Jóbarátom árul 1 egészen meggyőző, kevés kilométeres állólámpa 200D motort, tartozékaival együtt. Gyári Tauschaggregat, szegecselt mercitáblával az oldalán! Indítható, kipróbálható! Nem érdekel valakit?
tapasztalatból?:) mindkét irányból szar. a legviccesebb, amikor a váltóval a lábad között öleled a műszerfalat. a párom ekkor nem tudta abbahagyni a röhögést....
Ha világosszürke és sötétbarna a bele, akkor sejtem ki a gazdi! Jó kezekben, s nem eladó. Évekkel ezelőtt sok munkával felépítve! Nagyon meggyőzően mozog az országúton...
köszönöm a tanácsokat. sikerrel jártam. tényleg le kellett szedni a kormányt. viszont a jobb Aoszlop burkolata bánta a beillesztést. viszont van egy olyan érzésem, h ogy az egész műszerfal jobbra lejt. van valami tartóelem, ami elferdülhetetett?
olvastam itt valahol, hogy a melegen indulás(illetve nem indulás) injektoros motornál lehet az ac-pumpa relé hibája. egy barátomnak a v8asánál van ez a probléma, h melegen 2-3dik próbálkozásra indul csak be és akkor is nagyon nehezen(10-15 sec) veszi fel az alapjárati fordulatszámot. huh. ez már szinte teljesen offtopic. bocsánat.
jólvanjól.:) csak azt gondoltam, hogy olyasmi mint a kárpitok és a műanyag találkozása. azt meg inkább nem sorolom, hogy hány autóban találkoztam meghökkentő helyeken ragasztással patentok vagy csavarok helyett.... nagyon köszönöm a segítséget, így lényegesen könnyebb. egy gyors kérdés: a kormányt muszáj leszedni?
Leveszed a kormánykereket,leveszed a 2 oldali alsó burkolatot, mindkét oldalon az ajtóoszlopnál van 1-1, 6-os csavar, kiveszed.Anyósülésnél a középső boxnál is van egy 6-os csavar ezt is kiveszed. Kitolod a műszeregységet és lekötöd a hátuljáról a KM spirált, az olajnyomás csövet, az elektromos csatit, + ha van még valami. Kiveszed a hangszórótakarókat, alatta van 1-1 csavar kiveszed őket. Kiveszed a kesztyűtartót, onnan be tudsz nyúlni letekerni a középső szellőző rudazatát. ha lejött akkor felemeled a szellőzőcsövekről az egészet és már jön is ki.
Van izzítás folyamatosan szerintem nem az index körön van a baj, hanem valahol itt lehet, lehet h hülség de mintha menet közben szálna el biti csak régi fajtát használok.
Volna 1 problémám 115mercin diesel a 4. biztim folyamatosan elszáll.Ha kicserélem egy darabig jó azután szevasz.A kapcsolót már kicseréltem azzal nincs gond.
és még egy kis segítség u.e. biztin németül mik ezek
Nagyon valószínűnek tartom, hogy a tankból szívhatott fel valamilyen kis piszkot, ami a tápszivattyú szelepe alá került. A levegőt akkor sem értem hogyan kerül oda, de az olajat visszaengedi, és igy pumpálhatod fel ujból a rendszert. Nálam legalábbis a szelep volt a rossz. Mindenestre érdemes megnézni a csövet visszafelé, azért ahol a levegő bemehet, ott az olaj is kiszivárog.
Segitséget szeretnék kérni: állandóan visszatérö légtelenítési problémák vannak a 76-os évjáratú állólámpásommal. Egyszer kölcsönadtam, és teljesen leürítették a tankot. Tankoltam, légtelenítettem, ezután hetente keletkezett egy buborék a légtelenítö pumpa melletti átlátszó, müanyag tartályocska tetején, amitöl lefulladt a motor. Újabban még rosszabb a helyzet: ha 2-3 napig áll a kocsi, akkor teljesen kiürül a tartály. Mi lehet a gond? Lyukas valamelyik üzemanyagcsö? Elkopott a pumpa a sok légtelenítéstöl? (Vagy csak én vagyok a béna? Járó motornál szoktam légteleníteni, tapasztalatom szerint így teljesen el lehet tüntetni a tartályból a buborékokat.)
Nem kell bekúszni alá,csak pl. kitekered a kormányt balra,akkor benézel a jobb oldali kerék hátuljánál és eléd is tárul.:-)A másik oldalon ugyan igy csak jobbra tekerve.