Keresés

Részletes keresés

buttha Creative Commons License 2004.06.16 0 0 200
Nézd meg a Szedd magad topikot a Konyhaasztalban.
Előzmény: csinnnKA (199)
csinnnKA Creative Commons License 2004.06.16 0 0 199
Köszi szépen! Csepel jobban hangzik, mint Érd (főleg Rákoskerthez képest)! :-)
Szépek voltak? Édes? Nagyok? Egészségesek? Szerinted érdemes még most is kimenni?
Mert én utoljára 10 éve szedtem magam, azóta kicsit elkényelmesedtem.
Pedig egy 10 kilót biztos lekapkodnánk a családnak (anyós, anyám, húgom) és magunknak (esetleg egy kicsi még lekvárnak is jutna). Hmmm... nyammm! Kis adagokban és folyamatosan szemezgetni meg itt a miénk... a kis szerény méretű bogyóival! :-)
Előzmény: sonne (198)
sonne Creative Commons License 2004.06.16 0 0 198
eccerű: soroksári úti obi mellett jobbra (asszem kvassay út) csepel felé, és majd kb 1,5-2 km után mielőtt beérnél csepel city-be balra már látod is a fenéküket ég felé emelve tevékenykedő embereket, valamint a szeddmagad feliratot. 280 ft / kg, de ha 10 kg fölött szedsz (mi 35-öt szedtünk 4-en kb. 1,5 óra alatt), akkor 250.

alternatív helyek: spéci tudakozón kérdezte asszony, hogy hol van szeddmagad, felhívta a megadott számot, és ott egy nő elmondta nagyjából az összes lehetséges helyet - mindet ők menedzselik. ezt a csepeli helyet javasolta abban a pillanatban, de van érd környékén is.

Előzmény: csinnnKA (197)
csinnnKA Creative Commons License 2004.06.15 0 0 197
Cickámédes,
és mikor lesz belőle növényke? Mert a szomszédom beszélt valami másodszüretről, ezért vagyok megzavarodva. Lehet nyáron úgy vetni, hogy ősszel abból szedhető spenót legyen?

Sonne!
1. hol volt pontosan ez a szedd magad, és mennyiért szedtétek magatok(at)? :-)
2. köszi, már megtörpént a "szalmázás", remélem, tényleg jó lesz! :-)

OutdownS!
Köszi, megkaptam! ;-)

sonne Creative Commons License 2004.06.14 0 0 196
ott terem a legjobb, ezt mindenki tudja :)
Előzmény: Thor (194)
outdownS Creative Commons License 2004.06.13 0 0 195
csinnnKA! Mailtem neked, többek között a spenótról is.
Előzmény: csinnnKA (190)
Thor Creative Commons License 2004.06.12 0 0 194
A maaalná? :) Jún vége-júl eleje, mitörtént, mindenki Nógrád felé tart?
Előzmény: sonne (192)
sonne Creative Commons License 2004.06.12 0 0 193
szedd magad akciós helyen csepelen gyönyörű epret szüreteltünk múlt hétvégén. az alá szalma volt leterítve, és elég jól működött.
Előzmény: csinnnKA (190)
sonne Creative Commons License 2004.06.12 0 0 192
micsurinok és micsurínák, egy gyors tesztkérdés: a málna kishazánkban mikor fordul termőre? ideálisan a nógrádi (vác, szob környéki) terület érdekelne. nem kell napra pontosan, elég +/- 2 hét pontossággal :)

kösz!

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.12 0 0 191
A spenótod most hozza a magját, amit majd jól elszór maga körül...
Előzmény: csinnnKA (187)
csinnnKA Creative Commons License 2004.06.11 0 0 190
Köszi mindkettőtöknek! :-)
Meglátom, mit tehetek... lenyírt fű hegyekben áll a kert végében egy elrejtett zugban, éppenséggel már eléggé megszáradhatott a teteje, megpróbálom.
Igen, úgy tűnik, hogy a jelenlegi termés fele dögrováson van... még tele van kis zöld eprecskékkel, meg egyik-másik tő virágzik, tehát van esély, szerintem érdemes megpróbálni. Köszi! :-)

Spenót?! Negatív?!

SinNombre Creative Commons License 2004.06.11 0 0 189
Thor tanácsát javaslom én is, kiegészítve azzal, hogy szalmával is szokták felszórni az alját. Egyébként ilyen nedves idő mellet, mint az idei, nehéz bármivel is megakadályozni, hogy tönkremenjenek a földre lógó eprek.
Thor Creative Commons License 2004.06.11 0 0 188
Eperföldeken láttam azt, hogy az alját a sornak vastagon felszórják faforgáccsal, így tuti nem lóg a földre, és az is nagyon tetszett, hogy egyetlen eperszem se lesz sáros. Meg a gyom se tud kinőni közte. Szerintem a célnak ugyanúgy megfelel a szalma is, ha forgácsot nem tudnál szerezni, vagy - ugyan nem epernél, de én ezt alkalmazom - fűnyíráskor a fűnyesedék a kosárból.
csinnnKA Creative Commons License 2004.06.11 0 0 187
További helyzetjelentés:
Kiszedtem a retekek 80-90 %-át... a pirosaknál elég jó volt az arány, kb. egynegyede-egyötöde a satnya, kidobandó. Összesen talán ha 3-4 volt megrepedve, sajna ennél több volt az, ami már tisztítás közben érezhetően kemény (gondolom, fás). De a jó fele még zsenge vajretek, és egyetlen egy gukacos nem volt köztük! :-)

Ennél gukacosabb a hagymahelyzet. Bár még nem "indultak meg", de képzeljétek, kivétel nélkül mindegyikben volt. Ez olyan, mint a cseresznye, megterem benne?! :-O
Úgyhogy úgy döntöttem, ma a maradék hagymákokat is kiszedem, mert szerintem pár nap múlva ezek a beköltözött fekete kis dögök elindulnak a hagymába, akkor meg fújhatom, nem igaz?! :-(

Saláta nagyon szépen fejesedik... az egyeléskor kiszedett, újrapalántázottak is kezdenek magukhoz térni és most már a kis satnyaságból kb. duplaakkora, majdnem tenyérnyi méretű levelecskéket növesztettek. Még egy kis napsütés meg eső, és szerintem jövő héten azok is befejesednek.

Borsó elvirágzott, és most kezdenek rajta nőni az első hüvelyek! Nagyon izgi! :-)

A sárgarépámnak is virít már a zöldje, a zellerek azonban egyáltalán nem keltek ki! :-(

Az eperrel mit lehet kezdeni, hogy ne érjenek le a szemek a földre? 2-3 szép érett darabot tudtam leszedni, de legalább ennyi volt alulról penészes! :-(

SPENÓT ÜGYBEN NINCS TANÁCS SENKITŐL??????? :-(
(Asszem, kikapálom... tuti, hogy ezeken már nem lesz szép spenótlevél.)

csinnnKA Creative Commons License 2004.06.09 0 0 186
Hahh, épp elcsíptelek gépkikapcs előtt! :-)
Köszi az infókat, akkor babot vetek (és retket kiszedek). Egyébként érdekes, hogy gyönyörű lett a retkem: kukactalan, arányaiban kb. 5-10 %-a repedt meg, talán ha összesen 6-7 db, és több mint a fele relatíve szép nagy. Hát ez nagyon bejött. :-)
(Lehet, hogy az idei, frissen hozatott föld tette? Lehet, hogy még nem fertőzött? Lehet, hogy egy kis idő, amíg a dögök belakják? Mondjuk már jövőre? Hahhaaaa! Csakhogy én ősszel talajfertőtleníteni fogok a biztonság okáért.)

Na köszi! Elmentem... a fődekre, dógozni! :-)

Előzmény: rferi (185)
rferi Creative Commons License 2004.06.09 0 0 185
A retket, ami megnyúlt dobd ki.Nem segít a csipkedés.A többit is gyorsított tempóban enni, mert megfásodik, illetve szétreped vagy pudvás lesz.Ilyenkor lopjuk be magunkat a szomszédok kollégák szivébe, mert szétosztogatjuk a felesleget.

Spenótról tudásom nincs, csak annyi, hogy ehetetlen növény.Arról majd más.....

A babot nyugodtan elvetheted, az melegkedvelő.Utoléri magát.

Előzmény: csinnnKA (184)
csinnnKA Creative Commons License 2004.06.09 0 0 184
H E L P !!!

1. A RETKEIM kb. egynegyedénél-egyötödénél most a nagy esőzések alatt irgalmatlanul megnyúlt a középső szár, virágba borult az egész nyavalya... miközben az alja egy kis korcs gubics maradt.
Mi a teendő?! Szedjem ki és dobjam ki (szinte ehetetlenül kis gubics a gumója)... vagy pedig vágjam le a tövénél a zöldjét és várjam, hátha meghízik alul?!

2. Hát végül is két adagot tudtam leszedni a SPENÓTról, most már azok is magasak, a leveleik nagyok, és valahogy olyan gyűröttek (virágzás is megindult). Ilyenkor mi a teendő?! Kikapálni és kidobni, vagy ezek a növények még teremnek valamikor valamit?!

3. Zöldbabot érdemes még elvetni?
Elfelejtkeztem róla. :-(

rferi Creative Commons License 2004.05.26 0 0 183
Csinnka!
Úgy örülök, hogy olyan szépen teremtek :-)
Azt a retket még én is irigylem, mert nekem sose volt olyan tökéletes gömböc
mézontófű Creative Commons License 2004.05.26 0 0 182
Szia CsinnKA!
Nálunk is szüret van teljes gőzzel...
Zöldhagyma még maradt 2 sornyi, retek most fut le a saláta valóban megvédte, a spenót mélyhűtött állapotában is van már (arról az összesen 4 fm-ről...) és ettünk is belőle rendesen.
EZ az őszi vetés volt, a tavaszi most fog a jővő héttől.
Az ősz spenót között már ott a káposzta...
Kikelt a zöldbab, virágzik a paradicsom...
No, szóval kell egy album nekik a táron...
Valóban isteniek...
:-)))
Mézontófű
Előzmény: csinnnKA (181)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.26 0 0 181
Basszus-basszus, az enyiméje meg még csak nem is virágzik! :-(((((
Igaz, most lett kikarózva... meg kitakarítva körülötte.
Szerintem nagyon későn érő típus... azé' remélem, lesz belőle valami! :-)

Thor!
Olyan csiszta lett a veteményesem, hogy ha most látnád, elájulnál... szinte patikasteril... alig 3 napi munkámba került! :-)
És a salátákat is végre szétpakolásztam, mert ahol ritka volt, ott már fejesedik, abban a bizonyos első ágyásban meg akkora volt a tömegnyomor, hogy nem tudott szegénykém fejlődni.

Jelentem, a retkem és a hagymám egyelőre kiállta a próbát: eddig kb. 10-12-t ettünk meg mindegyikből, egyetlen egy retek volt kicsit megrepedve, a többi lexikonba való szépségű, és sehol egyetlen kis gukaccal sem taláxtam. :-)
És olyan jó érzés volt saját termést enni! :-DDDD

Jövő héten már a spenótból is leszüretelhetem az első adagot, szép nagy leveleket növesztenek, és a kicsit lemaradottak is nagy iramban hozzák be a lemaradásukat! ;-)

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.24 0 0 180
Érik a szőlőborsó... :-) (+egy kép a rohamosan növő cukkiniről, meg egy összkép a biomasszáról) :)

csinnn!
Nagyon formás kis retkeid lettek! Próbálkoztam már én is vele, de ahhoz itt nagyon tömörödött, kemény a talaj, sose lett szép gömbölyű, így felhagytam vele. :-)

A csemegeqkoricám már 5 centis! :-)

Előzmény: csinnnKA (178)
Thor Creative Commons License 2004.05.23 0 0 179
Asztamindenitnekije! Az ott VALÓDI retek?
Én egyszer próbálkoztam olyannal, nem tom mi ette vagy mi tette, de az egész, úgy ahogy volt, szőrén-szálán eltűnt.
Előzmény: csinnnKA (178)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.23 0 0 178
Na, csinnnKA asszonyság leszüretelte az első termést:
ittend van 2 kép róla (földes + megmosott állapotban). Zsenge volt és finom... és hogy a sajátom... meg hogy bio... gukac nem volt bennük... egyelőre rendben van a termény! :-)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.23 0 0 177
Ciccccem, édesem!
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy NYAMMM! :-)
Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.20 0 0 176
Előzmény: csinnnKA (175)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.19 0 0 175
legutóbbi kertfotók egy-másfél hetesek Thor tegnap szemlézett... relatíve elégedett volt! ;-)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.15 0 0 174
Jelentem, az 1. ágyás kipipálva = a munka egynegyede elvégezve!
Kiváncsi vagyok, hogy mennyire leszek nyomorék, lesz-e erőm nekiugrani a 2. ágyásnak! :-)
(Megjegyzem, a munka végeztével meg is állapítottam, hogy ronda dagadt disznó vagyok... megmámég a tetejébe öreg is.)
Retkek, hagymák, eprek szépen nőnek! :-)
Salátát lefotóztam, mert szakmai kérdésem lesz... holnap, ha feltettem a fotót.
Most lefekszek gyorsan!
Előzmény: outdownS (173)
outdownS Creative Commons License 2004.05.14 0 0 173
Gyomláljál, gaz ráérő kismama! (-:)
Előzmény: csinnnKA (171)
outdownS Creative Commons License 2004.05.14 0 0 172
Észre van véve!
Előzmény: csinnnKA (170)
csinnnKA Creative Commons License 2004.05.14 0 0 171
Cicccem, ne bosszants!
Na és ha virágzik...... már az is valami?!
Az enyém meg gazosodik! :-/
Előzmény: Törölt nick (163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!