Na, akkor úgy döntöttem kirakok minden dézsást, ami január közepéig amúgy is kint volt. Legfeljebb becipelem ôket ismét... :-( Már én is nagyon várom a tavaszt...............
És ennek ennyire örülsz? :-D Én nem néztem, de itt is elég hideg lehetett. Akkor holnapra már nem fog ennyire lehulni a levegô? Délután pakolom ki a dézsásokat... (A télállóakat)
'reggelt. Akkor azt mondjátok meg, hogy az ígérgetett -8 fok az ma reggelre történt, vagy holnapra fog? :-) Elég felhôs az idô, ha ez így marad, biztos nem lesz túl hideg...
Reggel (ferjemnek kellett menni dolgozni - 1 ora ratartassal) meg remalom voltak az utak - estere meg csak az ut szelen tornyosulo ho mutatta, mennyi volt az uton reggel.
Ha erzesem nem csal, perceken belul el fog mulni, mar latszik, hogy esik ossze, es a homerseklet lassan de biztosan kuszik felfele (eddig nulla alatt volt).
Jól emlékszem, hogy tavaly nagyon késôn (március?) volt nagyon hideg (-20?) Szombathely (?) környékén? Valami ilyesmi rémlik. Persze lehet, hogy rosszul... :-) Amúgy néhány "télálló" dézsást kellene már kiraknom, de nagyon...
Ez nehéz kérdés, mert a mai eszközökkel készíthető modellek kb. 7-10 napra adnak megfelelő megbízhatóságú előrejelzést. A következő hét enyhének mutatkozik, olyan hideg szinte biztosan nem lesz. Hogy később mi lesz, azt meg senki sem tudja, de talán egyre kisebb a valószínűsége, bár mint tudjuk, a nulla valószínűségű esemény is bekövetkezhet!
New Yorkot nem tudom, de nalunk (NJ kozepe-amilyen tavol lehet az oceantol) 18-20-22 inch, ami 45-50-55 cm. Mara mar toppedt, olvad, kezdenek kiegyenesedni a bokrok, kisebb fak. A hatalmas rhodom foldon volt, csak egy kis halom latszott a ho alatt. . .
A Balaton jegének annyi! A héten többször esett hó és eső alkotta olvadék ráfagyott a jégre, így nagyon rossz lett. Mondtam én, hogy el fogja rontani a hó sok-sok ember játékát! Most egy lehetőség maradt, de ez már munkával jár. Léken át vizet szivattyúzni a jégre, ami eolvasztja a havat, majd éjszaka simára fagy. De ezt manapság hol csinálják meg?
Ilyen vacak minőségű a jég ott is, ahol letisztították! Jégszörfözni meg kite-olni viszont kiválóan lehet, mert a hó épp pár centi csak. Ma többen a kite-al síeltek a nem kicsi szélben, jó volt nézni is, hát még gondolom csinálni milyen lehet!