Szia! Irfanview programmal lehet konvertálni is, meg kicsinyíteni is. Én imádom, egy nagyon egyszerű, magyar nyelvű, és az origó szoftver bázisról ingyen letölthető.
Ha mésem, akkor megpróbálhatom mailben átküldeni, ha gondolod.
Még nem vezettem Tigrát, de már nagyon szeretnék. (Csabi egy próbaút??? :DDDDD) (Ne vegyél komolyan!)
Kb 4 évvel ezelőtt láttam meg egy gyönyörű szép metálkéket!
Aztán kiderült hogy pár utcával arrébb lakik a gazdája és mindig láttam arrafelé közlekedni. Mikor az utcán parkolt mindig megcsodáltam! :))))))))
Annyira szép, formás, magával ragadó... :))))))
Egyszóval rabul ejtett! " Életem szerelme..."
Mostanában úgy alakul az életem, hogy sokat kell utaznom, és sajnos vonattal! De aki szokott vonatozni az tudja mit érezhetek, amikor 4 órát utazom. Ez már 3 éve tart, és most DÖNTÖTTEM!
Megvalóstom az álmomat végre!!!
Ez nálam szinte már életcél, addig nem nyugszom, nem eszem, nem alszom, amíg meg nincs az összeg... :))))
Erről meg annyit, hogy a keresgélés alapján, nem kerül sokkal többe, mint egy Opel Corsa mondjuk...
Köszönöm az ajánlatot, ha aktuális lesz, lehet, hogy elviszlek magammal! :)) Apám Tárnokon lakik, a Tigriseket bp-n és környékén néztem ki. Ez azt hiszem, hogy mindkettőnknek megfelel! ;)
Most ott tart a folyamat, hogy egyfolytában bújom az oldalakat, hogy autókat keressek. Egyelőre még 1-2 hónapot kell várnom, hogy meglegyen a pénz... Nem is tudom, hogyan bírom ki... :(((((((
Örömmel olvastam,hogy egyre több(Te is növeled a létszámot) olyan Tigra rajongó is megfordul itt a Topicban,akinek még csak folyamatban van a vásárlása. Remélem mielőbb össze jön egy megfelelő,s később megbecsült Tigris. Nem tudom hol laksz,én Fót-on,ha nem túl nagy a Távolság(több száz km),szivesen segítek megnézni a kiszemeltet.
Csak egy kis támpont: az enyémet tavaly novemberben vettem, 2000.év végi, 1,4-es, 1x légzsák, manuál klima, ABS csak a lábamban,beépített első ködfényszóró nincs, kézi tükör áll. Ami alapból mindegyikben benne van: elektromos ablak, plüss kárpit,szervokormány,centrálzár,színezett hátsó üveg.
Ja,és az enyém 1.49 millió volt.
Tehát,szerintem jó vétel lehet.
A Tigra tali topicban megvan a számom,ha gondolod hívj fel!
hu egyszer vki valami olyat irt be hogy a motor alatt a tartó elrohadhat és az miatt lehet alkudni, vagy hasonló :D aki még emlékszik mi volt, lécci irja be nehogy hülyeséget mondjak
Nagyon sok újat "megtanultam" az álomautóról, amíg végigolvastam az egészet!
Jó móka ez a Tigra tali dolog is. Láttam a képeket, lenyűgöző volt! De tudom, ez egy másik topic! :D
Szóval GRATULÁLOK az egészhez! :))))))))
Én még nem vagyok Tigrancs tulajdonos, de már évek óta álmodozom róla! Ha meglátok egyet az utón, akkor addig megáll a világ is körülöttem! :))))))) Egyszerűen IMÁDOM!
Most komolyabban játszom a gondolattal, hogy rábeszélem az ősöket hogy kicsit segítsenek be az autóvásárlásba.
Már ki is néztem a neten egyet ami megfelelne.
Lenne róla pár kérdésem. Ismereteim alapján ez egy jó ár, de félek hogy becsapás, vagy azért olcsóbb, mert vmi gondja volt!
Szóval ez egy 2001-es darab. Ilyennel nem nagyon találkoztam sehol.
Az a helyzet, hogy megváltam a géptől. Ha valakit érdekel és szeretne egy tuti tigrát amin csak filléres költeni valók vannak akkor ajánlom neki. Egy komolyabb beruházás ami nem kötelező: a klíma vamaiért nem megy. Infó képpen: az autó 4 hete lett hengerfejezve, vezérműszíj, feszítőgörgők, vízpumpa, olaj, gyertyák, szűrők, gömbfejek MIND ki lett cserélve. Ha kell igazolni tudom a szerelőmnél, de lehet van számlám is valahol. Friss műszakival!!
Az autó jelenlegi lakhelye: Budapest, Fehér úti NOVO CAR autókereskedés. 899.000 pézért rakták ki. Tűrkizkék színű. JBL hangszórók az ajtóban. Automata elektromos ablakok (riasztó is felhúzza) központi zár. 2xlégzsák. (majdnem) klímás. alufelni.
Nagyon siratjuk, de ki lett nőve és másik nagy kedvencet vettünk: Saab 95 Aero :)
Szóval ezzel a tigrissel nem jár senki rosszul, bárki veszi meg. Ha olyat keres valaki amire alig kell költeni és megbízható, annak ajánlom!! Ja és 95-ös.
Menni akartunk még vele a múlt héten a talira is, de pont akkor boltoltuk el és sajna nem kapta meg a lehetőséget már a gépsárkány...
köszi kitty:D!!!közbe megoldottam felhivtam az opelszalont és megrendeltem a csonkot ami közel 20.000ft lesz plusz a két porvédösapkát!!!!!a szerelése 10000ft ugy összesen::32000ft!!!!még aránylag elfogatható.....
Kerestem a számát a srácnak, akit tudtam volna ajánlani, de nem találom sehol! Ha neked S.O.S akkor inkább a Laci szerelőjét ajánlom (úgy hallottam hogy jó) mert ő még gyors is, akit meg én tudok hozzá kell azért várni!
Ha még mindig kell a szám, akkor jövő héten előkerítem, illetve megtudakolom!
s.o.s!!!!!sajnos az utolsó koccanásomnál nem csak a lökösöm sérült meg hanem a kerékcsonkom is!!!!!!!:( ami azt jelenti ha nem szerzek be hamarosan egyett a jobb oldali hátsó kerekemhez közel fél évente cserélhetem a csapágyat!!!kérem aki tud segitsen!!!!!zyzy:(
Új emberke vagyok erre, sokféle autótípus nézegetése után azt hiszem a Tigra mellett fogok kikötni, külcsín, belbecs, pénztárca, alkatrészellátás alapokon.
Ma megnéztem egy 2000 szeptemberit, nem árulom el mennyiért, mert még a végén ti veszitek meg :)
Általános véleményre, típushibákra lennék kiváncsi. Szerintetek megéri ma venni egy 7 éves autót. Opel Ecotec motor, a forma és a technika jobban fogja szerintem tartani az értékét. Ezzel az autóval terveim szerint 3-4 évig fogok járni, és ez lesz az első használt autóm.
Korábban felvetett témára válaszolva írom, hogy ne iktassátok ki a csomagtartó - jobb első ablak elektronikát. Az autó belső teréhez képest hatalmas a csomagatrtó ajtaja, amit ha hirtelen csuksz le, akkor az utastérben nagyon megnő a nyomás, ami miatt nehéz a csomagtartó lecsukása, vagy tényleg erős lecsukásnál ablak is repedhet.
A dolog lényege, hogy amikor lecsukod a csomagtartó ajtaját, akkor a jobb első ablak lehúzódik, így automatikusan távozhat a felesleges levegő, kiegyenlítődhet a külső belső légnyomás. A jobb első ablak automatikusan felhúzódik ezután, ha rázárod a közponit zárat, ha nem. Szóval nagyon hasznos és egyedi dolog.
Ha te álltál a Mango mögötti parkolóban az apacs színű csodával, akkor szerintem én merényeltelek meg (este későn kb 10-11 között) találkozó ügyileg! :)
Megoldódott már az alkatrész problémád? Ha nem akkor a párom fényező, ugyhogy megcsinálja a színnel kapcsolatos pici bibit neked!
Olajjal kapcsolatban pedig a GM motorolajat ajánlom, kifejezetten Opel olaj, és relatíve elérhető áron van!
Nem tudom,hogy hol laktok,de ha nem lenne nagy gond 2007.08.11-én reggel 08.00-ra eljönni Bp. Pólus Center parkolóba (McDonald-al szemben,a Tesco-s oszlop,szélvédő javitó sátor),akkor reményeim szerint lesz ott egy jó pár Tigra,különböző színekben...
Keressetek meg nyugodtan (ezüst Tigra, TCS-969 rendszámmal),hátha személyesen több mindenben tudunk segíteni!
Ha bővebben érdekel a tali,akkor gyertek át a "Tigra tali" topicba,s ott van több infó.
végigolvastam a fórumot, mindjárt kérdezek egy-két dolgot.
Nincs még tigrám de nagyon szeretnék, még jogsim sincs :) anyumékat próbálom megfűzni hogy cseréljék le a mostani kocsit. Nem nagyon vannak oda az ötletért mer szerintük kicsi hely van hátul (nem tom mi a baj vele, mikor legtöbbször egy ember megy az autóval), másodszor szerintük kicsi a csomagtartója (annak az egynek minek nagy? na mindegy). Ha minden jól megy akkor hamarosan vezethetek autót, és szeretném ha a vér pezsegne a karjaimban mikor megyek vele.
Azt szeretném kérdezni, hogy: a topicban a tipushibák, ha jól emlékszem, akkor "idősebb" tigriseknél fordultak elő, a 97-es javítás után milyen tipushibák vannak, vagy mik maradtak meg? 2000-es tigrisről nem rémlik hogy irt volna valaki.
Én ugy tudtam hogy tigrist, 2000-ig gyártották, de találtam egy 2001-est, nem twin top!, nagyon gyönyörű (melyik nem :))
még nincs tigrám,csak majd szeretnék hamarosan,még kell egy kis pénz hozzá,meg anyum segítsége :D Egyébként a calibra a szerelmem,volt is 2éve,csak eladtam,és mostmár nem mernék venni,max ha gazdag lennék(akkor tuti :D ) úgyhogy most úgy döntöttem legyen tigra,mert bár nem egy nagy autó,de sportos,szép,és egy 1.4es gazdaságos lenne nekem :) 97es körülit szeretnék majd venni,annál öregebbet nem igazán,csak kicsit félek a vásárlástól előre is,mert nem akarok befürödni vmi sz*rr*l .. úgyhogy majd adtok nekem néhány tippet ,hogy mit kell nagyon figyelni egy tigra vásárlásnál? meg esetleg tudtok ajánlani vki szerelőt aki érti a dolgát,és megbízható,akihez elvihetném?
Ablakos-lehúzós történet! Nyugi, ez hamar elromlik, de nem kell félni a szélvédőd miatt, sokaknak nem működik! Ez egy plussz kényelmi funkció! Minden bizonnyal a késöbbiekben lett szerelve(késöbbi évjáratokba), hogy könnyebb legyen lecsukni a csomagtér ajtaját és ne vigye ki a szélvédőt(ne legyen esélye se!!!), ezért a csomagtér világításra kötöttek be egy kapcsolót(vezérlőt), hogy amikor lecsukod és a lámpa elalszik, küld jelet az ablak felhúzó modulnak!
Nagyjából ennyi! Üdv. Minenkinek és találkozunk a talin, ott bővebben mindenről! JTigra klub Hungary (Laci)
Nekem 97-es volt és az lehúzta. Akkusaru levétel után újra kell "programozni". Felhúzod az ablakot és tovább nyomod a gombot néhány másodpercig. Kattan, kész.