Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Lágyszárú vagy fás szárú peóniát ( vagy magot, vesszőt ) szeretnék. Cserébe többféle levendulát, gyöngyvirágot, kis téli meténget (kék virágú), borostyánt, azáleát tudok adni.
Biztos nem hibiszkuszt akartál írni?!:-)Nekem akadna orhideám és mocsi hibim is,bár azt nem igazán tudnám most osztani,mert most virágzik,amugy ősszel szokták osztani a tövet!Egy orhideáért adnál két leandert?
Nem tudom mit is írjak,mert még nem elég gyökeres,kicsit várni kellene!A szimplám a legkissebb és csak 3 ágat tudtam metszeni róla.Most próbálok más színeket cserélni,hogy legyen jövőre több anyanövényem és több színem,ha érdekel írj emailt!nyufi78@gmail.com.Üdvözlettel:Nyuficska
Szeretnék leander hajtásokat,dupla pink és fehér valamint szimpla halvány rózsaszín nekem is van,írd mit szeretnél cserébe.nyufi78@gmail.comKöszönöm!nyuficska
Igen, én leszek az egyik kiállító. Valami elérhetőség kéne nekem, ha netán nem tudsz jönni. Irtam a méledre már vagy 2x, nem tudon megkeptad-e. tel: 30/5348084
Szivesen elfogadom én a dugványt is.... Én ott leszek vasárnap is 9-17-ig, ha érdekel gyere el, a VSZK-ban lesz, a vasutállomásfölött. Ha nem jössz, ugyis Páhok felé megyek haza, beugornák ugy 18 magasságában, addig összepakolunk.
A lilom az necces...az gondolom idén tavasszal kapták cserepesként, úgy tették ki, figyelj azt kertbe ki kell ültetni, vagy annak kampó. Hát meglátod hogy jövőre ugyanaz a liliom már nem lesz kint.
A hortenzia is kerti növény, kell neki a téli hideghatás, de a cserépben elfagy...az sem jó. Jó ha épp idén vetted volna, de ha nem ülteted ki, jövőre már nem lenne.
Én a korlátra tennék futómuskátlit, vagy egynyári növényeket futtatnék, hajnalkát, az tud lefelé is futni, a muskátli sem nagy pénz.Magról nevelt daturát ültetnék, a kállát fix hogy nem látnám viszont ősszel. Szóval egynyáriak szigorúan magról, azokért nem nagy kár, és inkább a magot csórják, nem a növényt. A datura is megnől másfél méterre. Én bztos ültetnék pár zöldséget, futóbabot, cukorborsót, most télre sóskát...azt már egész télen tudod szedni, de a zöldje díszít, díszkáposztát. Nyárra a leander helyett ültetnék napraforgót, az jó nagy lesz, szép a cosmos is és a búzavirág, pipacs.
Én tuti hogy egynyáriakban gondolkodnék, azok pár hét alatt díszítenek, virágoznak, szépek. 1500 ft-ból kb 14 féle masszív növényed lesz, és szépek, nagyok, színesek.
És nem bánod ha eltűnik pár növény mert nem 5-6 ezer forint tétel.
Mutatok pár hajnalkát, nálunk kerítésre úszik, de lefelé edényből is ugyanilyen szép.
A napraforgónak is elég 10-15 centi föld, cserépbe is ültetheted.
Van valakinek trópusi oleanderje (Thevetia peruviana)? Gyökeres hajtást szeretnek, és bármit beszerzek cserébe. Mert sajna úgy tünik, hogy megint nem marad meg amit gyüjtöttem, lopkodtam.
Szépek mind. Bár régóta gyűjtöm a pozsgásokat, nekem csak egy Hoyám van, valahogy kimaradtak. Aztán multkor egy isminél láttam egy bellát, és valahogy beugrott, h. ezeket is gyűjteni kéne. Majd megbeszéljük, mit kérsz érte, nekem sokmindenem van, kertiek is.
Sziasztok! Elköltöztem egy körfolyosós házba. Szeretnék egy kis életet vinni belé. Próbálkoztam hortenzia gyökeresítéssel 13-ból egy sem sikerült. Pedig gyökereztető port meg mindent bevetettem. Ha valaki tudna olcsó helyeket mutatni vagy esetleg hajtásokat adni mert a pénzem a felújítás miatt megcsappant... Liliom, hortenzia, kála... bármi érdekel Köszi
Kérésem lenne, kitől kaphatnék trombitafolyondár dugványt, világosat. A sötétebb, nekem is van, de létezik - napsárga, világos narancs szin is. Nagyon megköszönném, tudnék adni cserébe trombita virágot, ill. rozsaszin leandert. Budapestiek előnyben.
Sziasztok, kedves kertészkedők. A segítségeteket kérném. Szükségem lenne árnyliliomra, de nem tudom, hol szerezhetném be. Körülnéztem az internetes árudákban, de ott aranyárban mérik őket. Tudnátok nekem segíteni? Előre is köszönöm. Szép napot mindenkinek.