Azért egy próbát megér... és nem tom, így csináltad-e: a gombát csapvíz alatt műanyag szűrőben megmosva (az ocsmányan sárgás/feketés szinezetűeket eltávolítva, üvegbe (nem fémedénybe) téve, aztán UHT-t, avagy felforralt, majd szobahőmérsékletűre hűtött normál tejet ráöntve. Az üveg sötétbe teend(pl zárható szekrény polca). Ha még élnek, akkor 1-2 napon belül az üvegen keresztül látni lehet az eredményt.
Félő, hogy vagy elhallt, vagy kevés gombád van. A hidegben pedig nagyon lelassul a képessége, pont emiatt van, hogy lehet szüneteket tartani hűtóben tartva félig víz, félig tej keverékén. Tanto
3 napja kaptam egy kaukazusi kefirgombat,hiaba tettem az utasitasok szerint tejbe es vartam egy napot nem csinal semmit kicsit se lett kefir belole!Legyszives segisetek mit csinalhattam rosszul?Milyen tejbe kell tenni friss dobozosba?Lehet tul hideg van neki most telen hogy dolgozzon?Segitsegeteket elore is koszonom!
Jelentkeztem mailben tegnap. Illetve sajnos akinek továbbítanám vidékre az egyik adagot, az rossz számot adott meg, nem tudok telefonálni. Csak jelzem itt, hogy nem tudok kapcsolatba kerülni Önnel. Tanto
Sziasztok . Olvasom itt hogy néhányan már hónapok óta vadásznak kefirgombára . Miért nem lehet guglizni? Több találatot kiad a tesz-vesz-re meg a vaterára .Tudom itt már többször ki lett tárgyalva hogy pofátlanság pénzt kérni érte meg stb. De ha már egyszer annyira kell akkor összeg érte az az egy ezres? (max.3-400 ft +posta) Én is onnan vettem és minden ok.
Szia, az égvilágon semmit nem kérek cserébe. Az a baj, hogy éppen elfogyott a szaporulat, de egy hét múlva megint lesz, akkor írj egy mélt, és megbeszéljük a találkozót.
Sziasztok! tud valaki segíteni, hogy vajon hol lehet beszerezni az alábbi tejgombák Lactococcus lactis, Lactococcus lactis cremoris, Lactococcus lactis diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides cremoris
Hello Engem is érdekelne a kaukázusi mellé ilyen japán gomba. Most elutazom egy hátre, d eutánna megköszönném, ha kaphatnék. Nekem a Népliget tökéletes. Tanto
Enegem érdekelne egy adag ilyen gomba, ha lehetséges. Írd meg, hogy cserébe mit kérnél értük és megpróbálom teljesíteni. Szerda felé tudnék arrafele eljutni, feltéve, ha megfelel.
Köszönöm mindenkinek a segítőkészséget, már fel is ajánlottak nekem kristálygombákat.
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan tapasztalat valakinke, hogy mennyi az optimális ebből a gombafajtából? Tehát valamilyen arányt szeretnék megtudni róla, mert még sosem próbáltam. És hogy ha pihentetni kell, akkor mennyi ideig áll el a gomba károsodás nélkül.
Látom nem nagyon vannak a fórumon .Alényeg nekem van folyamatosan kristálygombám kefírgombám és kombuchám is lesz ha minden igaz azt most tenyésztem ha kell valakinek akkor az email cimem liliom33@freemail.hu mindig nem tudok jönni a fórumra azért tutibb az email.
Én japán kristálygombát szeretnék Budapesten, ha van valakinek felselgesen. Most nekem van egy adag kefírgombám feleslegben, ha valaki Pesten szeretne ilyet, akkor megbeszélhetjük. Illetőleg nem csak egy adag van, hanem van még kb 3, de ők még elég éhezősek, így aki abból bevállalja, annak pár liter tej rá fog menni, mire jól működnek... Ezen túl kombucha gomba is van, amire nincsen szükségem, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Még próbálkozom vele egyszer, aztán lehet, hogy abból is az elvihetők listájára kerül a dolog.
Aki tud ezügyben segíteni, kérem jelzze, köszönöm!
A első adagot elvitték. A köv.adag foglalt. Ágika, két hét múlva tied lehet a 3. adag, de ha addig nem jelnkezik a 2. sorszámú, akkor előrébb sorolódsz. Üdv tanto
December eleje őta írt posztjaim , amelyek között volt válasz Neked is, nem elég válasz , lehetőség ? Most pedig már ketten jelentkeztek KONKRÉT kéréssel, síránkozás helyett. Na üdv Tanto