Na neeeeeeeeeeeeeem:)) Kabátot is le lehet venni, de mondjuk 1 óra után már fáztam. Egy szigeteletlen, szimpla ablaküveges hely a Duna mellett. Ha még jobban fűtenének, az akkor is kimenne.
Na ja, de mi épp a kihívásokat keressük. :-) De viccen kívül: túratársakkal mennénk, szóval a hideg (ha nem jár együtt vesemedence gyulladással) kifejezetten hozzáadott érték. Szóval 12-15 fok körül még teljesen rendben van a hely, a kérdés, hogy kell-e jégeralsót venni a nadrág alá.
13 ezer Ft-t. 20-30dkg-s( hárman voltunk, de négyfélét ettünk) hússzeletek, káposztasaláták, uborkák, resztelt krumplik, és külön fizettem két üditőt, és egy barna sört.
Mondjuk kényelmesebb körülmények között a budaőrsi Fenyőben is hasonlót fizetek, de ennek van valami egyedi bukéja annak ellenére, hogy persze ez inkább egy nyári büfé. A húsokat én speciell jobban megsütném, de ezek lassú tüzön sülnek fatüzelési grillen. Lehet, hogy nem érné meg jobban megsütni, mert akkor kiszáradnának.
Ma már másodszor voltunk az Őrházban, Tahitótfalun. Én oldalast ettem, fiam marhabordát, férjem marhanyelvet, és ettünk még egy kis fejhúst is mind a hárman. A szószok kiválóak, a hagymás krumpli hideg, a káposztasaláta finom. Összességében jó, csak hát ugye egy szigeteletlen, nyári kajálásra alkalmas, épp hogy befedett épületről beszélünk. A fatüzelésű kályha mellett ültünk, de így is a kajánk hamar kihűlt. Na meg mi is. Ennek ellenére finom volt!
Az istennek nem találom a "Hová érdemes Pesten" topikot, úgyhogy OFF leszek, bocsánat. Tudtok valamit mondani a Madách tér környékén, ami nem a "bulikázó" angol hordákról szól, és közben nem is turista lehúzó hely? A múltkor úgy pofára estem a Centrállal (mivel van szervizdíj, ezért nem adtam pluszban borravalót, erre lett archúzás, és el sem köszönés), hogy kéne valami más. Bevált helyünk a Bor La Bor, de ha ma esni fog, nem sétálnék a Madách térről odáig meg vissza. Nem kell semmi csicsa, külföldi kollégák érkeznek este, valószínűleg fáradtak is lesznek, csak kéne egy hely, ahol leülhetünk átbeszélni a dolgokat a holnapi munkanap előtt. És persze konyha este 9 körül is, vállalható étel, meg ital.
Nyilván ha ott laknánk a közelben, mi is bemennénk továbbra is, de a korábbiaktól eltérően 400 km-es önálló utat, vagy több órás kitérőt nekünk már nem ér meg.
Nekünk itt van 30 km-es körzetben pl. Gödöllőn a Solier vagy Szigetmonostoron a Rosinante (hogy a topic címére figyelemmel budapesti éttermekről ne beszéljek), szerintem a Kistücsök szintet simán hozzák, az kétségtelen, hogy annyira nincsenek sztárolva a médiában (illetve a tulajoknak nem annyira jó a "gasztrokommunikációja", mint Csapodynak).
Én azért örülnék, ha még lenne 1-2 Kistücsök Balatonszárszóhoz 30 kilométeren belül, mert egy este 7-kor végződő teniszmeccs után nem megyek át Köveskálra vagy Füredre vacsorálni, a Tücsökbe meg sajnos nem lehet beférni foglalás nélkül. Ha ilyenkor valami szimplán ehetőnél jobbat szeretnék enni, egyszerűen nincs ötletem.
Csapody Balázs meg valóban nagyon figyel a gasztrokommunikációra, ezt én is tapasztaltam, pedig nem vagyok híres-neves megmondó. :)