Keresés

Részletes keresés

Fecus Creative Commons License 2004.04.14 0 0 3261
Sziasztok!

Szerettem volna a Guarddog tűzfal progit telepíteni. Az alábbi üzenetet kaptam:
"A kért csomagok közül néhányat nem lehet telepíteni:
guarddog-2.3.1-1mdk.i586 (libXinerama.so.1 igényei miatt)
Rendben van így? "

Nincs. Honnan teremtsem elő ezt a zárójeles függőséget. Egyáltalán jó
progi ez a guarddog?

Köszi,
Fecus

Ványi Norbert Creative Commons License 2004.04.14 0 0 3260
A középső hangfalnak nálam kölön hanferőszabályozója van a Kmixerben, és az alapból le volt véve. Mélynyomóm nincs...

MPlayert hsználva csak a következő paraméterekkel szól az öt hangfalam:

-ao alsa1x -channels=6

De így egyes filmek szaggatnak (pl az összes kipróbált dvd kicsit, de a divx+5.1 AC3 remekül megy). A régivel (alsa9) minden jól ment.

Előzmény: sarvaria (3247)
Bran OMan Creative Commons License 2004.04.10 0 0 3259
Bár nem én vagyok az "autentikus megmondóember" :D, de azért egy kérdésem csak van: milyen net? Mert a lan jellegűeket azt hiszem automatikusan eléri. No de várjuk a mestereket. :)
stm007 Creative Commons License 2004.04.10 0 0 3258
Sziasztok!

Egy kis segítség kellene mert a linuxban még nagyon kezdő vagyok és nem nagyon értek még hozzá!Az lenne a gond hogy felraktam a mandrake linuxot ami most jött ki utoljára és nem tom belőni a netet rajta!Légyszi valaki egy részletes leírást tudna nekem küldeni vagy egy telefonszámot és felhívom és elmondja mit hogyan csináljak ezzel kapcsolatban!?Előre is köszi szépen leveleket a stm007@freemail.hu-ra várok sziasztok.

Bran OMan Creative Commons License 2004.04.10 0 0 3257
Köszönettel azon is vagyok, már csak azt kell megvuruzsolni, hogy ne csak felismerje a mandrake a hangkártyámat (sb live 4.1) hanem hangot is küldjön keresztül rajta. :)
Bandi-T Creative Commons License 2004.04.09 0 0 3256
Gratula! :) Élvezd soká! :)
Előzmény: Bran OMan (3255)
Bran OMan Creative Commons License 2004.04.09 0 0 3255
Közben megtaláltam magam is. Lelőttem az összes green pc beállítást. Valószínűleg tényleg a suspend zavart be. És voila, itt a jó kis mandrakem. :) Igaz még a window makertől hibaüzenetet kapok, de kde alatt már okés. :)

Hála és köszönet a segítségért.

Előzmény: Bandi-T (3254)
Bandi-T Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3254
Az egyik energiakezelő rendszer neve az APM; lehet, hogy be van kapcsolva a BIOS-ban, és hosszabb install közben - mivel nem mozgatod az egeret és nem billentyűzöl - tévedésből megpróbálja energiatakarékos üzemmódba kapcsolni a gépet.
Előzmény: Bran OMan (3252)
tessloff Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3253
Sziasztok!

Ujabb kerdesem problemam lenne:

Google-t furkeszve ugy nez ki, hogy lehetetlen egy Logitech Quickam Messengert mukodesre birni Linux alatt. A kerdes van-e lehetoseg valamiyen emulatorral Msn Messengert elinditani 9.2 alatt. Hogy aztan ott megprobalhassam, hatha a wines kornyezet jobban teccik neki. Vagy Win 98-at ill Xp-t emulator ablakban futtani?

Bran OMan Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3252
A másik gépet most nem érem el sajnos, hogy kipróbáljam a telepítőt (koli és otthoni rendszer). A hardverhiba viszont ki van zárva, mert egy xp nagyon nyugodtan elmegy, most is az alól írok.

//mi az az apm?

Előzmény: Bandi-T (3251)
Bandi-T Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3251
Vagy esetleg az APM kapcsol be?
Előzmény: Bandi-T (3250)
Bandi-T Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3250
Több különböző gépen is így tesz? Ha igen, akkor tényleg a CD a gyanús. Előzőleg futott megbízhatóan szoftver a gépen? Ha nem, akkor lehet, hogy hardverhiba.
Előzmény: Bran OMan (3249)
Bran OMan Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3249
Üsdvözlet!

Arra a problémára keresek megoldást, hogy miért áll le a mandrake 9.2 web edition telepítése. Igaz iso-ból írtam ki anno, nem is ellenőrzitem, de egyszer egy másik gépre már felment szépen a rendszer. Most viszont teljesen véletlenszerűen - sosem ugyanott - ellát három rövid pittyenéssel és lefagy. Gondltam mielőtt töltök 10-es verziót megkérdem lehet-e ezzel valamit csináln.

Köszönet előre is

rezgaras Creative Commons License 2004.04.08 0 0 3248
telefongyula írta:

> Én is felraktam a Communityt.

Én is, de egyelôre csak az otthoni gépre (azon nincs Internet)

A boot a CD-rôl (iso-ról égetve) nem működött, floppyval kellett installálni. A Radeon driver működik, legalábbis alaphelyzetben, de a Tuxracer-t elindítva elszáll az Xwin. (Radeon 9600-as kártya)

Amúgy tetszik. Kifejezetten szépnek találom a KDE-t és ahogy írták mások is, gyorsabb, mint régen. Na nem lök le a székrôl a különbség, de azért érezhetô. És ebben most benne van az összes régi program, amit úgy néz ki, kispóroltak a 9.2-bôl.

Nagyon tetszik a Qcad is. El tudja olvasni az újabb Autocad DXF file-okat is, amiket a régi verzió nem tudott.

A grip vajon miért csak az opcionális csomagok között van bent? Van helyette valami jobb ripper?

Előzmény: telefongyula (3242)
sarvaria Creative Commons License 2004.04.05 0 0 3247
Sziasztok,

Pár napja raktam fel a Mandrake 10.0 Community -t.
Elsôre tetszik, de van amit nem értek:
Van egy Genius Soundmaker 5.1 -es hangkártyám, amit a telepítô fel is ismert. Azt mondta rá, hogy 6 csatornám van. A mixer -ben meg is jelenik a 3D sound -ot engedélyezô "lámpa". Ennek ellenér csak 4 hangszóró szól a Center és a Bass nem. Így meg elég vacak a hangzás (fôleg a mély hiánya).

Mit kellene tennem, hogy mind a 6 csatorna szóljon?

dj Creative Commons License 2004.04.02 0 0 3246
Az /etc/rc.d/rcX.d könyvtárban, ahol X a runlevel amit indítassz, nevezd át az SyyPgNév ( yy a betöltési sorrend száma a PgNév nevű proginak ) linket olyanra hogy hamarabb töltődjön.

Pl. init 5 esetén:
# mv /etc/rc.d/rc5.d/S99iptables /etc/rc.d/rc5.d/S03iptables

Nézd meg a létező S bejegyzés számát azt írd a 99 helyére a 03 is szabadon választott.

Előzmény: tessloff (3245)
tessloff Creative Commons License 2004.04.01 0 0 3245
Szep napot mindenkinek!

Kerdesem a kovetkezo lenne:

Hol, illetve hogyan lehet 9.2 alatt beallitani, a kulonbozo szolgaltatasok inditasat, illetve inditasi sorrendjet. 9.1 alatt talaltam egy grafikus feluletu progit hozza amit minden runlevel-en kulon lehetett valtoztani a sorrendet, de 9.2 alatt nem talalom. Nem a Drakxservices kellene, mert azon az inditasi sorrendet nem lehet valtoztatni, csak azt, hogy induljon-e vagy sem bootolaskor. Konkretan az iptables-betoltodeset szeretnem elorebb pakolni, mert jelenleg elobb csatlakozik a netre, aztan inditja a szabalyokat.

A segitseget elore is koszonom

Pleusicles Creative Commons License 2004.03.31 0 0 3244
Nekem ugyan nincs vele tapasztalatom, de ki lehet próbálni a captive-et:

http://www.jankratochvil.net/project/captive/

Ez a Windows saját ntfs driverét használja.

Pleu

Előzmény: nemesacel (3243)
nemesacel Creative Commons License 2004.03.31 0 0 3243
kisbetu! Nem különösebben érzek vágyat linux alatt NTFS particióra írni, úgy általában, de...
Néha előfordul, hogy a kivehető wincshesteremen, (ami NTFS filerendszerű,) lévő doc-ba beleszükségeltetik javítani és vissza köllene menteni. No, ez az amit igényelnék. Ha nem megy, hát nem megy. Legfeljebb beletörődöm.
Előzmény: kisbetu (3241)
telefongyula Creative Commons License 2004.03.31 0 0 3242
Hi!

Én is felraktam a Communityt.
A tapasztalataim elsőre elég jók. Az új KDE, és az Outlook szerű mailprogram teccik, az OSD-s TvTime-ról nem is beszélve.
Apróságok:
-TV-tunert (pinnacle PCTV) nemismerte fel rendesen, kézzel kellett beállítani az /etc/modules.conf-ban.
- A hang beállításánál a sndconfig-gal görcsöltem, aminek csak kiakadások lettek az eredménye (ósdi, ISA-s SB16-om van). Hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam az alsaconf-ot. Ez korrektül felismerte, azóta is szépen muzsikál.

üdv
tgy

kisbetu Creative Commons License 2004.03.29 0 0 3241
NTFS partíciót Windows alatt írjál, ha jót akarsz magadnak.
Előzmény: nemesacel (3240)
nemesacel Creative Commons License 2004.03.29 0 0 3240
A kérdésem még mindíg az lenne. Mandrake 10.0 Community. Meg tudná mondani valaki, hogy tudja-e írni az ntfs particiókat?
Előzmény: kisbetu (3239)
kisbetu Creative Commons License 2004.03.29 0 0 3239
"Mondjuk ha Win alól akarja inditani, hogy
feltegye valamilyen Win mellé...."

Nem ezt akarta. (3225)

Előzmény: zuglo_14 (3236)
Ványi Norbert Creative Commons License 2004.03.29 0 0 3238
Sikerult felrakni az nvidia meghajtot. Ujratelepitettem az egesz rendszert, es mukodott. Gondolom a gond az lehetett, hogy az elso probalkozasnal csak frissitettem 9.2-rol.

Kesobb probalgattam a tvkartyamat beallitgatni (nem sikerult, de ezen mar nem lepodok meg). Reboot utan nem indult a grafikus felulet es mar a hangkartya sem mukodott. A kepernyon villogas kozben egy FIGYELMEZTETES jelent meg (csak hogy bosszantson), amit lehetetlen volt elolvasni, es a boot.log-ban sem szerepel.

Ujra felraktam nvidiat, hankartyamodult ujra beallitottam. Minden mukodott, reboot: a 2-bol az egyik soha nem ment. Frissitettem a rendszert. Nvidia ujra fel, most minden jo. A KDE nema, de egyes hangok egyebkent is zavartak.

MPlayer-rel (20040325 cvs) alsa1x ao-t hasznalva 6 csatornaval szaggatnak a filmek (pl: dvd filmek, egyes ac3-as avik). Stereoben siman megy. Csak a framedrop miatt van ez, egyebken szetcsuszna a han es a kep.

Ványi Norbert Creative Commons License 2004.03.29 0 0 3237
Veletlenul lattam meg, amikor reszletek nelkul telepitettem a felbukkano szovegek kozott: a Community nem igazan tamogat minden halozati egyseget. Volt ott szo az ADSL-rol is, de ez nem erint es hamar el is tunt a felirat, szoval ezzel nem sokat mondtam.
Előzmény: pause (3234)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.03.29 0 0 3236
Mondjuk ha Win alól akarja inditani, hogy feltegye valamilyen Win mellé....
Előzmény: kisbetu (3230)
nemesacel Creative Commons License 2004.03.28 0 0 3235
Mandrake 10.0 Community. Meg tudná mondani valaki, hogy tudja-e írni az ntfs particiókat?
Előzmény: pause (3234)
pause Creative Commons License 2004.03.27 0 0 3234
A francba az új beállítóközpontba, meg a configjába!
Még nem jöttem rá, mi csinálja, de az adsl kapcsolat (PPPoEth) mintha "lassan" oldaná fel a domaineket.

Érdekes: leszedtem az rp-pppoe-t és forrásból feltettem az eredetit gui-val. Azzal ugyanazt konfigoltam, és azóta megy rendesen.

Valami nagy gáz van... Az az érzésem, kezd SuSe-sedni... (Azaz: túlkonfiggolttá válik a Mandrake)

pause Creative Commons License 2004.03.27 0 0 3233
Teszteltel, mind a hármat írás előtt...
Előzmény: kisbetu (3229)
pause Creative Commons License 2004.03.27 0 0 3232
Ja, az exe baromság volt...
Egyébként floppyval sikerült bebootolnom.

No, el kezdtem leülni a Community miatt...

Észrevételeim/tapasztalataim:

1) A flashhez kell a libstdc++-libc6.2-2.so.3.
Azért durva, hogy libstdc++.so.5.0.5-höz kell szimlinkelni.

2) A mailman aliases.db még mindig hiányzik élből.

3) Az /etc/localtime , resolv.conf a postfixhez nem igazodik viccből sem - még mindig a 9.0 óta...

4) Kifolynak a szemeim a karakterektől.
Valaki meg tudná mondani, milyen karakterek a 9.2-ben (default)?

5) Az SB128 csak nehezen éledt fel.

6) Hol a francban van a ao.h? (Nem, mintha nagyon fájna, hogy nincs a CD-ken, de az oggtst-hez nem ártana.)

7) Az ADSL állandóan bont. (A demand alapbeállításként bont bizonyos idő eltelte után.)
No, ezt is be lehet állítani, de azért alapértelmezésben jobb lett volna, ha folyamatos.

Hát, így első nekifutásra ennyi a fő bánat...

Azért aranyos...

Előzmény: pause (3228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!