobeni fizetesedet (tkp. ez a hitel). De a gond a legtobb embernel nem is a hitel felvetelenel volt, hanem annak mertekenel: hat 10M-t ki tudok meg fizetni, igaz hogy 5M hitelbol is valaszthatnek lakast, de az nem annyira jo, es "menni fog az" 10-zel is. Hat sajna nem megy. Pedig a ketto kozott sokszor eletminoseg-beli kulonbseg (lakas altal) nem is votl akkora, mint amennyi problemat most a dupla torleszto okoz (anno nem volt gond a dupla, de most igen).
Bocs, a szamok veletlen egyeznek veled, ugy altalaban ez volt a tendencia. Raadasul 5M-t lehetett kapni tamogatottat is... [bocs, masodik lakasos embereket nem fogok sajnalni, akkor se ha orokosodes illetekes okoskodas miatt nem az ove tenylegesen ami a neven van.]
Előzmény: nova76 (2582)
petike23 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2583
Nézd, amikor CHF alapú hitelt vettél fel, akkor hoztál egy döntést.
Mint aki a szomszéd topicban BRICK részvényeket vett.
A CHF felment, a BRICK lement; most mindketten buktában vagytok.

Tudod a döntésnek van ==> következménye.

Egyébként -szerintem!- vissza fog menni a CHF valamennyire.

"Tehát ha a 20 évet nézem még mindig jó."

Na ugye. :)

"Hidd el, ha akkor van 5,25%-os forint kamat, akkor forintot veszek fel. Viszont volt 12% és 5% a svájci frank."

Igen, akkor azt tünt jobban. Sokan úgy döntöttek, ahogy Te.
Senki nem gondolta volna, hogy ilyen irányban (és mértékben) változnak a dolgok.

Én sajnálom a CHF hiteleseket, de ez is benne volt a pakliban - még ha kis eséllyel is.
Előzmény: nova76 (2582)
nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2582
Nézd, nekem nem az a bajom, ami az elmúlt hónapokban ment. Én bele kaplkuláltam azt is hogy gyengülni fog a forint. 167 ft-on vettem fel, és gondoltam hogy elmegy 200-220Ft fölé a 20 év alatt. De nem 4 év alatt. Azt is bele kalkuláltam hogy ideiglenesen magas lesz 1-2 évre is akár. De a problémám, hogy nem látok esélyt arra, hogy ezt az utat majd visszafelé is megteszi.

Arra meg végképp nem gondoltam hogy a mindenkori kormányunk először megvárja míg jó sokan leszünk, és utána drasztikusan leviszi a forint kamatot is, gyors romlásba döntve azt. Nos, erre valóban nem számítottam. Most már az akkori hitelem 77e lenne forintban. De ha az akkori hitelt nézem, nekem 70e Ft helyett több mint 120eFt-os havi törlesztőt kínáltak, ha forintban veszem fel . Ezt pedig még emellett a frank mellett sem értem el. Tehát ha a 20 évet nézem még mindig jó. Ha nem kezdenek el ötletelni meg mindenféle bugyuta dolgokat nyilatkozni, akkor még most is nagyon jó a CHF. Rosszul esik hogy az Ő hibájuk rajtam csattan.

Hidd el, ha akkor van 5,25%-os forint kamat, akkor forintot veszek fel. Viszont volt 12% és 5% a svájci frank. Az évi +7% befizetést jelentett, első években akár 700eFt/Év a 10Millás hitelnél. Én ennyit kalkuláltam bele a forint gyengülésébe. Ez azt jelenti hogy akár évente 5-6Ft-ot gyengülhetett a forint a frankhoz képest. De nem gondoltam hogy így haza tudják vágni a forintot.És ügye még nincs vége, és most már szépen kiszállni sem tudok, nem tudom eladni a házat mert nem tudom betörleszteni azt a részt, amivel nem rendelkezem. Pedig ha így haladunk a vége most is az lesz, elöbb-utóbb eljutunk arra a szintre hogy már én sem tudom fizetni. Persze elötte, akik kicsit optimistábbak voltak teljesen hazavágják a bank rendszert és az ingatlan piacot.

Előzmény: Axióma (2579)
petike23 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2581
"Nem szakmam, csak olvasmanyelmenyek alapjan. Es csak mert utalom, hogy a dev. hitelesek nyafognak, mikor 3 eve mindegyik kirohogott, ha a dev.hiteltol ovtuk oket."

Ezt most nem a kérdezőnek címzem ! Csak úgy általában, ha már szóba jött.

Baromira tele van a hócipőm azzal, hogy sírnak a devizahitelesek a magas törlesztő miatt. Amikor felvették a hitelt CHF-ben, benne volt a szerződésben az árfolyamkockázat lehetősége.
Persze, nem hangsúlyozta ki a bank. Az alacsony kamat meg jó volt.

Ha az állam akar segíteni, akkor azt a többiek adójából teszi.
Amiből lehetne más hasznosat is: öregek otthonát, bölcsödét.

Ha valaki felelőtlenül döntött, vállalja a következményeit.
Előzmény: Axióma (2579)
petike23 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2580
"Igen forintra pontosan benne van. Hiszen felbecsülték forinttal."

Tehát benne van az, hogy "X forint alatt nem adhatja el..?"
Légyszi, idézd be, hogy pontosan hogyan szól ! (Fontos!)

Általában azt szokták írni, hogy a becsérték X%-a alatt nem adhatja el - ami nagy difi.

"A pereskedés pedig bármitről szólhat. Épp ez a lényege a nincstelenségnek."

Igen. és ? Az mire jó ?

"A nyugdíj sem fenyeget, azt én úgy sem élem meg."

Majd a gyerekeid megöröklik. Persze, ők is lemondhatnak az örökségről.. de szerintem ebből nem jöhetsz ki jól, nem érdemes megjátszani.
Előzmény: nova76 (2578)
Axióma Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2579
A forgalmi ertek bizonyos szazaleka alatt nem adhatja, nem? De a forgalmi erteke is esett...
Egyebkent semmi eselyed a banknak nekimenni: mar bocs, de tozsdeztel es buktal. Ezt el kell viselni. Addig nem tiltakoztal, amig mas 10% forintkamatot fizetett te meg 3.5% devizakamatot, hogy milyen olcso, adjak mar dragabban. Vallaltad az olcsosaggal a kockazatot, hogy a hiteltartozasod elmaszik. Ki a francot erdekel, hogy rossz szamokat jatszottal meg a lotton? Mert ez olyan, azt hitted nyersz ezen a konstrukcion, de nem jott be, buktad.
Egyebkent meg most is jobban jarsz ha te keresel vevot, mintha a bank adja el. Kiveve ha tenyleg forintalisan van benne a szerzodesedben a minimumar, akkor megeri kivarni, hogy a tulajdonaba keruljon (nem vagyok biztos benne, hogy el kell ahhoz tenylegesen adnia, hogy a lakas elvetelevel x Ft-ot betudjon a hiteledbe, mas kerdes hogy jo magas ugyintezesi dijakkal meg fogjak kurtitani, ami fugghet az eladhatosagtol, mittudomen, nagyon fifikasak).
Nem szakmam, csak olvasmanyelmenyek alapjan. Es csak mert utalom, hogy a dev. hitelesek nyafognak, mikor 3 eve mindegyik kirohogott, ha a dev.hiteltol ovtuk oket.
Előzmény: nova76 (2575)
nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2578
igen forintra pontosan benne van. Hiszen felbecsülték forinttal.

A pereskedés pedig bármitről szólhat. Épp ez a lényege a nincstelenségnek.
Sajnos tudom, engem is olyanra pereltek be, hogy 8 perc alatt vége lett a tárgyalásnak, közölték hogy rossz embert pereltek be, be kell vonni a 3. személyt is. A másik fél engedélyt kapott arra, hogy ne jelenjen meg, ne fizesse ki a perköltséget előre. Utólag meg nem is fogja, mert nincs semmije. Nekem 400e az ügyvéd, ő meg tartozik 900e-rel nekem. Hajtsam be. Szép?

De ha így van ahogy mondod, akkor nem jó. :-(
A fizetésemet ugyan át tudnám váltani feketére, de mégsem szeretném.
A nyugdíj sem fenyeget, azt én úgy sem élem meg.
Előzmény: petike23 (2577)
petike23 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2577
"Nem. Úgy hogy a bank vigye a házat."

Mármint árverésre. Azt könnyű elérni.
Viszot szinte biztos, hogy rosszabb (még rosszabb!!) áron fogja tudni értékesíteni, mint ha te adnád el.
Plusz hozzájön egy csomó költség.

"Igen, de az is benne van hogy nem adhatja el, egy bizonyos összeg alatt."

Ez FORINTRA pontosan benne van..? :-o

Előbb felbecsültetik, és a becsérték X%-a alatt nem adhatják el.

"Akkor meg nem baj hogy én tartozom akármennyivel."

..amíg nincs bejelentett munkád, vagy bármi egyéb jövedelmed, amiből le lehet tiltani.
Max. elketyeg a tartozás egészen a nyugdíjig (közben megtöbbszöröződve), és majd a nyugdíjadból fogják levonni, 30 éven keresztül.

"Még be is perelem pár millára a bankot, hiszen ebben az országban nincstelenként bármit megtehetek."

Most is beperelheted, azaz polgári pert indíthatsz.. de miért is ?

Előzmény: nova76 (2573)
nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2576
És még valami, a másik ház lehet akár a gyerek nevén is. Akkor meg nem baj hogy én tartozom akármennyivel. Még be is perelem pár millára a bankot, hiszen ebben az országban nincstelenként bármit megtehetek. Ezt sajnos tapasztalom a túloldalról... :-(
Előzmény: Axióma (2574)
nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2575
Igen, de az is benne van hogy nem adhatja el, egy bizonyos összeg alatt. Azt pedig már régen nem éri a ház. De az én tartozásom sem éri el azt az összeget. Ha pedig bemondom a fizetésképtelenséget, akkor mi lesz? Ő nem értékesítheti a házat, velem meg nem tud elszámolni?
Előzmény: Axióma (2574)
Axióma Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2574
Nem. A bank azt mondta, hogy ha nem fizetsz, akkor o adja el a hazad (erre elore engedelyt adsz), es abbol (probalja) a koltsegei meg a kamattartozasod utan hiteledet kifizetni. Ha marad, megkapod, ha nem eleg, akkor tovabbra is tartozol a kulonbozettel.
Előzmény: nova76 (2573)
nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2573
Nem. Úgy hogy a bank vigye a házat. Elvileg arról szól a hitel, hoyg a bank viszi a házam, ha nem fizetek. Én nem fizetnék, megyek a másik házunkba :-) De még egy albérlet is jobb a mostani állapotnál.
Előzmény: petike23 (2572)
petike23 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2572
Hogy szeretnéd "visszamondani" a hitelt ??

Előtörlesztéssel, azaz egyben kifizeted a teljes fennálló tartozásodat ?
Előzmény: nova76 (2571)
nova76 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2571
Szerintetek érdemes visszamondani a hitelt? Vagy mire kell figyelnem ha ilyet tervezek?
Szerencsére van hová menni. Épp a válság elején próbáltuk volna eladni az ingatlant, de sajnos az értéke annyira gyorsan leszaladt, hogy eddig nem tudtuk meglépni. Most viszont több a hitel, mint az ingatlan értéke.
johannes. Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2570
Köszönöm..........a fizetésem euróban kapom mert kint melózom,ezért gondolkozom rajt.
Axióma Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2569
Forinton keresztul: torl. chf-ben szorozva chf eladasi osztva eur veteli.
Előzmény: Axióma (2568)
Axióma Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2568
Konkretan euroban, vagy euro alapjan forintban? Mert akkor ha euroban ES kulondij nelkul torleszthetsz euroban (na ez a nagyon ritka eset), ES az atvaltas nem draga, na akkor mar csak a ket kamatszint kulonbozoseget kell nezni, mert lehet hogy ugy is ugyanott leszel.
Ecceru: kerj egy ajanlatot, aztan kiderul. Arra figyelj, hogy az ajanlat napjan ervenyes arfolyammal szamitsd at a chf torlesztodet forinton keresztul (fontos) eurora, hogy az mennyi, es mennyi az ajanlaton az euroban levo torleszto. Ha nagyon kozel van, tuti nem eri meg...
Előzmény: johannes. (2565)
Axióma Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2567
Bankon belul valoszinuleg egy kicsit gordulekenyebb, de szinten valoszinuleg nem igazan olcsobb lesz az atvaltasod.
Viszont atvaltani CSAK akkor erdemes, ha szerinted meg innen is tovabbi NAGY chf erosodes lesz az euroval szemben, es a ket kamatszint hasonlo lesz egymashoz kepest. Mert a mostani magas chf arfolyamot azt az atvaltassal realizalod, a dupla arf.marzzsal megfejelve, tehat ott egy bukta van (plusz uj kozjegyzoi tuti van ha mast el is engednenek), szoval a jovobeni nyeresegert erdemes csak lepni.
Biztosat sajnos jovobe latasi kepessegek nelkul nem lehet mondani, hogy megeri-e. En erosen szkeptikus vagyok, inkabb akkor lehet rajta nyereseged, ha ujra minositenek es olcsobb tipusu hitelt kapsz, jobb adosnak sorolnak (bankon belul a ket devizara hasonlo lehet az uzletpolitika kamatokra meg arfolyamokra vonatkozoan, szoval ha az egyik draga akkor a masik is - ezert az gyakoribb, hogy valaki draga banknal van de utolag mar olcsobb banknal is megfelel, es ugy valt, es neki erdemes is lehet).
Előzmény: johannes. (2563)
Axióma Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2566
En is, allitolag kuldik az eloszerzodest. De szo szerinti idezet a mai levelukbol:
---------
Tisztelt ....!

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy Yamaha Hitelkártyát jelenleg is lehet igényelni Bankunknál.
Kérését továbbítottam az illetékes osztályra.

Üdvözlettel.

Credigen Bank Zrt.
Budapest
--------
Meg azt tudom elkepzelni, hogy csak ok csinaljak, kozvetito mar nem csinalhatja, es ezt keverte az az ugyfelszolgalatos is, aki az ugyfelnek is azt mondja, hogy nem lehet.
Előzmény: Törölt nick (2564)
johannes. Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2565
Ja azt hozzá kell tennem,hogy a fizumat euróban kapom.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2564
Na, erre kivancsi vagyok, foleg a multkori levelem fenyeben...
Előzmény: Axióma (2562)
johannes. Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2563
Sziasztok!

A banktól azt a választ kaptam,hogy a svájci frank alapú hitelemet fizethetem euróba is,hitelátváltással.
Még nem kérdeztem meg,hogy ez mit is takar.
Megérné átváltani?...vagy ehez új hitelt kell felvennem és abból fizetik ezt?
Valaki esetleg csinált már ilyet?

Köszönöm!
Axióma Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2562
Nem fogjatok elhinni, mi tortent!

Anno, a kivonulasi hir elott erdeklodtem a credigen banknal emailben a yamaha-rol. Mivel semmi reakcio nem volt, ezert hivtam oket, akkor volt hogy lemaradtam, mert nem volt eleg gyorsan munkaltatoi, ok meg azt mondtak legkesobb hetfoig kell beadjam mert aztan mar nem.
Erre ma kapok egy emailt, hogy aktualis-e meg, adjak telszamot. Atkuldtem, felhivtak 2 oran belul, hogy ha akarok, akkor most rogton elobiralnak, atmentem, es kuldik az eloszerzodest.
Ide nem akarom kiirni a telefonszamot es nevet, de ha valakit erdekel meg mindig, akkor irjon privit, megirom a holgynek az elerhetoseget (vszinu credigenen beluli ugyintezo, bp-i telefonszam 453-mal kezdodik). Allitja, hogy ez a kartyajuk folyamatosan igenyelheto meg.
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2010.06.27 0 0 2561
Igen!

Mindig értékbecsléssel kezdődik a hitel folyamata. A bankoknak saját szerződött értékbecslő partnerei vannak az adott megyében-régióban. Általában több,van aki 4-5 van aki 2-3 értékbecslő céggel dolgozik. A bankok egy része sorsolással választja ki,ki fog menni az adott lakáshoz és van olyan bank,ahol választani lehet.

(ezt nem az ügyfél választja ki,hanem a bank,.illetve a hitelközvetítőknek lehet beleszólása,hogy ki menjen ki,ha olyan pénzintézethez kerül beadásra,aki ezt engedi.)

Tehát ezt nem te intézed. Viszont....óriási különbségek vannak értékbecslés és értékbecslés között és ezen el is vérezhet a dolog,ha nincs jól kiválasztva. (Érdemes körbejárni előtte a lehetőségeket,ha kell segítség szólj privátban)

A 18 millióra felértékelt házra valóban többet adnak,persze ez nem úgy működik,hogy "jól megkenjük a becslőt és majd többre értékeli" :) Elvileg ugye a 18 milliónak a 75% lehetne de ehhez mindenképpen a valóságban is érnie kellene a háznak 18 milliót.

Tudnod kell,hogy minden banknak vannak fedezet ellenőrei,akik még az értékbecslőket is felülvizsgálja. Mindenképpen érdemes körbejárni mindent,mielőtt belefogtok.

Üdv-Ólomlábú
Előzmény: koko4 (2560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!