Keresés

Részletes keresés

outdownS Creative Commons License 2004.04.27 0 0 90
A csigákat feltétlenül szedd össze! Ha van a közelben egy rét, ahova sétaképpen kihordod őket, akkor jó (és te is jó vagy), ha erre nincs mód, ki lehet hajigálni az utcára (hátha nem ugranak el az autók elől), ha ez arrafelé nem illik, sajnos egy vödörbe kell gyűjteni, és leforrázni őket. Az "eredmény" mehet a komposztra (amiből majd a következő évadban szedegetheted ki a csigaházakat.) Egy biokerti tanács szerint a leforrázott és megbüdösödött "csigaszósszal" körbe lehet locsolni a védendő helyeket, mert ez a szag riasztja a csigákat, de én sose próbáltam ki, mert engem is riasztana.

Természetesen, ha a család szereti, mint ínyencséget, a konyhában dolgozd fel őket... (-:)

Előzmény: csinnnKA (77)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.27 0 0 89
csak készülj fel rá egy jó kissámmlival és sok-sok gumikesztyűvel
Én nem is annyira a kissámlis, mint inkább a térdeplős gyomlálás híve vagyok ;-) - azonban ez mindig megkeserítette az életem, mert sokszor úgy éreztem magam, mint akit térdkalácson rúgott egy ökör, ezért beszereztem egy jó kis térdeplőt. Az IKEA nevű műintézményben árulnak ülőpárnának aposztrofált vastag, kerek polifoamot, szinte ideális rajta térdelni. :-))))
Előzmény: outdownS (87)
outdownS Creative Commons License 2004.04.27 0 0 88
Állítólag a drótféreg szereti a krumplit. Félbevágott krumplit kicsit belekapirgálsz a földbe, nyélnek beleszúrsz egy pálcikát, annál fogva kiemelheted, és ha van benne féreg, mindenestül kidobod.
Előzmény: csinnnKA (65)
outdownS Creative Commons License 2004.04.27 0 0 87
Szia csinn!

Nagyon szórakoztató a kis topicod. Biztos vagyok benne, hogy ennyire nem vagy bénácska, mint ahogy itt teszed, csak szeretsz társalogni. (-:)

Akkor társalgásképpen: elfér majd a kapa a hagymák között? Mert ha nem, akkor csak kézzel gyomlálhatsz. (Ami nem probléma, többnyire én is azt teszem - csak készülj fel rá egy jó kissámmlival és sok-sok gumikesztyűvel.)

Előzmény: csinnnKA (54)
Thor Creative Commons License 2004.04.27 0 0 86
Hátsajna Domestos és tsai kutyafüle mindehhez, de méga a Chemotox is. Attól csak az összesöpörnivaló darázshullád lesz több, de nem akadályozza meg, hogy újabbak jöjjenek be.
Radikális megoldás: meg kell keresni a darázsfészket és darázstalanítani. Csúnya életellenes megoldás, de darázsfészekkel élni egy házban (kertben) is az. És jobb nem sajátkezűleg csinálni, mert elég veszélyes, még akkor is, ha nem fosik tőle a Zember. Nem tom, hogy a rovarirtó cégek csótányon kívül vállalnak-e mást is, ha van türelmed végigolvasni ezt:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9022205&uq=20 a topicot, lehet hogy van benne válasz erre.
Előzmény: csinnnKA (85)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.27 0 0 85
Cicccem, tudom, hogy eléggé OFF, de azért téged megkérdezlek:
mivel lehet a darazsakat kiutálni?
Képzeld L, hogy a hálószobánkban az ablakba mindig odarepül vagy 5-6 darázs (a röhej az, hogy ez az ablak nem kinyitható, tehát az erkélyajtón jönnek be a dögök, és húznak egyenesen az ablakba). Már arra is gondoltam, hogy valami szag-anyagot hagytak, azt érzik, arra mennek. Azonkívül, hogy mondjuk Domestos-os vízzel lemosom az ablakkeretet, tehetek még valamit ellenük? Egyszer a zuramat megcsípte egy darage, azóta ungy fosik tőlük, hogy üröm nézni. Most meg koratavaszi darage-invázió van a hálószobánkban. Valamit 5let? (Ne mondd, hogy csak a Chemotox jut eszedbe!)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.26 0 0 84
"sünt tartani, mer ugye ők legálisan és ingyért ehetik a csigát, de a nyavalyások leléptek :)"
:-))))))))))))))))))))))))))

Cicccem-drágám!
Nem ettem meszet, de szted hun vegyek meszet?! (kistételben ugyi)

Előzmény: Thor (83)
Thor Creative Commons License 2004.04.26 0 0 83
Akkor nekem eddig minden tavaszom és nyaram különösen esős volt. Nem beszélve arról, hogy ha locsolni merészeltem, csak a parányi előkertből, 10 perc alatt és szemguvasztás nélkül 1 Corás/Osonos szatyornyi csigát kapdostam fel. Erre próbáltam megoldásként sünt tartani, mer ugye ők legálisan és ingyért ehetik a csigát, de a nyavalyások leléptek :)
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 82
...mondjuk idén a különösen esős tavasz miatt gradálnak ennyire...
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 81
Felőlem mindenki azt csinál velük amit akar, én csak szóltam. ;-)))
Előzmény: Thor (80)
Thor Creative Commons License 2004.04.26 0 0 80
Vaúúúúúúú! Hova vigyem kétezerért per darab? Nekem a csiga nem köll és sajna védett-nem védett, meg fogom ölni őket, mert iszonyú hogy mennyien vannak és mit művelnek. Kb. mint valami nagyobb préritűz: virág, zöldség, semmi sem marad a nyomukban, egy-egy napraforgómat fél nap alatt zabálták csonkká. Egyenként mindent mégse keríthetek körbe mésszel, és nem is tarthatom minden növényemet kennelben, hogy azon kívül garázdálkodhassanak szabadon a csigák.
Előzmény: Törölt nick (78)
rferi Creative Commons License 2004.04.26 0 0 79
Én kihordom őket a rétre!Ott ellesznek kétezerért per darab....
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.26 0 0 78
A veteményesedet körbeszórod mésszel, és a csiga tuti nem megy át rajta. Amúgy ne bántsd őket, mert az éti csiga védett; eszmei érteke - ha jól tudom - 2000 pénz/db.
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.24 0 0 77
Jaaaaaaa! :-)
Hát én is remélem, hogy nem "ez a harc lesz a végső"! ;-D

Tegnap vizitáltam: már minden elvetett cucc kibújt. Nagy megnyugvás, de még nagyobb izgalom!
(Nyugi, gyerek nem érez ebből semmit, azért nem dimenzionálom túl a dolgokat!)

Viszont van egy kis problémám (ami gondolom, hatalmas probléma valójában).
A kertem tele van csigával.
A veteményes is.
Vagyis most csak a veteményesben láttam, de tutira csúcstalálkozót tarthattak, mert ahogy körbenéztem a birtokon (s ez most még ugye könnyű az 1-2-3 centis zöldek között), megszámoltam vagy 12-15 csigát. És ez egy 20-25 nm-es földterületen nem kevés.
Azontúl, hogy összeszedem őket (bleeee), mit tudok tenni?! Nesze nekem biokert. :-(

rferi Creative Commons License 2004.04.22 0 0 76
Hát Őszből!
-
Ne izgasd agyonra magadat!Nem tesz, jót a felnőtteket maga-alá-rondító hatással megdelejező babának sem!
Előre senki nem tud semmit arról, mi lesz a veteményesből!
Még jöhet jégeső is!
Ez ilyen.
Locsolással óvatosan.Van még ott víz szvsz.
Előzmény: csinnnKA (75)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.22 0 0 75
Thor Thündérem! (hát The sem alszol?)
Miből jut nekem vagy 50-60?! :-)
Előzmény: Thor (74)
Thor Creative Commons License 2004.04.22 0 0 74
csinnnKA szívem, hova sietsz azzal a kerttel, remélhetőleg azért idén is lesz ősz, és még jut neked vagy 50-60 belőle :)
Előzmény: csinnnKA (72)
roszics Creative Commons License 2004.04.21 0 0 73
csinnnKA,
ne keseregj, nézd a jó oldalát: ha megeszik a drótférgek a zöldségedet, majd rittyentesz belőlük egy kiadós vietnami vacsorát. Embörnek meg nem kell tudni, hogy mit eszik.... Azonkívül horgászni is lehet velük.
Előzmény: csinnnKA (72)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.21 0 0 72
Cicka!
Fogadd irigykedéssel teli elismerésem! :-)
Tegnap nem néztem rá a kicsinyeimre, mert ihaj-csuhaj elfoglalt voltam (bementünk dolgozóba gyereket mutogatni, mit mondjak, megállt az élet, és mindenki maga alá rondított, hogy egy ember hogy lehet 5 hónaposan ennyire gyönyörű meg aranyos). Anyai keblem két számot duzzadt! :-)
De ma meglesem a kicsinyeimet, és délután talán már locsolni is kell (igaz? hiába esett ennyi eső, most már kell talán).

Monnyátok meg őszintén, hogy ez a nyüves féreg mekkora károkat tehet a vetésemben?
Ha sok van belőlük, elvileg elpusztíthatják az egészet? Vagy "csak" annyit jelent, hogy mondjuk a negyedét megrágja, és azokból nem fejlődik rendes növény. Vagy menet közben is zabálja? Hahh, ki tudja, mennyi van belőlük a földben. (Majd a rendszeres kapálás alkalmával kiderül, mi?)

Nagyon neki vagyok keseredve, bizony az a talajfertőtlenítés kellett volna.
Miért is nem ősszel hozattam a földet, ha akkor csináltatom meg, utána lefertőtlenítem, és most sterilről indulhatnánk. (Na ja, akkor a fürdőszoba meg a házfestés volt a legfontosabb, utána meg a dobozokból kirámolás, pár hónapig.)

Hát, mit mondjak... szorongok kissé... az olvasottak alapján meg is van rá minden okom! :-(
Hüpp! :-(

rferi Creative Commons License 2004.04.20 0 0 71
Hál istennek nem az én drótférgem, hanem sajna CsinnKáé!
Sajnálnám, ha a hatalmas kezdeti lelkesedését letörné egy ilyen "malőr"....
Előzmény: roszics (68)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 70
...de már bújik kifelé a következő 6 sor is, azt húsvét hétfőjén vetettem (2-2 sor velő-, kifejtő- és cukorborsó)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 69
Ha jól emlékszem, kb. 4 hete.
roszics Creative Commons License 2004.04.20 0 0 68
Cicvarek,
a borsód király, mikor vetetted? az enyém egyenlőre csak fele ekkora.

rferi!
jobban megnézve a képedet olyan, mintha egy hangya (vagy pók) készülne letámadni a drótférgedet. ez lesz a bio megoldás!

Előzmény: Törölt nick (66)
rferi Creative Commons License 2004.04.20 0 0 67
Bio és jó nincs.Mert a bio az a vakond.
A nem bio a talajfertőtlenítés.Az meg már lehetetlen, mert nem lehetne megenni a termést.
Marad az ima, hogy ez csak egyedül él itt magányban, és nem szereti azokat a zöldségeket, amit te viszont igen.
Ha ez sem jön be, akkor osztoztok a termésen....
Sebaj.Az idén ősszel terméskiszedés után majd adsz egy kis fertőtlenítést, és akkor jövőre tisztán kezdesz
Előzmény: csinnnKA (65)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.20 0 0 66
csinnn!
Tegnap ígértem képet a borsómról, íme.
Előzmény: csinnnKA (64)
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.19 0 0 65
Utánaolvastam a neten. Nem vagyok boldog! :-(
Vmi 5let?
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.19 0 0 64
Ne ijesztgessetek! :-O
Az mi?????????

Cicc!
Hiszed vagy sem, kényelmesebb volt palántázóval lyukakat fúrni és utána csak belepottyantgatni őket! :-)

mézontófű Creative Commons License 2004.04.19 0 0 63
Nem vagyok okos, sajnos. De szerintem ez bizony az
:-(((
Mézontófű
Előzmény: rferi (62)
rferi Creative Commons License 2004.04.19 0 0 62
Ahogy elnézem a földedet CsinnKa, erősen sóderes, nem kell félni, hogy befülled, elereszti az a vizet.
De ezen a képen látok valamit, ami gyanus, és nem tetszik.
Ez valami drótféreg?
Okosok, nézzétek meg!
csinnnKA Creative Commons License 2004.04.19 0 0 61
Köszi a tanácsokat!
Mellesleg ma rájuk néztem! A fólia alatt már komoly kis levélkék fejlődtek, minden rendben, gyönyörűek, növögetnek. A nemfóliás szabad részeken most dugják ki icipici fejüket a növénykék! Annyira izgulok, hogy mi lesz ebből az egészből, nem is hittem volna, hogy tényleg ennyire izgalmas lesz számomra!
Jó, hogy a retkeket 5 cm-enként vetettem, mert úgy nézem, tényleg nem nagyon kell egyelni (bezzeg a salátát!).
Előzmény: SinNombre (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!