Jól emlékszem, hogy tavaly nagyon késôn (március?) volt nagyon hideg (-20?) Szombathely (?) környékén? Valami ilyesmi rémlik. Persze lehet, hogy rosszul... :-) Amúgy néhány "télálló" dézsást kellene már kiraknom, de nagyon...
Ez nehéz kérdés, mert a mai eszközökkel készíthető modellek kb. 7-10 napra adnak megfelelő megbízhatóságú előrejelzést. A következő hét enyhének mutatkozik, olyan hideg szinte biztosan nem lesz. Hogy később mi lesz, azt meg senki sem tudja, de talán egyre kisebb a valószínűsége, bár mint tudjuk, a nulla valószínűségű esemény is bekövetkezhet!
New Yorkot nem tudom, de nalunk (NJ kozepe-amilyen tavol lehet az oceantol) 18-20-22 inch, ami 45-50-55 cm. Mara mar toppedt, olvad, kezdenek kiegyenesedni a bokrok, kisebb fak. A hatalmas rhodom foldon volt, csak egy kis halom latszott a ho alatt. . .
A Balaton jegének annyi! A héten többször esett hó és eső alkotta olvadék ráfagyott a jégre, így nagyon rossz lett. Mondtam én, hogy el fogja rontani a hó sok-sok ember játékát! Most egy lehetőség maradt, de ez már munkával jár. Léken át vizet szivattyúzni a jégre, ami eolvasztja a havat, majd éjszaka simára fagy. De ezt manapság hol csinálják meg?
Ilyen vacak minőségű a jég ott is, ahol letisztították! Jégszörfözni meg kite-olni viszont kiválóan lehet, mert a hó épp pár centi csak. Ma többen a kite-al síeltek a nem kicsi szélben, jó volt nézni is, hát még gondolom csinálni milyen lehet!
Kuldtem en egy egesz zsakkal - szerintem lenyultak a postan. . .
Jon a ho. . . .tegnap meg 6-12 inch-et (15-30 cm) mondtak, ma meg mar 12-18-cal (30-45) ijesztgenek. . . Az egeszen keleti parton (New York - Boston) "blizzard". . .:(( szerencse mi abba nem esunk bele - delebbre vagyunk NY-tol.
A 2004-et én sem találtam, majd megkérdem a szerzőt, de elég friss az egész, nem hiszem, hogy van.
Ez a minden reggelre pár centi munkát adó fehérség megszivatott rendesen, 2 cm, 10 cm, 4 cm volt sorban, na és ebben menni reggel Vp-Bp viszonylatban a sok idióta között, akik 23-al száguldozva kapaszkodnak a kormányba!
Volt bizony, novemberben, azaz 2004 novemberében, de hát az ugye még a tavalyi télhez tartozik.
Két hét, kemény hó nélküli mínusz 15-17 volt nálunk pesten.Aztán decemberben volt egy pár hetes elég enyhe időszak, és aztán januárban jöttek a havak, összesen vagy 60 centi nálunk, több hullámban.