Keresés

Részletes keresés

Zsüzsüke Creative Commons License 2005.04.16 0 0 994

Óh ennek nagyon örülök és köszönöm!

Már alig várom a kis drágákat!

Holnap remélem nem fog esni az eső!

Előzmény: rágica (991)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.04.16 0 0 993

Képzeljétek mi történt ma velem!

Sétáltam a barátnőmmel egy bolt felé és mit látok! Egy szatyor növényt kidobva!

Sajna nem leandert! Van az a hosszú leveleű sásszerű növény ami sok fiókát hozz és ...

Szóval nem bírtam otthagyni. Jó lesz az erkélyre a leanderek közzé legalább fogja a napot a törzsüktől!

Szóval egy óriás zsacskóval volt. Éppen akkor tehették ki. Gyorsan elültettem 6 cseréppel lett! De óriássikkal! Most gyönyörű az erkély! Tudom nem leander de nagyon örülök nekik. Ma kitettem a 2 leanderemet napozni. Estére még beviszem!

Itt most süt a nap és hagyom hagy nőjenek. Most megyek locsolgatni.

Ja holnap szurkoljatok, hogy reggel ne essen mert akkor találkozok egy bácsival leander ügyben! ::::)))))))

dithke_ Creative Commons License 2005.04.16 0 0 992

Sziasztok!

Hogy kell szaporitani, és mikor, mert nekem még sohasem sikerült, bármikor tettem vizbe nem gyökeresedett meg, vagy nagyon csak a vékonyka hajtásokkal próbálkozzam?

köszi, akinek kell rózsaszin, vagy majd később bordó, annak szivesen adok, ezek után még volt pofám ide berakni ezt a nagy leandert,:(( azért neharagudjatok rám, de szivesen adok hajtást róla.:))))

Előzmény: rágica (991)
rágica Creative Commons License 2005.04.16 0 0 991
Szia Zsüzsüke!
Én is Rád gondoltam, amikor megláttam az első gyökérképződményeket a leandereken. Türelem! Lesznek Neked is leandereid!
Előzmény: Zsüzsüke (990)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.04.16 0 0 990

Üdv!

Ma voltam kint a piacon de mindenkinek csak rózsaszín van!

Hova lettek a sárgák?

Tavaly sikrült vennem de az is kiment. idén ha beszerzek küldök ismerősenek belöle, hogyha telet nálam nem bírja maradjon belöle meg! Rád gondolok pl.: raágica!

rágica Creative Commons License 2005.04.15 0 0 989
Hát azt nem tudom pontosan.
Az úgy kezdődik:
-Kimegyünk egy futóval a barátunk akácos erdejébe, és hozunk egy nagy kupac jó erdei földet. (A fölső éretlen réteget letoljuk, csak az apró morzsalékos, érettet hozzuk.)
-Veszünk virágföldet. (Ami szerintem önmagában tragédia. Használhatatlan.)
-Veszünk tőzeget.
-Talicskázunk egy kis kerti földet.
-Összekeverjük.
-Átrostáljuk.
-Zsákba szedjük.
Ha elég nagy mennyiség sikertül akkor 2 évig elég. Én ebbe a földbe ültetem a szobanövényeket, muskátlikat, dézsásokat. Lehet, hogy van akinek égnek áll ettől a haja, de már az anyukám is így csinálta, és azóta is ezt követem. Köszönik a növényeim jól érzik magukat. beültetés után 4-6 hétig nem tápoldatozok.
Előzmény: stiglinc (984)
rágica Creative Commons License 2005.04.15 0 0 988
Ez állandó hely, vagy csak alkalmi? Ha most nem aktuális hol lehet őket keresni?
Előzmény: mergez (987)
mergez Creative Commons License 2005.04.15 0 0 987
Budapesten a XIV. ker. Mogyoródi út 56-60-ban kertészeti vásár egész hétvégén! Ha leandert szeretnétek, Galkó Ferencet keressétek. Magas fiatal srác. Nagyon sok fajtája van. Üdv.
dithke_ Creative Commons License 2005.04.15 0 0 986

Ezek tavaly voltak visszavágva, kb. felére, és ilyenek most.

Az első kettövel nemtudom mi legyen hogy vágjam-e vissza idén is, mert lehet összre nagyon nagyok lesznek. szerintettek?

Ja és itt van a szép bordó bokrosom, amit már összel vissza vágtam, és most igy néz ki, nem is veszem még egy ideig elő:(((

Ez volt teli tetüvel, és felkopasszodott és csak az ágak végén maradtak levelek,:((
Sszilu Creative Commons License 2005.04.15 0 0 985

Szia!

Actarin!

Nyomtalanul, egyszeri permetezéssel!

Szia: Sz.

Előzmény: dithke_ (983)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.15 0 0 984
Mit értesz azon, hogy jó föld (ebben az esetben, persze)?
Előzmény: rágica (977)
dithke_ Creative Commons License 2005.04.15 0 0 983

Sziasztok szép napot mindenkinek!

A tavalyi leandereimről küldök képet, de sajnos csak úgy van hogy a lányom is előtte áll, őt ne csak a virágot nézzétek.

Ezt a lenadert én már tavasszal a felére visszavágtam, húsvét táján, és ekkora növény lett belőle.

De nálunk néha akkor szél van hogy ezt is felboritja.

Ez a másik kedvencem, de ezt sem lehet csak úgy letenni bárhová, mivel, mindig a nagy lombja miatt borúl, ez a leanderem most teljesen vissza van vágva, majd délután csinálok róla egy képet, hogy mennyire.

Nem kell sajnálni, jó bátran ha jó a földje, és kap tápot, és vizet, sztem nagyon szép lesz, én azért vágtam vissza mert a szára felkopasszodott, ja és megtámadta tavaly a pajzstetü, és semmivel sem tudtam kiirtani.

Bermuda3szög Creative Commons License 2005.04.15 0 0 982

Haaaahóóóó!

Van valaki, aki tudna válaszolni? :-)))))

Előzmény: Bermuda3szög (965)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.04.15 0 0 981
Emberek nincs valakinek tarka levelű (sávos vagy csíkosnak is mondják) leandere. Tavaly láttam itt debrecenbe, de egy ökör áráért akarták adni. Nekem meg nagyon megtetszett! Most meg fáj a szívem érte! Szóval nincs véletlen valakinek véletlen? Vagy nem tudjátok hol keressem?
dithke_ Creative Commons License 2005.04.14 0 0 980
Nekem ennél nagyobb a cserép és mindig egy szeles nap után a földön vannak a virágaim, a törzsesek meg pláne. De lehet jó ötlet kikötögetni, de hát nem mindig lehet hova, na meg már próbáltam, de akkor tuti  más széljárás jött, és logót a kötélen szegény.
dithke_ Creative Commons License 2005.04.14 0 0 979

Valaki tudna segiteni akinek van msn-re hogy tudom  kicsinyiteni a képet, mert nem igazán sikerül. köszönöm előre is.

szeretnék képet feltenni:))

Zsüzsüke Creative Commons License 2005.04.14 0 0 978
Örülök, hogy sikerült a képeket felraknod! Gyönyörű növényeid vannak! Igazán szépek!
Előzmény: rágica (975)
rágica Creative Commons License 2005.04.14 0 0 977
Ezek 2 éve voltak átültetve. Akkor kivettük a cserépből, lefaragtuk a gyökerét, és visszatettük ugyanebbe az edénybe. Idén megint meg kell csinálni, csak előtte jó földet kell gyártani. A trágyázás nálam nem nagy ügy. Volldüngerrel locsolom őket, igaz hetemte, 10 naponta, és nyáron rengeteg vizet adok nekik. A rózsaszínt ki szoktuk kötni a korláthoz, a fehér sarokban van, (szegény!), A bordó bizony sokat hasal, ezért éppen most határoztuk el, hogy leássuk az edényét.
Előzmény: stiglinc (976)
stiglinc Creative Commons License 2005.04.14 0 0 976

Már most is nagyon pofásak, szép a formájuk. Te milyen gyakran ültetted át, vagy mivel trágyázod?

Neked nem borítja fel őket a szél rendszeresen?

Előzmény: rágica (974)
rágica Creative Commons License 2005.04.14 0 0 975
Ugyan adtam címet a képeknek, de úgy látszik nem megy ez nekem!
Az első a rózsaszín, a 2. a fehér, a 3. a bordó leander. Vannak még többen is, de ők már kisebbek.
rágica Creative Commons License 2005.04.14 0 0 974
Remélem a képek most itt lesznek!

rózsaszín
stiglinc Creative Commons License 2005.04.14 0 0 973
Sok. Igen :-)
Előzmény: puszilva (972)
puszilva Creative Commons License 2005.04.14 0 0 972

Ha ez a termése, akkor így már ismerős! Sok mag van belül vagy 1-2?

Ezt a termést vágjam ketté és szórjam ki a magokat? 

stiglinc Creative Commons License 2005.04.14 0 0 971
Bocs, de ez a termése, nem? Ezen belül vannak a kisebb magjai, asszem.
Előzmény: Kiskertész (970)
Kiskertész Creative Commons License 2005.04.13 0 0 970

Szóval, milyen a leander magja?

Ilyen:

Előzmény: puszilva (966)
rágica Creative Commons License 2005.04.13 0 0 969
Úgy látszik kép nélkül kell elképzelnetek a leandereimet. Bocsika!
rágica Creative Commons License 2005.04.13 0 0 968
Ezek a legnagyobb leandereim. Most pucéran, virág nélkül, "alaposan" megmetszve.[image1][image2][image3]
rágica Creative Commons License 2005.04.13 0 0 967
Ezek a legnagyobb leandereim. Most pucéran, virág nélkül, "alaposan" megmetszve.
puszilva Creative Commons License 2005.04.13 0 0 966

Sziasztok!

Először vagyok itt és lelkes olvasója vagyok az eddig elhangzottaknak ( meg persze leander-rajongó), de még mindig nem tudom milyen a leander magja. Már sokan írtátok, hogy magot hozott és magról sikerült szaporítani, de engem igazán érdekelne, hogy milyen is, hogy néz ki, hol található , mit kell vele csinálni?

Tudom, most éppen nincs szezonja, de ha vmelyik növényen találkozok vele, feltétlen szeretném megpróbálni a szaporítást.

Szóval, milyen a leander magja?

szilva

Bermuda3szög Creative Commons License 2005.04.13 0 0 965
Sziasztok!
Tavaly ültettem leander magokat, mostanra van néhány csinos, kb 30-40 centis növénykém. Csináljak velük valamit vagy hagyjam őket békén fejlődgetni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!