Zorkát haza kellett hozni, kapott egy hasmenéses vírust. Fél órán belül 3. alkalommal ül a wc- én, egyszer csak pityeregni kezd. Kérdem, hogy fáj a hasa? - Nem, csak nagyon büdös van....
Férjednek soha nem ér véget a külföldi munkája? Tudom, hogy sokadszor, de ismét dícséret Neked!
Tegnap olyan jót pihentem a szgép előtt, majd varrással, papírok rendezésével, hogy tönkrement a hátam:-) De a kezem egész jó.
Én estem el terhesen, többször is. Mindig szerencsésen, pedig egyszer a pincébe sikerült legurulnom. A kutya labdájáért indultam. De nekem nem lettek félelmeim utána, mindig biztos voltam benne, hogy többet nem fogok esni.
Karsa:-((( Most esik át a közösségi nyavalyákon? A fogyás engem is aggasztana, de remélhetőleg belehúz az evésbe, ha kikeveredik a betegségekből. Sinlacot nem próbáltad?
Igen, próbálom magamat folyamatosan:-) Nem egyszerű. Érdekes egyébként, hogy természetben ugye keresztbe örököltek a gyerekek, ennek megfelelően keresztbe tudunk jobban tolerálni. Valami olyasmit érzek Zádorral kapcsolatban, mint amikor a szerelem kezdetén a legnagyobb hülyeséget is elnézi az ember. Érthető?
Egyébként tegnap du. kifogástalanul viselkedett. Boltban voltunk tárolókat venni. Picurka hely volt, leparkoltam a pénztárnál. Olyan bájosan " elbeszélgetett" az eladóval, hogy kaptam 1000 Ft kedvezményt, ő meg 2 kisautót.
Zorkának tegnap névnapja volt. Annyira fel volt dobva az óvónő puszijától, meg a tőlünk kapott linzertől, hogy örömében leugrott a lépcső tetejéről. Elakadt a lába, fejre esett. Szerencsére a fűben landolt, de így is vérzett az orra. Múltkor a fűnyírónak rohant neki, akkor is az orra vérzett.
Nem vagyok kibékülve Zádor dadusával. Reggel kérdezem tőle, hogy G- t hozzák- e ma, mert Zádor emlegette reggel. Erre ő: sajnos igen, olyan jó volt múlt héten, amíg nem volt... Szégyenkezem, hogy erre nem reagáltam semmit. Nyilván nem lehet minden gyereket egyformán megszeretni, de ez a véleménye legkevésbé sem rám tartozik.
Ráadásul akiről szó van, egy láthatóan kései 2. gyerek, beteges külsővel. Teljesen érthető, hogy az átlagnál jobban kényeztetik, engedékenyebbek vele a szülei.
Quizas, kitartást! Vitamint szedtek esetleg, vagy valami immunerősítőt? Hátha...
Nálunk kopp-kopp-kopp ovi/suli kezdete óta csak apa volt beteg. :-) Még én sem kaptam el apától sem, és nem is szedek vitamint. Remélem nem kiabálom el, de dokihoz már illene elmennem, körzetihez is, nőgyógyászhoz, na meg bőrgyógyászhoz is. :-( Ja, és fogorvoshoz. brrrr
Ancsúr, tök jó ez a szerelem dolog. Nálunk Kristóf az aki érzelmileg kicsapongó, egyik pillanatban imád, majd alig bírom megállítani, hogy ne rohanjon a falnak, stb...de most úgy veszem észre, hogy Kinga is kezd fáradni, illetve, hogy nincs sok időm velük, lévén apa ennek a hónapnak is a felét külföldön tölti. Építkezés hurrá, végre, pihenés viszont kell! Tessék pihenni! Bagoly mondja verébnek. :-)
Holnap jön egy kismama barátnőm - jön, szóval az túlzás, mert 32 hetes terhes, de mivel már 2x is elesett a terhesség alatt, ezért nem mer egyedül közlekedni, úgyhogy én megyek érte, hozom el hozzánk, aztán este majd a férje jön érte ide, és viszi haza. Hát lányok én bezizzentem volna, ha otthon ültem volna egész nap, és nem mehettem volna sehova. Igaz nem is estem el terhesen (talán csak 1x), így azt sem tudom, hogy az milyen érzés...
Csak ritkán nézek be, Karsa már harmadszor beteg, mióta az ovi elkezdődött (kisBulcsú egyszer volt, Csongor kétszer). Csak épp Karsa eddig sem evett jól, most is fogyott, rossz nézni. :-( Ellenben a hangulata nem rossz, próbál sok mindent utánozni mindkét nyelven, csak éppen pilinszka, ráncos a hasa, eltűnt a pocakja, alig van rajta husi.
Védőnő tanácsára esténként tejbedarával tömöm, már ameddig hagyja magát. (Ugye lázasan kinek van étvágya!?) Holnap megyünk orvoshoz, szerintem ki lesz akadva, hogy mennyire sovány. Meg hogy miért nem mentem előbb (tegnap kezdte hőemelkedéssel).
Ancsúr,
Gratulálok a finishez, és sok erőt Zorkához. Megtudod, milyen volt veled? ;-)
Kriza,
Egész jó híreket írsz, remélem, az ingyenes úszás is bejön.
Pihenek. Csupa könnyű házimunkára fogom ma magam, ugyanis vszínűleg túlhajtottam magam. Ínhüvelygyull. a kezemben, lábamon bevérzések. Nem vagyok fáradt, de csak a motiváció ad energiát: közeledik az építkezés vége. Ma befejezik a fürdőt, holnap már remélem használhatjuk is! Aztán némi festés, parkettázás, szokásos pakolás.
Hétfőn reggel felbosszantott a dada a bölcsiben. 10 perccel 7 előtt értünk oda, ugyanis siettem haza, hogy egy elvesztegetett nap után átvegyem a csempét, kádat. És megjegyzést tett a 10 perc miatt! 7- től veszik be a gyerekeket, 6- tól ott van. Mire átöltöztettem, kipakoltam, már elmúlt 7. Én meg ezen rágódtam egész nap. Azóta meg reggelente körözünk még fél órát, hogy véletlenül se csengessek be fél 8 előtt. A burkolónak meg kénytelen voltam kulcsot adni, hogy bejusson a házba.
Még mindig dúl a szerelem, állítólag nagyon viccesek. A kislány énekel, közben táncolnak. Rendezgetik egymás holmijait. Zádor még a tetéjét is odaadta neki.
Azt hiszem még sokára keveredünk ki a dacos időszakból. Tegnap megelégelte a buszmegállóban a várakozást, olyan hisztibe kezdett, hogy elrohantam vele a mellékutcába. Így lemaradtunk a buszról, nem mertem kockáztatni, hogy esetleg ott sem hagyja abba. Kivettem a kiskocsiból, de gyalogolni sem akart. Végül leült a földre és ordított.
Viszont teljesen buszpárti lett. Az autóban alig lehet bekötni, utána meg rúgja az ajtót, fetreng. Most bepréseltük középre az ülést, hogy lássa a járműveket.
Természetesen a bölcsiben eleven, de nem rosszalkodik, szépen eszik asztalnál ülve, segítőkész, stb. Ilyenekkel melengetik a szívemet délutánonként, erre ő fél órával később bebizonyítja, hogy simán képes felbosszantani.
Zorkáéknak teknősük lett az oviban. Ellenállok, itthon nem lesz. Az egyik kislánynak meg nyakba akasztható rádiója van, a másiknak sok gyűrűje....Mindezekről most úgy gondolja, hogy nélkülözhetetlenek, menjek és szerezzem be mindet, de rögtön.
És egyre biztosabb, hogy az én kavargó érzelmeimet, elgondolkodós természetemet örökölte.
Azt hiszem írtam, hogy pár hete megszidtam nagyon, erre ő összeveszett Adinka babájával, aki 2 éve árnyékként vele van állandóan. Zádor vitte neki este az ágyba, erre ő kifakadt, hogy nem kell, Adinka meghalt. Nem érted?! Még nyitva a szeme, de már meghalt. A baba napokig az ágy alatt hevert, nem győztem keresgélni elfogadható méretű akármiket, amiket vihet az oviba helyette. Most tartunk ott, hogy Adinka kórházban van, csak őrá számíthat. És ma éjjel már kosárban aludhatott. Egyik nap elmehetett oviba is, de már előre tájékoztatta, hogy a szekrényben lesz egész nap...Azt hiszem frissítenem kell majd a pszichológia- tanulmányaimat, mert ehhez a gyerekhez én kevés leszek nemsokára.
Be fog indulni szépen lassan az is... Soma is hirtelen kezdett el kúszni, kb. 10 nappal a vizsgálat után. Annyi volt csupán, hogy letettem a kajával teli tányérját a földre, és kimentem a konyhába vízért. Mire visszamentem, már a tányér mellett hasalt, pedig előtte vagy 2-3 méterre volt tőle. Hiába, na, az éhség nagy úr:-)
Mi is így jártunk, hogy agyaltunk, agyaltunk a dévényessel, végül azt mondta, vigyem el. Bejelentkeztem, erre a lányom másnap nekiállt forogni :-)) Lemondtam az időpontot, amúgy is lehetetlen időpontban volt. Máskor is előfordult, hogyha bejelentettem valahova, gyorsan inkább nekiállt produkálni, mint aki érzi, hogy ez a mama kezd komolyan aggódni, egye penész, hadd legye neki jókedve :-)) A beszéddel még mindig vár, pedig megvan az időpontunk... bár azért mintha élénkebb lenne, mint eddig.
Hát igen, minden gyerek másban jeleskedik. Soma pl. nem tud gyerekverseket, pedig Lorával sokat mondókázunk. Viszont félelmetesen jó füle van: szöveg nélkül el tudja énekelni/dúdolni a Bóbitát és még egy csomó angol dalocskát is, amiket Lora tanul az óvodában. Soma 1 évesen még nem mondott semmit, úgyhogy nem vagytok elkésve semmivel. Az "anya" szót 21 hónaposan mondta ki. Most már egész jó beszélőkéje van:-)
Nagyon jól tetted, hogy elvitted:-) Sománál én a neurológiával agyaltam sokat (a gyógytornásszal együtt), hogy vigyük vagy ne vigyük. Aztán végül elvittem, mert 9 hónaposan még nem kúszott, nem mászott, és igencsak ritkán fordult meg egyik oldalról a másikra. Aztán az ideggyógyász megállapította, hogy lusta:-) Szó szerint ezt a leletet kaptuk: "szemlélődő típus, nem strapálja magát" :-))) Mondjuk ez a megfigyelő jelleg most is dominál nála: képes félórákon át 1-1 kisautót eltologatni...
Ami a színeket illeti mi így lassana két évünk felé közeledve már mondogatjuk és egy re gyakrabban rá is hibázunk a lányommal. Ami viszont kiemelkedő nála, hogy rengeteg gyerekverset tud már és tud tízig számolni ( bár néha kimarad az öt). nemcsak végigsorolja a számokat, hanem mutatni is tudja és úgy számol. Viszont lemaradtunk a bilivel.
A fiam meg még kuka. Most kezdi csak mondogatni a mamát és most lesz 13-án egy éves. Járni is még csak úgy jár, hogyha tologatja a széket, mert kézenfogva még nem lehet, ugyanis elkezd üvölteni. Viszont öt hónaposan mi "újrakezdtük az életünket", így ennek a fejlődésnek is örülök nagyon.
Velem elég rendesek a sofőrök. Pont számolgattam, hogy nem is éri meg bérletet vennem. 200 Ft lenne a jegyem, de a közalkalmazotti papíromért kapok félárut, amit még senki nem pecsélt le eddig. Illetve felengednek ingyen.
Még most folytatjuk a parketta lerakását, csak benéztem kicsit.
Színek: ha vizsgálunk, betöltött 3 éves kor után követelmény, hogy egyeztessen színeket, emellett egyet megnevezzen biztosan. De! Ha ezen életkor többi részfeladatában ügyes vki, akkor kompenzálhatja a színek terén lévő hiányosságait a magasabb korosztály feladataival.
Azért a száguldó autók színeinek eltalálálását nehezen tudom megállapítani:-) De a kék lesz nála az első felismerés, szerintem. Mert a legtöbb kamion kék. Meg a mi buszunk előtt jön egy zöld, akkor mondja, hogy zőőőd, nem. Aztán, ha jön a miénk, akkor kiabál, hogy píííí.
Nehéz nem hasonlítgatni őket, én is folyton azt teszem... :-) Viszont ezt kompenzálandó próbálok nem pánikba esni, ha egyet s mást másként csinálnak, mint a tesóik. Most is sokáig agyaltam, vigyem-e Emmát a koraiba, vagy csak a többiekhez képest lassabb, de kiderült, hogy nem para volt a részemről. Mondjuk azt se bántam volna, ha kisül, hogy az :-) Sőt!...
Írjátok alá légyszi a petíciót, ha egyetértetek vele! http://www.kismamaberlet.hu
A "kismama bérlet" lényege, hogy a gyermekét otthon nevelő szülő ugyanolyan kedvezményes bérletet kaphasson a BKV járatain, mint a tanulók és a nyugdíjasok. Ez a konstrukció a munka helyett GYES-en vagy más jövedelempótló támogatáson levő szülő helyzetét könnyítené meg, ugyanis a gyermek után járó támogatások összege jóval alacsonyabb a munkából szerezhető jövedelmeknél.
Persze, hogy nem, de azért a pirosat talán illene felismeri:-) Az is igaz, hogy Lora ebben nagyon profi volt anno, ennyi idősen, ha kérdeztem, melyik a fekete ceruza, simán megmutatta. És így volt ez a pirossal, a kékkel, a zölddel, a sárgával és a barnával is. 2 és fél évesen már vagy 15 színt tudott megkülönböztetni egymástól. Azért csak ennyit, mert én nem ismertem többet:-))) Mondta is a férjem, hogy előveszi a Pantone-skálát, abban több ezer szín van, hadd tanuljon a leány:-) Igaz, ő viszont nem beszélt ennyit. Szóval nem egyformák a gyerekek, talán nem is kéne a nővéréhez mérnem. Az egyik ebben jó, a másik abban. Onnan jutott eszembe ez a szín-kérdés, hogy Ancsúr írta, hogy tanulgatják a színeket a buszmegállóban:-) Hát én is próbálkozom, de kevés sikerrel... Köszönjük a gratulációt:-) És örülök, hogy Emma rendben van:-)
Boldog szülinapot neki :-) De ugye nem gondolod kkomolyan,hogy tudnia kellene a szineket??? Emma 2,5 éves és lövése nincs róla, és ugyan ő sokban elmaradt a társaihoz képest, ezt pont nem tartom/tartották a szakemberek sem elmaradásnak. Az nagyon ügyes, hogy berajzol hiányzó dolgokat. Szép napot nektek, gondolom, az ünnepségsorozat folytatódik!
Sziasztok, látom, mindenkinél zajlik az élet. A lakásfelújítóknak kitartást:-) Nálunk 4 hétig nem volt gáz, mert a házban ki kellett cserélni az összes csövet, mivel életveszélyesnek nyilvánították. Még jó, hogy időben kiderült. Most már szerencsére minden a régi: lehet normálisan sütni-főzni.:-)
Munka: voltam benn a munkahelyemen, és megbeszéltük, hogy jövőre visszamegyek, de csak pár órát vállalok, mert Somát szinte biztos, hogy nem adhatom közösségbe a veséje miatt, és a férjemmel csak úgy tudjuk megoldani, hogy 2 délelőttöt vigyáz Somára, amíg én tanítok. Nagyon normálisak voltak, mert belementek. Tényleg nagy szerencsém van, hogy ma, mikor ennyi iskolát vonnak össze, zárnak be, és ennyi tanárt bocsátanak el, ezt megengedték...
Soma ma 2 éves:))) Volt minden: torta, lufi, ajándék. Annyira felpörgött, hogy csak fél órája aludt el. Majd teszek fel képet, csak még a gépen vannak. Kedden voltunk tanácsadáson is: 86 cm, 10,5 kg, 14 foga van. Elég sok mindent mond, de pl. a színeket nem ismeri fel.:-( Mostanság kezdett el rajzolni, eddig ez a tevékenység nem érdekelte. Állandóan buszt, autót rajzoltat velem, és ha kihagyok 1-1 részletet (pl. lámpa), azt szó nélkül berajzolja. No és persze még szopik napi 3-6 alkalommal. Lassan-lassan el fogjuk hagyni az éjszakai(aka)t, mert jó lenne már akudni nekem is így 2 év után:-)
Ne is mondd: egy ismerősöm most jelentette be, hogy babát vár. A legkisebb fiaink szinte egy nap születtek, de az övé másfél hónapja nem szopik és lám. Csak azt tudtam neki mondani, hogy "De jó neked..." Nekem szerintem a napokban fog megjönni. Pedig de jó lenne, ha nekünk is lenne már pocaklakónk...
Mona,
Sokan hordják be Budapestre a gyerekeiket oviba. Nem nézel körül? Bár még messze az ovi. Bölcsire kevesebb az esély, de nem nulla.
Ejnye! Mi ez a többes szám??? khm khm kucc kucc :))))) Ki is döntött??? De a lényeg, kész és klassz!
Ancsúr! Kitartás! MAjd alakultok....
Dolgozni... érdekesen alakul itt Érden a dolog! Utána néztem: Bölcsi összesen 2 van. Várólistával! Meg nem tudom milyen listával, magyarul bejutni NEM lehet. Ovi: ott is várólistától elkezdve minden van, bejutni szinte oda is lehetettlen. Van 1! magán ovi ahol van egy mini csoport. 90e Ft/hó (na ezt én nem tudom megengedni, mert ha vissza is mennék, mondjuk 10-20e keresnék többet) És! A szomszéd távoli rokona- ismerőse dologzik ott, és meséli: ő van a mini csoporttal de nem foglalkozik velük. Aki nem tud enni az nem eszik.Aki még pelusos ami egy mini csoportban előfordul, na azt ő nem teszi tisztába. Miért: mert ő ovónő és nem dadus. Igaz itt csak ide(mini csoportba) vették fel, de ez őt nem érdekli. Ilyen kilátásokkal még nem tudom hogy alakul a jövő, de nem valami biztató.
Quizas! Jobbulást Karsának! Kitartás, hozzánk 2,5 hétig ragaszkodott ez a betegség. :(
Ui: ...megcsípett egy szúnyog... Norbi szanaszét pisálta magát.... ágynemű és ruha csere.... most meg már kv-zom, mert 1/2-4-óta vagyok fent. nem önszántamból :))))
Örülök, hogy ól alakul minden, és az ajtó is szép.
Nálunk kész lettek a burkolással és holnap jön még a vizes és már csak a páromnak kell majd ezt azt felfúrnia. Az anyagiakat ne is említsd. A fürdönk egy kissebb vagyon, de azért döntöttünk így , mert akkor ha most nem fogunk hozzá, valószínüleg karácsonyra költjük a pénzünk. Így mindenki szerényebb ajándékot kap majd, mi meg gyönyörködünk a párommal az új fürdőben. Estelge kipróbáljuk kettesben, hátha sikerül egy harmadik.