Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2014.09.06 0 0 16595

:))) Fél perces fejtörő...

Előzmény: tehtube (16592)
tehtube Creative Commons License 2014.09.06 0 0 16594

Bővebben, eléggé megkímélt, szép állapotúak.

Előzmény: tehtube (16592)
tehtube Creative Commons License 2014.09.06 0 0 16593

Ez az a T500-as, melyet eladna.

https://www.youtube.com/watch?v=rH445ULUWJM

Előzmény: tehtube (16589)
tehtube Creative Commons License 2014.09.06 0 0 16592

Eléggé.

Magánélet.

Előzmény: djuice (16591)
djuice Creative Commons License 2014.09.05 0 0 16591

Az A33-ak mennyire újszerűek vagy lestrapáltak Tube?

Mi egyébként a kiárusítás oka?

Előzmény: tehtube (16589)
djuice Creative Commons License 2014.09.05 0 0 16590

Gyárfás Pisti egy nagyon kitűnő gitáros! Remélem felveszi és felteszi vki a produkciót! A Hammonddal megfűszerezve pedig még kiválóbb lehet. Miskolc felé nem akartok majd idővel orientálódni? Tudom nem egy a műfaj de az itteni havi Dixie-klubbok egyikén lehetne pl vendégszerepelni. Pista már volt, őt meg lehet kérdezni.

Előzmény: LittleBig4 (16585)
tehtube Creative Commons License 2014.09.05 0 0 16589

Egy cimbora sok jó dolgát szélnek ereszti, szerintem nagyon is megérő árakon:

EMU ESI4000 turbo sampler 40 000 Ft

Solton turbo jet leslie 50 000 Ft

Roland A33 30 000 Ft + Roland A33 30 000 Ft

Korg M1 50 000 Ft

Hammond T500 MOD: B3 perka, foldback, transposer-frekiváltó 180 000 Ft

Leslie 760 + MIG csöves előfok 180 000 Ft

bazookabill2 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 16588

Kedves Fórumozók!

A pécsi Animals in Space zenekar bemutatkozó videóját láthatjátok alább. Annyiból ON, hogy itt-ott hallatszik az Elka orgonám a Leslie-jével. A Rhodes és a Clavi egy Yamaha A3000-es sampler meghajtásával szól, szintén a 610-es Elka leslie-ről!

temero Creative Commons License 2014.09.04 0 0 16587

Nálam felkészülhetnél az eseményre,ha csak ez a gond.Hanxer van.

Előzmény: tehtube (16586)
tehtube Creative Commons License 2014.09.04 0 0 16586

Szóval jövő szombaton ismét Arno Krijger fog játszani. Végülis szombat délután 4-re nem rossz program ingyenesen . Valószínűleg megismétlik rövidebben a májusi BMC-s műsorukat. 

Egy biztos, nem alacsonyodtak le májusban a közönség felhőtlen szórakoztatására! :-)))))))))

Jó hogy ismét hallható a Kéknyúl. A szünetre még gondolkodom. Nem férek hanxereimhez az építkezés miatt.

Előzmény: LittleBig4 (16585)
LittleBig4 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 16585

Szevasztok!

Ácsingózás helyett egy csomó elérhető Hammond orgonás eseményt szeretnék ajánlani!

Szeptember 10. Kéknyúl Hammond Band koncert a KOBUCI kertben!

http://www.facebook.com/events/515592648574548/

Szeptember 13. Nils Wogram Nostalgia Trio

https://www.mupa.hu/program/berlin-terasz-2014-09-13_16-00-kulter

Október 1-én pedig az első estje lesz annak az Hammond klubnak, amit havonta fogunk megrendezni Budapest különböző helyein, nagyjából havi rendszerességgel! Az előadások gerincét jómagam és Badics Márk fogjuk szolgáltatni, de szeretnék lehetőséget biztosítani a fórumban előforduló profi Hammondos produkciók bemutatkozására is!  Az első alkalom a Budapest Jazz Clubban lesz, a zenekar:

Gyárfás István - gitár

Fritz József - klarinét

Badics Márk - dob

Premecz Mátyás - orgona

Az előzenekar/szünet zenekar még kiadó, ha valaki szeretne 15-20 percet játszani a már beállított cuccon, ám legyen!

http://www.bjc.hu/en/component/eventlist/details/2383-premecz-orgona-klub.html

üdv,

Matyooo

tehtube Creative Commons License 2014.09.01 0 0 16584

Akiko Tsuruga, Atsuko Hashimoto, Kiyomi Otaka, de jöhetne az apró -nem nő- fiúcska Neo Yamada is.

Előzmény: djuice (16582)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.01 0 0 16583

Bocs hogy kibic módjára beszólok a nagyok dolgába , de ha már japán, akkor ez nem is olyan rossz. A végén  5 perc 16-tól egy kis srác nyomja a billentyűket:  www.youtube.com/watch?v=6j9Bqwhat0A

Talán egyszer majd nálunk is billentgetnek egy kicsit, ha a szervezők úgy akarják.

Korábbi fejtegetésed viszont nem tudom szó nélkül hagyni: " mik lesznek a mai fiatalok többségéből majd 20 év múlva..."

Szerintem ha ilyen zenei környezetben szociálizálódnának  www.youtube.com/watch?v=MIf3189597c

és nem csak lakodalmason vagy extRÉM előadókon, akkor talán javulna a helyzet. Azért szerintem még van remény...

Üdv. Zoli

Előzmény: djuice (16582)
djuice Creative Commons License 2014.09.01 0 0 16582

A japánoknál kikre gondolsz?

Előzmény: tehtube (16581)
tehtube Creative Commons License 2014.09.01 0 0 16581

Sam Paglia, Leon Kuiypers, T.C. Pfeiler, a japán csajok, Joey De és tanítványai: Pat Bianchi, Gary Versace. 

Előzmény: tehtube (16580)
tehtube Creative Commons License 2014.09.01 0 0 16580

Valóban, vannak kevésbé ismert de nagyon jó, ill. ismert sztárok, melyeket üdvözölhetnénk itthon. Gondolom a szervezők nem merik bevállalni.

Előzmény: djuice (16579)
djuice Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16579

Ami Dennerleint illeti, kellenek ilyen kurriózumok is néha, bár én igazán egyszer Leon Kuiperst látnám már a tvben szívesen! Aki pl. Joeyt meg Rhoda Scottot időnként ideszervezi az A38-ra vagy ebbe a MüpArt sorozatba, jó lenne a fülébe súgni 1x sztem.

djuice Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16578

Természetesen bárki tévedhet, nincs probléma posaunist. ;)

Továbbra is örömteli zenélést kívánok!

djuice

Előzmény: posaunist (16576)
oldrad Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16577

Szervusz Gábor !

A félreértés okát a következőkben látom (érintettségem okán is) :

Következetesen nem használod a hozzászólásaidnál a "válasz" gombot, így tényleg nem tudni, hogy valójában kinek is akarsz írni...

Mondandómat vedd baráti tanácsnak, mellesleg többször megnézem azt a videót, ahol Zsolttal dzsemmeltek egy jót (mint RS & BD :-))))

Üdvözlettel: oldrad

Előzmény: posaunist (16576)
posaunist Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16576

Szégyellem, bocsánatot kérek !  Elolvasva djuice 16571- es hozzászólását, sajnos nálam is elszakadt a cérna-mert teljes terjedelmében magamra értettem a kritikát,  miután Barbara Dennerlein - sípos orgonajátékára tettem megjegyzést. /  nem olvasva , hogy a címzett nem én vagyok ! 

Elnézést kérek a durva szavaimért ! 

djuice Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16575

Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy hangsúlyozva mások kedvéjért, Emerson megkorbácsolta a cikk szerint a saját dobosát is. Az ilyen előttem végképp nem ember nemhogy művész és pont erre akartam rámutatni, lehet nem kellőképp körülírva, egy ilyen jelenség mi pozitívat ad a jövőnek?

Persze nyílván többen a játékát élvezik mint a rocky horror showit, de nekem ezek hányingerek mind. Csakúgy mint a magyar vérvonallal dicsekvő Ke$ha aki művért facsar szájába egy gumiszívből a színpadon csakhogy nőjjön a bevétel... :(

Előzmény: tehtube (16574)
tehtube Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16574

Kedves Gábor! Tényleg valószínűleg elnézted Nándi beírását, mert ő Emersonra értette. Spec. én kedvelem Emersont, kissé hűvös nekem a stílusa. De csak picinykét. 

Az orgonadöngetéséről annyit hogy látványos show elem, valahogy el kell adni magát mindössze 3 embernek ha javarészt instrumentális zenét játszanak színvonalasan.

A klasszikus sípos orgona egy csoda. Nem véletlenül próbálta meg lemodellezni Laurens mester a rendelkezésre álló technikájával, újszerű hozzáállással. Amiből a legnagyobb hanxer szabvány lett. (a 9 regiszter a maga hangközeivel) Viszont csak úgy-ahogy sikerült a modellezés, de a páratlan hanxer gyakorlatilag új stílust teremtett, vagy belesimult a XX. század jazzébe. Ami a sípost gyakorlatilag elkerülte. Oda kívánok csak kilyukadni, hogy ezek a klasszikus sípos orgonák is eléggé stílusfüggőek, ahogy a Hammond is. Természetesen bármit el lehet bármivel játszani, de a Matterapat szerintem továbbra is jobban süt B3-ason mint egy zengő templomi orgonán. Azon meg a klasszikusok. Ugyanabba a hibába esik mint amikor valaki jó zongorista ül a B3 mögé. A harmóniák, futamok biztos ájulás, de a stílus már necces, mert nem lehet Hammondon zongorázni. Vagyis lehet de minek? Más hanxer, más szemlélet, más stílus, más muzsikus. Barbarának is a maga jellegzetes egyéni kiforrott hammondos stílusa áll csak jól szerintem.

Előzmény: posaunist (16572)
djuice Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16573

Kedves posaunist!
Feltételezem, ugyan nem nevezted meg a célod alanyát, csak gondolom az én postom után következik azért bátorkodom megjegyezni, hogy én oldrad (16558)-as hozzászólására reagáltam Emersonnal kapcsolatosan, ott is a linkelt wikipediai cikk kapcsán. Szerintem indokolatlanul is félreértelmeztél valamit (érdemes a postok alján azt is nézni, kinek válaszolnak), de ha eddigi hozzászólásaim kapcsán is arrogánsnak titulálsz, szíved joga, nem sértődöm meg érte, tisztában vagyok magammal ugyanis... ;)
Elnézésed kérve, ha esetleg mégis rám gondoltál volna.

Hammondos üdvözlettel: djuice

Előzmény: posaunist (16572)
posaunist Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16572

Rendkívül arrogáns, és szemtelen illetlen vagy a kendőzetlen beszólásaiddal ! Kis öcsi ! 

Ide figyelj ! Te semmit nem tudsz az én múltamról, fogalmad nincs arról, hogy én miért

merek véleményt alkotni, / igaz,ugyancsak ''arrogáns'' módon / Nos ,15 éven keresztül dolgoztam németország egyik legismertebb, és zeneileg is a legfrequentáltabb templomában, ahol Világhírű orgonisták adták egymásnak a kilincset . Számtalanszor regisztráltam, bár nem vagyok orgonista. De a klasszikus koncertorgona, valamint annak játéka épp olyan nagy művészet mint bármelyik más hangszeren való játék elsajátítása. Barbara Dennerlein -t többször hallottam, ugyancsak live . --- Tisztelem, és csodálattal hallgatom a Hammond orgonán a játékát, de a Klasszikus orgonán , valamint e hangszeren való játékhoz mások évtizedeket tanulnak, amig elő mernek adni egy Buxtehude, vagy akár J.S Bach. Preludium és Fuga-t. ---- Én nem értékelem azt ha valaki csak úgy oda ül, mert az is orgona, és mert Ő a Barbara Dennerlein és ezért hasra kell esni .... nem tetszik amit, és ahogy játszott !  Érted ??  Úgy látszik Neked mindent el lehet adni, mert olvasva a beszólásaidat, nem sok közöd van a zenéhez  ! 

djuice Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16571

Na most ezt is megtudtam. Nem véletlen egyébként hogy az efféle sátánista megnyilvánulás nálam sosem aratott babérokat, valahol mindig éreztem hogy ezt a palit nem érdemes hallgatni, akármilyen virtuózitásról zengedeznek róla. Egy ember először ember legyen, másodsorban próbáljon az is maradni és ha mindez sikerül, csak utánna akarjon művésszé vállni. Tudom persze ilyen jelszóval a fél világnak elmeházban volna a helye, de sajnos arról senki nem beszél, ill. ezek a közszereplők sincsenek (talán tudatosan vagy épp a tudatmódosítók hatására) azzal tisztábban, hogy az efféle a színpadról v bárhonnan élőben nagyvilággá kürtölt liberalista, "mindent szabad, csak add önmagad" szemlélet mennyi kárt okoz a felnövekvő elsősorban ifjúsági társadalomban, akik bálványként, hajukat tépve istenítik ezeket.

Lehet hogy ezzel nem mindenki ért itt sem egyet, de nézzétek meg mik lesznek a mai fiatalok többségéből majd 20 év múlva... Messze vezet ez a fórum témáján, de valahol mindig az efféle fertőnél csíráznak a jövő problémái és ezt nem én találtam ki, sőt akik kitalálták, talán nem véletlenül adnak szabad utat más oldalon ilyesminek.

Nem azt mondom persze hogy mindenki járjon szerzetesi csuhában, csak vannak határok sztem.

Bocsánat a magánvéleményemért!

Előzmény: oldrad (16558)
posaunist Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16570

47.30 ig --- nagyon ciki ---

djuice Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16569

U.ezt mondtam a 16543-nél. :)

Érdekes mód a múltkori Mácsais Müparthoz képest ez fullra fenn van a mediaklikk.hu-n. Itt (reklámmentesen): http://bit.do/dennerlein

Aki kicsit ügyesebb és érdekli a műsor, le is tudja szépen szedni. ;)

Kellemes vasárnap délutánt!

Előzmény: tehtube (16567)
posaunist Creative Commons License 2014.08.31 0 0 16568

Die fantastischen Vier ! 

Bobby Hutcherson/ David Sanborn / Joey DeFrancesco/ Billy Hart 

Új CD-  '' ENJOY THE VIEW '' megvan valakinek ? 

www.bluenote.de

tehtube Creative Commons License 2014.08.30 0 0 16567
kehas Creative Commons License 2014.08.30 0 0 16566

Fa laci érdekelne, max 200 000-ig.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!