Érik a szőlőborsó... :-) (+egy kép a rohamosan növő cukkiniről, meg egy összkép a biomasszáról) :)
csinnn!
Nagyon formás kis retkeid lettek! Próbálkoztam már én is vele, de ahhoz itt nagyon tömörödött, kemény a talaj, sose lett szép gömbölyű, így felhagytam vele. :-)
Asztamindenitnekije! Az ott VALÓDI retek?
Én egyszer próbálkoztam olyannal, nem tom mi ette vagy mi tette, de az egész, úgy ahogy volt, szőrén-szálán eltűnt.
Na, csinnnKA asszonyság leszüretelte az első termést:
ittend van 2 kép róla (földes + megmosott állapotban). Zsenge volt és finom... és hogy a sajátom... meg hogy bio... gukac nem volt bennük... egyelőre rendben van a termény! :-)
Jelentem, az 1. ágyás kipipálva = a munka egynegyede elvégezve!
Kiváncsi vagyok, hogy mennyire leszek nyomorék, lesz-e erőm nekiugrani a 2. ágyásnak! :-)
(Megjegyzem, a munka végeztével meg is állapítottam, hogy ronda dagadt disznó vagyok... megmámég a tetejébe öreg is.)
Retkek, hagymák, eprek szépen nőnek! :-)
Salátát lefotóztam, mert szakmai kérdésem lesz... holnap, ha feltettem a fotót.
Most lefekszek gyorsan!
Thor drágám!!!
Hát eljött ez a boldogító nap is?! :-)
Kedden vagy szerdán sok-sok szeretettel várunk!
Hány óra körül jössz?
(A csinnnka-kukacom haza van irányítva, úgyhogy csak klikk a topicban az e-mail linkre, és már kapcsolatban is vagyunk.)
OutdownS!
REmélem, megkaptam a REmilem!
(majd vedd észre!) ;-*
csinnnKA drága!
Jövő hét elejefelé (H-K-Sz) meg lehetne kukkolni titeket valamikor? Azért nem mélást írok, mert mostanában végképp nem tudom, hogy melyiket olvasod.
Ne keseríts el :(((( ilyen alapon nekem soha nem fog teremni semmim? Minden évben megdöglik valami nálunk :(((((((
Ez, amit küldtem neked, egy kb 20 méteres keritésmelletti sorban (sövénypótló idénre, amíg meg nem nő a valódi) az egyetlen fertőzött egyed legalsó levele, a fentebbiek ezen is szépek. Azért küldtem ezt, mert ennek van szép nagy levele és jól látszik.
De ami a kert másik részében, az ágyásban van, azok közül a legtöbb inkább holt mint élő, az is igaz, hogy azokon rágások is vannak és fekszenek.
amúgy nem akarlak elkesírteni, de ilyen fertőzöttség esetén nem tudom mennyire fog használni akár a Kasumin is...:-| mondjuk nem tudom, hogy a többi egyeded mennyire fertőzött...
Thordrága!
Kapazinnak hívják a kapát is "tudományosan"! :-DDDDDDDDDDD MOndhattam volna kaszát is, de egy nő ne kaszáljon, a kapa még csak-csak elmegy...:-DDDDDDD
Nah, jelentem az agronómusok tanácsaival vigyázzunk :)
Lementem a kertészetbe és kértem Kapazint. Volt. Mielőtt megvettem, megolvastam jól, aszongya gyomirtó. Visszamentem a bácsihoz, mondom neki: ez tényleg az? Aszongya, de még mennyire. Mondom neki, jójó, de nekem mozaikvírusra kell. Mire ő nagyokat nevetett és aszonta, arra is jó, de babostól, amúgy a szer neve Kasumin. Babban egyébként fenésedésnek hívják. És adott vala nekem Kasumint, amin fel vagyon sorolva egy halom kórság, köztük a mozaikvírus és babfenésedés.
Thordrágám!
Megnéztem a bableveledet, amit küldtél - ez olyan mozaikvírus, hogy tanítani lehetne. :-((((( Egyetlen ellenszere van, ez pedig a Kapazin.... :-| Sajnálom! De tedd meg, mielőtt mindenedet megfertőz!!!
Az enyém is sárga levelű!Kintre vetettem, tehát nem hideg-meleg téma.
Mivel még nem volt, azt hittem ez ilyen!
Akkor lehet, hogy az enyém is megmurdel??????????
Beírom ide is, mert a Tanács kerestetikben le se tojnak:
SEGÍTSÉÉÉG! A gyönyörű yardlong beanjeim némelyike, amiket múlt héten ültettem ki, furcsán viselkedik. Először az erek mentén fehéredett el a levele, majd az egész kisápadt és a növény elfeküdt :((((((( Tetűnek, gombának semmi nyoma, mi lehet? Mit tegyek, hogy nehogy elpusztuljanak?
Azabaj, hogy mára még többen néznek ki rosszul és szörnyen aggódom!
Nekem a borsó okozott csalódást. Rengeteget vetettem, de nem túlzok, kb. 5-8 tő van összesen! :-(
(Mellesleg: a növény milyen magas "korától" illik kikarózni? És milyen magas legyen az a karó?!)