Pilisborosjenő hogy tetszik? :))))
Keleti fekvésű a konyhám.
Más?
Ja! Mostanában a sajátjaimat szaporítom, 15-20 évesek, Görögországból, Olaszországból eredő kiváló szaporítóanyag.:)
Nekünk ősszel hoztak hajtást Olaszországból, aki hozta, annak kihajtott az összes, nekünk mind elszáradt. Pedig ugyanazon a lakótelepen lakunk Pesten. :-(
Persze, hiszen ebből él... De Szombathelyen... Néha megy kiállításokra is, nem tudom, mi a következő, ahol megtalálható lesz. Most egyébként Valentin-napra virágoztatja őket... Mailben küldhetek telefonszámot, ha gondolod.
Olyan fehéret, aminek tarka a levele én is láttam. Idén először, gazdag negyedben a tengerparton, de sajnos házinénik, kamerák és morcos kutyák figyelték minden mozdulatomat.
Csak egy pillanatra visszatérve az eredeti topicra, amit most decemberben hoztam leanderhajtásokat, elkezdtek gyökerezni. Csak kétfélét hoztam - van már egy pár itthon is - szimpla citromsárgát és tripla, illatos rózsaszínt. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy melyikből lesz valami, mert ilyenkor télen azért rosszabb a gyökeresedési arány, úgyhogy abban nem reménykedek, hogy mindegyik túléli.
Nem láttam még magam sem, de van egy kertész ismerősöm akinek 30-40 fajtája van, szaporítgatja őket folyamatosan. Gyönyörűek...:)) Ő keres ilyet és a fele királyságát ígérte érte. Szívesen segítenék neki ezen az úton, mert neki nincs net-lehetősége. A fele királyság, de legalábbis valami szép, különleges darab pedig a csere tárgya...:)
A múlt héten vettünk egy kedves barátomnak nála jázmint is, Dipladeniát 3 színben, meg bougikat is. Az egyik ezek közül tarka levelű, hófehér virágú...:)) Most itt díszlenek mind a leanderem és a saját bougim mellett, átmeneti megőrzésben vannak. Lehet, hogy ittmaradnak?...:))
Magyarliba,
Hol láttál ilyen szinűt. Én láttam már sárgát, de vagy inkább barackos volt, vagy narancs, vagy okker, de citromsárga, ha azt szivesen megnézném.
Kedves Gregnagy!
Nagyon szívesen adok Neked bármilyen dugványt.Hál Isten nagyon szépen gyökeresednek nekem.
Minden mediterrán utamról hozok egy-két dugványt,így már vannak két méteres bokrocskáim is. Jó rájuk nézni,tudom honnan jöttek,szép emlékeket ébresztenek bennem.
Ha valakinek lenne élénksárga ,szimpla dugványa ,azt nagyon szívesen venném,mert ilyenem még nincs.
Én Esztergomban lakom.
Milyen japán juharod van? Mekkora? Edényben van? Fotó esetleg róla?
Adnék egy testes, teltvirágú rózsaszínű leandert érte, ha olyan, amit keresek...:)) A csere - ha lesz - nem lesz egyszerű, de megfejtjük, el tudom küldeni (Sopron közelében lakom), a "visszáru" nem is biztos, hogy ide jönne...
Aha,leándert szeretnél!Azt hittem fordítva.Ok.Van rózsaszín,piros,barackos,fehér,sárga,világos rózsaszín.Melyik japán juharod van?Tovább?Tudok adni majd tavasszal dugványt,ha metszem emezeket,de nem pesti vagyok.