Hát most visszakerestem és arra, hogy neked nem tetszett, én válaszoltam egyedül, ezt: "Mi még sosem voltunk effélében, nekünk tetszett. Nyilván nem első Rómásoknak ajánlott, mint ahogy mi is ötödik utunkon néztük meg."
Kb. az, mert én is hasonló mondattal mentem el mellette, hogy a Cinecittában az önerőből sétálós verzióval nem érdemes foglalkozni, a másikra meg be sem fizettünk aztán ugyanígy ment a karate, hogy az mekkora király hely, hogy csak nahh. Csak míg a lisszaboni akvárium dokumentáltan minimum nagy és elegáns, addig a Cinecittáról jó ég tudja mit lehet megfejteni. Én is azt kérdeztem, hogy jó helyen jártam-e, de elvileg jó helyen és felújítás miatt sem volt zárva. Vagy valami sarki eldugott átjárót nem találunk meg? Rejtély marad örökre.
Ezért is néztem furán, hogy mihez mértük, ha valakinek nem üti meg a szintet? És akkor engem néznek furának, ha a Cinecittát nem értem, ahol tényleg semmi nincs, csak egy udvar, meg 2 sötétebb terem amiben szintén kb. semmi nincs :-D Mármint a nem vezetett túrán, de ezt ott is kihangsúlyoztam. Lisszabonról Tripadvisor első is érdekes "Egy nagy központi akvárium van és számos kicsi de ez a nagy elég szűkös a sok halnak, sajnáltam az állatokat ezen a kis helyen, a halak szépek, de a díszlet nulla." Nem éppen szűkösnek nézett ki és az az egy nagy akkora baromi nagy, hogy csak pislogtam. Berendezni meg az ott lakóknak kell és nem nekünk kell díszlet :-D Amúgy pont ezt nézegettem, hogy a halak is kb. területre rendezkedtek be, a nagy központit meg lehet azért nézte kicsinek mert az oldalsó nézetekre nem tudta, hogy az ugyanaz, csak kis ablak és a "díszlet" másképp néz ki. Elképzelni nem tudom, mert ez tényleg a nagynál is nagyobb.
Igen, nyilván egyedül vagyok és ezért is érdekelt volna, hogy úgy nagyjából mi nem jött be vagy merre, de inkább elmentünk az anyázásba, meg ízlések és pofonok, és ne kössek bele (még bele sem kötöttem, csak kérdeztem, no mindegy) és ebben mi az idegesítő vélemény, ha nekem bejött? Meg még pár ilyen hasonló hülyének a világon, mint én vagyok.
Olaszországban a Cinecitta? Másról nem nagyon írtam. Ott semmi érdekes nem volt, nahát. Mi mást lehetne róla mondani? Emlékszem, ellenfél 1 darab flash alapú nyomkodható LCd kijelzőtől is hasra esett, hogy húúúúúúú de jó volt. Kár, hogy nem csináltam róla videót, mert nekem ezek nem ütik meg annyita az ingerküszöböm, hogy kimenjek érte a világ végére. Ugyanaz, mint Barcelonában a tudományos múzeum, amit remélem azóta megépítettek rendesen. Esetleg írhatok listát, hogy mi tetszett a világban, vagy mi nem, akár városra akár darabra. Nem csak kocsma lesz benne (:-
Miért gondolod, hogy a véleményed mindent felülír?
Az Öcenáriumban nekem konkrétan hányingerem volt a szagoktól! Örülj neki, hogy neked nem volt:))
Mondjuk más viszonylatban is( Olaszország), voltak kétségeim afelől, hogy tényleg reálisan és normálisan látsz-e mindent, vagy valami hátborzongató, egyedi, és idegesító véleményeddel egyedül vagy. Én most pont ez utóbbira szavazok:))
Köszönöm, ez igazán gyors volt. :) Még valami eszembe jutott. Van egy metroállomás, ami jelenleg felújítás alatt van.(Ha jól tudom a zöld metrón az Arroios) Ez azt jelenti, hogy ott nem áll meg a metro, tehát se le, se fel nem lehet szállni, egyszerűen kihagyja, vagy pedig le kell szállni az előző állomáson és átgyalogolni a következőre?
A libegő kb. 5 percet ment egy irányba, itt egyáltalán nem voltak sokan, sor sem volt, egymás után mentek az üres kocsik.
Az Ócenáriumnál kb 5 percet álltunk sorba, de pont utánunk már alakult rendesen a sor. Ez is olyan negyed 11 körül lehetett (10-kor nyit.)
Igen, megérkezel a reptérre, szerintem érdemes rögtön kimenni a buszhoz és átmenni a kettesre, mert mindent ott kell csinálni. Itt volt egy viszonylag nagyobb sor a beszállókártya ellenőrzésnél, de gyorsan haladt. Utána pedig jött a biztonsági ellenőrzés.
Szia! Örültem a beszámolódnak, az infógyűjtés időszakában vagyok. Kérdésem hozzád: a 28-as villamosra reggel vártatok 45 percet, vagy napközben? Mi is szeretnénk vele utazni, igaz, nem a végállomásig, de nem kalkuláltam ekkora várakozási idővel. Aztán: a libegőn mit értesz a rövid idő alatt? Mi oda-vissza szeretnénk, ez kb. időben mennyi? Ott is hosszú a várakozás? Az Ócenáriumon mindenképp tervezzük, én a neten gondoltam jegyet venni, kombináltra van lehetőség 16,2o euróért. Ha helyben venném, kb. milyen várakozási időre számíthatok? Tudom, ez mindig változó, de egész végig idővel fogunk kicsi harcolni, mert sok mindent szeretnénk látni, tehát csapatom számára nem sétagalopp lesz a lisszaboni kirándulás. És egy utolsó, talán kissé mosolyogtató valakinek, de hazafelé a kettes terminálon van a biztonsági ellenőrzés? Vagyis úgy kalkuláljunk az érkezéssel, hogy rögtön átbuszozni és időben a kettesen lenni? Köszönöm előre is a válaszaidat.
Nekünk tetszett, klassz program volt, de egy kicsit nagyobb durranásra számítottunk. És szerintem ha valaki rajong az akváriumokért, akkor nem ebben a topicban fog tájékozódni, nem Mónika véleménye alapján dönti el, hogy megnézze-e az Oceanariot, vagy sem. Nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy valaki leírja a véleményét a tejfölről - annak, aki szereti kell megválogatni azt, hogy kinek az értékelésére ad.
Nem tudom, hogy jön ez ide. Én a stílusodról nyilvánítottam véleményt.
Azért elmondom, hogy nem voltunk, mert nem érdekelt. De ha valaki azt mondja, hogy a Quinta de Regaleira nem tetszett neki, azt sem veszem személyes sértésnek és nem hívom hiperérzékeny mimózavirágnak, akire nem érdemes hallgatni.
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy kire hallgat. Amúgy meg: senkinek nem mondtam, hogy hallgasson rám, leírtam az élményeinket, mert nekem is jó volt utazás előtt más élményeit elolvasni és felnőtt emberként el tudtam dönteni, hogy ebből számomra mi hasznos és mi nem.
Ha már egy ember számára hasznos amiket írtam, már örülök. A többi meg nem érdekel. :)
Leírhatja, de ránézésre is megint valam hiperérzékeny mimózavirág lesz, akire lehet nem is érdemes hallgatni, mert olyan, mint ha világ életében utálta volna a tejfölt de azért megmagyarázza, hogy Portugáliában még az is rossz volt, nem édees olyan hellyel foglalkozni, ahol tejföl van :-) És akkor a tejfölhívők nem értik, de ha érdekődnek akkor terelés és hiszti van belőle.
Most komolyan nem teljesen mindegy neked?? :) Dolgozd már fel kérlek, hogy nekünk annyira nem jött be! Nem azt mondtam, hogy rossz, de korántsem ez volt a legjobb lisszaboni élményünk.
De azért jó látni, hogy valakinek hasznos a leírás :)
Egyébként pl. Barcelona - tudományos múzeum. 4 eurós belépőért nekünk sokkal nagyobb élmény volt az akváriuma. Remélem mostmár fogsz tudni aludni azért! ;)
Mielőtt mentünk, én is sokat olvastam más tapasztalatait és nekem befolyásolta, hogy a többség jót vagy rosszat írt valamiről, szóval igen, szerintem is valakinek hasznos. :)
Mi a Santa Justa lift környékén laktunk, itt rengeteg behívós, kimondottan turistás hely van. Nekünk ez a behívogatás sokszor már zavaró volt, némelyik nagyon tukmálta magát, alig tudtuk lerázni... :) Azért kétszer csak beültünk itt vacsorázni: ezekben az utcákban szinte mindegyik helyen ugyanaz a menü, 2-3 euró eltérsek vannak.
Egy főétel 9-13 euró között mozog itt, ami rossz, hogy itallapot pl nem kaptunk (mielőtt leszólna valaki, igen, nem is kértük el...), így elég húzós áron volt a viz, meg a sör....
De egyébként mindkétszer jót ettünk és elég nagy adagokat adnak, második vacsora alkalmával konkrétan alig bírtuk megenni :)
A Time Out Marketet megnéztük, de mivel mi nem vagyunk nagy borosok és olyan óriási halevők sem, így végül itt nem kajáltunk, mert a helyek nagy része ilyen. Persze van hamburgeres, pizzás is, de ebből egy-egy.
-Belémben mi a főtéren pizzáztunk: 10 euró volt egy nagy pizza üdítővel
-a Vasco da Gama bevásárlóközpontban az emeleten rengeteg kajálda van, itt alig győztünk választani: végül egy-egy nagy tányér csirkés kaját ettünk: salátával, krumplival, üdítővel/sörrel: 6 euróért/fő.
- Sintrában egy kis utcában ebédeltünk: itt 10-11 euró körül volt egy főétel és a sörnek se volt olyan horror ára, mint Lisszabonban a főutcán.
- Utolsó nap (szégyenszemre :) ) a Burger Kingben ettünk, két menüt 8 euróért.
A reggelit, gyümölcsöt, vizet mi a Pingo Docéban vásároltuk meg, bár itt mindig óriási volt a tömeg, de vannak előrecsomagolt péksütemények, szendvicsek viszonylag elfogadható áron.
Innen hoztunk haza csokit, kekszet is, ezek is jó áron voltak itt.
Szerintem meg direkt hasznos, ha valaki leírja a benyomásait!
Ha esetleg valaki vacilál bizonyos dolgokon (nyilván ezt is le lehet szólni, hogy más véleménye alapján dönt valaki...), ezek a benyomások, vélemények dönthetnek.
"Tömegiszonyunk ismét a háta mögé utasította a csendben sírdogáló bukszánkat.
Döntöttünk, hogy mi bizony kivárunk egy szemrevaló tuk-tuk-ot.
A tuk-tuk e nevét a hangjáról kapta. Csak annyit hallani, amikor működik, hogy tuk tuk. Nem véletlen, hogy nem erről énekelt Sub Bass Monster, hanem a négy ütemről.
A tuk-tuk a zaján kívül büdös is és nagyobbakat ugrik az úthibákon, mint amit egy rendesen visszatartott szellentés kibír.
Egy jóképű vidám fiú érkezett egy gyönyörű metálkék gépezettel. Telefonon megmutattuk, hogy hova szeretnénk eljutni, ugyanis a „quinta da regaleira” kimondásához egy tubussal több fogsor ragasztót kellett volna átcsempésznem a szekun a kézipogyómban. Különben is egy ilyen bonyolult név kimondásához többet kellett volna aludni, mint forgolódni.
A fiú megkérdezte, hogy kifizetem e mind négy ülőhelyet vagy várunk még utasokat. Mondtam neki, hogy természetesen kifizetem, pedig tudatában voltam, hogy az öcsi blöfföl. Ugyanis az autócskája nem sokáig tuktukolna ha a mi kétszázhúsz kilónk mellé felültet még két embert, még ha azok botsáska típusú németek lennének, akkorse.
Köszönöm a segítő hozzászóládokat, az utibeszámoló is nagyon hasznos volt! Emlitésre került a "tuktukozás", ez mi? Valaki meg tudja mondani mibe kerül kb a Sintra - Cabo - Cascais buszút ?
November 1. ünnep Portugáliában is, ez mennyiben befolyásolja a látnivalók nyitvatartását? Bogi
Elég nagy tömeg volt, a Pena palotához való feljutásnál még nem kellett sokáig várni, hogy felférjünk a buszra, de lefele már óriási sorok voltak délután, illetve itt a kertben is elég sokan voltak sajnos.