Tudnátok nekem segíteni? Egy éve gondozom a DRACAENA MARGINATA (sárkányfa) növényemet, amin az utóbbi időben valami betegség jelent meg. Nem tudom mi lehet ez és megakadályozható-e még a növény pusztulása, mert mára már a magasabb, erősebb szárakon is mutstkozik a betegség nem csak a kisebbeken.
Tudtok segíteni mi lehet ez és hogyan orvoslhatnám? - kaptt kiadós tusolást a növény pár hete, de úgy látszik ez attól komolyabb, hogy egy kis víztől eltűnjön! :( Soha nem volt még beteg növényem, ezért tejlesen tanácstalan vagyok!
van egy szep kis fekete deneverviragom, igaz meg nem nyilt egyszer sem, telen gyünyörü volt , jöttek a levelek, mostanra a közepsök bebarnultak, összefonnyadtak, kap tapoldatot,vizet, permetezem vizzel megis ugy nez ki hogy meg az iden kileheli a lelket,ezt szeretnem elkerülni
ha esetleg van valakinek valami ötlete mit tehetnek erte megköszönnem:)
Volldünger Linz tápsóval, na ez egy márkátlan valami, 2 hetente teszek a locsolóvízbe. A lényeg hogy jó földbe és tágas cserépbe kell átültetni tavasszal. Kertészetben szoktam venni helyben kevert földet, úgy néz ki hogy szeretik.
Anyukámnál csinálták tavaly, tavalyelőtt ugyanezt. Másztak már mindenhova, és aug. elején kezdtek virágozni, de akkor iszonyú mennyiségű virággal. Nála se táp, sem átültetés nem volt.
"hiszen kúszónövény amik közül szinte bármit ki lehet tenni a napra kivéve a pozsgásokat." biztos, hogy így van....
csak lövésem sincs, mi is lehet az a szinte minden, mivel pl az én szobanövényeim közül csak és kizárólag a nem pozsgás majomfa és korallvirág + a yukka élvezi a közvetlen napot egy D-i fekvésű kertrészben. Hja és ott lóg a falon egy tő Hoya carnosa is... hajt, ezerrel. Minden más, általános zöldem megégett, ha csak egy órára is kitettem, különös tekintettel a múltkor felsorolt futóimra, amik most a diófa alsó ágán lógicsálnak... Fura.
Én alul leszedtem a leveleit, aztán kb 10-15 cm-es magasságnál meghagytam őket, de a hajtások csúcsát kicsipkedtem. Nyaranta ki a kertbe, tűzheti a nap is, a majomfával együtt (ezek biztosan nem pozsgások, mert Hannabori azt írta, hogy azokat nem szabad napra tenni...... ), télre pedig szobai ablakpárkány. Néhány hetente jól meglocsolom őket....
A korallvirág nem bírja az állandó nedvesen tartást, valószínűleg kirothadt. Ültesd át 8-as cserépbe, vagy ha kimondottan nagy, akkor 10-esbe, jó vízáteresztő földbe. Ültetéskor locsold meg, aztán csak hetente egyszer, vagy szabadban tartva kétszer, de ne tocsogósra. Ha feléledt, és már jól néz ki, akkor teheted eggyel nagyobb cserépbe.
Jó lenne,ha vki megmondaná,mert nagyon szeretem őket,és sajnálom,h tönkremegy!
A fokföldi ibolyákkal én viszonylag jól elvagyok,persze jobban örülnék,ha többet virágoznának.Tavaly őszig,csak lilám volt,aztán vettem pár különlegesebbet,de azok is csak akkor virágoztak!:( Nem is értem hajtanak mint a bolond,de nem virágoznak!!!
Hát Zsuzsi az ibolyák után nekem is ezekkel van még gondom...ahogy te is írod, szinte ugyanez a problémám. Ezek szerint ezek is csak a boltban virítanak, amíg megvesszük őket?:)
Lehet, hogy itt valaki tudja a titkot, arra én is kiváncsi vagyok!