Keresés

Részletes keresés

boszi26 Creative Commons License 2005.05.31 0 0 500

hogyan lehet termőhengert előállítani/hol lehetne venni?

kúszóeperhez

köszönném...

Előzmény: Frint (493)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.31 0 0 499

Lenyűgöző !!!!!

Ezentúl magázlak :)))

 

És még mindig nincs mulcs ;)

Előzmény: Frint (493)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.31 0 0 498

Ha véletlenül sikererülnének a bazsalikomok, szívesen elajándékozom ám a felesleget :)

 

Közben azon gondolkodtam, hogy amit az ember vesz bazsalikomot boltban és van 8-10 szál benne, az tulképpen uganennyi növényke? Mert akkor ez nem 200 csak 20 cserép bazsalikomom lesz legeslegjobb esetben :(

 

Valami olyasmit olvastam, hogy a bazsalikomot úgy kell szedni, hogy 10-15 cm-rel a töve fölött vágni el, és akkor bokrosodik el. Tehát ahogy eddig én szedtem a boltit (tőből), az totál szakszerűtlen. Egyszer viszont véletlenül egy utolsó szálnak csak a felső felét vágtam le, és akkor ott elágazott ötfelé. Lehet, hogy ez a titka a bokrosodásnak?

 

Még egy kérdés: azt is olvastam, hogy a virágkezdeményeket le kell csípni, hogy ne virágozzon. Viszont a különleges fajtákból meg jó lenne magot nyerni. Tapasztalat valakinek? Nem vagyok én kicsit túl optimista a félcentis növényeimmel ?????

 

Azt mondjátok a bazsalikomot lehet fagyasztani? Veszek egy fagyasztógépet ;)

Kinek melyik vált be?

Előzmény: Zitka (494)
Thor Creative Commons License 2005.05.30 0 0 497

Bab.

A Zalán nevű futóm:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De merek én még egy szót is szólni Frint veteményese után?

Előzmény: Nonamekata (496)
Nonamekata Creative Commons License 2005.05.30 0 0 496
Az ott uborka a karók alatt?
Előzmény: Thor (492)
Thor Creative Commons License 2005.05.30 0 0 495
Ráadásul baromi jól lehet a pestót fagyasztani, és valami megrázó íz-orgia télen előkapva a fagyasztóból! :)
Előzmény: Zitka (494)
Zitka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 494

>mit csinálok egy hónap múlva kétszáz tő bazsalikommal :)))

 

:-)))) Szerintem pesto-gyárat alapíthatsz... :-)  Én már alig várom, hogy az a 20-25 tő, ami megmaradt, nekikezdjen nőni... Egy családi adag pestohoz azért elég rendes mennyiségű bazsalikomlevél kell, és az elbokrosodásnak nálam még semmi jele. :-(

Előzmény: erdeiboroka (489)
Frint Creative Commons License 2005.05.30 0 0 493
néhány friss, de sajna a naplemente miatt életlen kép...azért érzékelteti a lényeget :)
csepegtető öntözés

Paradicsomgúlák
Thor Creative Commons License 2005.05.30 0 0 492

Mosténakkor mutattam már nektek dicsekvésileg a paprikáimat, vagy csak akartam?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez meg itt a borsfű avagy csombord a karalábok között, valakinek ígértem:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amúgyli meg ekkora pinduri az egész veteményes:

 

 

eR-dei Creative Commons License 2005.05.30 0 0 491
én meg nem is ültettem...de szerettem volna :)))))
Előzmény: Merci! (490)
Merci! Creative Commons License 2005.05.30 0 0 490

nekem van egy pimasz(?) ötletem ;)

nekem nem jött ki egy se - még...

Előzmény: erdeiboroka (489)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 489

Megérett az első eprünk :)

 

Az összes fajta különleges bazsalikomom kikelt :)))

A lilát nem is vettem először észre, mert sötétlila és nem zöld pöttyök voltak a fekete földben :)

A sima bazsalikomokat meg széttűzdeltem.

Most az a kérdés foglalkoztat, ha így megy tovább, mit csinálok egy hónap múlva kétszáz tő bazsalikommal :)))

erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.30 0 0 488

Nincs valakinek ötlete, mitől keserű az idén az összes fajta salátám?

Mit rontottam el?

Merci! Creative Commons License 2005.05.29 0 0 487

A brikosztórban van si: "Tojásgyümölcs palánta 10 db-os tálcás - Lila Bika" 799 Ft!


 

Előzmény: erdeiboroka (483)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.28 0 0 486
Kisherceg... Gondoltam. Ilyen az én formám! Végre egy jó pasi, aztán nem illünk össze...:-)))
Előzmény: csinnnKA (482)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.28 0 0 485
Volt már olyan nálam is (problémamentes), úgyhogy tudom milyen egy igazi kelbimbó, de többnyire úgy járok, ahogy írtam. A "fellazul" azt jelenti, hogy a gusztusos tömött kis bogyók helyett mintha megannyi apró káposztácska nőne a szár teljes hosszában. Azért én ezt is elhasználom, főzök belőlük frankfurti levest, de én igazi bimbókat akarok! Nem tudtam rájönni, hogy ez a fajta, a vízhiány, v. -többlet, a hőmérséklet, vagy minek a következménye.
Előzmény: csinnnKA (482)
stiglinc Creative Commons License 2005.05.28 0 0 484
A sarkadékhagyma - az én tapasztalataim szerint - csak az első évben ehető zöldhagymaként hosszasan. A második évtől kezdve viszont az az előnye, hogy tél végén, kora tavasszal szedhetsz róla zsenge hajtásokat, amikor máshol még nincs (bár ez manapság már nem igaz). Később könyörtelenül virágzik minden szál, ha a fejed tetejére állsz is. Egyszer megpróbáltam letépkedni a bimbókat, nem lett jobb a helyzet, hozott újat.
Előzmény: Nonamekata (469)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.28 0 0 483

Vegyél piacon palántát :)))

Azt olvastam valahol, hogy nagyon nehéz a padlizsánt nevelni, mert a csírázáshoz pont 19 fok kell neki, vagy valami ilyesmi. Nekem sem kelt ki még soha a mag.

Már többször termett a piaci palánta, idén viszont sárgásak, és nem hajlandóak fejlődni, rossz előérzetem van :(

Előzmény: kozak26 (481)
csinnnKA Creative Commons License 2005.05.28 0 0 482

 

A "fellazulnak" alatt mit értesz pontosan? :-o

Nekem a barátnőm azt mondta, hogy teljesen probléma- és kockázatmentes a kelbimbó.

Na, most belém tetted a frászt! :-)

 

Szép (sötét)szőke, kékszemű kisherceg portréja:

http://kep.tar.hu/csinnnka/50013806/11267852#2

 

Előzmény: stiglinc (449)
kozak26 Creative Commons License 2005.05.28 0 0 481
Tojasgyumolcs neveleseben tudna valaki segiteni?
Nekem mar masodik eve ki sem kelnek a magok.
Nonamekata Creative Commons License 2005.05.27 0 0 480
Irigyellek. Nekem ez nagyon messze lenne, kb. 130km...
Előzmény: Zitka (476)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.27 0 0 479
Azt mondták, ma nyitott a csepeli eper szedd magad és 270 Ft/kg. Két-három hét a szezon :) Szerintem nem érdemes most azonnal menni.
Előzmény: Zitka (478)
Zitka Creative Commons License 2005.05.27 0 0 478

Meg kellett keresnem a Szedd magad topikban, mert a memóriaegységem ;-) már nem a régi...

26/368-000, ez az Erdbeerland központi száma. Megmondják, hogy mikortól lesznek nyitva, és azt is, hogy mennyi az ár. Csepelen a Kwassay-híd és az első "benti" lámpás kereszteződés közt kb. félúton balra kell bemenni. Ha az M0 felől jössz, állítólag akkor is ki van táblázva. Van még Budakalászon is, meg talán Érd környékén is. De ebben nem vagyok biztos.  Ha felhívod őket, tedd közzé az információt. :-) Szerintem már jövő hét végén biztos lesz...

Előzmény: erdeiboroka (477)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.27 0 0 477
Engem ez nagyon érdekelne. Tudsz valami telefonszámot is?
Előzmény: Zitka (476)
Zitka Creative Commons License 2005.05.27 0 0 476
Tavaly - ha jól emlékszem - 260-280 ft volt kilója, 10 kiló fölött 10% engedmény. Szerintem nagyon jó ár. Csak azt szeded le, ami valóban szép és hibátlan, nem túlérett, nem zöld, nincs összetörve. És ha még hozzászámoljuk azt a 2-3 kilót, amit szedés közben megeszünk.... :-)))))))))  Mi már legalább ötödik éve járunk ki, egy szezonban legalább 2-3x. Befőzni is szoktam, meg lefagyasztani is.
Előzmény: Nonamekata (475)
Nonamekata Creative Commons License 2005.05.26 0 0 475
Csak kiváncsiságból kérdezem: mennyibe kerül szedve a csepeli eper?
Előzmény: Zitka (471)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.26 0 0 474

Terítsd le, család meg szedje össze, ha nem tetszik :)))

Nem kell előre megszárítani a fűnyesedéket. Megszárad az szétteregetve mulcs alakban.

Előzmény: Frint (473)
Frint Creative Commons License 2005.05.26 0 0 473
Nem, nem ebből élek, tanácsadóként dolgozom. Ez csak hobbi, vagy inkább már SZERELEM.
A táblák készítése nagy meló volt, de már megvan az alapanyag az újabb táblákhoz, lesz fehér és barnás színű is.
Köszönöm a dícséretet, de inkább a növények érdemlik meg, reggel szólok nekik :)
Mulcsozni csak ritkán szoktam, faköszörülettel(ami a Stihl fűrész után marad), fűrészporral. De idén ki akarom próbálni a szárított fűnyesedéket is. (komoly családi ellenállást kell leküzdenem majd) Frint
Előzmény: erdeiboroka (448)
erdeiboroka Creative Commons License 2005.05.26 0 0 472

Szerintem is csak a saját szemednek higgyél!

A "kikelt" bazsalikom egyelőre apró zöld pöttyök a cserépben. Fogalmam sincs mekkora levelűnek kellene majd lennie.

Előzmény: Zitka (471)
Zitka Creative Commons License 2005.05.26 0 0 471

A kert füves részén vetett gyep van, de a sövény mögött.... mittudomén... Leginkább gaz. Mivel nem látszik, igen ritkán szoktam bemenni oda gyomlálni. Úgy átabotában :-) kihúzkodom a félméteres gyomokat, de azért alapos munkát nem végzek. A látható részekre sincs elég időm... 150 négyszögöl a kert, ami nem túl nagy, de azért ad bőven munkát. A másik "hosszú' oldalon szőlő van, amögé is szoktunk szórni a nyesedékből. Ott is átjön rajta a fű. Az olyan szélesebb levelű, talán ez az utifű????  Mi lenne, ha onnan gereblyéznék össze száradt nyesedéket? Az már majdnem szalma. :-) A szedd-magad-epresben (Csepelen) is szalma van végig az eperbokrok alatt, de azért ott is látni térdigérő gyomot...  Na midnegy, kipróbálom friss fűvel is, meg szárazzal is... Aztán beszámolok. :-)

 

Gratula a bazsához. :-) Ez nagylevelű, vagy az az apróbb?

Én meg közben rájöttem, mi az, ami kikelt. :-) A sziklevelek után megjelentek az icipici harmadik levelek, és akkor beugrott, hogy koriander!!! Tiszta lüke vagyok, hogy felejthettem el....

Előzmény: erdeiboroka (466)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!