VAN vmi érdekes abban ahogy kicsemegézed az ember mondatait . Egyszerűbb lenne odaírni, hogy :
- Vegyétek figyelembe, hogy ez Kalóz véleménye és szerinted nagyon nagy baj lehet ....
A költségek felém hárítása kicsit nem ide illő dolog ! Te a tuning elvégzése után ilyeneket mondassz esetleg az emeberknek, hogy az ebből meg ebből származó esetleges károkkal nyugodtan fordulj hozzám , kifizetem, mert én bíztattalak ?
Az összes fórumon minden hozzászólás és vélemény mindnenkinek a sajátja, szerintem ezt egy fórumon nem kell minden hozzászólásban leírni.
Mivel az ördög már a falra festetett , így utólag is hozzátenném, hogy az összes hozzászólásom most és a jövőben is csak a saját véleményem és csak magamnak tartozom emiatt felelőséggel, ha ebből bajom lenne (kuplung, váltó, stb ).
Én őszinte emberke vagyok, remélem nincs belőle sértődés !
Szia Kal!
A péntek él... szinte síri a csend!
"Sokan féltik az autójukat, pedig ez nem fog ártani neki..." Szerintem csak igen óvatosan: ha az első gyorsulási attrakciónál pl. széttörik a sebváltója, eltörik a főtengelye,- csapágya, szétesik a kuplungja stb. valamelyik altalad felbíztatott tulajnak /a garancia természetesen ugrott ezesetben, mert versenyzésre használták a kocsit és ez általában bizonyítható is/ akkor forduljanak hozzád a bizalommal a javíttatás költségével vagy kárigénnyel!?
"...viszonylagosan sem érzi meg..." egy ilyen erőszakos igénybevétel már láthatóan vagy mérhetően hagyhat nyomot a széria alkotóelemeken, mutathatják az extra igénybevételeket a hozzáértőknek.
"Szóval jó móka lesz!" Aztán vannak közöttünk, akik gyorsulási versenyzés nélkül is komoly gondokkal küzködtek már az első km-től...nekik biztosan nem lenne az!
De ha úgy gondolod: mégis kitartasz akkor felejtsd el aggályaimat, a társak meg eldöntik mit tesznek!
Pár észrevétel. Kíváncsi vagyok te, hogy tutdod "évek óta" olvasni ezt a topikot amikor még két éves sincs. Vagyis nem lehet több év. Nekem is 1.4 5 ajtósom van. Tapasztalatom szerint a katalógusban megadott fogyasztást simán lehet produkálni sőt alá is lehet menni nem kevéssel. Nézőpont, hogy kinek mi sok mi kevés. A végsebesség a saját órája szerint teljesíthető, nem kell hozzá sen szakadék, sem hátszél, sem hosszú-hosszú kilóméterek. A gyorsulást még nem próbáltam. Mellesleg ennek az autónak - szerintem - van stílusa. Belülről sokkal szebb mint egy Fábia például. Viszont kívülről sen csúnya. Én nem tartozom a tuningolók közé de azt gondolom, hogy ha valaki ezt a gépet akarja izmosítani, hát tegye. Minden tuningoló Lacetti tulajnak sok sikert kívánok. Te meg csak röhögjél magadnak. Abban igazad lehet, hogy ez az autó nem való gyorsulási versenyre, de ha valaki ott akarja próbára tenni magát - ismétlem - hát tegye, és te ezen is "csak" röhögjél.
Sysike lelkedése teljesen érthető, hisz egy nemrossz kis dögöt szerzett be és birtokol. Egy ilyennel meg persze, hogy szeret királykodni az ember lánya.
Aproró, végre van itt egy nő is ! :-) Én nem vonom kétségbe, hogy az, ha ő annak vallja magát, inkább örülök a jelenlétnek.
Azért a helyében én még vigyáznék kicsit az új verdára, bár ha a későbbi fogyasztás nem érdekes, akkor lelke rajta. A kuplungnak nem fog ártani, az tuti és a "Daewoot" lenézők arca is megér egy misét, amikor az ő "jobb és márkásabb" kocsijuk eltűnik a tükörből is :-)
Jómagam még csak lámpánál gyorsulgatok a kombival, de még nem kellett szégyent vallanom...
Teljesen érthető hogy Sys indulni akar a versenyen. Vannak ott alapgépekkel is, nem csak tunningoltakkal. Mesélték, hogy az a nagy érzés benne, hogy nem a KRESZ-szel meg a hülye besorolókkal kell foglalkoznod, hanem csak a kocsid hangjával , a fordulatszámmérővel és az indulás módjával ! Azon sok múlik, hiszen a fordulatod hamar visszaesik rajt után, ha nem csúsztatod egy picit a kipörgést ... pörögjön is a kerék meg nem is , ez a nehéz az indulásban !
Sokan féltik az autójukat, pedig ez nem fog ártani neki, viszonylagosan sem érzi meg (szervízintervallum ), ha ott kap pár erőset a kuplung . Többen is lehetnek, akik már indultak erősebben egy-egy lámpa után és vigyorogtak magukban a lehagyott utcai versenytárson :o), mert igenis rendesen kihullanak a dolgok az alsó tárolóból ha meghúzatod már az 1-es sebességtől :o) (Nekem is 1,6 van, az 1,4-ről más nyilatkozzon )
Szóval jó móka lesz! Én is játszom a gondolattal, kipakolnám a cuccokat hátulról, pótkereket, csomagtartó lemezt, kalaptartót, mindnet amit lehet és tolnám neki , mert az jólesik néha !!
A gyorsulási papírodat feltehetnéd majd SYSIKE, elvileg odaadják mindenkinek!
.
.
Pusztazámor: láttam (?) tegnap a gépedet a Fáy-in, a kazánosoknál voltál esetleg ?
.
.
Szerintem a találkozót ne szervezzétek túl , mert már kinézetre sem néz ki jól a dolog. Egy ilyen társaságban ahol csak a kocsi a közös, ott több idő kell a személyes kapcsolatok kialakulásához, ami nélkülözhetetlen a talihoz, szerintem. Több idő kell hozzá és ezt ne vegye senki sértésnek.
AMúgy LASSÚ sem megy, írta nemrég ....
Az is lehet, hogy csomóan lesztek és okés lesz a dolog csak előre senki nem akarja megígérni "idegeneknek" hogy itt meg itt lesz ennyire meg ennyire biztosan, hiszen az embernek van családja is akivel ezt egyeztetni kell, esetleg elvinné őket is de minek ha nem tudja mire számíthat, lehet más programja is amit szívesebben csinálna .... Ez nem a kocsiról kell, hogy szóljon, hanem egy jó programról, kikapcsolódási lehetőségről , hiszen arra vágyik az ember hétvégén .
Minitalik, összefutások biztosan lesznek és vannak is (megye szinten) de egy nagy talit összehozni szerintem nagyon nehéz és vkinek többet kell belefeccölnie ....
örömmel látom hogy amig távol voltam kész szerelmi sokszög van kialakulóban! :)
és némiképp indulatosnak érezlek benneteket, (csak nem az elmult napok politikai eseményei hatnak rátok?) , mellesleg a 7 lityis fogyasztás tényleg kemény de talán nem lehetetlen valószinüleg.?!
R*R figyelni fogom a verdád hátha látlak, te is felismerhetsz az enyémen van egy "egyedi" maxabós ablaklégterelő :)
Igazán nem akarok kötekedni de elárulhatnád hogyan lehet 7 l alatt tartani így a fogyasztást. Én ugyanis 8 l alá sem tudom szorítani pedig nyomom neki Én is.
Nem ragaszkodom hozzá hogy versenyezzek,csak szeretnék!
Ha elolvastad volna amiket írtam akkor tudnád hogy nem az eredmény számít nekem, és azt is írtam hogy nem a tuning gépek mellé akarok állni, hanem csak az alapokhoz!Mielőtt vádolgatsz inkább kérdezz meg engem.
Én még attól sem riadok vissza hogy személyesen találkozzunk!
Csak hogy pontosan tudd nem vagyok kitalált személy, és még kocsim is van!Mert te szerintem ebben is kételkedsz!
De ezeket amiket te mondtál rólam én is gondolhatom rólad!