És Kaposváron játszik. A kaposvári színház honlapját látva döbbentem rá, hogy a srácnak Gothár a vezetékneve (a magazinok, ahol a családi képeken láttam, ilyesmiről nem írnak).
Csak úgy mellékesen:
Nem tudtad, hogy Básti Juli Puskás Tamás felesége? Akkor talán azt sem tudod, hogy Denis-
Csűrcsavar-Jakab=Gothár Márton a fia. :)
Maday Gábort Debrecenből WOW! :)) Asszem, ez lesz a nap jó híre számomra! A nap élménye pedig az esti Slussz Szentendrén! Na, ebben bizonyosan nem fogok csalódni, hiszen 2x láttam már... és nézném még többször, ha nem ez lenne az utolsó előadás...
Azért nagy várakozásokal ne menj Esztergomba! Nem véletlen, hogy csak az Udvarosról áradoztam....
N.E.-t én ia egyre jobban bírom, eddig a csúcs a Talizmán volt. Egész más típusú színész, mint F.E., szerintem nem annyira intellektuális, de nagyon jól megtalálják a szerepek. Ezt az ellentétet kettejük alkata között legjobban a Katonás Bűn és bűnhődés emelte ki.
bb
Úgy is lehet mondani, de én leginkább más-/az/naposságnak szoktam - legalábbis kinézet alapján. Nem akarom hogy pletykaszintig fajuljon a dolog, egyébként is szerintem ez monden színész magánügye, a nézőre csak annyira tartozik, amennyire és amilyen mértékben ez átjön a színpadon is. Lehet, hogy egyébként sem játszott volna annyira jól, az ilyen "problémákat" egy F.E. szintű színész már rutinból kezelni kell, hogy tudja.
bb
A kertész kutyáját most nem tudtuk megnézni, majd a héten Esztergomban. Mindenesetre felkeltetted az érdeklődésemet. Ja, Nagy Ervin nekem is tetszett. Bevallom, hogy kezdetben (értsd: fh) idegenkedtem tőle, nem különösebben tartottam sokra, nem is szerettem. Mostanra azonban már az egyik kedvencünk.
Twentynek: Sanos, nem találom a cikket, így nem tudom belinkelni. Röveiden akkor a tények: a Népszabiban olvastam, hogy lesz egy cca 40 fős, Szobaszínház (Szolnokon is így hívják!) nevű játszóhely, ami a büféből fog nyílni. Kísérletezésekre alkalmas tér, a színészek kiőrültködhetnek magukból mindent. Asszem, valami konditeremből alakítják át. De keresgélek még, hátha meglesz. Legyünk autentikusak vagy mi!
Na, csak megkockáztattuk ezt a Keszthelyt - és érdemes volt, mert bejutottunk, és nekem az előadás is tetszett, főleg Nagy Ervin, aki szerintem elég jól elvitte a hátán az előadást. Fekete Ernő nekem kicsit halványnak tűnt, de ennek nem a kora volt az oka. Azért nem lepődtem meg rajta különösebben, tekintettel arra, hogy láttam, milyen állapotban volt az előadás előtt fél órával, úgyhogy ahhoz képest hatalmas teljesítményt nyújtott! A dalbetétek nekem elég öncélúnak tűntek, aztán mondta valaki, hogy a Básti Juli a rendező felesége, és akkor már világos lett a dolog. Az énekes srácnak nagyon nem volt hangja különben, és a Básti Juli is jobban élvezhető színésznőként.
A keszthelyi kaland sikerén felbátorodva vasárnap este még elmentünk Gödöllőre - szintén jegy nélkül - és megnéztük A kertész kutyáját Udvarossal és Rátótival. Udvaros szokás szerint mindenkit lemosott a színpadról, és ráadásul látszott, hogy az egész egy kellemes kis ujjgyakorlat a számára, naggggyon ott volt! A darab olyan amilyen, de nyáresti szórakozásnak megtette.
bb
Nem tudom, hogy lesz-e. Még sehol nem olvastam róla, bár a tavalyelőtti Makrancos Katát (r: Alföldi, Gyula) úgy volt, hogy behozzák, aztán mégse. A következőket figyelembe véve esetleg elképzelhető: 1. Puskás Tamás rendezte. 2. A tavaly nyári Sok hűhó-t játszották Kecskeméten.
Széles azért még a Bárkában is mutatott magából! Nekem tetszett a King Kong lányaiban. Ő meg Tóth Anita. Bár a darab az tényleg sovánka...
Viszont amit még nem vetett fel senki (pedig tőled azért elvárnám:) : a Katona új játszóhelye. És ma olvastam a Népszabiban: A József Attila társulatához szerződtették Timkó Esztert a Madáchból, Maday Gábort Debrecenből, Dányi Krisztiánt pedig Kaposvárról.
A keszthelyi Ahogy tetszik nem lesz Pesten sehol?
A Katonások miatt meg a Quimby miatt engem is érdekelne. (Bár inkább rosszakat hallottam róla)
Széles az Új Színházas korszakában nagyon jó volt, mintha újabban Egerben játszana.
Legutóbb a King Kong lányaiban láttam, de ott sem Ő, sem a darab nem igazán jó.
Ismét tartalmas hétvége áll mögöttem. Pénteken megnéztük Szentendrén a Dévajságok Magyarhonban c. előadást. A Súgó azt írta, hogy írta: Hajdu (tudoménám!!!) István-Magyar Attila. Gondoltuk, könnyed nyári bohóság, kellemes lesz. Szentendrén azonban már csak Magyar Attila neve alatt futott. Gondolom, beletette minden, a Bruhahában és egyéb hasonló színvonlalú műsorokban szerzett tapasztalatát. De még így is lehetett a másfél óra 15%-át élvezni. Aki viszont igen jó volt benne: Széles László. Sajnálatos, hogy keveset lehet őt látni.
A másikért kicsit többet utaztunk. Keszthely, Ahogy tetszik. Hát közepes volt. A Katona színészei egész más minőséget képviselnek, mint a többi játszó személyek. Fekete E. picit fura volt Jacques-ként, értsd: túl fiatal, több az élet benne, mint a mélaság. Nem vagyok benne biztos, hogy a Quimby (akiket nagyon bírok és gyakran is hallgatok) ehhez nagyon passzolt volna.
Bocsánat, kicsit offolok, de itt nagyon sok művelt színházrajongó van, talán tudnátok segíteni.
Ha van egy kis időtök, megnéznétek ezt a topicot (Szex, erotika, meztelenség a művészetben), és benne a 296-os hozzászólás rejtvényét? Nem boldogulunk a megoldással, de hátha látta az előadást valamelyikőtök...
Szerintem menj el a a Színházi Intézetbe és nézd meg a videotárat meg a kritikákat. Biztos találsz valamit! Én amiben láttam és sokat jelentett: Hoppárézimi, A félkegyelmű, Hamlet, Platonov.
Sziasztok!
Mesélnétek nekem Ternyák Zoltánról? 12 évesen láttam egyszer életemben színpadon, még fh-s korában. ('Női partőrség szeme láttára', a kis Madáchban). Utána semmi.
Idén halt meg, és kómában volt hosszú ideig. Még kurva régen 1x láttam a Madách téren, teljesen elborult fejjel, betépve járkált, tízméteres köröket leírva.
És most megnéztem a "Felhő a Gangesz felett"-et, és ezért írok. Azt hiszem, egy kurvakimagaslóan nagy színész pályafutásáról maradtam le, teljes
egészében.
Meséljetek, hol játszott (Katona?), miket, fönnmaradt-e videókazi, akár színdarabokról, akár filmekkel. Kösz.
Nem tudom, játszák-e még, hiszen Lia pocija egyre csak nő... (novemberre várják a kisbabájukat Csányi Sanyival)... most még tökéletesen tudta leplezni.
Szia, lenne egy praktikus kérdésem: te ezekre a vidéki előadásokra egyszerűen odamész és megveszed a jegyet vagy tudsz előre foglalni? Azért kérdem, mert az Ahogy tetszik-re és a Kertész-re mi is szeretnénk elmenni, és az előbbire konkrétan 3 hete képtelenek vagyunk foglalni, pedig most szombaton néznénk meg. Nyugtass meg, ha ez csak "sok hűhó semmiért" (hogy stílszerű legyek), de a semmiért mégsem bumliznánk le Keszthelyre... Köszi,
bb
Ezen a címen érhető el a Liliom mappa a kapolcsi honlapon.
Ez pedig a konkrét kép az eredeti helyén. Remélem, itt meg tudod nézni!
Kicsiben ide merem hozni: