Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A jugó belügyi egységek (a katonaságról nem tudom) használnak már sok éve MP5-öt. (Nézzétek meg pl. a miniszterelnökük lelövése után a helyszín biztosításáról készült fényképeken mi van a pofákon.) Legjobb tudomásom szerint import cuccok, nem ott készítették. E mellett - már nincs rendszerben - gyártottak PPS klónt, továbbá M 56 néven egy külsejében az MP40-re emlékeztető fegyvert, csak a TT lőszerhez, ívtárral, valamint licencia alapján a cseh Skorpion klónját M84? néven.
"Szerintem nem csak ők, mintha a déli szomszédoknál a Zastava is utazott volna MP5 klónban.... (Gvass, jól emlékszem???)"
Nem. Formailag hasonlit az egyik cucc (nem Zastava, hanem asszem horvat), de csak a markolata es hasonlok, belsoleg teljesen mas. A jugo cucc szabad tomegzaras.
DAF:Legalább izraerben jól csinálják?Kiss Á. Péter könyvében azt írta a gépkarabélyuk kiválasztásának módszere az volt,hogy össze lehet-e törni.
Izrael mindig is okosan fegyverkezett, lévén fenyegettsége miatt nem volt idő kisérleti fegyverekkel tökölődni. A GALIL-t azt hiszem, a finn VALMET-re alapozták.. (Persze annak meg az AK volt az alapja...)
A KGP-9 jól le lett húzva.Talán bele se kellett volna fogni a tervezésbe,hanem licenszben valamit gyártani mint mások.Mintha úgy emlékeznék a törökök gyártanak MP5-öst,és gazdagabb országok is inkább licenszben gyártanak valamit.
Legalább izraerben jól csinálják?Kiss Á. Péter könyvében azt írta a gépkarabélyuk kiválasztásának módszere az volt,hogy össze lehet-e törni.Ma is tartják ezt a jó szokásukat?
"Hogyan született meg a KGP-9 terve?Valaki a hasára ütött és kész?"
Valahogy ugy. Mint jeleztem, a katonai/LEO fegyverek rendszeresitese soha, sehol nem esszeru (muszaki stb.) dontes, hanem politikai alkuk es _korrupcio_ eredmenye. Neha beletrafalnak azert a joba, lasd AK az 1950-es evekben:-))
A KGP-9-cel en is lottem mar, az MP5-hoz kepest egy kalap kaki az ergonomiaja es uralhatosaga (sorozatlovesnel). Az is szoget uthet az ember fejibe, hogy a tokfedelet egy erosebb utessel palacsintava lehet lapitani.
Ez már az Mk23-asnál szöget ütött a fejembe,amikor belefognak egy uj dolog (most legyen fegyver) létrehozásába akkor nem vonják be a felhasználókat.Montjuk 100 "operátor" meghívót kap és ők elmondják mire van szükségük ("s" távolságig ilyen áthatolóképesség olyan stophatás;a fegyver legyen ekkora a biztosító ott legyen és ilyen megy olyan szögeltérés legyen a fokozatok között;stb nem akarok minden jellemzőt felsorolni).Az U.S.A. megengedheti magának egy olyan fegyver kifejlesztését és rendszerbeállítását,amit az "operátorok" nem szeretnek,de mi nem vagyunk gazdagok.Amikor olyan ellentmondásos vélemények jelennek meg valamiről (ráadásul nyomtatva pozitív így fű alatt negatív) akkor olyan érzésem lesz,hogy ezt az ország úgy ... ahogy van.
Hogyan született meg a KGP-9 terve?Valaki a hasára ütött és kész?vagy nem olyan rossz a helyzet?A világ ilyen mint mi és hát istenem néha születnek ... fegyverek néha meg jó fegyverek?
Én nem rendelkezem több ezer lövés leadásának tapasztalatával, eddig csak pár tárat lőttem el vele. Ezért én saját tapasztalatból nem tudom megítélni, hogy mennyire megbízható. Az itt-ott megjelent - bár nem tudom hogy elfogulatlan, v. sem - cikkek alapján megbízható. Ugyanakkor a KGP-re vonatkozó korlátozott gyakorlati tapasztalataim alapján határozottan ki merem jelenteni, hogy ergonómiailag egy kalap túró. A válltámaszát, tűzváltóját és az irányzékát különösen rühellem.
"Mondhatnak a KGP-ről ódákat, hogy milyen megbízható, meg jó"
Én azért ezzel vitatkoznék! Megbízhatónak nem neveznék egy olyan fegyvert, mai képes arra, hogy a töltényhüvelyeket a saját zárszerkezetébe dobálja! Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer szétszedted, alig tudod összerakni!
Nem tudtam, milyen szituban láttad. Egyébként a "harcoló" katona (nem a szakács), ha használni is kell a fegyvert, akkor egy AK-val sokkal jobban jár. Gondolom ez csak sajtóvakításnak volt a szekuritinál (csak közelharcra jó, de a minyisztert gondolom, hogy nem helyi taxival hurcolászták ide-oda, a védett bázison pedig izgi lenne, ha megtámadnák...) Mondhatnak a KGP-ről ódákat, hogy milyen megbízható, meg jó, de ergonómiailag egy kalap sz.-t sem ér.
Ha iraki felvételen láttál KGP-t, akkor jól megszívatták a fószert... Az AUG az tök más tészta: a géppityu és a gépkarabély alkatrészeinek jelentős hányada megegyezik egymással (eltérően a KGP-AK párostól), olyannyira, hogy egy időben átalakítókészletet is árultak a gépkarabélyhoz, hogy aki akar az géppisztolyt csinálhasson belőle. Itt lehet logisztikai megfontolásokról beszélni, különösen, ha vki véletlenül mindkét fegyvertípust NAGY számban használja. (És ennek a belátásához nem kell diploma.)
Emékszel néhány éve,amikor egy kóházat foglaltak el.A tuszokat elhurcolták valahova,az oroszok a tusszabadítást meg tűzérségi előkészítéssel kezdék?Azzal a fajtával lőttek aminek az átmérője akkora mint a szódés"üveg" (ami mint tudjuk nem üveg,hogy ha haditermelésre kell áttálni akkor az gyorsan menjen).Az épületeket lerombolták a terroristák meg kereket oldottak ha jól emlékszem.
De az se volt semmi,amikor a moszkvai fehérházat elfoglalták 1991(?)-ben.Erre az egyik tank belelőtt az épületbe.
Figyelj,10 év nagy idő,de emlékszem a fegyver egy randán megmunkált fémcső volt egy randa faágyazáshoz rögzítve,a válltámasz csak hasonlított a maiakra a krapek pedig asszem a kezében fogta a kanócot.Az egész úgy nézett ki mintha a 15. vagy hányadik századból bukkant volna elő.A tűzfegyverek első megjelenési formája lehetett ilyen de én már arra se emlékszem volt-e benne lövedék.Akkoriban asszem ilyet csak suttyomban lehetett nálunk kipróbálni,de az a suttyom jó hangos volt.Sajnos csak ennyit tudok mondani,de hát 10 éve volt és az egészet nem láttam tovább 5 percnél.
Egyebkent mily megfontolasbol ejt tuszokat valaki? Volt mar ra egyaltalan pelda, hogy ily modon elerte volna a celjat akarki is? Ennyi erovel mar az elejen leongyilkolhatna magat az egesz banda