Szerettem volna a Guarddog tűzfal progit telepíteni. Az alábbi üzenetet kaptam:
"A kért csomagok közül néhányat nem lehet telepíteni:
guarddog-2.3.1-1mdk.i586 (libXinerama.so.1 igényei miatt)
Rendben van így? "
Nincs. Honnan teremtsem elő ezt a zárójeles függőséget. Egyáltalán jó
progi ez a guarddog?
Bár nem én vagyok az "autentikus megmondóember" :D, de azért egy kérdésem csak van: milyen net? Mert a lan jellegűeket azt hiszem automatikusan eléri. No de várjuk a mestereket. :)
Egy kis segítség kellene mert a linuxban még nagyon kezdő vagyok és nem nagyon értek még hozzá!Az lenne a gond hogy felraktam a mandrake linuxot ami most jött ki utoljára és nem tom belőni a netet rajta!Légyszi valaki egy részletes leírást tudna nekem küldeni vagy egy telefonszámot és felhívom és elmondja mit hogyan csináljak ezzel kapcsolatban!?Előre is köszi szépen leveleket a stm007@freemail.hu-ra várok sziasztok.
Köszönettel azon is vagyok, már csak azt kell megvuruzsolni, hogy ne csak felismerje a mandrake a hangkártyámat (sb live 4.1) hanem hangot is küldjön keresztül rajta. :)
Közben megtaláltam magam is. Lelőttem az összes green pc beállítást. Valószínűleg tényleg a suspend zavart be. És voila, itt a jó kis mandrakem. :) Igaz még a window makertől hibaüzenetet kapok, de kde alatt már okés. :)
Az egyik energiakezelő rendszer neve az APM; lehet, hogy be van kapcsolva a BIOS-ban, és hosszabb install közben - mivel nem mozgatod az egeret és nem billentyűzöl - tévedésből megpróbálja energiatakarékos üzemmódba kapcsolni a gépet.
Google-t furkeszve ugy nez ki, hogy lehetetlen egy Logitech Quickam Messengert mukodesre birni Linux alatt. A kerdes van-e lehetoseg valamiyen emulatorral Msn Messengert elinditani 9.2 alatt. Hogy aztan ott megprobalhassam, hatha a wines kornyezet jobban teccik neki. Vagy Win 98-at ill Xp-t emulator ablakban futtani?
A másik gépet most nem érem el sajnos, hogy kipróbáljam a telepítőt (koli és otthoni rendszer). A hardverhiba viszont ki van zárva, mert egy xp nagyon nyugodtan elmegy, most is az alól írok.
Több különböző gépen is így tesz? Ha igen, akkor tényleg a CD a gyanús. Előzőleg futott megbízhatóan szoftver a gépen? Ha nem, akkor lehet, hogy hardverhiba.
Arra a problémára keresek megoldást, hogy miért áll le a mandrake 9.2 web edition telepítése. Igaz iso-ból írtam ki anno, nem is ellenőrzitem, de egyszer egy másik gépre már felment szépen a rendszer. Most viszont teljesen véletlenszerűen - sosem ugyanott - ellát három rövid pittyenéssel és lefagy. Gondltam mielőtt töltök 10-es verziót megkérdem lehet-e ezzel valamit csináln.
Én is, de egyelôre csak az otthoni gépre (azon nincs Internet)
A boot a CD-rôl (iso-ról égetve) nem működött, floppyval kellett installálni. A Radeon driver működik, legalábbis alaphelyzetben, de a Tuxracer-t elindítva elszáll az Xwin. (Radeon 9600-as kártya)
Amúgy tetszik. Kifejezetten szépnek találom a KDE-t és ahogy írták mások is, gyorsabb, mint régen. Na nem lök le a székrôl a különbség, de azért érezhetô. És ebben most benne van az összes régi program, amit úgy néz ki, kispóroltak a 9.2-bôl.
Nagyon tetszik a Qcad is. El tudja olvasni az újabb Autocad DXF file-okat is, amiket a régi verzió nem tudott.
A grip vajon miért csak az opcionális csomagok között van bent? Van helyette valami jobb ripper?
Pár napja raktam fel a Mandrake 10.0 Community -t.
Elsôre tetszik, de van amit nem értek:
Van egy Genius Soundmaker 5.1 -es hangkártyám, amit a telepítô fel is ismert. Azt mondta rá, hogy 6 csatornám van. A mixer -ben meg is jelenik a 3D sound -ot engedélyezô "lámpa". Ennek ellenér csak 4 hangszóró szól a Center és a Bass nem. Így meg elég vacak a hangzás (fôleg a mély hiánya).
Mit kellene tennem, hogy mind a 6 csatorna szóljon?
Az /etc/rc.d/rcX.d könyvtárban, ahol X a runlevel amit indítassz, nevezd át az SyyPgNév ( yy a betöltési sorrend száma a PgNév nevű proginak ) linket olyanra hogy hamarabb töltődjön.
Pl. init 5 esetén:
# mv /etc/rc.d/rc5.d/S99iptables /etc/rc.d/rc5.d/S03iptables
Nézd meg a létező S bejegyzés számát azt írd a 99 helyére a 03 is szabadon választott.
Hol, illetve hogyan lehet 9.2 alatt beallitani, a kulonbozo szolgaltatasok inditasat, illetve inditasi sorrendjet. 9.1 alatt talaltam egy grafikus feluletu progit hozza amit minden runlevel-en kulon lehetett valtoztani a sorrendet, de 9.2 alatt nem talalom. Nem a Drakxservices kellene, mert azon az inditasi sorrendet nem lehet valtoztatni, csak azt, hogy induljon-e vagy sem bootolaskor. Konkretan az iptables-betoltodeset szeretnem elorebb pakolni, mert jelenleg elobb csatlakozik a netre, aztan inditja a szabalyokat.
kisbetu! Nem különösebben érzek vágyat linux alatt NTFS particióra írni, úgy általában, de...
Néha előfordul, hogy a kivehető wincshesteremen, (ami NTFS filerendszerű,) lévő doc-ba beleszükségeltetik javítani és vissza köllene menteni. No, ez az amit igényelnék. Ha nem megy, hát nem megy. Legfeljebb beletörődöm.
Én is felraktam a Communityt.
A tapasztalataim elsőre elég jók. Az új KDE, és az Outlook szerű mailprogram teccik, az OSD-s TvTime-ról nem is beszélve.
Apróságok:
-TV-tunert (pinnacle PCTV) nemismerte fel rendesen, kézzel kellett beállítani az /etc/modules.conf-ban.
- A hang beállításánál a sndconfig-gal görcsöltem, aminek csak kiakadások lettek az eredménye (ósdi, ISA-s SB16-om van). Hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam az alsaconf-ot. Ez korrektül felismerte, azóta is szépen muzsikál.
Sikerult felrakni az nvidia meghajtot. Ujratelepitettem az egesz rendszert, es mukodott. Gondolom a gond az lehetett, hogy az elso probalkozasnal csak frissitettem 9.2-rol.
Kesobb probalgattam a tvkartyamat beallitgatni (nem sikerult, de ezen mar nem lepodok meg). Reboot utan nem indult a grafikus felulet es mar a hangkartya sem mukodott. A kepernyon villogas kozben egy FIGYELMEZTETES jelent meg (csak hogy bosszantson), amit lehetetlen volt elolvasni, es a boot.log-ban sem szerepel.
Ujra felraktam nvidiat, hankartyamodult ujra beallitottam. Minden mukodott, reboot: a 2-bol az egyik soha nem ment. Frissitettem a rendszert. Nvidia ujra fel, most minden jo. A KDE nema, de egyes hangok egyebkent is zavartak.
MPlayer-rel (20040325 cvs) alsa1x ao-t hasznalva 6 csatornaval szaggatnak a filmek (pl: dvd filmek, egyes ac3-as avik). Stereoben siman megy. Csak a framedrop miatt van ez, egyebken szetcsuszna a han es a kep.
Veletlenul lattam meg, amikor reszletek nelkul telepitettem a felbukkano szovegek kozott: a Community nem igazan tamogat minden halozati egyseget. Volt ott szo az ADSL-rol is, de ez nem erint es hamar el is tunt a felirat, szoval ezzel nem sokat mondtam.
A francba az új beállítóközpontba, meg a configjába!
Még nem jöttem rá, mi csinálja, de az adsl kapcsolat (PPPoEth) mintha "lassan" oldaná fel a domaineket.
Érdekes: leszedtem az rp-pppoe-t és forrásból feltettem az eredetit gui-val. Azzal ugyanazt konfigoltam, és azóta megy rendesen.
Valami nagy gáz van... Az az érzésem, kezd SuSe-sedni... (Azaz: túlkonfiggolttá válik a Mandrake)
Ja, az exe baromság volt...
Egyébként floppyval sikerült bebootolnom.
No, el kezdtem leülni a Community miatt...
Észrevételeim/tapasztalataim:
1) A flashhez kell a libstdc++-libc6.2-2.so.3.
Azért durva, hogy libstdc++.so.5.0.5-höz kell szimlinkelni.
2) A mailman aliases.db még mindig hiányzik élből.
3) Az /etc/localtime , resolv.conf a postfixhez nem igazodik viccből sem - még mindig a 9.0 óta...
4) Kifolynak a szemeim a karakterektől.
Valaki meg tudná mondani, milyen karakterek a 9.2-ben (default)?
5) Az SB128 csak nehezen éledt fel.
6) Hol a francban van a ao.h? (Nem, mintha nagyon fájna, hogy nincs a CD-ken, de az oggtst-hez nem ártana.)
7) Az ADSL állandóan bont. (A demand alapbeállításként bont bizonyos idő eltelte után.)
No, ezt is be lehet állítani, de azért alapértelmezésben jobb lett volna, ha folyamatos.