csinnnKA drága!
Jövő hét elejefelé (H-K-Sz) meg lehetne kukkolni titeket valamikor? Azért nem mélást írok, mert mostanában végképp nem tudom, hogy melyiket olvasod.
Ne keseríts el :(((( ilyen alapon nekem soha nem fog teremni semmim? Minden évben megdöglik valami nálunk :(((((((
Ez, amit küldtem neked, egy kb 20 méteres keritésmelletti sorban (sövénypótló idénre, amíg meg nem nő a valódi) az egyetlen fertőzött egyed legalsó levele, a fentebbiek ezen is szépek. Azért küldtem ezt, mert ennek van szép nagy levele és jól látszik.
De ami a kert másik részében, az ágyásban van, azok közül a legtöbb inkább holt mint élő, az is igaz, hogy azokon rágások is vannak és fekszenek.
amúgy nem akarlak elkesírteni, de ilyen fertőzöttség esetén nem tudom mennyire fog használni akár a Kasumin is...:-| mondjuk nem tudom, hogy a többi egyeded mennyire fertőzött...
Thordrága!
Kapazinnak hívják a kapát is "tudományosan"! :-DDDDDDDDDDD MOndhattam volna kaszát is, de egy nő ne kaszáljon, a kapa még csak-csak elmegy...:-DDDDDDD
Nah, jelentem az agronómusok tanácsaival vigyázzunk :)
Lementem a kertészetbe és kértem Kapazint. Volt. Mielőtt megvettem, megolvastam jól, aszongya gyomirtó. Visszamentem a bácsihoz, mondom neki: ez tényleg az? Aszongya, de még mennyire. Mondom neki, jójó, de nekem mozaikvírusra kell. Mire ő nagyokat nevetett és aszonta, arra is jó, de babostól, amúgy a szer neve Kasumin. Babban egyébként fenésedésnek hívják. És adott vala nekem Kasumint, amin fel vagyon sorolva egy halom kórság, köztük a mozaikvírus és babfenésedés.
Thordrágám!
Megnéztem a bableveledet, amit küldtél - ez olyan mozaikvírus, hogy tanítani lehetne. :-((((( Egyetlen ellenszere van, ez pedig a Kapazin.... :-| Sajnálom! De tedd meg, mielőtt mindenedet megfertőz!!!
Az enyém is sárga levelű!Kintre vetettem, tehát nem hideg-meleg téma.
Mivel még nem volt, azt hittem ez ilyen!
Akkor lehet, hogy az enyém is megmurdel??????????
Beírom ide is, mert a Tanács kerestetikben le se tojnak:
SEGÍTSÉÉÉG! A gyönyörű yardlong beanjeim némelyike, amiket múlt héten ültettem ki, furcsán viselkedik. Először az erek mentén fehéredett el a levele, majd az egész kisápadt és a növény elfeküdt :((((((( Tetűnek, gombának semmi nyoma, mi lehet? Mit tegyek, hogy nehogy elpusztuljanak?
Azabaj, hogy mára még többen néznek ki rosszul és szörnyen aggódom!
Nekem a borsó okozott csalódást. Rengeteget vetettem, de nem túlzok, kb. 5-8 tő van összesen! :-(
(Mellesleg: a növény milyen magas "korától" illik kikarózni? És milyen magas legyen az a karó?!)
Nem, csak éppen a 144-es sorszámot három körre bérbe vettem!
Most már viszont tényleg nyugovóra térek, mert a hét első felében kell (jó)pár órát kapirgálásra szánnom, nem árt aludnom egy keveset! :-*
OutdownS!
Már folyamatban van a dolog, perpill csak azt kell eldöntenem, hogy a fél tucat honlapom közül (na jó, ez túlzás) melyikre rakjam fel. Majd eldöntöm, és értesítelek! Addig is, ha érdekel, kaphatsz tőlem esetleg egy jó kis sk. gyártmányú táblicskut "mi mire jó, mennyiért" tartalommal. ;-)
(Látod, arra nem is gondoltam, hogy ettől fiatalodok!)
Thor drága!
Ami késik, nem nyúlik!
Majd csak elgyüssz már hozzánk dögönyözőbe, majdnemcomcédacconykám, oszt akkor kedvet kapsz a babázáshoz. Tudod, hogy mi kell hozzá, ugye?! BAB+VÍZ! ;-*
(ha hétköznapokon napközben ráérsz, tényleg beszéljünk róla, örülnék neked... csak jóelőtte szólj, hogy a veteményesemet kigazoljam, mert most szégyenkeznék nagyokat... és a héten már nem is lesz rá időm, úgyhogy 7főn kénytelen leszek az egész napot napszámos üzemmódban tölteni)
OutdownS!
Már folyamatban van a dolog, perpill csak azt kell eldöntenem, hogy a fél tucat honlapom közül (na jó, ez túlzás) melyikre rakjam fel. Majd eldöntöm, és értesítelek! Addig is, ha érdekel, kaphatsz tőlem esetleg egy jó kis sk. gyártmányú táblicskut "mi mire jó, mennyiért" tartalommal. ;-)
(Látod, arra nem is gondoltam, hogy ettől fiatalodok!)
Thor drága!
Ami késik, nem nyúlik!
Majd csak elgyüssz már hozzánk dögönyözőbe, majdnemcomcédacconykám, oszt akkor kedvet kapsz a babázáshoz. Tudod, hogy mi kell hozzá, ugye?! BAB+VÍZ! ;-*
(ha hétköznapokon napközben ráérsz, tényleg beszéljünk róla, örülnék neked... csak jóelőtte szólj, hogy a veteményesemet kigazolja, mert most szégyenkeznék nagyokat... és a héten már nem is lesz rá időm, úgyhogy 7főn kénytelen leszek az egész napot napszámos üzemmódban tölteni)
csinn, ha már fiatalodást emlegetsz... Azt hiszem a bemutatkozásod szövegén módosítanod kellene, mert vannak már a dekupázsnál újabb szenvedélyeid is. (-:)
A másik topicodba nem akarok belebonyolódni, de szívesen vennék valami tájékoztatást. Pl., ha neked működik a TÁR, egy könyvtárba feltehetnél dolgokat, (esetleg jelszóval védve?).