Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Félő, de lehet, hogy igen, mert ha nem csomagolják be, akkor feltűnő lehet a doboza. Túl nagy. ;-) Hallottam olyat aki így hozatta és sajnos ki kellett rá a vámot fizetnie, amivel pont ott volt, amennyiért itthon lehet venni. :-(
Off - Tokioban csak turistaskodom/-tam, Koreaban volt dolgom. Tenyleg k..va sokat dolgoznak, penteken este 9-10-kor a metro tele van munkabol hazatero emberekkel (3 napos hosszu hetvege elott!)
Tokyo ? Ez igen ! Irigyellek am :) Szerettem vollna ott dolgozni a Jatekfejlesztes fellegvaraban. Aztan SZERENCSERE sosem nyilt ra alkalom. Azota latom hogy ott naagggyon sokat dolgoznak - legalabbis az ilyen cegeknel tuti.
ezt a hozzaszolast a Tokiobol, a Ginzan levo Apple boltbol irom egy cool imacon, csak 4 emeletes sufni :-)) Milio ember, mindenki ipod minit es shufflet vesz, hozzam is odatapadt egy 6 gigas mini az asszonynak (28000 yen, 210 eur) es 2 fel gigas shuffle (11000 yen, 80 euro) a kolykoknek, remelem nem dobnak ki vele.
már kb 3 hete vagyok egy szürke iPod mini boldog tulajdonosa. Szerintem ez a 4GB pont elég, mert így sem tudom, hogy a maradék 2,5-re mit rakjak fel. :)) Probléma eddig nem volt vele, az akkuja jól bírja.
A védőfóliákat még nem húztam le, mert kurvára féltem.Egyébként szerintem magyaro.-n egyáltalán nem éri meg megvenni, mert tényleg drága. Szüleim hozták svájcból, fél zürichet körbejárták mire találtak egyet. Így kb 40000ft volt, persze ha amerikából hozattam volna, akkor még olcsóbb lenne, de ez is korrekt.
Az egyik ismerősöm szülei is nemrég jöttek haza az USA-ból és hoztak kihangosítót 299$-ért. Ez viszont nem szól olyan jól, kicsit gyenge ennyiért. Mesélték, hogy kint az iPod boltban rengetegen voltak(vevők). Kb. 25 eladó, és jó nagy tumultus. :)) Veszik mint a cukrot. Különben itthon is vennék, ha olyan árban lenne, most inkább "felvágós-proli" dolognak nézik. De addig jó, amíg nincs a fél országnak.. :DD
Bar a sony most uj trukkot nyom megpedig hogy minden angol dugojat ha szetcsavarozod akkor belul van egy eus dugo :) rendes dugo csak ra van epitve az UK burkolat. Koltsegkimeles ! :)
Ezt a trükköt már legalább hat éve alkalmazza sony.
Én okos amikor angliábol megrendeltem a dvd lejátszómat vettem hozzá
Ejgen japanban/hong kongban ha mondod hogy hazaviszed akkor ingye' adnak atalakitot alatalaban. Meglepo :D
egyebkent repteren szoktam venni mindig ha valakinek viszek ezt-azt , 1-1.50£ korul vagy neha ketott 2£-ert oszt kesz.
Bar a sony most uj trukkot nyom megpedig hogy minden angol dugojat ha szetcsavarozod akkor belul van egy eus dugo :) rendes dugo csak ra van epitve az UK burkolat. Koltsegkimeles ! :)
Pontosan, az csak arra kell, hogy az éppen aktuális ország konnektorába be tudd dugni. Viszont ha van a már említett kábeled (minden háztartásban 99% van, de ha nincs, Keravillban kb 300 Ft), akkor kitünöen elvagy ezzel.
Amikor tavaly Tokióban vettem az enyémet, akkor nem tudtam még mi az ábra, a boltos simán mellétett egy adaptert, aminek az egyik oldala japán szabvány szerinti aljzat, a dugasza meg európai. Külön megvéve kb 200 Ft lett volna :-)
ja tudom én is nézegettem már.de végülis a travel kit -ben is csak dugók vannak(meg egy adapter ami meg úgyis ugyanaz ami van alapból is)szóval elvileg az adapter végzi a feladatot és a dugó meg csak a forma miatt kell.nem?
Az apple "World travel kit" vagy valami ilyesmi rohadt drága. Nekem japán töltőm van, arról simán le lehet húzni a "dugót" (és a "Kit"-ből a cserét ide kellene rádugni) de láss csodát, egy standard aljzat van alatta, amibe nyomtatókábelt, rádiókábel, bármi belemegy (olyan lapos kétlukú :-))
Hali azt kérdezném hogy kint az UK ban min keresztül töltöd az ipododat?rendeltél erederi átalakítót vagy simán jó ha van egy akármilyen hálózati átalakító?
a heten(marc 10) megyek haza az Usa-bol, ha valakinek kell tudok vinni egy Ipod-ot. a magyar es kinti ar kozott feluton meg tudunk allapodni. dragabb cuccnal esetleg olcsobban. e-mail ha erdekel: mihkiss@freemail.hu
Úgy hallottam, hogy az Apple Corner 7000 Ft + Áfa összegért ad egy magyar garanciát ha a külföldön vett iPod minden papírja megvan. Számla, garancia papír, stb.
A Mo-i Apple mikorra tervezi a iStore bevezetését? Ideje lenne már!!!
Sztem nagyon jó lenne!! Minden országban nagy sikert aratott eddig! Tök olcsón szerezhetnénk számokat! De nálunk még azt sem tudja az emberek többsége, hogy mi az az iPod...
Hat ha Magyarorszagot is EU tagallamnak tekintjuk akkor igen :) Elvileg EU-n belul ervenyes de sajna otthon (Mo.) meg mindig valahogy furcsan allnak a dolgok de pl. tobb cegnel sem szerepel Magyarorszag az EU-s tagallamok kozott meg.
Szoktam haveroknak vinni felmilkos cuccokat is eddig nem volt gond ilyesmivel... Apple-nel online kell regisztralni a garanciat szoval nemtom. Ha felhivod a magyar kepviseletet nyilvan aszondjak nem, mert nekik az a jo ha ott veszed meg :) De megkerdem az Apple store-ban Londonban ha arra jarok hogy hogy is van ez.