Éppen téged kerestelek. Nekem is éjszaka kellett volna, mert akkor csak ötven fillér, de nem bírtam fennmaradni. :)
Igen, a duplát kérem szépen. Halványlilám van többféle, de dupla még nincs. :))
Szóval azért kerestelek, mert van gyökere, szép nagy. Ma elültetem. Vagy ha gondolod megkaphatod vízben, és folytatod. Írj a free... címemre.
OFF
Az idő jól megszivatott, már egy ideje kint voltak a muskátlik "levegőzni", de pénteken villámgyorsan behurcoltam őket, és milyen szerencsém volt... !
De azért ezt utálom! :)
ON
A szomszédnak ugyanolyan vastag bottal adjál vagy 25-t.Rovarírtószerrel,amihez keversz Nonitot permetezzd le,hetente,3x egymás után,főleg a fonákon.Mi Chesst szoktunk már kint használni,de vannak egyéb jó szerek is.A kicsiket is,valószínű azok is fertőzöttek.A melegebb telelőhelyen szokták így meglepni szegényeket.Végül is kihajt amit tönkrevágott a szomszéd,de máskor ne engedd.Valószínű gyapjastetű a másik,egy kis korompenészgombával.
Kedves leanderbarátok!
A mi fehérünket iszonyatos mértékben és sűrűségben lepték el a pajzstetvek, és a szőrös szívű szomszéd a csuklóvastagságú törzsét 10 cm-re a föld felett lefűrészelte. Túléli? Mit adjak neki? Már kitettük a kertbe, cserépben, szélrányékban üldögél.
A bordó kicsit jobban bírta a gyűrődést, meg is van metszve, de kérdésem: mi az az élősködő, ami NEM pajzs, és fekete vattaszerű valamit hagy a növényen, az új levelek csúcsán? Mit csináljak vele?
Végezteül, de nem utolsó sorban: kaptunk tavaly két kis bébit, két-három ágúak. Kicsit nehezen bírták a telet, de túlvészelték - a levélcsúcsaik uigyan kissé pödrődnek. Azt már tudom, hogy át kell ültetnünk. De vajon hogyan messem őket, ha azt szeretném, hogy fácskák legyenek?
Egy hete kint vannak a drágák! Olyan szépek, szemmel láthatóan "visszatért" beléjük az élet! És aminek a legjobban örülök, hogy a kicsi is túlélte a telet. Őt késő ősszel szereztem, még azt sem tudom, hogy milyen színű lesz.
Azért izgultam annyira, mert ez volt az első teleltetésem, mivel tavaly októberben költöztünk. :o)
Jól tettétek,csak nálunk van rengeteg és borzasztó nagyok,2 emberesek.Sajnos ha megfűzöm őket,hogy kivigyék,be már nem lennének hajlandók.Csak kinyitottam az ajtót ,hogy besüssön a nap,és hallottam a sóhajtásukat.:)
Még nem késő,akkor szoktam,ha kiteszem.Még én nem vagyok oly bátor,hogy kicibáljam.Vágd le a zavarókat,betegeket csonk nélkül,aztán a felnyurgultakat egy szimpi leveles ágig.Jó levegősre,ha akarod,csak annál később lesz virágod.Ahol 3 elágazás van,a belsőt kivágom,hogy ne nőjön befelé,ha nagyon erőtlen akkor csak egyet hagyok.Végy egy nagy levegőt és menni fog,kinövi.:)
nem emlexem, h dupla v szimpla, majd megkerdezem geza bacsit, aki 92 eves, de olyan aktiv, h en a 30 evemmel a nyomaba sem erek, o a kozos kepviselonk es a hazi kerteszunk is. mikor erdemes kiasni, atultetni?
A tövénél mindív vannak hajtások amiket ki lehet ásni, és átültetni.
Hanem nekem már rendes gyüjteményem van, méghozzá a szakemberek sem szólnának meg, mert nem csak az agyonnemesített fajtákból, hanem a vadabbak szép példányai is.
Szóval éppen az agyonnemesítettek nincsenek dupla lila, meg szimpla-sötét nagyvirágú, meg sárga, ill. a dupla lilához hasonlító, de inkább rózsaszínbe hajló. Szóval ilyesmikre vadászok.
Ha a szomszédodé dupla, akkor jöhet. :)
Nyitni kéne egy orgonás topic-ot, meggondolom.
Nem vagyok én rendes, csak vettem a humorodat. Ehhez hasonló szöveg belőlem is "kijöhet" bármikor.
Amúgy meg "tényleg rendes vagyok" :>
Hanem ha tudsz valakit akinek nagyon szép orgonája van meg tudnád hálálni a "rendességemet" :)
---
A leándert tavaly már márciusban kipateroltam a garázsból, de bizony igazad van Tozatu, ez most nem úgy néz ki.
Csinálok Neked bordót, mindjárt levágom. A sárgám még kicsi, de őszre szép erős lesz, jövőre azt is igérhetek.
Csak az az ág nem virágzik amelyiket levágtad. Ha szerencséd van őszre az is megembereli magát.
A kivitelezést priviben kell megbeszélnünk.
ha most tavasszal levagok egy-ket nem tul eros hajtast a leanderemrol, akkor az egesz fam nem fog viragozni v csak az a ket ag, amirol levagtam a hajtasokat?