Keresés

Részletes keresés

FixFix Creative Commons License 2014.11.24 0 0 1659

Sziasztok Midisek!!

...fiam 5 éves és bekattant neki, hogy zongorázni szeretne. Mondtam is neki "Miért nem tudsz Te is olyan lenni , mint más normális ötéves! Ugrálj a pocsolyákban és emelgesd Sárika szoknyáját az oviban, mit kell neked zongorázni... hö, nem is tudsz...:)"- no, de azért nem lenne nagy baj ha belekezdene a klimpirozásba:)

Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy mutassatok utat milyen irányba induljak, mert elég sok a zsákutca... Számomra.  Nem nagyon vagyok képben. Az SB16 meg AWE32 meg AWE64+ doughterboard már régen volt amikor még én is midiz(get)tem.

A lényeg az lenne (vagyis azt szeretném kérni:), hogy a monitoron valami piano roll-ból a gyerek nyomogathassa a midi billt. a solo track hangjai szerint, minél kisebb késleltetéssel lehetőleg, kiválasztott sound bankból. Persze ha tudtok jobb módszert 5 éves tejeskávékortyolónak valót szívesen venném. Ha van tippetek esetleg midis oktató programokra az is jöhet.

Ami a  lakásban  fellelhető:

- Fatar 610 midi bill (kb 15 éves :)

-  usb>----<midi kábel, bár nem tudom ennek milyen a késleltetése (? számit-e)

-  rendes midi kábel Game porthoz

- közepes WIN7 PC (i5 cpu-vel)

- alaplapi hangkáryta

-  SBLive (CT-4670) 

Ami nincs a  lakásban:

- lóvé drága cuccra (átlagos magyar az átlag alatt :)), de azért ha valami okos dolgot ajánlotok az még belefér (kb 10eFt körül)

- Midi hangtáblákat kezelő hang kártya (win  7)... pont egy ilyen kellene:)!!!  De lehet Nektek lesz jobb ötletetek is

Egyébkét a kb 1-2 hónapja próbáltam életet lehelni az SBLive (CT-4670) kártyámba midis oldalon win7 alatt, de nem igazán jártam sikerrel. A Kxproject felismerte, hang volt de nem tudtam hangtáblákat betölteni és a midibill hangja nagyon halk volt 127-es volume és velocity mellett és elég sokat késett a leütéskori hang (ha rosszul írom a fogalmakat akkor  bocs- nem értek hozzá). Ezt az ASIO-s dolgot elvileg értem, de gyakorlatilag soha nem tudtam beállítani. Lehet, hogy a hardverem nem támogatta??? 

üdv: Fix

Missi900rr Creative Commons License 2014.11.23 0 0 1658

Koszonom a gyors valaszt!

Előzmény: MidiTom (1657)
MidiTom Creative Commons License 2014.11.23 0 0 1657

A manualban alaposan le van írva a bemeneti paraméterek beállításának a módja. Érdemes átböngészni, mert utána fogod megérteni, hogy mikor hogyan fog reagálni a megütésre a pad, illetve a konverter.
http://media.rolandus.com/manuals/PM-16_OM.pdf

Előzmény: Missi900rr (1656)
Missi900rr Creative Commons License 2014.11.22 0 0 1656

Sziasztok!

Nem tudom mennyire aktív a fórum de én egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy egy roland pm 16 os interfacet  használok dob triggerelésre amin van 16 trigger bemenet, viszont 3 bemenet mutat igazán jó érzékenységet vagyis érzékeli az ütés erejét lehet hangsúlyosan játszani.A kérdés az lenne hogy hogy tudom beállítani hogy mindegyik ilyen érzékeny legyen?

djuice Creative Commons License 2014.11.20 0 0 1655

Emberek sehol senki? Megszűnt a fórum? Hova tűntetek? :)

djuice Creative Commons License 2014.11.11 0 0 1654

Tudtok win7-re olyan normálisabb hangerő/mixer programot ami kiváltja a microsoft rémségét? (pl kattintásra aktiválható bemenet-kimenet választás/némítás esetleg szintjelzés egybefoglaló felületen stb) Tudom hogy jobb hangkártyákhoz vannak ilyen gyárilag megírt csicsás analóg mixer style keretprogramok, de csak úgy á la nature vmi általánosan telepíthető nem volna?

Kösz!

djuice Creative Commons License 2014.10.26 0 0 1653

Használ itt valaki már valamilyen wifis midi adaptert?

djuice Creative Commons License 2014.10.25 0 0 1652

Hasonló még a Midi Tester

http://openmidiproject.sourceforge.jp/MIDITester_en.html

Ő meg egy mini Cubase alternatíva szintén ingyen.

http://openmidiproject.sourceforge.jp/Sekaiju_en.html

Előzmény: djuice (1651)
djuice Creative Commons License 2014.10.21 0 0 1651

Ismeritek a MidiToolst?

http://bit.do/mtools

djuice Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1650

Kösz hogy mondod! :)

Nekem még a 2.11 volt pendriveon telepíteni és a weblapjukon is írtak ezzel kapcs. bugokról. Kipróbáljuk! THX!

Előzmény: Törölt nick (1649)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1649

asio4all-ból most jött ki újabb verzió 2.12

annak mennie kéne, max azzal is recsegne

Előzmény: djuice (1648)
djuice Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1648

Sajna ez itt nem játszhat. Teljes felelősség és csak használati jog van rá, tulajdonjog nincs. Így ha beszarik a gép, reinstall sem játszik, vissza kell vinni a kijelölt szervhez. Csak free dolgok telepíthetők pluszban, de az oprendszeren nem lehet kardinálisan módosítani, még win8-ra update sem játszik. Hát ez ilyen! Gyalázat hogy ilyen gépet ma gyártanak és nem is nonameként! (meg hogy ezt adják ismerkedni az "ámítógépek" világával a népnek)

Előzmény: Törölt nick (1647)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1647

vagy linux: volt egy Asus Eee PC-m, Windows alatt használhatatlan volt, linux alól ment a valósidejű zenélés (mondjuk épp eldöcögött)

csak buherálni kellett egy csomó mindent

Előzmény: djuice (1646)
djuice Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1646

Köszi Tom! ;)

Ilyen egy önkorm. ingyen gép. :D

Megjegyzem, az ablakkezelés önmagában is tetű rajta, folyamatos swapp van bármit csinál rajta az ember. :(

Made in HP! (mindig is utáltam ezt a márkát már a nyomtatóitól kezdve is...)

Előzmény: MidiTom (1645)
MidiTom Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1645

Nos, ez még egy 1,8-as cerkához képest is nagyon gyatra. Valamelyik hardver komponens okozhatja a rángatózást. Javaslatok:
- Wifi, BT kikapcs
- LAN letilt
- Teljesítményoptimalizálást teljesen kiiktatni, minden komponensre nézve
- USB-n más ne legyen rajta
- CPU használat : háttéralkalmazásokra (bár ez itt nem fog nagy javulást okozni)
- Megjelenítést lebutítani

Előzmény: djuice (1642)
djuice Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1644

Azt már tudom hogy ezt fogom még kipróbálni rajta:

http://www.micronissimo.com/a73_piano_station_1p3_setup.exe

djuice Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1643

Win Task Manager csak a memóriahasználatot részletezi a folyamatokra. Olyan progi kéne ami megsúgja a cpu használatot is! S mire leírom, google mester gyorsabb volt! :D

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

A Beri kártya viszont nem tud midit, így csak fél siker lenne, meg azt sem tudom ennyit áldoznának-e rá egy ingyen önkormányzati laptop mellé... :(

Mikor próbáltam, vittem magammal a saját kis MidiSport 1x1-emet, de ezt nem fogom ott hagyni ebek harmincadjára, meg nekem is kell azért van. :)

De köszi a segítséget Kolléga!

Előzmény: Törölt nick (1640)
djuice Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1642

Tom, 1637-nél ott a képen! ;)

Előzmény: MidiTom (1641)
MidiTom Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1641

djuice, milyen proci van abban a notebookban?

Előzmény: djuice (1639)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.16 0 0 1640

egyszerű task manager :) taskman

olcsó ASIO hangkártyának meg ez: http://www.argep.hu/trend/BEHR/Behringer-uca-202.html

Előzmény: djuice (1639)
djuice Creative Commons License 2014.10.16 0 0 1639

Azt mivel tudom felderíteni hogy pontosan mi futhat a háttérben ilyen "ütemszerűen"?

Plusz a 10k-s hangkártyának Te mit javasolnál?

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (1638)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.16 0 0 1638

láthatóan valami fut a háttérben a csúcsokat okozva (maguk az értékek elmennek azért, még ha nálam sokkal kevesebb is)

ettől az ASIO4ALL-nak azért nem kéne lefagyni - ott vmi más lesz  baj

amúgy vennék egy 10eFt-os hangkártyát hozzá oszt kész...

Előzmény: djuice (1637)
djuice Creative Commons License 2014.10.16 0 0 1637

Egy ilyen notival mit csinálnátok beállításilag? (fényéves latencyk vannak rajta)

Tettem fel ASIO4ALL-t, de rögtön lefagy és bezárul végzetes hibával, így csak a standard MIME vagy DirectX audio driverrel "megy". Hangkari egyenlőre nincs külső normális, akinek meg kéne hogy a gyereknek gyakoroljon, fontos lenne hogy lehessen rajta élményszerűen zongorázni, gyakorolni egy midi keyboarddal.

Amúgy a notebook vaci új, gyárilag minden jogtisztán telepített, nincs szétütve, önkormányzati gép, sajna kevés RAM-mal, de ez van.

VSTHOST-tal meg alatta egy free zongora pluginnel próbáltam nyekergetni. Esetleg keressek vmi stand alone zongora szoftvert jobb lenne?

De.Marco Creative Commons License 2014.10.16 0 0 1636

Laptop ha régi vagy csak kis netbook is, még használtan is többe fáj meg macerásabb az egész, mint egy ilyen pár ezerből kihozható célkütyü úgy gondolom. Az a baj, hogy ezt mindjárt laptopként akarná akkor használni az ember és ahhoz inkább valami mai komolyabb dologra érdemes beruházni, csak az meg nem 10 meg 20 ezer.

Táp kérdés meg szerintem nem a fő gond, bármilyen 5V-os rooter adapter stb. megteszi, nem akkora az áramfelvételük ezeknek (ruhára szerelhető cuccok is vannak már köztük). A programozás már nagyobb gond lenne, de biztos vannak erre "megfizethető" fórumozók... ;)

Pl ilyen kütyükre gondolok amit elkezdtem ide gyűjteni: http://www.menemszol.hu/topic/2292-sysex-üzenet-kezelés-mikrokontrollerrel/

Nagyon okos kis oktató oldal ez az Adafruit is!

Előzmény: MidiTom (1635)
MidiTom Creative Commons License 2014.10.16 0 0 1635

De.Marco:
Persze, mindent meg lehet csinálni mikrokontrollerekkel. A kérdés az, hogy mire az egész elkészül (doboz, csatlakozók, kezelőszervek, tápegység, stb. + jó sok programozás) mennyiből áll meg. Vannak olyan emberek, akik készítenek mindenféle midis kütyüt PIC-cel meg hasonlókkal. Aki már egy MIDI eszközt megcsinált egy adott mikrokontroller környezetre, az nyilván sokkal olcsóbban ki tudja hozni az általad kívánt célterméket. Valóban olcsóbban meg lehet fejteni a kérdést egy használt laptoppal, ha az nem gond, hogy egy nagyobb kütyüt kell emiatt befognod.

Előzmény: De.Marco (1633)
cili111 Creative Commons License 2014.10.15 0 0 1634

A problémámat leírtam a MIDI billentyűzet topicban, de olyan gyér ott a látogatottság, hogy itt is megismételném.

Mostanában vettem egy MIDI billentyűzetet (Cakewalk A-500S). A DAW egy FL Studio. A billentyűzet rendben működik, de a pitch bend és a modulation kerék hatástalan. A MIDI infó kimegy, mert a programban látszik a "LED"-en. A kiadott hang azonban nem hajlik, nem modulálódik. Mit változtassak, állítsak?

De.Marco Creative Commons License 2014.10.15 0 0 1633

Üdv!
Ismerősömtől tudom, hogy vannak ilyen 3-4-5000 pénz körül faintos kis mikrokontrollerek.
Mennyire volnának ezek elegendőek a következőt megcsinálni?
Hangszerből dumpolom ki a sysexeket és az eszköz ezt rögzítené, akár mint RAW adat, majd ha kell akkor vissza is tudná küldeni.
Utóbbi bonyolultabb lenne, hogy milyen midi csati fogad, szinkron, egyéb midi protokol stb.?
Nem vagyok szakértő ebben, elnézést, ennek ellenére szerintetek ilyet össze lehetne hozni esetleg vmi hobbistával megcsináltatni?

Kaptam tanácsot közben, pl.: http://hu.wikipedia.org/wiki/Arduino

Illetve volt aki olcsó vaterás netbookot mondott a feladatra, viszont talán attól beljebb vinne egy RaspberryPi, nem tudom...

Várok ötleteket! Köszi!

V43-1219 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 1632

A csatornákat is beállitottam.Az emaxban van sequenser is.

V43-1219 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 1631

Sziasztok.

Egy kis segitségre lenne szükségem.Meglévő Emax-om mellé szereztem egy Arturia minibrute szintit.

Midi láncba kötöttem őket,de az Emax nem vezérelte az Arturia-t,és vissza irányba sem történt semmi.

Kaptam angol nyelvű leirást,de erre nem nagyon tér ki. Az Emax tuti midizhető,mert kötöttem már rá dobgépet,másik szintit.Csak midi kábelt használtam.

Minden segitséget örömmel fogadok.

Előre is köszönöm a segitséget!

2rol_ler Creative Commons License 2014.09.06 0 0 1630

Rendben, köszönöm a további tippet.

Előzmény: djuice (1629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!