Megnéztem a műsort. Tetszik, hogy mentitek az amatőrfilmes emlékeket. Viszont arról nem esett szó, hogy ez nem egy halott archaikus technika! Szerintem a múlt emlékeinek megőrzése mellett a technika életben tartása is célunk kell, hogy legyen!
...ma meg ha pistike gépe nem tölti be a divx sok.sok verzióju avit rögtön törli és tölti le másképp. Azt hiszem ez a külömbség.
Más. Július 1-8-ig Dunaszekcsőn ismét "Képköznapok" tábor lesz. Május 31-ig lehet nevezni forgatókönyvekkel, az legjobb 6 v. 8 (nem tudom most) kap technikát (DV+stativ+lámpa), akinek nem köll ilyen modern vacak, az hozzon sajátot azt durr bele. Én készülök egy 5percest csinálni Fomára, élőzenével szitnén, ha valakit érdekel írjon (ugyis kéne még csapattag, meg főgonosz :-))
Röviden: Ha részt szeretnél venni a táborban, alakíts egy forgatócsoportot, készítsd el a megvalósítani kívánt film szinopszisát, csatold hozzá a jelentkezési lapot és küldd el a roomann@gmail.com e-mail címre. (jelentkezési lap a www.controlstudio.hu cimről)
Szia! Ezek a bravúros megoldások az ötvenes években születtek, amikor volt egy megmentett 9.5-ös gép, és örültek ha mozgott a falon a kép. Ennél már csak azok a barkács gépek jobbak, ahol kézzel tekerték a normál nitrót. Kicsit elfáradt a tag keze, és leégett az egész cucc.
Lehet ám, hogy volt ahhoz valami barkács hang annak idején külön szalagon... bár tény, hogy annyi erővel, amivel a perforáló és vágó gépet megcsinálta az ürge, annyi erővel átalakíthatta volna a 9,5-es gépét is 16-ossá.
Pontosítanék. A képméret majdnem megegyezik. Én láttam 16-os hangos játékfilmet kivégezve úgy, hogy levágták a hangot, és a perforációt, középen meg átperforálták 9.5-re. Jávor Pál némában énekelt, de legalább mozgott, és a háború utáni években ez is elég volt. A 9.5-ös képminősége azért is volt nagyon jó, mert akkoriban még volt ezüst a ff filmben.
Szerintem lehet ugyanazokkal a vegyszerekkel, ki kell kisérletezni, hogy mennyivel kell növelni az első hívást...persze biztos lenne tökéletesebb, "célra optimalizált" szer is, de nem biztos, hogy megéri.
Szia!! köszi a lefolyócsöves ötletet, már én is megtaláltam, épp azt tervezgetem, hogy csináljam , ma voltam "csöves" boltban , hogy mi a kinálat.
Senki nem akar wittnertől rendelni?? A Kahltól is szeretnék! várom a betársulókat.
Ki szeretném próbálni az UP24 es filmet.Ha sok métert veszel belölle akkor annyiba van mint a Foma és lehet hogy jobb a minősége.
Azt tudja e valaki,hogy egy 100ASA -s filmhez képest mit kell változtatni a hívásban ,ha 200 ASA-ásat szeretnél hívni?? Lehet e ugyanazokkal a vegyszerekkel?
A legegyszerűbb tank: egy PVC lefolyócsőre feltekered a filmet emulzióval kifele, és beteszed egy nagyobb PVC lefolyócsőbe. A két végén kell csak egy kicsit gógyizni... viszont ha egyszer kitalálod, akár négy-öt darabot is csinálhatsz egyszerre.
Azon gondolkodtam, hogy az első ezüstoldó lehet sok, ez okozhat szerintem durvább szemcsét, próbáld meg 1 vagy fél perccel, vagy lazább higításban. Előtte lehet, hogy érdemes lepróbázni egy 10 centis darabot csak ezüstoldás+fix, világosban, hogy teljesen eltűnteti-e az antiháló réteget. Remélem beválik...
Üdv, sajna nem olyan tankom van,hanem szerintem-coloretta tank, abban pedig nem lehet megfordítani. Ha valakinek van eladó, vagy tud eladót, akkor szóljon legyen szíves. Ugyis szeretnék több tankot, hogy egyidőben több filmet tudjak híni, mert már két tekercs is elég unalmas volt:)
A másik,hogy valszeg kb egy hónapon belül fogok megint wittnertől rendelni, szóval akinek kell valami , megint tud csatlakozni, így mindenkinek olcsóbb.
A felső tárcsát megfordítod, akkor 16 mm helyett 8 mm-es lesz a térköz. Így lehet kazettás S8-ast, vagy N8-ast (nagyon ritka az 1xN8-as anyag) is hívni.
Üdv, inzertnek tervezem. Persze nem kell annyira jó szemcsézet, csak rendesen látható , értelmezhető legyen a kép, mivel ugyis csak egy beugrás. Ugy hivtam ahhogy mondtad, először a híg ezüstoldó, utána derítés a hagyományos higitással, utána LQR 10 perc hívás majd fix. És mindenhol 5 percet mostam. Ha tudsz valamit épitőt mondani annak örülnék és a következő próbahívást már azzal tudnám modosítani.
Más. Van e valakinek 8mm/10 vagy 15 méteres hívótankja eladó? érdekelne.
Egyenlőre csak egy 16mm es van és szeretnék 8 milit is hívni .