Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2002.09.21 0 0 570
global
Előzmény: sha_dowe (569)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.21 0 0 569
oldal vrissítésre van ötletetek, hogy a session ertékek is megmaradjanak?
crockl Creative Commons License 2002.09.19 0 0 568
a php.ini-be a php_mysql.dll-t toltesd be, amugy, probald meg a mysql_error-t is kiiratni ne csak hogy connection failed. Apache-ba mar nem kell ehhez semmit allitanod. Ja es kell legyen egy php_mysql.dll-ed :) ami benne van elvileg alapbol is a tobbi dll-nel.
Előzmény: DOGMAN (567)
DOGMAN Creative Commons License 2002.09.19 0 0 567
Halló uraim újabb (számomra) fogós dologban akadtam el!!
Letöltöttem a Php-nuke 5.6-os verziót egész vili benne sok dolog de a Mysql adatbázist nem tom belőni hozzá.
Leszedtem a mysql 3.23.51-win.zip -et kicsomagoltam insatll progi lefut nuke adatbázis kreál és feltölt.
eddig ok de mit csináljak az egész kócerájjal hogy a php lássa is a mysql-t és ne csak a konnekt failed szöveget olvashassam.
apache 1.3.24 és a php 4.2.1 apache modulként fut.
Jó lenne valami konfigurálási leírás mint amiyet anno az apache+php4 párosról találtam valahol...

előre is köszi
DOGMAN

_paha_ Creative Commons License 2002.09.18 0 0 566
király, pont egy ilyen szuper parancssorra vártam, mert én eddig is imagemagick-et használtam. (-:

mindjárt ki is próbálom, köszi szépen!!!!!!

Előzmény: Filburt (563)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.18 0 0 565
Arra adjatok tippet, ezt hogyan lehet elkerülni, hogy a FRISSÍTÉS-nél ne küldje el mégegyszer az adatokat. Ez a oldal elévülése című dolog lenne?
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.18 0 0 564
Ezek frankón be is voltak állítva és ment 1 hétig. Most átállítóttam a fórumot mysql-re és azóta nem megy.

Warning: Server Error in -tel száll el.

Előzmény: crockl (560)
Filburt Creative Commons License 2002.09.18 0 0 563
paha

Vegul maradtam imagemagick-nal, mert php-val nem jutottam semmire es sehonnan nem kaptam hasznalhato informaciot.

Imagemagick-kel (parancssorbol) igy nez ki a watermark:

# convert -draw 'image Over x1_koordinata,y1_koordinata x2_koordinata,y2_koordinata vizjel_file' cel_kep eredmeny_kep

Ahol:
x1/y1: a watermark kezdete a cel kepen
x2/y2: a watermark 'vege' a cel kepen
vizjel_file: amit ra akarsz rakni
cel_kep: amire ra akarod rakni
eredmeny_kep: ez lesz az eredmeny.

Szerintem ezt bele lehet tenni php-be es exec-kel v. ilyemivel meghivni.

Filburt

Előzmény: _paha_ (554)
jinjang Creative Commons License 2002.09.18 0 0 562
Megint jövök egy lámer kérdéssel.
Adva van egy progri elég sok php fájl-al, amiben űrlapok vannak jobbára, és ide-oda küldözgetnek egymásnak adatokat. Azt szeretném, ha csak az használhatná akármelyik fájlt, aki először érvényes azonosítóval és jelszóval bejelentkezett. Tehát csináltam egy kezdo.php-t:
session_start();
session_register ("azonosit");
session_register ("jelszo");
unset ($azonosit);
unset ($jelszo);
és utána jön az űrlap az azonosító+jelszó megadásához.
És az egész gyönyörűen működik, ha letiltom a cookie-kat. De ha nem, akkor úgy megjegyzi magának az azonosítót is és a jelszót is, hogy aztán hiába hívom meg újra a kezdo.php-t, ahol az unset után kiiratom a két változót és persze nincs benne semmi, és adok meg neki másik azonosítót és jelszót, a következő fájlban már megint a régit látja.
Miért?
crockl Creative Commons License 2002.09.17 0 0 561
levelezo programot biztos nem hiv meg;), ellenben egy smtp szerver-hez kapcsolodva tovabbitja a levelet, vagy egy lokalisan futo mail szervernek adja tovabb a level kezbesiteset.
Előzmény: req999 (557)
crockl Creative Commons License 2002.09.17 0 0 560
mi van a php.ini-be beallitva smtp-nek? Add meg oda az smtp szerver ip cimet, port nelkul.
Az ini-be van egy ilyen reszt:
[mail function]
SMTP = localhost ;for win32 only
sendmail_from = me@localhost.com ;for win32 only

namost, ha nem a sajat gepeden van az smtp szerver hanem mondjuk ugye a szolgaltatodnal akkor annak az ip-jet ird oda a localhost helyett.

Előzmény: sha_dowe (556)
req999 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 559
Ehem. Akkor lehet, hogy a passthru() a te barátod... Mármint próbáld meg "személyesen" megkeresni a levélküldő programot, hátha csak a PHP viccelődik... Remélem, ez bejön, mert más tippem egyelőre nincs, nekem eddig még nem volt bajom a levélküldéssel.
Előzmény: sha_dowe (558)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.17 0 0 558
Egy otthoni WEB server-es gépröl szeretnék néha levelet küldeni....
Előzmény: req999 (557)
req999 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 557
Úgy tudom, a mail() csak meghívja a default levelező programot. Nem valami ingyenes webszolgáltatónál próbálsz levelet küldeni? Ott divat az ilyesmit letiltani.
Előzmény: sha_dowe (556)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.16 0 0 556
Nincs tudomásotok a PHP belső mail fügvényén kivűl másik levélküldő "programról".

Sajnos mostanában nem hajalndó levelet küldeni a mail "server error" néven.

Úgyhogy valamilyen másik lehetőség kellene.

(IIS 4. PHP4, MySQL)

Köszi

Filburt Creative Commons License 2002.09.16 0 0 555
Aham, amint rajovok bemasolom ide.

A dolog egyebkent elmeleti sikon rettento egyszeru. ImageCopy()-val egymasba masolsz ket kepet es kesz is van.

Filburt

Előzmény: _paha_ (554)
_paha_ Creative Commons License 2002.09.16 0 0 554
ez a vízjel dolog engem is érdekelne, én imagemagick-kel próbálkoztam, de kudarcba fulladt. ha sikerül összetákolni a vízjelező-kódod, megteszed, hogy bemásolod ide?

köszi!

Előzmény: Filburt (553)
Filburt Creative Commons License 2002.09.16 0 0 553
Sziasztok,

Feltoltok egy jpg-t weben at, majd szeretnek watermarkot ratenni.

A feltoltessel semmi gond, kep fent van a szerveren ($fnev valtozoban van a neve).
Masodik lepesben kellene egy image handler, de valamiert nem kapom meg es hibauzenet sincs:

$kep = @ImageCreateFromJPEG ("./images/".$fnev);

if (!$kep) {
print "Gaz van.";
}
else {
print "Kep OK";
imagedestroy($kep);
}

flush();

Itt ugy tunik, meg is all a php feldolgozasa, mert a progi tovabbi reszeben irnek meg ki 1-2 debug infot, de azok mar nem jelennek meg. Ezert is van benne a flush(), de az sem hasznal.

A php konyv meg help szerint a fenti OK, ha mast nem, hibauzenetet kapnom kellene. Mar azt is megprobaltam, hogy bedrotozom a kep nevet, de ugy sem jo.

Filburt
Ui: remelem nem szurtam el a html-t...

_paha_ Creative Commons License 2002.09.16 0 0 552
text

Előzmény: sha_dowe (551)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.16 0 0 551
Milyen az a mezőtípus SQL-ben (pl. amilyenben a fórum üzeneteit is tárolják) amely tehát sok száz karakter hosszú??
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.16 0 0 550
Köszi ez bejött....
Előzmény: req999 (549)
req999 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 549
Érdemes úgy kiegészíteni a PHP queryt, hogy:

mysql_query($parancs) or die(mysql_error());

és akkor eséllyel mond valamit, hogy mi nem tetszik neki.

Javaslom, hogy a VALUES-nél a $nev, $emil stb. cuccokat tedd idézőjelbe, nehogy baj legyen az esetleges szóközökkel, valahogy így:

....VALUES(0, '$nev', '$emil', '$pass1', '$login', $db_sz)";

Előzmény: sha_dowe (547)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.15 0 0 547
Mégegyszer

$parancs = "INSERT INTO felhasznalok ( ssz, nev, email, passwd, login, dbsz ) VALUES (0, $nev , $emil , $pass1 , $login , $db_sz);";
mysql_query( $parancs)

Előzmény: sha_dowe (546)
sha_dowe Creative Commons License 2002.09.15 0 0 546

$parancs = "INSERT INTO felhasznalok ( ssz, nev, email, passwd, login, dbsz ) VALUES (0, $nev , $emil , $pass1 , $login , $db_sz);";
mysql_query( $parancs)

Ezzel mi a géz, mert nem hajtja végre...

peppierre Creative Commons License 2002.09.02 0 0 545
Halihow!

Eredetileg Én is Linuxot használok, de a Linux-os wincsim kezdi kilehelni a lelkét => majdnem használhatatlan, úgyhogí inkább pihentetem. (Anyagi megfontolásból ;-))
Viszont a diplomamunkát már be kellene adni. ;-)

PePPierre

Előzmény: crockl (544)
crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 544
nem, elfut az siman, cska vicceltem, bar a windows az sokat ront a helyezten :)
Előzmény: peppierre (543)
peppierre Creative Commons License 2002.09.02 0 0 543
Halihow!

Én is manualt próbáltam először, révén ez a PDF-dolog ismeretlen terep számomra. De akkor vmit elrontottam.
Egyébként tényleg nem erőgép a gépem, de nem is akarok rajta mega-hiper-szuper-extra játékokat játszani. Az én játékom a PhP, JavaScript és társaik. Ezért csodálkoznék, ha az én "kicsikém" tényleg kicsike lenne a problémához.

PePPierre

Előzmény: crockl (542)
crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 542
hat a gep az nem 1 erogep:), amugy ha 0 byte lett akkor a kododat nezd meg, ha bongeszobol indutod, akkor kellene pdf headert is kiadni stb stb, ami szepen ott szerepel a manual-ban is.
Probald ki a legegyszerubb peldat, es esetleg eloszor probald file-ba irni, hatha az konnyebben megy.
Előzmény: peppierre (541)
peppierre Creative Commons License 2002.09.02 0 0 541
Halihow!

Nem tudja valaki, hogy hogyan lehet pdf dokumentumot előállítani php-vel normális sebességgel? Próbáltam a ClibPDF-fel és a PDFLib-bel is, de mind2 20 percig is dolgozott mielőtt lelőttem és csak egy 0 byte-os állományt hozott létre. (És ha jól emléekszem a CLibPDF volt, amelyik legalább az Acrobat Readert elindította...)
Remélem a gépsebességemmel nincs gond (AMD K6-II 266MHz, 64MB RAM), mert azon pont nem szeretnék változtatni. A fejlesztéshez a Win32-es PHP-t használom, elméletileg minden library-vel megtűzdelve, bár nincs mind engedélyezve.
Előre is köszönöm a segítséget!

PePPierre

crockl Creative Commons License 2002.08.31 0 0 540
A pass-t probald meg szerver oldalon tarolni es csak a usernevet kitenni kukiba, ha sql-t hasznalsz akkor meg usernevet se, eleg csak az azonositoja. Amikor meg lekeri oldalt eltarolod kukiba azonositot ha belepett es minden oldalekereskor vizsgalod hogy valoban jo-e a user, termeszetesen session-el koveted.
Előzmény: DOGMAN (539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!