Keresés

Részletes keresés

Babszi75 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3381

Be-beeeeeee!!December 17.én én is szintén megyek újra!!!Csak az 12 napos lesz és a Divinán!!!

Akkor ez még én elöttem is ott van ,ugye??????????

Ja,és a születésnapomat én is ott fogom ünnepelni!!Az Armonián meg a kicsi lányom ünnepelte a szülinapját!!!!

Előzmény: ferro03 (3376)
ilona50 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3380

A Costa hajótársaságról kevés a hozzászólás, ezért szeretném megtudni, hogy a Costánál is van kuponfüzet vásárlásra lehetőség?

Nov.20.án Savon-ból jön valaki a Costa Fortuna-ra nyugat medditerán útra?

A kuponfüzet csak ital vásárlásra van, vagy lehet SPA-ra is használni.

ferro03 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3379

mi januárban megyünk és az sem lesz akármilyen út Vörös tenger, Egyiptom, Izrael. Jordánia.

/ott meg az én szülinapom lesz:))))))/

Előzmény: CsutiS4 (3377)
CsutiS4 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3378

Akkor ti sem csalódtatok. :)

Max kellemesen.

Az MSC Club regisztrációban tudnál segíteni?

Próbáltam, de nem ismeri fel az irányítószámot az olasz oldal, az angol meg hibára hivatkozva be sem jön... :(

Előre is köszi!

Előzmény: Babszi75 (3375)
CsutiS4 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3377

Bizony! :)

Remekül fogjátok érezni magatokat...

Nagyon szép út volt.

;)

Előzmény: ferro03 (3376)
ferro03 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3376

be-be mi pedig most megyünk majd!!:-)

akkor a legjobb még elóttünk van!?:-))))

Előzmény: Babszi75 (3375)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3375
Erről az útról jöttünk haza mi is 2 hete.Ti akkor szálltatok be,amikor mi ki.Mi is remekül éreztük magunkat!A legjobb utunk volt az Armoniával!
Előzmény: CsutiS4 (3374)
CsutiS4 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 3374

Sziasztok!

Első útunkról jöttünk meg okt. 26-án az Armóniáról.

Útvonal: Velence-Ancona-Corfu-Santorini-Piraeus(Athen)-Argostoli-Kotor-Velence!

A nyelvtudással megküzdöttünk, mert a párom, és én is a németet beszéljük kommunikációs szinten, de a hajón a személyzet egyik tagja sem, a recepción és a check-in-nél gagyogva beszéltek németül. Szóval a beszélt nyelv a személyzet körében az angol,olasz. A hajó nagyon szép, tiszta. Az animátor csapat haláli :), a személyzet kedves, udvarias. 

Az éttemi fogások finomak, de ez a "franciás" tálalás (nagy tányér-kis adag :D) nem kimondottan laktató, de mivel első ültetésesek voltunk, mikor végeztünk a büfé még nyitva volt, ott pedig nagyon sok, és nagyon finom étel volt.

A hajón az információt korrektül és időben érkeztek. Gondolok itt a programokra, kiszállás, beszállás tender, stb.

A kirándulásokat magunk intéztük az itt leírtak alapján, mert a szervezett az iszonyat drága.

Az italcsomagokról annyit, hogy sem itthonról, sem ott nem érdemes italcsomagot venni, mert ugye azt mindenkinek meg kell venni aki a kabinban lakik. Mivel számomra és a párom számára is ihatatlan volt az autómatás víz, ezért én kuponos italcsomagot vettem a hajón, amiből nem kell kettőt venni. Szerintem az megéri.

A városok gyönyörűek voltak, remek időnk volt 22-36(!) fok. Volt egykis szél egy nap (100km/h) de ez a kis "billegés" belefért.

És az összbenyomás: sztem hamarosan megint megyünk. :)

Elnézést, ha hosszúra sikerült.

Jó utat(szelet :D) mindenkinek!

Ha van kérdés, akkor csak nyugodtan.

Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3373

Ja,így már értem!!Azt hittem,hogy a hajón fogja ünnepelni a születésnapját,de a jegyek másolatát már megkapja most nov.23.án valamilyen oknál fogva.

Nekem majd a párom a hajón tuti,hogy rendel tortát,amit az étteremben a pincérek fognak majd odaadni.Közben mindenki énekli majd a Happy b....yt--)nem tudom leírni...,de nagyjából ennyi.

A születésnapi partikat itthon én szoktam megszervezni mindenkinek.Sütök,főzök,tortát rendelek,kiszolgálok,vendégeket hívok..stb.

Ezért cserébe az enyémről jó mélyen mindenki elfeledkezik..Egy-pár köszöntés a facebookon,páromtól egy virágcsokor..aztán kb. ennyi!!

Szóval most sem várok többet!!

Előzmény: Zsanett84 (3372)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3372

Ő nem a hajón ünnepli hanem most november 23-án és arra kapja ezt az utat ajándékba ( erre írtam, hogy csak a jegyek másolatát adom neki szülinapjára) Biztos ami biztos... Nehogy örömében vagy mérgében megráncigálja nekem, még a végén tönkreteszi..... Akkor lesz buli nálatok??????

Előzmény: Babszi75 (3371)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3371

Nem kell arról a párodnak tudnia..:))Szép titokban húzogass!!!Nálunk a 8 éves Csenge lányom szokott sírni a hazautazás napján mindig.Alig lehet megvígasztalni,de ő mindig bőg,ha csak 3 napos wellnesre megyünk akkor is.

Te írtad igaz,hogy a párod a hajón fogja ünnepelni a születésnapját??Hányadikán??Én is ott fogom ám ünnepelni..dec.20.án Marokkóban.

Rendelsz neki tortát a hajón???

Előzmény: Zsanett84 (3370)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3370

Persze, teljes mértékben egyetértek veled... Ha nekem lennének pici csemetéim én is ugyanezt tenném.... De ehelyett csak egy kutyusom van... :))) Csak néha veszekszünk :))) Persze mindenképpen, sőt gyertek is majd át... Összehozzuk valamelyik nap amikor mondjuk a tengeren vagyunk és nem kint csavargunk. Húúúú egyre jobban várom. Annyira imádtam a Splendidát is, komolyan mondom az utolsó este még bőgtem is az előadás alatt amit a szinházban tartottak. Voltak olyan turisták is akik vitték ki a csomagokat leszálláskor és zokogtak... Hát elhiszem. Nekem még az a 11 nap is kevés volt. Valóban kirángat a mindennapokból és annyira tökéletes minden.... Na de nemsokára. Lassan visszaszámolom a napokat. Majd úgy csinálom mint régen anno gyerekkoromba... Minden nap kihúzok egy letelt napot :))) Bár lehet párom azt hinné megbolondúltam....

Előzmény: Babszi75 (3369)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3369

A gyerekek csak annyira ingyenesek,hogy nekik is ki kell fizetnem az illetéket,ami 80.000 ft,azaz 275 EU.Ha csak 2en mennénk akkor csak 845 EU lenne az utunk.

Igaz mi belső kabint rendeltünk.Voltunk már balkonosban is,de oda gyerekekkel semmi pénzért nem mennék.Ha éjjel elhúzod a terasz ajtót..a sötét mélység...Nem tudnék egy szemet sem aludni,nehogy valamelyik kilépjen.Meg mint mondtam kb.reggel 7kor elhagyjuk a kabint és csak éjszakára érkezünk vissza...

Inkább te fogadhatnál örökbe engem,ha már ilyen szuper kabint foglalsz..!!::)))Igazán megmutathatod majd!!!

Előzmény: Zsanett84 (3367)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3368

ok leírom....

Előzmény: Babszi75 (3365)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3367

A gyerekeknek 18 év alatt ingyenes, csak a biztosítási díjat kell fizetni. Minden fiatalnak ingyenes eddig a korig ha a szülőkkel egy kabinban utaznak. Ez persze inkább már 17 éveseknél érdekes. Gondolom, hogy örülnek, én is örülnék.... Nem akarsz örökbe fogadni engem is????? :)))))) Itt az MSC oldalán ez a 17-ei út 690 eurótól indul... Én is drágábbat választottam, még a külső kabinosokhoz képest is magasabb kategoriát... Hát remélem bejön.... Ami rá egy hétre indul ami már ugye a szilveszteri az már 1590-től indul.... hetente eltérnek az árak.... Ami meg december 6-án megy az meg már lefoglalható 440 eurotól... Ez az út végülis a kettő között van... De nekünk csak ez az idő jöhetett szóba. Vagyis remélem mert ugye párom még nem tudja. Hát nem tudom, hogy áll majd hozzá..... Ő is szeret utazni, sőt utazott is mindig csak mivel cége van és karácsony elötti utolsó hét mindig rázós neki... hát remélem azért beválik majd ajándéknak... A biztonság kedvéért majd lemásolom a jegyet nem adom az eredetit... :))) 23-án már megtudja....

Előzmény: Babszi75 (3363)
Index-Neti Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3366

de... a hajó a Splendida volt, indulási időpont 17:00 :)

a szobákat ~7 óráig el kell hagyni, így lehet, hogy 10-kor még néhány utas a hajón van, de van 3-4 óra a szobák rendbe tételére, én úgy tudom 11 órától lehet becsekkolni, én fél 11 körül megpróbáltam és senki nem állta utamat :)

Előzmény: ferro03 (3364)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3365

Közben összeszedtem az adatokat:Szabó István Komárom

1.út:MSC Musica 2011.11.15.-23.

2.út:MSC Splendida 2012.02.25.-03.03.

3.út:MSC Armonia 2012.10.12.-19.

4.út:MSC Divina 2012.12.17.-28.

Az előző kettő útunk a karib tengeren volt más hajótársaságokkal.Úgyhogy az ide nem érvényes!!Előre is köszi!!

Előzmény: Zsanett84 (3361)
ferro03 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3364

semmi gond ezzel, elnézést:-)

de...... akkor a hajó nem délután ötkor indult az tuti mert a mi hajónk dec hatodikán kilenckor köt ki /általában ez a kikötési idő. + - 1-2 óra/ és azt beláthatod, hogy lehetetlen ilyen helyzetben beszállni, mivel a hajó kiürítése is minimum 3-5 óra.

hidd el én is segítőszándékkal írok, ugyanis vannak idősebb utasok, gyerekkel utazók akiknek nehezebb többször több helyütt átszállni. ezért megyek én mindig autóval, a kikötőbe érkezem, onnan indulok. az is igaz az én helyzetem más, mozgáskorlátozott vagyok és eddig mindig négyesben mentünk.

a lényeg, mindig egyén függő mivel utazunk, kinek mivel éri meg jobban.

Előzmény: Index-Neti (3362)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3363

Mi 324.916 ftért megyünk 4en.2 felnőtt+2 gyerek.Ami ,ha 290 ft-os EUt veszek 1120 EU.Ebben a stornó biztosítás is benne van.

És most elég drága utat választottunk.Ugyenez az út január 30.án 2 felnőttnek pontosan 586 EU lenne.De mi a 8 éves gyerek iskolája miatt megyünk karácsonykor,hogy ne kelljen olyan sok napra elkérni.

Októberben az Armonia miatt már elkértem 6 napra.Most a téli szünetet 5 nappal elöbb kezdjük és már márciusra is be van fizetve egy Disneylandi út Párizsba,ami szintén 5 nap lógás..:))

Előzmény: Zsanett84 (3361)
Index-Neti Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3362

én tényleg csak segítő szándékkal írtam le mind a vonatos, mind a transzferes tapasztalatomat, talán majd egyszer valaki rábukkan és értékelni fogja.

- most megnéztem, 10 óra 52 perckor készítettem a fényképet a hajóról, pont a beszállásnál, amikor már a check-in megtörtént. vajon mi nem stimmelhet ezzel???!!

- a hajóállomásra jutás időtartamával kapcsolat egy szavam nem volt, a sofőr korrekten nyomta a gázpedált :)

az pedig, hogy a kisbusz fél 1 után indult el, megtörtént velem, csak leírtam, hogy ilyen is előfordulhat...

- az egész napos szabadidő akkor is igaz, ha vonattal megyek, csak gondoltam, nem mindegy, hogy a transzfert kifizetem 60 euró és utána + egy milánói transzfert 16 euró még ki kell fizetni, vagy pedig ha vonattal közlekedsz, Milánó nem kitérő, hanem útba esik (és nincs 16 eurós plusz költséged)

Előzmény: ferro03 (3351)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3361

Rendben rákérdezek neked is csak a nevet kell tudjam és a pontos dátumot amikor voltatok. Ez alapján ők már beazonosítják. Itt holnap munkanap van, legalábbis minden nyitva lesz, gondolom dolgoznak majd az MSC-nél is. Nem tudom, hogy itt az irodák mennyit raknak rá, mert így hogy online rendeltem rögtön tőlük, nincs rajta semmiféle közvetítői díj, vagy minek hívják az irodák.

Én a  6. kategóriás kabinért fizettem mindennel együtt 2 főre 2240 eurot...  Elméletileg kaptam egy ígéretet amikor ezt a kategóriát választottam, de nem akarom elkiabálni és megvárom amíg küldik a jegyemet.... Nálunk mennyiért adják az irodák? Hasonlóak az árak vagy van eltérés....

Előzmény: Babszi75 (3360)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3360

Hát club kártya engem is érdekelne.Az a része,hogy jár-e és ,hogy mikre lehet felhasználni....Nálunk most 4 napos ünnep van,de,ha valamit megtudsz holnap,akkor hétfőn én is felhívnám a mahart tour-ot.

Ha szabad érdeklődnöm és csak,ha publikusnak tartod...Te mennyiért foglaltad az utatokat illetékkel együtt???Itt is szakítanak az irodák??Vagy csak a jutatlékukat kapják???

Előzmény: Zsanett84 (3359)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3359

Hát a vonat biztosan olcsóbb.... És valóban, nem elfelejteni a Colosseumot sem. Kívülről rengetegszer láttam, de bent még nem voltam. Most be szeretnék menni... Mind gyönyörű hely amiket írtál, ahova el szeretnétek menni. Hát egy komplett program lesz az biztos, de majd megoldjuk a közlekedést gyorsan busszal, vonattal ami éppen jön. Szerencsére itt már nem lesz gond a nyelvvel, hogy megértsenek.... Ráadásul a párom olasz is... Szóval sinen leszünk hazai pályán... :))))

Előzmény: Babszi75 (3358)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3358

Ez igaz!De mi 4en megyünk (2 felnőtt+2 gyerek).Ha cruzos szerint megyünk vonattal az 4szer 9=36 Eu.Ha taxival megyünk 4szer 35=140 EU és ez így már nem mindegy..!!!

Ja,december 17.én megyünk a 12 napos karácsonyi Divinás útra.

Az Armoniáról:Ez volt szerintem életem legjobb hajóútja.Nagyon jó időnk volt végig.Gyönyörű helyeken voltunk.Minden ott volt a közelben.A hajó kicsi,de nagyon barátságos.A személyzet nagyon kedves.Az első hajó volt ahol volt magyar nyelvű étlap!!!!!!

Nekünk biztos azért is legjobb volt,mert ez volt az első hajó ahol mindent teljes mértékben kihasználtunk.Az jó idő miatt minden kint zajlott a fedélzeten.Jó volt az animáció is.

Szóval minden tökéletes volt!!!

Előzmény: ferro03 (3352)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3357

Szerintem nem akartak foglalkozni vele, ezt abból is gondolom, hogy én is egy évre rá kértem meg amikor utaztam a Splendidával... Írd le privátba a neved vagy neveteket, és a dátumokat amikor utaztál... Holnap megkérdezem neked és megírom...

Előzmény: ferro03 (3355)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3356

Ja és a kedvezményeket a hajón is felhasználhatod. Közben elolvastam amit a Cruzos írt... Azt a részét amit az utazásirodák ajánlanak nem tudom mert én eddig azonnal az MSC-től vettem a jegyeket, utazási iroda nélkül online.... Szerintem azért az irodák is számolnak fel valamennyit a munkájukért.... :))) És ha mondjuk valaki online rendeli már kap is kedvezményeket, sőt biztos lehet benne ha a kabin mondjuk a 6. emeleten van akkor magasabbat kap, mivel Club tag. Ezt a rendszerük nyilvántartja és szerintem még akkor is ha otthon egy utazási iroda rendezi. De ha valakit érdekel holnap rákérdezek az ügyintézőmre az MSC-nél hogy ebben az esetben is fennáll a kedvezmény, ha valaki Mo-on él, és iroda intézi az utat... Végülis azért van, nekik meg csak jó, mert hozzájuk mész vissza. De ha valakinek kell, ez utólag is igényelhető... Ebben tudok segíteni...

ferro03 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3355

ez lesz a hatodik MSC utam eddig 69 éjszaka /bőven aranykártya/. hiába kértem mailban és hiába próbáltam az oldalukon regisztrálva semmi válasz:-( kértem segítséget a Mahartnál és most a Hajósutaknál is nem tudtak segíteni, annyit mondtak, hogy visszamenőleg nem tudják figyelembe venni.

ha tudnál ebben segíteni, megköszönném

Előzmény: Zsanett84 (3348)
Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3354

Hát én azért ezt így nem jelenteném ki, mert a legelső kártyára már van rengeteg kedvezmény a beszállástól kezdődve, de belinkelem neked....

https://www.msccrociere.it/it_it/MSC-Club/Vantaggi-Membership/Overview.aspx

Ráadásul ez ingyenes, nem kerül semmibe és ha ennyit utazol hamar összejön a magasabb kártyára a pontok, amikor már 20%-os kezdvezményket kapsz mindenhol... De a sima Classic kártyára is már kapsz 5%-ot.... Veszteni nem veszt vele az ember, de ha már csak egyszer felhasználja mondjuk a hajón egy ajándékboltban, már nyert vele az ember....

Én ajánlom mindenkinek, hisz mint írtam ezt automatikusan küldik ingyen ha megkérik....

Előzmény: Babszi75 (3353)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3353

Az Msc club kártyát mi soha nem ígényeltük meg,mert mindenki azt írja,hogy semmire sem jó.PL.:olvasd el az 1661-es és az 16663-mal hozzászólást.Cruzos ott jól leír mindent!!!

Rómában a Colosseumot tényleg elfelejtettem...Pedig majdnem az a legfontosabb.

Előzmény: Zsanett84 (3338)
ferro03 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 3352

Ti mikor mentek?

nyáron voltam Rómában két kilenc személyes busszal /Taxi/ mentünk be a kikötőből fejenként 35€ és mindenhova elvitt, sajnos időhiány miatt pár helyet ki kellett hagynunk. igat Cruzoros írt róla vonatttal és busszal olcsóbb de rengeteg időt veszítesz.

Előzmény: Babszi75 (3337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!