Keresés

Részletes keresés

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106523

de a nagy azért jobb!

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106522)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106522

kleine fische gute fische

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106521

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106500)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106520

Egy klasszikus, mágneses hajtás   https://youtu.be/AVaCyKXvxio?t=152

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106519

1958. Munkába járáshoz, pedálhajtás (Franciaország).

Előzmény: FD 6667 (106517)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106518

1914. Ford gyártmány. Az első a műfajban (állítólag).

https://hu.motor1.com/news/607549/ford-tmodell-lakokocsi-elado/

Előzmény: FD 6667 (106517)
FD 6667 Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106517

2009. Berlin

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106506)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106516

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106515

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106514)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106514

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106513)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106513

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106512)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106512

Nyáridéző

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106511

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106510)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106510

Ilf-Petrov szerzőpáros, 1932. Moszkva

Odesszai születésűek. Mi lehet a könyveik sorsa a modern Ukrajnában? 451 0F?

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106509

~ Neem, a feleséged nem csalt meg téged!

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106508

A kisasszony kedvenc póza

(Volt már hasonló képe ~ egy hónapja. Viszont klasszikus balettfelvételt még mindig nem találtam róla. Igaz, az nem is fizet olyan jól, mint a reklám.)

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106507
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106506

1941. Németország

Pedállal hajtott autó.

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106505)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106505

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106504)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106504

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106503)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106503

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106502)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106502

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106501

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106500

Az International Civil Aviation Day mintájára afgán, iraki, iráni és egyiptomi résztvevők ünnepséget tartanak.

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106499

Sok bőrt lehet erről a képről lehúzni. Ma az élettelen szereplő teszi aktuálissá.

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.11 0 0 106498

Előzmény: Ec pec kimehecc a (106497)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2022.09.09 -1 0 106497
Jaime Ramón Mercader Creative Commons License 2022.09.08 0 0 106496

Elvtársaim!

Ennek a mai, szomorú napnak van egy igen fontos PÁRTtörténeti és BALERKÖLCStörténeti vonatkozása is, ami a PÁRTtörténet nagykönyv és a cégbejegyzési nyilvántartás aranylapjaira íródott platina betűkkel, éspedig, éspedig,

na, hol is húnyt el a brit uralkodó?? Úgy van, a Balmorál kastélyban!

Íme, a PÁRT bal morálja:

Egy Balmorál nevű cég fizette be három éve medgyessy bankjába azt a sok milliárdot, amit aztán két szíriai kivett készpénzben. (Hogy hogyan vihették el bankból a hatmilliárdot feltünés nélkül, az örök rejtély marad.) A Balmorál azóta megszünt, így nem lehet tudni, hogy a Balmorál elnevezés mit akart jelenteni, csak sejthetjük: korrupciót, prostitúciót, pedofiliát, drogkereskedelmet és valószínűleg szélsőbalos terrorizmust.

Az off shore cégekhez átutalt és álrészvényekké átvedlett hatalmas összegeket, aztán szabadon lehetett osztogatni részvényformátumban az elvtársi siserehadnak, akik ha ezt nyereséggel eladták, utána egy gyanús kormányrendelet alapján nem kellett osztalék vagy jövedelemadót, egészségügyi vagy nyugdíj járulékot fizetni, lehetett viszont rajta Pannonplast részvényeket vásárolni, további árfolyam növekedésre spekulálva. Így aztán az mszp választási csalásban ügyeskedő kegyencei adómentesen ki lettek elégítve több száz milliárddal. Hogy ez nem tréfa, arra bizonyíték az Állami Fejlesztési Bank , amely a legnyereségesebb bankból egy fél év alatt 137 milliárd veszteséget gyüjtött össze 2002 végére...

Az persze még nem tiszta, hogy a Balmorál sikkasztási-korrupciós lavinát elindító, pénzmosó befizetéseiből mennyi volt a két kormánypárt holdudvarhoz tartozó nagy cégek tartalékainak felhasználásával az állami közpénz, azaz mindannyiunk adója.

Hogy bőven osztogatott pénzről lehetett szó, azt onnan tudni, hogy medgyessy, aki lehetővé tette mindezt, akkora népszerűségre tett szert az mszp mindenre kapható káderei körében, hogy pártonkívüli létére miniszterelnök jelöltjükké tették és még egy hónapja is azt gajdolta az mszp női tagozata a „megy a gőzös” ritmusára írt csasztuskájukban, hogy ha medgyessy marad, lesz bőven lóvé.
Hát eftársak game over, medgyessy nem marad, hanem ha jót akar, mielőbb eltakarodik.

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=31910925&t=9099621

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106495)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.08 0 0 106495

1929. London

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.09.08 0 0 106494

"Ezen tűnődtem örömmel párosult aggodalommal, mikor vendégeim autója pontosan befutott. Saját elefántpuskámon kívül a hercegnek is hoztam megfelelő fegyvert. Óvatosan elindultunk a cserkészúton. Elöl mentem, utánam a trónörökösnő, utolsónak a herceg. Vendégeim olyan óvatosan, szakértő vadászosan lépkedtek, még legcsekélyebb gallyroppantástól is tartózkodtak. Eszembe jutott a sok lármás amerikai, kiket ilyenkor már alig győztem csitítgatni.

Néhány lépést haladtunk csak, ismét elefántvisítás szólt a »Fatető« felől. Sőt egyre fokozódó, egyre közeledő fatördelés. Vendégeimnek nem kellett magyarázat. Tisztában voltak a zaj eredetével. Mosolyogva biztattak, gyerünk, nehogy valahogy lekéssük a várva várt látványt!

A »Fatető« feljárója előtt vagy harminc lépésnyi tisztás nyílik, állandó ágropogás és elefánttrombitálás kíséretében közelítettük célunkat. Hangjukból kétségtelenné vált, hogy nagyszámú elefántcsorda, főképpen borjas tehenek fogják körül tanyánkat. A borjas elefánt pedig - minden vadász tudja - nem gyerekjáték. Ha összebotlik az emberrel, tüstént támad.

Mondhatom, régen szurkoltam ennyit. Alig vártam, hogy a létra közepén, az elefántormány „hatáskörén" felül lehessünk. Amint kipillantottam a tisztásra - szemembe ötlött az ablakban lengő fehér zsebkendő!

Még egyet előrelépve, megláttam a magányos elefántbikát is -a ház alatti sózó kellős közepén! Kissé meghűlt bennem a vér. Döntenem kellett - mégpedig pillanat alatt. Sarkon forduljak? Előbbre bátorkodjak - igyekezzem elérni a létrát?

Suttogva tettem fel a kérdést a hercegnek.

- Természetesen továbbmegyünk - válaszolt nyugodtan. És már indult is, lövésre kész fegyverrel, a létra felé. Nyomában felesége, ugyanolyan dicsérendő hidegvérrel. Én csak utolsónak, de bevallom, vért izzadva

A sózón álló bika most elfordult, kifelé lépett a tópartra.

- Mehetünk - súgtam.

A Vendégek pedig, a legkisebb izgalom nélkül érték el a meredek létra alját, higgadt, önfegyelmezett léptekkel kapaszkodtak felfelé.

Feleségem, a létra fele útján elébük sietett, a vendégek vidáman integettek feléje, Az elefántbika még mindig a ház alatt állt, tapintatosan, a tó felé fordulva.

Én pedig a létra alját fogtam, s mikor vendégeim a hat méter magasságot elérték - akkorát sóhajtottam, akár a kovácsfújtató!

Látogatóink legott a balkonra siettek, elővették fényképező-készségüket, máris munkához láttak. Szívből jövő, őszinte öröműkön ugyancsak meghatódtunk. Különösen a trónörökösnő meleg szavain, mikor feleségem öt óra után teára kérte a  »társalgóba«.

- Szabad lesz idekint a teraszon elfogyasztanom - kérdezte szerényen -, pillanatot sem. akarnék a csodálatos látványból elmulasztani!

Mert az elefántok valóban kitettek magukért. Meghazudtolva — minden bizonytalankodásomat-aggodalmamat, olyan díszelőadást rendeztek, aminél különbet - pedig ezúttal mutattam be »Fatető«- met 79-edszer! - még nekem sem igen produkáltak! Mintha sejtették volna, mit várok el tőlük!

Három szép agyaras forgolódott a mintegy hatvanfőnyi csapatban. Büszke, nagy fogú vezérbika az egyik, kettő pedig valamivel gyengébb, alkalmasint fiai, majdani utódai az öregnek. Egyelőre ugyan összevissza kergette őket, tóból az erdőbe, újból ki a tóra, egyre mérgesebben trombitálva. Hangos csobogásuk zavarosra kavarta az egyébként elég tiszta vizet.

Szorgalmasan zümmögtek a mozigépek.

Általános derültséget keltett valamelyik játékos fiatal elefánttehén. Ormányát teleszívta a tóparton összegyűlt, száraz homokkal. Majd ártatlan ábrázattal vegyült a többi közé, járt-kelt, el akarta terelni magáról a figyelmet. De láttuk mindnyájan, hogy valami huncutságon töri fejét. Jókora csapat vadgerle szállt a tópartra, lávában ittak. Az elefánttehén, porral töltött fecskendőjével, valósággal »becserkelte« a gyanútlan madarakat. Jól megcélozva őket, hatalmas szusszantással fújta közéjük a port. A galambok hanyatt-homlok rebbentek széjjel, az elefánt pedig ide-oda csóválta fejét, emelgette ormányát - valóban úgy tetszett, mintha jót nevetne sikerült tréfáján.

Egy másik elefánttehén, cseppnyi borját fürösztötte. Aztán becsobogott a tó közepe felé, de kölykét - bizonyára készakarva -kint felejtette a parton. De az nem mert nekimenni a víznek, visítozni kezdett. Az anya vagy tíz percig rá se hederített. Hagyta kapálódzni, mintha csak vízbe akarná kényszeríteni. Végül mégis megszánta, elment érte, ormányába nyalábolta, úgy vitte be a tóba. Ott letette. De a csecsemő oly szívettépő visítozásba kezdett, hogy anyja kénytelen volt újból »ölbe kapni«, kimenteni a szárazra. Aztán jókora lombos ágat szakítva szépen megszárongatta - legyezgette láthatóan didergő gyermekét.

Még egy családi jelenetet is sikerült a vendégeknek néhány méterről filmre venni. Valamelyik tehén, szinte lekötelező udvariassággal, közvetlen a lelátó alá irányította kölykét. Ott szoptatta meg, mindnyájunk szeme láttára. Előzőleg meg is fürösztötte, ormányának vízipuskájával tisztára fecskendezte

Egymást érték a valóban különös, nem mindennapi jelenetek. Vendégeim utóbb már azt tudakolták, vajon mennyi ideig tarthatott, míg minderre »meg tudtuk tanítani« elefántjainkat? Valóban, csaknem cirkuszi előadássá fajult ez a jól sikerült, emlékezetes délután.

Jó étvággyal ültünk vacsorához. Közben váratlan ijedségben is volt részünk. A. spirituszforraló, amin a kávét főztem - hogy, hogy nem - hatalmas lángot vetve felrobbant. Menten letaszítottam az asztalról, mindnyájan felugrottunk, és rátaposva, egy-két perc alatt véget vetettünk a tűzveszélynek. A szerencsére rövid, de kellemetlen intermezzo lezajlása után, már ihattuk is saját termésű, kitűnő kávénk következő főzetét.

Aztán ismét a balkonra telepedtünk.

Az elefántok nagy része akkorra levonult, helyettük néhány orrszarvú és bivaly érkezett. Ezek is megfeleltek várakozásomnak, az ifjú pár nem győzte cserélgetni a filmet.

Alkonyatkor két öreg vízibak élet-halálharcát, később varacskosdisznó-család ivását figyelték meg. A varacskosok - a nagyon öregeket kivéve - rendszerint nekitérdelnek az itatónak. Elég ritka látvány az ilyen térdre ereszkedett, »ájtatos« varacskos-család Az óramutató túlhaladta már az éjfélt, mikor vendégeink, néhány órás pihenőre, szobájukba tértek. A trónörökösnő lelkendezve jelentette ki, hogy ennél izgalmasabb, felejthetetlenebb élményben aligha volt része...

Leoltottam a fényszórót.

A ránk boruló őserdei sötétséget csak a fürdőző rinocéroszok sikító-röfögő véleménykülönbsége nyugtalanította.

Virradatkor feleségem felszolgálta a reggelit

A nagyvad mind egy szálig hazatakarodott. Békés hajnalfény fürdött a tóban, tarka madárvilág hangoskodott körülötte. Reggeli után visszakísértem vendégeinket erdőszélén várakozó autójukhoz. Zavartalan volt ezúttal az őserdő, csak tollas hangászai húzták a búcsúztatót.

Hazatértünk mi is nyeri kvártélyunkba. Boldogan éreztük, hogy bemutatónk - valamennyi állatszereplőnket beleértve - várakozáson felül sikerült.

De alig múlt el egy óra - telefonberregésre riadtam. Rövid sürgöny jelentette, hogy őfelsége a király, elmúlt éjszaka, álmában csendesen elhunyt.

Értesültünk róla, hogy volt vendégeink legottan repülőgépet rendeltek, sietve szálltak hazafelé

Én pedig, az immár valóban történelmivé vált látogatás fenti beszámolójához ezt a néhány befejező sort írtam:

»A világtörténelemben páratlan eset, hogy 1952. február 5-ének délutánján, gondtalan, életvidám ifjú hölgy kapaszkodott »mgumu-fám« tetejébe. Másnap reggel pedig, II. Erzsébet lépett le közénk, mindnyájunk gondjával terhelten. A Mindenható áldása kísérje fáradságos útján...«

„Outspan"-i ismerőseim beszélték, hogy II. Erzsébet trónralépésének – „Treetops”-on. töltött éjszakájának emlékére -Sherbrooke Walker jókora fémtáblát akasztott a történelmi „mgunm-fa” oldalára.

És különleges érdekességképpen hozzáfűzték, hogy az angliai Hatfield kastély kertjében ősöreg tölgyfacsonk áll. Azon is emléktábla függ, mégpedig a „Treetops”- ihoz nagyon is hasonló! Azt hirdeti, hogy négy évszázaddal ezelőtt (1558-ban), annak a tölgyfának árnyékában pihent Tudor Erzsébet, angol hercegnő. Ott talált rá a fővárosból utána nyargaló gyorsfutár, ott jelentette neki, hogy I. Erzsébet néven Anglia trónjára lépett!

Attól tartok azonban, hogy kissé túllakattam az olvasót „Fatető”-vel.

Most látom. hogy vagy harminc oldalon keresztül csaknem kizárólag erről beszéltem. Pedig alig hiszem, hogy felét is elmondtam volna a Nyeriben hallottaknak, így tán mégis jobban járt az olvasó? Gondoljon csak arra, mennyi „Fatető”-t kéne még elnyelnie, ha történetesen magam is ott jártam volna!"

Széchenyi Zsigmond Denaturált Afrika

Előzmény: Jaime Ramón Mercader (106493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!