Neroban : File - Preferences - Expert features - Enable Disc at once CD overburning legyen engedelyezve, Maximum CD size pedig legyen mondjuk 82 perc. Ha az irod tamogatja (a maiak kozul szinte mindegyik), akkor ki tudod irni DAO modban. Asszem egy menetesnek hivja magyarul.
Egy nagyon buta kérdésem lenne, amiért már előzetesen elnézést szeretnék kérni! Letöltöttem egy filmet, amit valaki két részletben tett fel a netre, nyilván azért, hogy két CD-re kis lehessen írni. Az egyik részlet 702 MB, és a CD-íróm ezt nem hajlandó megírni. DVD-íróm nincs. Meg lehet oldani valahogy, valami "trükkel", hogy mégis megírja valahogy a CD-író ezt a bizonyos 702 MB-os avi fájlt? Ha tömörítem, lejátsza vajon az LG típusú DVD-lejátszóm?
van pár 900MB - 1 giga körüli méretű filmem avi és mpeg formátumban. össze akarom tömöriteni őket akkora méretre, hogy ki tudjam öket irni CD-re (nem DVD). melyik programot ajánljátok?
A probléma: letöltöttem egy PS2 CD image fájlt, és ugyebár ha képként akarom kiírni akkor csak CDre tudom, de én viszont DVD-re szeretném, mert a PS2-m csak az írott DVD-t ismeri, az irott CD-t nem.. (boot lemezzel). Probálkoztam azzal, hogy a képből kimásoltam a fájlokat, de ezeket nem tudom milyen módon,mivel irjam fel hogy működjön is a DVD a PS2 ben...
Én is a Feurioval csinálnám (www.feurio.com), ha az támogatja a CD-íródat. Lényeg, hogy Új project kérésénél van egy ilyen lehetőség: "Do not insert pauses between track - round track markers". Nagyon jó program a Feurio, kár, hogy nem nagyon terjedt el.
Köszi az infót! Régen mindenki a Verbatim-TDK vonalat dicsérte, de most meg mindent hallani, hogy hamisak meg egyebek... Végülis a szines Slim-Maxellt azért is csipáztam mert 1, nagyon jól néz ki a sárga verzió (jóllehet kék alkoholossal rá vajzolni) :) 2, tényleg nem akadt egy lejátszóban sem idáig 3, nem tom ez mennyit számít de állítólag eredeti Maxell zárcimke van rajta made in japan felirattal - úgyhogy legalább nem csájnás-tájvani... :)
Most csak úgy hirtelen tört rám ez a minőség mizéria mivel épp kifogytam a CD-R-ből és a cimbi 80/darabért akar slim Philipsel megdobni. Az CMC magnetics-es és erről gőzöm nincs hogy miféle-fajta. Ja, régen szerettem a Primedisc-eket is, de ma arra is azt mondják nem a régi. ??? Egyáltalán a nagyok (mint pl. P.Peti) honnan veszik a tuti infót hogy mi a legjobb alapanyag meg gyártó meg egyebek? Ez úgy érdekelne azért még. :) THX!
Maradj a Plextor / Maxellnél, a Taiyo Yuden alapanyag a legjobb. Hogy a Ritek találta ki a CD-DVD gyártási technológiát, az egyszerűen baromság. A lemezeik pedig inkább közepes minőségűek. A CD-R for audio egyszerű parasztvakítás. Az vegyen ilyet, akinek az asztali írója nem hajlandó másra írni.
Sziasztok! Szia P.Peti! :) Dejó hogy megtaláltam ezt a fórumot! A burn.hu-n nem sok válaszom lett megválaszolva, remélem itt más lesz a helyzet. :)
Csak annyit, hogy ezer éve használom az ExactAudioCopyt én is és bizton állítom, a legjobb és legsokoldalúbb progi a MINŐSÉGI! audio CD firkáláshoz! De most had kérdezzek én: jelenleg mit tudtok melyik a legjobb minőségű alapanyag audio CD íráshoz? Legutóbb Plextorra írtam, de mint kiderült (az EAC progi szerint) tök azonos a szines slimes Maxell lemezekkel (Taio-Yuden Co.) Viszont hallottam hogy a Ritek alapanyagú lemezek a legsirályabbak, mert ez a cég találta ki a CD-DVD gyártási technológiát. ??????? Mi az igaz ebből? Ja, és nem tudom mennyire igaz hogy jobban szólna egy CD-R for AUDIO egy sima mezei data CD-R alapanyagnál? Szerintetek van benne vmi vagy csak Artisjusos mókusvakítás? Mégegy: én azt vettem észre, a legjobb minőségű akkor lesz a zene ha 1x-esen írom ki, mellesleg az asztali lejátszóm a 4x-esnél gyorsabban írtat le se játsza nagyon. Viszont igaz az hogy az 52x-es sebességű CD-R-eket nam is lenne szabad 1X-esen égetni, nehogy "átlyukadjon" a disc? Ki mit tud róla? Köszi! :)
Nero - New compilation - Video CD, a fájl ablakba húzd bele az mpeg-et, és ha a formátuma megfelelő, már írhatod is. Lehetőleg DAO-ban és minél lassabban.
Netről írtam egy filmet CD-re mpeg formátumban.A lényeg,hogy ezt a filmet asztali CD játszón nem lehet megnézni.A film szerzője azt mondta,hogy VCD formátumban kell kiírnom,akkor tudom megnézni asztalin.Szám.technikából analfabéta vagyok.
Tudnátok ezzel kapcsolatban segíteni,hogy ez mit jelent,hogyan kell ezt csinálni? Ehhez kell egy külön progi?
Persze, hogy a Winamp nem játszott semmit Noha kezdô vagyok, erre figyelek, sôt, minden más programot is leállítok, hogy kis teljesítményû PC-nél ne terheljem a processzort (ez a saját okoskodásom volt).
Nézelôdtem, körbekattintottam, de a szimulációs beállítást és a puffer kijelzés lehetôségét nem lelem. Sem a Beállítások-nál, sem a Nero Eszköztár-nál.
1. 4(!) hsz-szel lejjebb... 2. Ezt a Feurio wav-editor-ával lehet szépen és gyorsan megcsinálni. De ha netán cue/wav-os image-ben van, akkor EAC->Tools->Remove gaps from TAO image is elég.
Lehet egy igen banalis kerdéssel fordulok hozzátok....
Szeretnék ugy kiirni egy track-et (mix 60 min) audioban, hogy azt egyben haljam, ne legyenek benne szünetek és ugrasok sem. Mindemellett viszont szeretném ha tagolt lenne és nem kellene a tekerest nyomni amig a végére nem ér... ez volt az egyik
A másik hasonló problémám, ha már valaki felszablalta a tracket (adott esetben egy koncert felvétel) akkor mivan ha ugyan így szeretném kiírni.
Tehát hogy nincs szünet és ugrás sem. Amikor valamilyen progiban 0 ra állítom a számok közötti szünetet egy kis ugras akkor is van és én nem szeretném hogy legyen...
Előre is köszi a segítséget, tom hogy tök alap dolog, csak én vagyok hozzá "selejt"!
Nem éppen azt a nótát jáccotta a Winamp ??! Komoly a kérdés. Próbáld meg mégeccer szimulációval, és engedélyezd a puffer kijelzését a Beállítások-ban; akkor látni fogpd, hogy melyik fájlnál tart éppen. (Verziófüggő a dolog)
Nero-val DVD-re próbáltam írni néhány zene-albumot, helyspórlás miatt. Az egyiknél, kb. fele úton leállt és kiírta: Íráshiba. Hogyan lehetne megtudni, hogy melyik album/zeneszám okozza ? Van egy "raportálás" opció is, amit kiírtam - de ott a megfelelô percnél csak ez áll: Error reading data.
na valahogy csak sikerult... bar a decompress wav nem akart mukodni... azt mondta nincs valami CODER, de a winamppal megcsinaltam a wav-ot a tobbit mar tudtam csinalni a progival ... KOSZI!!!
Tools->Decompress-> wav-ot csinálsz belőle. Tools->Process wav->megkeresed az első szám végét (zummolva vagy anélkül), balklattyal kijelölöd a kívánt pontot->Cuesheet->Insert->Track. Mész végig, majd ha végeztél, akkor Save cuesheet. A cue/wav-t meg bármivel yól felírod (EAC, Alcohol, Feurio, Nero, CloneCD, stb.), vagy a Daemon Tools virtuáldrájvjába mount-olva a cue-t, bármilyen progi cdkopijával átmásolod.
leszedtem az EAC-ot... de sehol nem talalok olyan menut ahol mp3-bol lehet audio cd-t irni. a tools menuben van ilyen hogy Write CD-R... de ott nem tudom az mp3-at hozza adni :(
Az ExactAudioCopy-val fej-fej mellett a 2 legjobb audio-író progg. Szerintem (is). Az EAC totál free, a Feurio pedig korlátlan server (ami a shareware magyarosítása nálam :9)).