Elvtárs, zárt területen jársz! Belépési engedélyért a Központi Bizottsághoz folyamodhatsz, ha a káderlapodat leadod a személyzeti osztály iketagfelveteli@index.hu címén. Ha szerencsés vagy, bölcs döntéséről értesít a Párt. Ha nem, akkor az Államvédelem.
Helyes. Ezt mondtam én is, amikor a "pizsama szabályzatban elő nem írt módon való összehajtogatása" miatt egy hét laktanyafogságot kaptam. Azonnal fölemelték tíz napra és utána csöndben maradtam.
PIHENJ! Oszolj! Leszerelhet.
1985, Nagykanizsa, Dózsa György első lépcsős dandár, 1. lövészzászlóalj, 1. aknavetős szakasz, töltő-kezelő. Dandárpk. Kucsera László ezrds., zszlpk. Török Csba őrgy., Századpk. Giegerl László hdgy.
Jelentem, a körülmények sokkalta sivárabbak voltak, mint az ország közepi, sokadik lépcsős, általunk elfekvőnek jellemzett alakulatoknál. Téli nagygyakorlat oroszokkal és csehekkel Táborfalván: 1 db. Hegyi kiképzés Reziben: 1 db. Vízi kiképzés Ercsiben: 1db. Kartörés: 1 db. Tüdőgyulladás: 2 db. De minek ezzel terhelni serdületlen leányzókat, akik a Kádár-kort is csak hírből ismerik?
Én biza már láttam. Akármelyik vadászrepcsi sokkal elbűvölőbb.
Én kifejezetten rosszul vagyok a hajóktól, halálomon vagyok, ha csak egybe is be kell szállni.
A Fideszfasiszta zember sok hibája közül az egyik legnagyobb, hogy imád vitorlázni, ráadásul az északi pöffös szelet szereti a legjobban. Tudja az etnő, milyen az az északi pöffös szél egy Kalózban?!?!?! Elárulom: rettenetes.
Hol volt maga katona gegenseegross elvtárs, az Üdvhadseregben?
Hódmezővásárhelyen reggel fél hatkor a századügyeletes kivágta a körlet ajtaját és elbődült: Jó reggelt elvtársak! Ébresztő, FÖL! Ekkorra már az egész századnak az ágy mellett VIGYÁZZ-ban kellett állni. Utána csak a csizmát ránthattuk föl és futottunk a reggeli tornára. Gatyában. Trikót csak télen vehettünk.
Féltek is tőlünk az imperialisták (hej, de meggyűlt a baja ezzel a szóval a Czinege elvtársnak!), mert akkoriban egyetlen bevásárlóközpontot sem mertek nálunk építeni!
off
Ó! Imádom, imádom, imádom a hajókat! Föleg a vitorlás hajókat! Az Onedin családot is azért néztem sokáig, mert volt benne egy-két klipper.
(És persze ott van gyerekkorom egyik legnagyobb olvasmányélménye, a Kincses Sziget.)
Bár nálam a hajókhoz füzödö vonzalom kimerül annyiban, hogy jelenleg éppen a Pinta modelljét készülöm összeállítani. Már csak a kötélzet hiányzik, aztán felkerekedek, és felfedezem Ámerikát, legalábbis virtualice. :-)
Látott már ennél kecsesebb emberi alkotást?
Tatjana, elözö életében biztos Sir Francis Drake volt
Azért a szívnek meg kell szakadni: "egyre aktívabb, az állambiztonsági munkában is kezdeményező, fedőmunkahelyén konspirációs helyzete kiváló". Ilyen kitűnő kémet meg kellett volna tartani az állambiztonsgnál, igazán kár volt ezt feladni.
Elvtársak! Ez a példa követendő!
Aktivitás! Kezdeményezés! Konspirálás!
off
:-))
Fuxi: tkp rókalyuk, kotorék; itt: a nagyobb hajókon az első árboc előtt lévő ún. vitorlakamra. Fuxi et. ott szok aludni hosszabb túrákon, versenyeken, már amikor nincs őrségbe állítva. Ezért a kapitány ill. ellentengernagy is.
Wupiupi: ezt véletlenül tudtam meg. A Star Wars I-ben (Phantom Menace?) a pod-race bolygón így hívják a helyi pénzt. 1 vupiupi = 5 USA dollár.
on
Hogy általunk zenei tehetsége, megjelenése, stílusérzéke és tapintata, elfogulatlansága és müvészi vénája miatt oly nagyon kedvelt Pa-Dö-Döt idézzem: "De jó, hogy mi soha nem leszünk katona!"
Vizuális típus lévén elképzeltem az eftársakat egyszál kék kötényben és rohamsisakban... :-)
Mellesleg Ön, mint Fuxi kapitány legközelebbi hozzátartozója, meg tudná nekem mondani, ki v. mi az a Fuxi? (Etimológiailag csak két szó jut eszembe, úgymint fux, amit az Ön értelmi színvonalát tekintve azonnal elvetettem, és úgymint Fuchs, ami sokkal találóbb, ámbár valószínüsítem, hogy a Fuxi vagy Ön által kitalált név, vagy valami régi rajzfilmhös, v. filmhös neve, akit én zsenge koromnál fogva nem ismerek. És ha már itt tartunk: nem tudja véletlenül, mi a nyíg az, hogy wupiupi?
off
Nem, ez a kommunista uraknak szólt, ők vélhetően értik. A Néphadseregben az ébresztő utáni első napirendi pont volt a reggeli torna. (Na jó, elvileg a második, a mosakodás után.) Beleugattak a hangosanbeszélőbe (helyi dialektusban: falikutya), hogy "Jó (tkp. 'juó') reggelt, eftásak, ébresztő, fel! Gyülekezés a reggeli tornához, reggeli torna öltözéke: itt következtek a "pk. által meghatározott" ruhadarabok. November táján kezdtünk drukkolni, hogy mikor váltanak át már melegebb öltözékre, reggel hatkor kicsit didergős volt sortban-trikóban ... A kék kötény a fegyverpucolásra rendszeresített darab volt, a rohamsisakot, felteszem, ismeri. Szóval ez egy vitz vót.
on
Jól látom,hogy Lendvai et.nő és Kistehén et.nő kicsit becsiccsentetta a Moszkva fényen nevű kiváló italboltban és most H.Kovács et.-ba kapaszkodnak,hogy biztonságosan eljussanaka az állami gépkocsiig?
A kulcsot megtaláltam a lábtörlö alatt, így sikeresen bejutottam a pártszékházba. A mai mozgalmi munkát ezennel megkezdjük. Elsö körben gratulálunk Kérdezö nick eftársunknak eme szépséges képért. De ha itt lesz, kérem feleljen majd arra a kérdésre, miért maradt le a képröl Horn Gyuszi bá és Baja bá, és hova vitte D-209 aztat a hordót, és mija tartalma nekije (már a hordónak, nem D-209-nek, mert azt tudjuk).
Most jelezték a Pártközpontból,hogy találtak egy Parabellumot a Köztársaság téren:
Melyik elvtárs hagyta el a fegyverét?Kérem jelentkezzen érte.(1 db lőszer hiányzik belőle)
A hanyag elvtársat már be is beutaltuk egy kis szemináriumra a Szovjetúnióba.Majd ott megtanítják az elvtársat,hogy egy jó kommunistának hogyan is kell bánnia a fegyverével.
Erre az örök érvényű idézetre gondol az elvtárs,Szamuely elvtárs tollából?
„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába… Most azonban szükség van arra, hogy vér folyjon. A vértől nem kell félni. A vér acél. Erősíti a szívet, erősíti a proletár öntudatot. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz, mely az igaz jövőhöz elvezet bennünket.”