Keresés

Részletes keresés

zsebi41 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1026

Bocsánat de kép felrakásba még nem vagyok ok. Jöhet belső kép is?

Előzmény: il1321 (1021)
zsebi41 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1025
Előzmény: il1321 (1021)
erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1024

Nem kapálunk :)

Ahol mulcsozva van, ott egy szőnyeg képződik a lenyírt fűből, amin átmegy az esővíz, viszont a takarás miatt kevésbé szárad ki a föld, és csak kevés gaz nő át rajta. Azt a párat kézzel szoktam kigyomlálni. Tavasszal minden fűnyíráskor mulcsozni szoktam, ha körbeértem, kezdem előről, így több réteg kerül ugyanoda. Aztán nyár közepére olyan masszív ez a szőnyeg, hogy már nem is kell több réteg.

Elég sok fű kell egyébként. Többször akkora terület füve, mint amekkora a mulcsozott rész. A fű nagy része novemberre eltűnik (komposztálódik), ha marad egy kevés, vagy beásódik, vagy a komposztra kerül.

Tavaly először próbáltam ki az ásóvillát ásás helyett, mert a biokertben azt ajánlják. Az biztos, hogy gyorsabb, aztán majd meglátom, van-e különbség.

Előzmény: taormina1 (1023)
taormina1 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1023
Én -nem utolsó sorban itteni tanácsra-- kis sejtes ültetö-alkalmatosságba vetettem egyenként, vagy kettönként a magvakat, de annak nincs teteje. Kellene takarni zacsival vagy fóliával?

Eddig elvetettem 10-10 cserép paprikát és paradicsomot, fehér csillagfürtöt, duplavirágú daturát és 6 serlegloncot a szobába,
1-1 sor salátát és retket az üvegházba (+ egy sor tavalyi sonkahagymát dugtam le)
1 hosszú sor dughagymát és 1 fej fokhagymát a szölö sorába a kertbe. A borsó- és petrezselyemvetést sajnos megakadályozta az esö. Ha egyszer esik, egy hétig nem lehet rámenni. (Ez mikor esedékes különben?)
Régi cukkini, spárga és sütötökmagvakat kis doboztetöben tesztelek, hogy csíraképes-e még. Apró magvakkal ugyanezt hogy lehet elvégezni régi magok esetén? Nem akarom kockáztatni, hogy elvetem, várok-várok, a helyet foglalja. aztán nem kel ki.

Rájöttem, hogy az üvegházban minden igyekezetem ellenére még sokkal hitványabb a föld, mint kívül, pedig tavaly annyi finomságot hordtam bele. Azt látom, hogy kint, ahol szépen föl van ásva, egész összel -télen megdolgozza a csapadék meg a fagy, az nagyon jót tesz az állagának. Szép egyenletes porhanyósra lehet gereblyézni. Bent viszont porszáraz, kökemény nagyrögös, sárga agyag az egész. nagyon hiányzik neki a természetes esö, fagy.
Már kérdeztem: ti hogyan kapáltok-ástok, ha mindenhol mulcsozva van? Én eddig még nem próbáltam ki, viszont rengeteget kell gyomlálni
Előzmény: zsebi41 (1018)
zsebi41 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1022

Igen !  Mi a leylandiak alá rakjuk ha legalább 5cm vastag akkor nem nő ki a gaz!

Előzmény: erdeiboroka (1020)
il1321 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1021
Üdv! Gondos, szép munka. Jöhet a régi kert bemutatása is.
Előzmény: zsebi41 (1017)
erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1020
Próbáltatok már lenyírt fű nyesedékkel mulcsozni? Nekem nagyon bejön. Amit a fűnyíró összeszed, pár centi vastagon lerakom a vetemény, málna, virágok alá, tizedannyit kell gazolni :)
Előzmény: zsebi41 (1014)
erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1019
Igen, ilyenem van,csak két emeletes, nem három.
Előzmény: dracaena (1006)
zsebi41 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1018

Szia!

Én is vetőtálcába ültetek és addig nem is locsolom míg ki nem kelnek a növények csak szellőztetni szoktam a tetején lévő nyíláson.

Ha nem volna rajta a tető nagyon kiszáradna csak a fotó kedvéért vettem le .

Előzmény: taormina1 (1016)
zsebi41 Creative Commons License 2007.02.28 0 0 1017

Szia!

Nagyon örülök, hogy tetszik a művünk ez csak 2 éve van nekünk azelőtt 400 öles kertünk volt 7x9 m-es üvegházzal, 36 gyümölcsfával és hétvégi házzal.

Az helyett van most ez.

De tapasztalatunk van bőven, szivesen segítünk ha valaki igényt tart rá és mi is szívesen tanulunk Tőletek.

Ha kiváncsiak vagytok rá szívesen megmutatjuk a régi kertet is.

Minden ágyásunk bevan kerítve  25 cm-es a faszegély ez amit tekercsbe lehet venni mindig akkor vettük mikor levolt árazva  10 cm van leásva  a kertben van egy puli is aki soha nem megy máshol mint az úton.

Tavaly volt benne z. borsó z.bab, paradicsom kb. 10 fajta 75 tő, uborka futtatva és bab futó lima, fejtős és Juliska, spenót, fehérrépa, szárzeller, sárgarépa, tök, cukkini,

mángold,

Bogyósok:málna, fekete és piros ribizli

Fűszernövények: zsálya, bazsalikom, citromfű, oregánó, sáfrány, kakukkfű, tárkony,

rozmaring metélőhagyma fokhagyma

Ja és körbe 3 oldalról 54 db leylani cyprus

ugyanez hóban
Előzmény: földtúró (1015)
taormina1 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1016
Sziasztok, 2 kérdésem van:
1. A fóliát hogyan húzod rá az eperre?
A mini üvegházas vitátok veti föl bennem a kérdést, hogy 2. aki csak egyszerüen a szobába palántál, annak kell-e takarás? Nekem nagyon gyorsan ki szokott száradni, meg az üzletben is fedövel szokták árulni a vetötálcát.
földtúró Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1015
Huh, de gyönyörűek ezek a körbekerített ágyások! Ez a fakerítés le is van ásva valamennyire a fölbe? Jó kis munka lehetett a kialakítása! És hány ilyen körbekerített ágyásotok van, és miminden van bele vetve? Nagyon tetszik!
zsebi41 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1014

Én  tavaly vettem nekem nagyon bevált, először a nappaliba  volt mikor jó idő lett kitettük a szabadba az alsópolcra téglát tettünk így nem borult fel.

Ha jöttek a jó idők felnyitottuk reggel és felhajtottuk az elejét és oda csipeszeltük

Lesz most egy másik nagyon jó dolog a LIDL-be a gyom elleni folia, nekem az epren volt .

Nem gyomosodott nem lett földes az eper az inda nem nőtt bele a földbe.

Ez csak egy évet bír ki tavaly a fele fogyott el az eperre, de veszek most is mert hátha jövőre nem lesz.

Próbálok a tavalyi képből küldeni

Előzmény: kiseg (995)
kert* Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1013
Szia.

A fal felé igaz nem raktatok fóliát legalábbis én úgy látom?
Én csak arra szeretném fel hívni a figyelmed ne hogy a fal bánja majd a végén.
Általában a fóliában amíg zárva kell tartani az ajtaját magas lesz a páratartalom.
De éjszakára zárva kell tartani elég sokáig.
A falrész szerintem fel fogja szívni így a nedvességet.

Ezt csak jó szándékból íróm neked, különben tényleg nagyon jó mutat.

Előzmény: kiseg (1008)
kiseg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1012
Látod én ebben nem is gondolkodtam, inkábba praktikusság diktálta ezt.
Nem vetettem bele semmit, mert itt eddig fű volt, aztán fölástam, a múlt héten kapott rá trágyát, amit ma beleforgattam. Így az idén papr., paradicsom és ubi lesz. Remélem.
il1321 Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1011
Ügyes. Azért jó megoldás, mert a mögötte levő fal éjszaka leadja az elnyelt hőt, és csökkenti az éjszakai lehűlést. Árnyékolás nincs, tehát bármelyik oldalra ültethetsz.
Előzmény: kiseg (1008)
földtúró Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1010
Szép! És vetettél már bele valamit?
Előzmény: kiseg (1009)
kiseg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1009
Köszi, így végre sikerül megmutatnom Nektek.
Elöször a Bauban láttam üvegházat, abba szerettem bele, de a párom azt mondta, ő fóliából sokkal olcsóbban megcsinálja. És így is lett.
kiseg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1008
kiseg Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1007
Igen, arra gondolok. Csak én elöször a Lidl-ben láttam, de ugyanez.
dracaena Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1006
Erre gondolsz, a jobb alsó sarokban 4.999 Ft.ért?
Előzmény: erdeiboroka (1005)
erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1005
Én a Hermesben vettem drágán, aztán az OBIban láttam sokkal olcsóbban.
Előzmény: kiseg (1002)
dracaena Creative Commons License 2007.02.27 0 0 1004
Feltöltés után nyomd meg a Beilleszt szöveget is, aztám Megnéz, és ha ott van szögletes zárójelben, hogy image, akkor van fennt a kép.
Előzmény: kiseg (1003)
kiseg Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1003
Bocs, a kép sajnos nem ment el.
kiseg Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1002
Íme egy saját gyártmány, kb. negyed áron!
erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1001

Beletettétek a bogarat a fülembe, ki fogom próbálni. Azóta vettem bele hőmérőt is, tudom figyelni, mennyivel van benne melegebb, mint kívül. Sajnos az egyik cipzárja elromlott, de lehet, hogy úgysem merném behúzni, mert félek a túlmelegedéstől.

Az biztos, hogy szép, kulturált és helytakarékos módja a palánták elhelyezésének, bár nem olcsó :)

Előzmény: kétbalkéz (999)
erdeiboroka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1000

Nem próbáltam. Bennem fel sem merült, hogy a lakásba tegyem. Szent meggyőződésem volt, hogy ez a kerti üvegház kicsinyített formája.

De lehet, hogy igazatok van, és van értelme lakásban használni. Tulajdonképpen ki is tudom próbálni a tetőtéri teraszajtó előtt, ahova oda is süt a nap. Arról nem tudtok lebeszélni, hogy nap az kell hozzá. Különben nincs üvegházhatás, nem?

Lehet, hogy ezzel meg is lesz az ideális hely a palántáimnak, mert a lakásban meleg van és nincs elég nap, a tetőtérben ugyan több a nap, de hideg van, és így eddig sehol sem volt jó nekik :(

Arra számíts, hogy a nem a legfelső polcon lévő növények közül a hátsók azért kevesebb fényt kapnak :(

Előzmény: kiseg (998)
kétbalkéz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 999
Szerintem pedig ezek csak lakásba jók, azért, hogy helytakarékosan tudj olyan növényeket tárolni, amiknek magas páratartalom kell, pl. orchidea vagy éppen palánta:-))
Előzmény: erdeiboroka (996)
kiseg Creative Commons License 2007.02.26 0 0 998
Én azért gondoltam erre, mert nekem a déli oldalon 1 nagy teraszajtóm van, ahol tudom a palántákat nevelgetni. A többi helyen még mindig felnyurgultak. Ezért örültem meg neki, mert így az a rengeteg mind eléférne.
Lakásban nem is próbáltad?

Kiseg
kert* Creative Commons License 2007.02.26 0 0 997
Ez egy remek mű lesz.
Előzmény: il1321 (987)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!