Sétáltam a barátnőmmel egy bolt felé és mit látok! Egy szatyor növényt kidobva!
Sajna nem leandert! Van az a hosszú leveleű sásszerű növény ami sok fiókát hozz és ...
Szóval nem bírtam otthagyni. Jó lesz az erkélyre a leanderek közzé legalább fogja a napot a törzsüktől!
Szóval egy óriás zsacskóval volt. Éppen akkor tehették ki. Gyorsan elültettem 6 cseréppel lett! De óriássikkal! Most gyönyörű az erkély! Tudom nem leander de nagyon örülök nekik. Ma kitettem a 2 leanderemet napozni. Estére még beviszem!
Itt most süt a nap és hagyom hagy nőjenek. Most megyek locsolgatni.
Ja holnap szurkoljatok, hogy reggel ne essen mert akkor találkozok egy bácsival leander ügyben! ::::)))))))
Hogy kell szaporitani, és mikor, mert nekem még sohasem sikerült, bármikor tettem vizbe nem gyökeresedett meg, vagy nagyon csak a vékonyka hajtásokkal próbálkozzam?
köszi, akinek kell rózsaszin, vagy majd később bordó, annak szivesen adok, ezek után még volt pofám ide berakni ezt a nagy leandert,:(( azért neharagudjatok rám, de szivesen adok hajtást róla.:))))
Ma voltam kint a piacon de mindenkinek csak rózsaszín van!
Hova lettek a sárgák?
Tavaly sikrült vennem de az is kiment. idén ha beszerzek küldök ismerősenek belöle, hogyha telet nálam nem bírja maradjon belöle meg! Rád gondolok pl.: raágica!
Hát azt nem tudom pontosan. Az úgy kezdődik: -Kimegyünk egy futóval a barátunk akácos erdejébe, és hozunk egy nagy kupac jó erdei földet. (A fölső éretlen réteget letoljuk, csak az apró morzsalékos, érettet hozzuk.) -Veszünk virágföldet. (Ami szerintem önmagában tragédia. Használhatatlan.) -Veszünk tőzeget. -Talicskázunk egy kis kerti földet. -Összekeverjük. -Átrostáljuk. -Zsákba szedjük. Ha elég nagy mennyiség sikertül akkor 2 évig elég. Én ebbe a földbe ültetem a szobanövényeket, muskátlikat, dézsásokat. Lehet, hogy van akinek égnek áll ettől a haja, de már az anyukám is így csinálta, és azóta is ezt követem. Köszönik a növényeim jól érzik magukat. beültetés után 4-6 hétig nem tápoldatozok.
Budapesten a XIV. ker. Mogyoródi út 56-60-ban kertészeti vásár egész hétvégén! Ha leandert szeretnétek, Galkó Ferencet keressétek. Magas fiatal srác. Nagyon sok fajtája van. Üdv.
A tavalyi leandereimről küldök képet, de sajnos csak úgy van hogy a lányom is előtte áll, őt ne csak a virágot nézzétek.
Ezt a lenadert én már tavasszal a felére visszavágtam, húsvét táján, és ekkora növény lett belőle.
De nálunk néha akkor szél van hogy ezt is felboritja.
Ez a másik kedvencem, de ezt sem lehet csak úgy letenni bárhová, mivel, mindig a nagy lombja miatt borúl, ez a leanderem most teljesen vissza van vágva, majd délután csinálok róla egy képet, hogy mennyire.
Nem kell sajnálni, jó bátran ha jó a földje, és kap tápot, és vizet, sztem nagyon szép lesz, én azért vágtam vissza mert a szára felkopasszodott, ja és megtámadta tavaly a pajzstetü, és semmivel sem tudtam kiirtani.
Emberek nincs valakinek tarka levelű (sávos vagy csíkosnak is mondják) leandere. Tavaly láttam itt debrecenbe, de egy ökör áráért akarták adni. Nekem meg nagyon megtetszett! Most meg fáj a szívem érte! Szóval nincs véletlen valakinek véletlen? Vagy nem tudjátok hol keressem?
Nekem ennél nagyobb a cserép és mindig egy szeles nap után a földön vannak a virágaim, a törzsesek meg pláne. De lehet jó ötlet kikötögetni, de hát nem mindig lehet hova, na meg már próbáltam, de akkor tuti más széljárás jött, és logót a kötélen szegény.
Ezek 2 éve voltak átültetve. Akkor kivettük a cserépből, lefaragtuk a gyökerét, és visszatettük ugyanebbe az edénybe. Idén megint meg kell csinálni, csak előtte jó földet kell gyártani. A trágyázás nálam nem nagy ügy. Volldüngerrel locsolom őket, igaz hetemte, 10 naponta, és nyáron rengeteg vizet adok nekik. A rózsaszínt ki szoktuk kötni a korláthoz, a fehér sarokban van, (szegény!), A bordó bizony sokat hasal, ezért éppen most határoztuk el, hogy leássuk az edényét.
Ugyan adtam címet a képeknek, de úgy látszik nem megy ez nekem! Az első a rózsaszín, a 2. a fehér, a 3. a bordó leander. Vannak még többen is, de ők már kisebbek.
Először vagyok itt és lelkes olvasója vagyok az eddig elhangzottaknak ( meg persze leander-rajongó), de még mindig nem tudom milyen a leander magja. Már sokan írtátok, hogy magot hozott és magról sikerült szaporítani, de engem igazán érdekelne, hogy milyen is, hogy néz ki, hol található , mit kell vele csinálni?
Tudom, most éppen nincs szezonja, de ha vmelyik növényen találkozok vele, feltétlen szeretném megpróbálni a szaporítást.
Sziasztok! Tavaly ültettem leander magokat, mostanra van néhány csinos, kb 30-40 centis növénykém. Csináljak velük valamit vagy hagyjam őket békén fejlődgetni?