Keresés

Részletes keresés

trachycarpus Creative Commons License 2005.03.19 0 0 877
En sima altalanos viragfoldet kevertem zeolittal, meg Osmocote hat honapos tappal, es nagyon bejott, hatalmasat nott meg tele volt viraggal. Persze en amator vagyok leander teren, gondolom itt jobban ertenek hozza, mint en.:)
Előzmény: -Lujza- (874)
stiglinc Creative Commons License 2005.03.19 0 0 876
Ma még nem volt fukszia a piacon. Trombitát , köszi, nem kérek, lassan nekem is több lesz a kelleténél... Mit tud az a babérmeggy? Szereti a vizes talajt? Mekkorára nő?
Előzmény: kiwancsi (873)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.03.19 0 0 875

Igen, igen szeretnék nagyon kapni és nagyon köszönöm! Mailben a részleteket megbeszélhetnénk!

A képek amiket feltettél egyszerűen mesések!

Nagyon fáj a lelkem amikor én csak bérházban élek és nem lehet ilyen szép óriásaim!

Gyönyörűek és csak gratulálni tudok hozzájuk!

Irigyellek!

Előzmény: kiwancsi (855)
-Lujza- Creative Commons License 2005.03.18 0 0 874
Most készülök átültetni a leándereimet, milyen földbe tegyem őket?
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 873

Ha jön a fukszia lebonyolítjuk a cserét.

Addig megbeszéljük kinek mi kellene. :-)

Van nekem pl. trombitafolyondárom, mag is, palánta is.

És van még babérmeggyfiókám. Tavaly legalábbis rengeteg nőtt a sövény alatt.

Ha elmegy a hó megnézem.

Előzmény: stiglinc (872)
stiglinc Creative Commons License 2005.03.16 0 0 872
A sárga az inkább erős vajszínű, de tényleg szép. Egyedül van (nincs szaporítva belőle), de dugványnak valót szívesen vágok neked, ha megmondod, mikor optimális. Nekem is elég bőven néhány ágacska a pirosból, majd megnő, szeretem látni, ahogy cseperednek.
Előzmény: kiwancsi (871)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.16 0 0 871

Stiglinc!!!!

A pirosat megoldjuk!!!

Lehet hogy máris van, csak sajnos a cserealap gyüjteményem rendezetlen és nem tudom melyik milyen színű!!!

Nekem meg az a sárga kellene, Nagyon szeretném! :-)

Évek óta keresek, már kaptam is, de kiderült hogy szimpla fehér, vagy nem gyökeresedett le!

A teleltetést úgy oldom meg, hogy visszavágom őket, szigorúan. De ne hidd hogy nem nőnek így is a fejemre!:-)

Előzmény: stiglinc (870)
stiglinc Creative Commons License 2005.03.16 0 0 870

Nem ismertek véletlenül valami törpe leander fajtát? Annyira gyönyörűek! De nekem megmár annyira tele van a teleltetőm, pedig úgy kívánom őket! Pláne azt a gyönyörű pirosat!

stiglinc Creative Commons License 2005.03.16 0 0 869

Leander, másképpen...

ninotschka Creative Commons License 2005.03.15 0 0 868
Visszaolvastam,és gyönyörüek a fotók!!!
-Lujza- Creative Commons License 2005.03.15 0 0 867

Már holnap?

Nem fognak éjjel megfagyni?

Előzmény: kiwancsi (865)
Kiskertész Creative Commons License 2005.03.14 0 0 866
Hány darab van? Én sajnos csak egyet tudok elhelyezni, mert vannak angyaltrombitáim, meg egy óriási nagy aszparágom is. Pedig én is szeretnék több színt, de nem tudnám hol teleltetni őket.
Előzmény: kiwancsi (865)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 865

Holnap kihozom őket a garázsból!

Előzmény: Kiskertész (864)
Kiskertész Creative Commons License 2005.03.14 0 0 864
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.14 0 0 863
Előzmény: ti_me (861)
Kiskertész Creative Commons License 2005.03.14 0 0 862

Bocs, de erre nem vállalkozom!  Azt viszont megtehetem, ha kéred, hogy a könyvben szereplő mérgező növények nevét bescannelem.

A könyv: Kincses Ajtay Mária - Mérgező növények.

Előzmény: ti_me (860)
ti_me Creative Commons License 2005.03.13 0 0 861
Előzmény: kiwancsi (858)
ti_me Creative Commons License 2005.03.13 0 0 860

Felsorolnád a legközismertebb de nem a mérgükről ismert növényeket? Nagyra értékelném, s talán másoknak is (kisgyerekesekmek) nagy segítséget nyújtanál.

Az azáleáról tudom, hogy az szintén mérgező növény.

"Érdekesség", hogy ezekből a mérgező növényekből készült  (gyűjtött) méz is mérgező. (!)  :(

Előzmény: Kiskertész (859)
Kiskertész Creative Commons License 2005.03.13 0 0 859
Hihetetlen mennyiségű mérgező növény található meg a kertjeinkben! Van egy könyvem róluk, és igen csak meglepődtem, mikor elolvastam. Kiderült, hogy az udvarom nem is egy virágoskert, hanem egy méregraktár.
Előzmény: ti_me (856)
kiwancsi Creative Commons License 2005.03.13 0 0 858

Köszönjük! Az ilyesmit sosem árt eléggé hangsúlyozni. :-)

Nekem szerencsém volt, mindhárom gyermekem egészségesen felnevelkedett a leánderek mellett, pedig régebben még diffenbachiánk is volt. :-)

A gyermekeket sok mindentől kell óvni. :-)

Egyébként nagyon sok a mérgező növény, bogyó.

Magam sosem használok kesztyűt, csak a rózsákhoz, mert oly kevés eszük van, hiába mondom hogy mindkettőnknek jó lesz ha gondozom Őket, csak védekeznek.

De ha már itt tartunk, hát az én kezemet b

őrömet a körömvirág szokta kikészíteni, pedig az gyógynövény. :-)

Előzmény: ti_me (856)
Nerdy Creative Commons License 2005.03.12 0 0 857
akkor jó, köszi
Előzmény: Kiskertész (854)
ti_me Creative Commons License 2005.03.12 0 0 856

Nem olvastam el mind a 800-valahány hsz-t, de csak megjegyzem, hogy a leander a világon az egyik legmérgezőbb növény. Ha már korábban el is hangzott volna ez a bejelentés, akkor sem árt egy kis ismétlés:) Jó, ha mindenki tudja, aki leandert nyes, szaporít, vagy akárcsak gyönyörködik bennük.  Olvastam, hogy pár éve történt Kaliforniában, hogy egy disszidens (orosz) család gyermeke játékból leszakított egy leander levelet, amit rágcsálni kezdett, mint egy fűszálat.. .és meghalt.  :(

A leander mérge komoly szívproblémákat okoz.

Egy leander levél egy lóval is végezni tud.

Aki szaporítja, annak kesztyűt kell viselnie.

(Egyébként könnyű szaporítani.)

kiwancsi Creative Commons License 2005.03.12 0 0 855

Zsüzsüke!

Én Pilisborosjenőn lakom, mondjuk Bp-en.

De ha meg tudjuk oldani kapsz tőlem leándert, vannak kicsi cserepesek.

Sajnos nem tudom milyen színű, valszeg fehér, mert annak a legjobb a gyökeresedési mutatója.

Előzmény: Zsüzsüke (849)
Kiskertész Creative Commons License 2005.03.12 0 0 854
Ne aggódj miatta, elő szokott fordulni.
Előzmény: Nerdy (853)
Nerdy Creative Commons License 2005.03.12 0 0 853

sziasztok!

a nyáron vettünk egy szép piros leándert

virágzott is szépen

most egy hűvös szobában teleltetem, és ritkán locsolom, de ma azt vettem észre, hogy virágozni kezd az egyik ágán

normális dolog ez??

Botrány Rules Creative Commons License 2005.02.25 0 0 851
2
Island* Creative Commons License 2005.02.04 0 0 850
Kár értük! Nem kellett volna locsolni bőven a földjét. Ilyenkor pihenőjük van, csak a tartási körülmények - fény és hőmérséklet - az amely befolyásolja az öntözés és ennek megfelelően a növekedés szintjét. Ha hüvös és sötét helyen van akkor inkább legyen szárazon, mint tocsogjon!
Előzmény: Zsüzsüke (849)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.01.10 0 0 849

Üdv!

Nálam most úgy néz ki a dolog, hogy az összes leanderem amit itthon tartok kipusztult. Leszáradtak a levelek. A gyökerek pedig vizesek és barnás színűek.

Most kivettem a cserépből és kicsit szikkadni hagyom levegőn.

A fa része teljesen elszáradt. Majdnem csonttá száradt a vízes gyökerek ellenére. Most visszavágtam és várok pár napot és elültetem és nézem mi lesz!

Nagyon sajnálom őket mert gyönyörűek voltak.

Na most mit csináljak?

szilkszilky Creative Commons License 2005.01.07 0 0 848

Ez a kép karácsonykor készült. A növény idei szeptemberi szaporitás, az egyetlen furcsa benne, hogy nem hiszem, hogy fehéret hoztam volna. De lehet, hogy csak olyan, mint a madárbirs virága. Szobában fehér, kinn narancssárga-vörös.

Island* Creative Commons License 2005.01.07 0 0 847

Bocs, csak most láttam a novemberi kérdésedet! :(

De azért válaszolok...

Az egyik kisebb bokor az enciánfa bokorra nevelve, ami esetleg lilának látszik, vagy ha a kép jobb oldalán lévőre gondolsz az egy bougainvillea glabra már elég fa-formájú példánya......

De a leanderre visszatérve...az enyémek közül egyik másik bokor be van teljesen vadulva és virágozni kezdenek a nappalimban......:))))

Előzmény: kiwancsi (845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!