Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
nem tudjátok hogy hol lehet azt a bizonyos iPod zoknit kapni????
mert nekem állandóan amikor a zsebembe van , akkor attól parok , hogy nagyon összekarcolódik.vagy ha valami tartót tudnátok hozzá ajánlani, mert nekemm minihez kell bár vszínű hogy amibe belefér a sima, abnba az enyém is:-)))
írjatok, üdv, ham
Köszi! Az Anapoddal már én is szemeztem... A lényeg, hogy ha kell fizetek, csak működjön! Olyan 30 dolcsi áron futnak ezek a cuccok ha jól emlékszem, nehogy má' ezen múljon a dolog...
Az iTunes tényleg nem egy nagy durranás, illetve durran az! Megsérül az adatbázisa, pakolhatom újra az összes zenét, mert csak iTunes -> iPod irányban muxik, fordítva nem (azaz nem tudja felépíteni az adatbázist a iPodon lévö dalok alapján. Még akkor is így van, ha a Library.xml-t lementettem, mert playlisteket így is elvesztette, az iTunes libraryban pedig nekem sokkal több szám van, mint a mi az ipodra felfér, ezért a Roger's playlist az, aminek alapján eldönti mi menjen fel, mi ne. 3000-4000 szám esetében azért nem semmi újra összehozni)
A valamivel lejjebb említett linkeken találsz jobbat, az XPlay pl. tök jó windóz alá, beépül az expóderbe. Az Anapod explóder még jobb. fizetösek, persze :-(
Félelmetes mennyire megbízhatatlan ez az eszköz... látom, hogy nem csak nálam jelentkeznek a következő problémák: - a PC 5letszerűen nem ismeri fel a masinát (-> megoldás: rendszerszoftver újratelepítés); - zeneszám akadozása menet közben (-> megoldás: reset); - már hallgatott zeneszámok "kihagyása" vagy átugrása; arról nem is beszélve, hogy - ötletszerűen ÖSSZES szám eltűnése (úgy, hogy PC-t nem is lát a gép, megoldás -> update, zenék újra felrakása).
Ráadásul az iTunes felülete hulladék... aki látta amúgy a könyvtárszerkezetet, amelyben tárolja az adatokat az iPod, az nem fog csodálkozni a fenti problémák jelentkezésén... nem véletlenül rejtett könyvtárban tárol adatokat...
Jahh, és még valami: az iTunes számok felhelyezésekor soxszor írja, hogy xy számot nem tudta felrakni a Podra, mert nem találja... annak ellenére, hogy az adott nóta ugyanott van, mint ahonnan azt eredetileg feltettem a gépre. Valahol amúgy olvastam, hogy a novemberi rendszerszoftvert nem ajánlják az iPodhoz, mert nem megbízható. Adok neki még egy esélyt, valamelyik nap újratelepítem majd a nyár végi progival, de ha akkor is generálja a fenti problémákat, akkor isten az atyám, hogy go to service... az nem megoldás, hogy kilencvenX pénzért kapok egy hulladékot!
[ D a e ]
PS. az is lehet, hogy ezt meghagyom mementonak és veszek egy iRiver-t. Esküszöm kezdem hitem veszíteni az Apple-ben... =o((
PS2. tudtok valami normális - értsd: felhasználóbarát - szoftvert, amivel a könyvtárait kezelhetném a masinának? Ez az iTunes egy vicc...
Merthogy nekem egy majdnem egynapos folyamatos töltés után, két zeneszámot meghallgatva már a felére csökken a battery ikonkán a feltöltöttség...
Na erre varrjatok gombot..
Nektek is ennyire hamar merül??? Kábé most hallgatom a kicsikét harmadszor...szóval nincsen agyonnyúzva...
Az enyémen kb. 10 szám meghallgatása után megy a ceruzaelem ikonból egy kicsi. De mivel az enyémnek más az aksi-ideje mint a tiédnek (nekem elvileg 15 óra), nem tudok errről nyilatkozni. Nekem még nem volt az aksijával különösebb gondom (pl. Ausztriába is mentem vele és jól bírta az utat), de az tény hogy az enyémet tovább is kell tölteni. :-P
Egyébként nem tom, ti mennyire használjátok másra is az iPodotokat, de itt egykét hasznos cím, ha még nem ismernétek ezeket:
halli
a kérdésem hogy aki usb-vel használja rajtam kívül ipodját, annak mennyi az áttöltési sebesség???nekem elég lassú....jó,jó, nem firewire tudom hogy az gyorsabb, de kinek mennyi usbvel????
a másik dolog: még mindig nemtom miért nem játsza le az olyan trackeket amik tök ugyanolyanok mint a többi, ID3 taggal nincs gond, meg rajta is van a wicnhesterén az ipodnak nem csak kiírja...már valami kódolás dologra gyanakszom....
üdv, írjatok
Most találtam rá erre a topicra és örülök, hogy már itt Mo.-n is van tábora az iPod tulajdonosoknak.
Nekem egy iPod Photo 60 GB-os modellem van, amit itthon még nem lehet kapni, de úgy tudom, a 40GB-os kistestvérét már igen. Egyik haverom pedig egy 20 gigásat kapott karácsonyra, így van kivel megbeszélnem a dolgokat!
Ha vmi kérdésetek van, vagy ilyesmi, akkor írjatok nekem is!
Egyébként szerintem tök nevetséges, hogy a többi gyártó (köztük a Sony is), az iPodot akarják másolni, még kinézetre is.
Hűha, akkor honnan lehet ennyiért megrendelni, ahonnan el is szállítják idáig, mert valahogy nem akarok 100e Ft-ot kiadni itthon, noha visszajön egy része a sulinetből, de csak később.
Másik kérdés, hogy ha meg tudnám venni kint amerikában a kütyüt, itthon a garanciát fel tudom használni, vagy csak kint amerikában?
Nem, hiszem, mert nálam is előfordul. Talán inkább kódolási dolgot nem ismer fel az ipod. Nekem meg olyan van, hogy a több száz megás mp3-akba akad bele a közepén. :)
Valószínű, hogy nincs rajta a szám a merevlemezen, csak a neve jelent meg. Ez előfordulhat, hogy ha nem megfelelően választod le az iPodot a számítógépről.
U.S. SALES ONLY
The Apple Store sells and ships products only within the continental United States, Alaska, and Hawaii. No shipments can be made to APO or FPO addresses, United States territories, or addresses outside the United States. You may not export any products purchased at the Apple Store.
help, segítsetek!!
miért van az hvan sok olyan szám az enyémen amin egyszerűen továbbugrik.........bármit csinálok tovább ugrik....
help!!!előre is köszi
Hát nehéz döntés, mert tuti h ha megveszem akkor, egy hét múlva nagy árcsökkenés lesz, ami azért benne van a dologban, igen egyébként én is év végére tippelek az új ipodra,de nem tudom mjit lehet még újitani rajta.(:
Ja, egy kérdés:
Ha az autómatikus szinkronizálás be van kapcsolva a szgép és az iPod között, akkor ha átjavítom egy MP3 ID tag-ját, az iPodban is updateli?
Megvettem a drágát. Vettem hozzá iTrip-et is, meg autós-töltőt is, mert főleg autóban lesz használva. Készpénzzel fizettem, de az iPod-ból nem tudtak engedni, viszont a kiegészítőket feléért odaadták. A reptéren még vissza tudom igényelni a helyi áfát is.
Elkezdtem feltelepíteni a laptopra a hozzá adott software-t, (pc, XP) erre kiírja, hogy nem talál valami user.dll-t, de folytatta a telepítést, majd még egy hibaüzenetet kiírt, bár feltelepült minden. Gond nélkül felismerte az iPodot, majd rátudtam tenni az összes mp3-at. Gyönyörűen szól, bárnem vagyok igazán vájtfülű.
Az iTripre kiváncsi vagyok, de azt majd csak Magyarországon tudom kipróbálni.
Örülök, hogy megvettem végülis az iPodot. Zene kérdés nálam megoldva. :)