Mar kb. nehany oraja programozok php-ben, ugyhogy ecceru lesz a kerdes. :-)))))
Adott ket function. Az list_dir-ben feltoltok egy array-t a folderben talalhato filenevekkel ($dirarray). Ezt az array-t szeretnem a masik functionben hasznalni (createhtml). A problemam, hogy mire a masik functionben hasznalnam addigra "elfelejti", hogy mi is volt az arrayben. A lenti kod mukodik, de nem tetszik. Ugy szeretnem, hogy a createhtml-t ne a list_dir-bol kelljen hivni.
Probaltam mar olyat, hogy a list_dir vegen nem meghivom a createhtml-t hanem azt mondom, hogy return $dirarray; vagy global $dirarray;, de egyik sem ment.
Azt sejtem, hogy valahol az elejen kellene deklaralnom, hogy ez egy global array, de az sem mukodott.
Kerdesem: Mi a fenet csinaljak? :-)))
Kosz, udv: L.
function list_dir($dirname) {
if ($handle = opendir($dirname)) {
while (false !== ($file = readdir($handle))) {
if ($file != "." && $file != "..") {
if ( myjpgfilter($file) ) {
$dirarray[count($dirarray)] = $file;
}
}
}
closedir($handle);
}
sort($dirarray);
createhtml($dirarray);
}
A phpinfo() le van tiltva, az ini_get() pedig a kvazi 'home' konyvtaramat adja vissza. Irtam az uzemeltetoknek, hogy ki lehet-e alakitani valami kompromisszumos megoldast...
Ez:
http://www.php.net/manual/en/printwn/features.safe-mode.php Valoszinu safe modba is vagy es limitalva van ez a beallitas is.
Nezz egy phpinfo();-t ha tudsz, hogy megtudd mi van beallitva. AMugy ilyet sose csinalj, hogy a user altal megadott file nevvel egy az egybe letrehozol a szerveren is. Orulet karakterek kerulhetnek bele, leginkabb windows alol ;)
Most sikerul, erted vagy sem? Mire pelda?:) Binary-ra? Mondjuk fel perc alatt kiprobalhato ha nem is ertheto ahogy a manual-ba van:))
Pelda: select * from tabla where binary oszlop like '%aIa%'
Avagy szoljal a szolgaltatonak, hogy neked 2 user-re lenne szukseged az adatbazis-hoz, egyik aki csak select masik aki mindent (sel/ins/del/upd/index/alter)
nicsen root jogom.
ez egy szolgaltatonal van, aki MySQL+PHP+stb
cuccal hirdette magat most meg ki van velem
b...va.
Ha egy usert hasznalok (tetelezzuk fel) akkor van annak modja, hogy a belepo nezelodo ember elol biztonsagosan elrejtsem a usernev/pw kombinaciot?
Vagy mit lehet csinalni?
187
Sziasztok.
Kovetkezo a problem:
Van egy website. Tud PHP-t es MySQL-t.
Gondoltam nyomatok ra egy online katalogust.
Meg is csinaltam, minden fasza (itt helyben).
Viszont a szerveren levo MySQL csak usereket tud letrehozni es hozzaadni adatbazisokhoz, azoknak a jogait (GRANT) viszont nem lehet allitani!
En ugy kepzeltem, hogy legyen 2 user, 1 aki adminisztral minden joggal, 1 pedig mindenki aki nezelodik altalanos SELECT *... joggal.
Mi a velemenyetek?
Ha nem lehet valtoztatni a jogokat, akkor tok mindegy, hogy hany user van, nem?
Van valami alternativ modszer?
Please help!
187
Én úgy értem, hogy %ip%-re 'ip'-t is és 'íp'-t is kap a MySQL-tõl, a cserénél pedig nem csak case-insensitive, hanem ékezet-insensitive keresõfüggvény kellene.
Ha %ip% -t keresek, akkor miért találja meg a %ÍP% füzért is? Ez nem is baj, mert valószínűleg ez is lehet helyes találat, csak a cserélő algoritmus nem tudja kicserélni, hisz ő csak a %ip% füzéreket keresi....
Lehet a kereső algoritmusnak azt megmondani hogy "ékezettelenítsen"?
NAGYON szépen KÖSZÖNÖM a segítségeteket!
Sikerült a problémát megoldanom!!!!!! :)
Végül is a preg_replace("/(miT)/i","[b]\\1[/b]",$szoveg); függvényt használtam hozzá.
Egy aprócska kérdésem még lenne. A feladat ugyanis az volt, hogy egy adatbázisból ami egy fórum tulajdonképpen, egy kereső kiválogatja a keresett részt tartalmazó mezőket (melyek memo típusú mezők) és az eredményben kiemeli a talált szövegrészt. Ez most már gond nélkül megy, hála nektek, akkor is ha a keresett szövegrészben a betűk kicsik vagy nagyok.
Azonban apró szépséghiba hogy ha rákeresek a szóra és annak van ékezetes változata is, a mysql select akkor is leválogatja azt, de nyilván a cserélő algoritmus nem fogja inverzé tenni.
Példa:
Azt a szövegrészt keresem a fórumban hogy %ip%.
Ekkor a kereső megtalálja és inverzzé teszi mondjuk a a "KIPONTOZÓDIK" szót, és megtalálja az eredménylistában meg is jeleníti pl. a "TÍPUS" szót, hiszen a select parancs like mezo ('%ip%') feltétele beleteszi a találatok közé.
Szóval hogyan lehet a selectnek megmondani, hogy szűkítse a leválogatást, vagy esetleg a cseréléskor trükközni valamit...