ja, ez az? olyan van a 632-esemben. a lényeg az, hogy egy listában benne van az összes korábban beprogramozott időzített felvétel adata (csatorna, kezdés, vége, stb.), annyi különbséggel, hogy a dátum helyén az aznapi/következő napi van, szóval egy korábban beprogramozott adást egy OK gombnyomással újra be lehet programozni. néha használom...
természetesen napi és heti sorozatokat nem így kell beprogramozni, be lehet állítani az ismétlődést, és akkor mindig felveszi ugyanabban az időben, csak a kazi bírja...
Lehetne, de nem olvastam el csak az első három mondatot... Valami olyasmi, hogy a legutoljára beprogramozott akárhány felvételt a holnapi dátumra (azonos idő/csatorna) frissíti, ezáltal marha könnyű lesz szappanoperákat felvenni...
Ja, kösz, azóta megtettem. Ez egy olyan hasznos szolgáltatás, amelyet ezer emberből 5 kipróbál és csak 2 használja kétszer, mielőtt végképp elfelejti. :))
le is lehet tölteni a videók haszn. utasítását, és így elég könnyen össze lehet hasonlítani a 3 (628-632-732) videó tudását (közös haszn. utasításuk van)
Köszi. Nem is tudtam erről a weboldalról A sima panasonic.hu meg elég gagyi.
De hogy az MCI II. mit jelent (a rövidítés feloldásán kívül) az még mindig nem derült ki a weboldalról sem.
Sziasztok!
Meg tudná mondani nekem valaki, hogy mi a különbség az S-VHS és az S-VHS ET között?
A Pana 830-ason mind a kettő fel van tüntetve. Akkor ez most valódi S-VHS videó vagy nem?
Panasonic NV-FJ628 és 632 között mi a különbség? A pana boltban csak annyit tudott mondani a faszi, hogy a 632-nek elöl is van kameracsatlakozási lehetősége. Ehhez képest az árlistájuk (fél sor/gép) a 628-nál VHS + Hifi, 632 Kvázi-SVHS + Hifi-t ír.
Mi az a "kvázi-svhs"?
Vagy mind a kettő "kvázi-svhs és tényleg csak a dugó a különbség? Mert árban 6 ezer, az nem túl sok.
Itt azon van a hangsúly, hogy mit érdemes megvenni. Egy évvel ezelőtt még az S-VHS volt a megfizethető maximum. Ma már IMHO nem érdemes azt venni, mert egy számítógépes DVD író és egy asztali, DVD-R-eket és DVD-RW-ket is (!) olvasni tudó asztali lejátszó (persze vehetsz asztali decket is, de azt pl. adattárolásra nem tudod használni) össz ára kb. ott van, ahol egy normálisabb S-VHS videóé. A képminősáégben pedig egész egyszerűen ordító a különbség, még minőségi S-VHS kazettákkal is.
Biztosan van és nem is kis különbség. Csak valahol én úgy érzem, hogy ez a dolog olyasvalami, mintha valaki imád utazni. Namost erre a csúcs a Concorde, mondjuk. Ehhez képest neki csak egy taxira van lehetôsége, és ezen belül komolyan azon filózik, hogy egy Fiat Tipo, vagy egy Citroen Xsara lenne-e a jobb, és miért. Érted, amit gondolok?
Szóval amíg a jövô a TÖMÖRÍTÉS-é, addig mi a frászt akarunk? Olyan mindegy, hogy milyen képhibák vannak egy filmen, amíg olyan filmek készülnek, mint a Függetlenség napja? Vagy a BB VIP mindennapi felvételére nem felel meg egy VHS LP minôség?
Ezek a gépek mind ócska játékszerek, amik tudatosan egyre rövidebb ideig alkalmasak a legdivatosabb formátumok kezelésére.
Passz, nem tudom. Szerintem 100 körül lesz. Telefonáld körbe a pesti boltokat.
Én ma már nem vennék S-VHS videót. Egyszerűen azért, mert még zajcsökkentôvel sincs pariban a komolyabb digitális formátumokkal (DVD, SVCD). Vegyetek inkább egy asztali DVD recordert pár DVD+RW/DVD-RW lemezzel, az MM-ben most 180 egy ilyen kütyü, és nem rossz.
Azt nem értem, hogy tíz éve mikor minden videó kurvajó volt, akkor hol kellett abba külön zajcsökkentés?
Volt barátnômnél volt egy 20 éves SABA 5005. Olyan képe volt, mint az eredeti tv-adás, és nem volt rajta BILDSCHERTZENREDUZIERTUNG gomb:)
Azok a videók legfeljebb csak mechnanikailag voltak jobbak. (Bár igazából csak a hetvenes években gyártott videókban bíznék meg, mert azok még fém-mechanikások voltak.)
Hogy miért kell a zajcsökkentô? Vettél már fel DVD-t vagy SVCD-t videóra? Visszajátszottad? Láttad a különbséget?
Azt nem értem, hogy tíz éve mikor minden videó kurvajó volt, akkor hol kellett abba külön zajcsökkentés?
Volt barátnômnél volt egy 20 éves SABA 5005. Olyan képe volt, mint az eredeti tv-adás, és nem volt rajta BILDSCHERTZENREDUZIERTUNG gomb:)
Philipsrôl azóta nem sokat tudok, csak azt hogy kafa, jó, megbízható. Az tény, hogy kinyitottam egyszer mert a trackinget be kellett állítani, és megijedtem, mert egy tíz éves videóbelsô nézett vissza rám, Sötétbarna nyákokkal, színes DRÓTOKKAL teli, és a mechanikája a maiakhoz képest kb 3szoros alkatrészmennyiséggel bírt.
Azért referálom a Panát, mert az maximális primitívsége ellenére kellemes alapszolgáltatásokkal örvendeztet meg, mialatt halkan és megbízhatóan dolgozik.
A Philips 820 kicsit körülményes, lassú, kattogósabb, pl ha beteszel egy kazit akkor elkezdi tekergetni hogy bemérje a szalaghosszt, stb. Amúgy tetszetôs, és jó darab. A képminôségrôl nekem az a meglátásom, hogy olyan mint a HIFI. Ha 500 féleképpen állítható, meg korrigálható, akkor folyton ezzel fogsz buzulni, de igazából 1 használható állás van. Szerintem pl a Panánál eltalálták azt az egyet, és kész.
A multkor pl majdnem megôrültem, mikor egy Sony minitornyon kihangosítva Gyűrűkurát akartam nézni. 35féle groove, MB, Surround, Virtual Surround, 48 elôre programozott EQ beállítás (game, Theatre, Aktion -nem normálisak!) mittudoménmi, fél óráig kapcsolgattam, amig kiderült, hogy a két fô hangfallal, egy kicsi mély kiemeléssel a legjobb.
Hát ehhez egy Tesla erôsítô két Orion Mambo hangfallal még megfelelôbb is véleményem szerint!
Ezért kár átláthatatlan és kezelhetetlen menürendszert elôlapi és távirányítós gombok tucatjaival keverni, és rázúdítani a szerencsétlen felhasználóra.
Ahogy nézem ( lásd pl. ezt), elég nudli, mert nincs benne semmi videozajcsökkentő (a BEST szart se ér, az van a 6600-asban is, nudli). Képminőségben klb. a Pana 825-össel lehet egál, vagy mondjuk a szintén JVC 6600-assal. Szerintem ne vedd meg, egy Pana 860-assal (abban van zajcsökkentő) sokkal jobban jársz.
a MM mostani szorolapjan 60 rugo a JVC HR-S 5950 SVHS video
nemreg ennyiert mar az is nagy szo volt, ha hifi egy markas keszulek, nemhogy SVHS
tudtok vmi rosszat rola ami miatt nem erdemes vele foglalkozni?
A topic sokadik átolvasása után eljutottam odáig, hogy most már végképp elbizonytalanodtam, milyen videómagnót kéne vennem!
Hajlok valamelyik Panasonic típusra (632; 732 esetleg 830), de még HARLI korodban igen elismerőleg írtál a Philips 820-ról. Erre kérdeznék rá, hogy működik-e még :)), és nem változott-e meg a véleményed róla.
Ugyanis a hozzászólásaidban - legalábbis én úgy vettem észre - a Philips márkáról szándékosan nem nyilvánítasz véleményt.
A felsorolt típusok közül - a Philips-t is beleértve - melyiknek a legjobb az ár/teljesítmény viszonya?
Egyrészt kellett egy munkalap, amivel felvették a hibát: ha abban az szerepel pl. hogy nem teker a szalag hátra, akkor ebből következik, hogy nem lehet rossz a tápja... A capstain motor meghibásodása meg olyan ritka (pláne táppal együtt), hogy ahhoz a komplett mechanikának 'be kell fagynia', hogy ilyen következtetés a munkalapról (hibafelvételi jegyzőkönyv!) kiderülhetne.
Ha nem vettek fel ilyen 'jegyzőkönyvet', akkor pláne rácsesztek, mert eleve megsértették a kötelező előírásokat: hiba leírása a megrendelőtől rögzítésre kell kerüljön (épp a Te esetedhez hasonló esetek, de fordított rosszhiszeműség esetén!); a várható javítási költség illetve az az összeg, ami felett már nem vállalhatják automatikusan a javítást (vagyis meg kell keressenek vagy megvárni amíg jelentkezel és meg kell kérdezniük).
De: ha azt látod, hogy a tápon forrasztásnyomok vannak, akkor a KERMI szakértője (majdnem bizonyosan) meg tudja állapítani, hogy ez a hiba okozója vagy hibaelhárítási kísérlet: igaz mindkét esetben implicite a szervíz azzal elismerte, hogy ő nyúlt a tápba, hogy táphibával és ilyen árajánlattal adták vissza. Továbbá ha felfedezhető a capstain és a táp hibák, illetve a beavatkozás közötti bármilyen oksági kapcsolat, akkor a fenti logika szerint megintcsak bizonyított, hogy ők szarták el (márt bocsi!)
Igaz, hogy ezt az egész 'ritust'abban a pillanatban, a helyszínen, a kidobozoltatással kellett volna kezdeni, amikor ilyen képtelen hibára visszadobták, és ha a macera jeleit látod, kapásból szervízvezetőt hívatsz, jegyzőkönyvet (panaszkönyvi is jó, amit alá kell írniuk!) vetetsz (veszel) fel és aláíratod velük, panaszkönybe mindenképp mindent (kivéve, ha nem tojnak be és kártalanítanak!) és innen már forrűnyomos lehetett volna.
Gyakorlatilag bármiylen esetben, amikor egy eredetileg még valamennyire funkcionáló bármilyen műszaki cuccot szervízbe visz valaki és azzal adják vissza, hogy extrém nagy költségű hibája van, ezta procedúrát mindíg érdemes meglépni!
Meg akkor is lehet reklamálni, ha pl. a vasalódat beviszed, hogy cseréljenek pl. talpat rajta és pofátlanul több ezerért lecseréli a márkaszervíz (!) a 230V-os kábelt is azzal a hivatkozással, hogy sérült volt: ti. Te csak egy adott hiba elhárítását kérted és nem kértél MEI ellenőrzést a készülékre. Ilyen esetben is kötelességük megkérdezni, hogy - mivel újabb, általad nem jelzett - hibát találtak, mit tegyenek: maradjon minden az eredetiben, vagy vállalod a teljes (!) javítás költségeit: mert az igaz, hogy érintésvédelmileg vagy szbaványilag hibásan/hiányosan nem adhatnak ki cuccot, mivel onnan a büntetőjogi következmények őket terhelik - de ha te nem járulsz jhozzá a javításhoz, akkor ők hozzá sem nyúltak (jogilag)...
Hát a drop-out egyszerűen fogalmazva a leggyakoribb képhiba, képpont-kiesés. Tulajdonképpen a képen felvillanó fehér pontokról van szó, amik jobbra elkenôdnek. Változatos helyeken is felvillanhatnak, de egy bizonyos vízszintes sorban szinte állandóan is elôfordulhat.
A fej és a szalag kapcsolatát befolyásoló tényezôk, mint fizikai sérülés, porszemek, a rossz kidolgozású, olcsó fejdob, a kopott videófej, és a gyenge minôségű szalag is okozza.
A szalagok elején és végén a csévélômag egyenetlenségei a szalagba is átnyomódnak, így ezeken a részeken még sokkal gyakoribb.
TDK TV 120:
kaptam, rajta egy műsor, vadiuj SVHS magnóval felvéve. Beteszem a Pana FJ 632-be, olyan drop-outos, hogy szinte nézhetetlen!
Beteszem Sony SLV SE 1000-be: 0db drop-out. Hmmm...
Piros EMTEC:
Panával NAPONTA veszek fel rá mindent amit a tvban nem tudok megnézni idôhiány miatt, kb olyan 25-30szor lett rá új felvétel véve kivált az elsô 1 órában. mindkét videóban 0 db drop-out...
Tanulság: Végy Sony SLV 1000 videót, és nem fogod érteni, mirôl beszélnek a többiek, hogy drop-out meg ilyenek.
Végy Panasonic 632-t és nem fogod érteni, hogy lehet ennyire szemét kazettákat egyáltalán kereskedlmi forgalomba hozni...
Kazetta,te drága!...
TDK-amióta nem csavarozva,hanem ragasztva/?/ van,rendkívül sok a mechanika hibás közöttük.A szalagminőség is kezd egyre siralmasabbá válni,függetlenül a tipusától.Az S-VHS szalagok nagyon gyengék.
FUJI-nagyon sok megfordul a kezemben az olcsóbbakból leginkább,átlagos minőséget hoznak.Bár a múltkor pár db 195'-esnek eladott kazetta csal 180'-es volt.A drágábbak sem jobbak annyival,mint amynnyibe kerülnek.
Memorex-átlagos minőségű,nem volt vele problémám
Tesco-az árának megfelelő,én anno vettem 279Ft-ért is.S-VHS-ET-ben is meglepően jó minőséget hozott.Kérdés,meddig bírja a szalag hosszú távon?!Ebben előfordult 1-2 hibás,de nem több,mint a TDK-ban.
Panasonic-van egy sanda gyanúm,hogy a szalagot az EMTEC gyártja,hisz a dobozon is az szerepel,h gyártva Németországban v. az EU-ban,nem emlékszem pontosan.A szitázás, a szalag "szaga"is erre utal.
EMTEC-Kiegyensúlyozott,folyamatosan jó minőség.A csomagolás módját én sem szeretem.S-VHS-ET-re a Hi-FI/az s-vhs alatt lévő/kazit használom,jó minőséget hoz szvsz,elég korrekt áron.
Bocs,ha hosszu voltam.
A nevem monogrammja MG, ami egyben a magnézium vegyjele is, ebből ered a név.
Köszönöm a Memorex-xel kapcsolatos észrevételt.
Valamelyik fórumban olvastam, hogy egy bizonyos kazettánál - talán gógyi TDK - a szalag felületéről a réteg rákenődött a fejre.
Bízom benne, azért ez extrém eset, de ezért kérdeztem hogy berakható-e nyugodt szívvel a
magnóba.
Egyébként én is BASF-EMTEC kazettákat használok
régről van 1-2 másfajta is.
A régi BASF-nél csíptem, hogy a kazetta celofánba volt csomagolva, így a papírdoboz nem sérült.
Manapság a kék BASF-EMTEC simán papírdobozban van, siralmas egy Tescoban vagy hasonló helyen nézni, ahogy ezek a kazetták kinéznek. Ki veszi így meg ?
Na valószínűleg a kislányomnak lesz felvéve mese a Memorexre, a gyengébbik videómagnóban elmegy.
(A fő videóm egy JVC HRJ711E HIFi, a másod videóm egy 6 fejes Thomson)
Üdv: MG