Keresés

Részletes keresés

il1321 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 1178
Milyen keresztezés? Még nem virágoznak. Majd akkor.
Előzmény: taormina1 (1174)
taffy Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1177
Nekem is nagyon felnyurgultak a palántáim, pont ma ültettem át a paradicsomokat mélyebbre, mert volt amelyik már eldőlt. Remélem nem lesz semmi bajuk, még nagyon vékony volt a száruk. Van vmi ötletetek miért nyurgul fel, én azt hittem a kevés fény az oka, de egy jó napos helyen tartottam a házban. Talán a meleg?
Előzmény: kiseg (1175)
kiseg Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1176
Kikelt a bazsalikomom is, egy-egy kockában kb. 3 db van. Ezt elég lesz a fóliaházba közvetlenül szétosztani, vagy tüzdelni kelle?
kiseg Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1175
Nem nyurgulnak fel így a palántáid?
Én ugyanilyen müanyagban nevelgetem őket, déli irányu teraszajtó elött van közvetlenül abban a kis fóliaházban, amit nemrég vettem, de azt tapasztalom, hogy nagyon nyurgulnak, pedig nekem még forditva is állnak az edények, magyarán az ajtóval párhuzamosan van a hoszabbik része.
Előzmény: il1321 (1173)
taormina1 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1174
Kiváncsi lennék a keresztezés eredményére:-)
Előzmény: il1321 (1172)
il1321 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1173

A palánták mai állapota. Nőnapkor elvetettem a szabadföldbe kerülő palántákat (parika, paradicsom).

palánták
il1321 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1172
Ezt érdekesnek találom, ugyanis a dinnyések mindíg palántát nevelnek, általában gyepkockában. Az uborkát szintén palántázzák. Más az átültetés, amikor a gyökerek meg vannak szaggatva a felszedéskor, és más a palántázás, amikor egy külön közegben nevelődik a növény. A cukkíni a hajtáscsúcsokon hoz mindíg új termést. A rendszeres szedéssel folyamatosan van apróbb termés, míg ha rajtahagyjuk, a meglevőt neveli, újat csak keveset, vagy semmit nem hoz. Vigyázni kell, mert kereszteződik a főzőtökkel. Az egyik évben nem volt Főznivaló tök, és nagy cukkíniket tettünk el lereszelve. Ugyan olyan jó volt.
Előzmény: Zitka (1159)
il1321 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1171
A február inkább azokra a fóliákra vonatkozik, amikben fűtési lehetőség van. Próbaképpen vethetsz. A Bernadette F1 nagyon bőtermő, ha csak étkezési célra kell, akkor elég 2-3 tő. Novemberig folyamatosan terem a fóliában. Nyáron, meg amikor termést hoz megkívánja melegben a napi egy vödör vizet. Én a kabakosokat március második hetében vetem el. A cukkínit mindíg palántáról nevelem.
Előzmény: kiseg (1166)
kert* Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1170
Egy csomag magból telik tehetel néhány magot .
Sajnos én már jártam úgy ,hogy májusban a fűtetlen fóliába le fagyot.
Tegnap én is elvetetem a fóliában.
taffy Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1169
A jó táblázat lelőhelye:
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=1007
Előzmény: zsebi41 (1167)
zsebi41 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1168

sajnos az előző egy jó táblázat volt ami itt így átalakult a másolással.

Szóval az uborkát palántázáshoz márc. 15 után kell vetni és máj. 15 után kiültetni.

Szabadba vetni április közepétől.

Ha az ubi korán van ültetve megfázik és lasabban fejlődik mint a jó időben ültetett.

zsebi41 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1167
Magról nevelhetők: 

Növények Magvetés ideje Hónapos retek

III. vége Spenót III. - V.; VIII. - X. Sárgarépa III. - VII.; IX. - X. Petrezselyem III. - V. Borsó III. - V. Rebarbara III; IX. - X. Mángold III. vége - VI. Cékla V. eleje Bab V. eleje - VII. eleje Cikóriasaláta V. - VII. Madársaláta VII. - IX.

Palántáról nevelhetők:

Növények Magvetés palántaneveléshez Kiültetés  ideje Fejes káposzta

II. IV. Kelkáposzta II. IV. Spárga III. - IV. IV. közepe Paradicsom II. - III. IV. vége - V. Karalábé III. eleje IV vége Karfiol, brokkoli III. V. eleje Dinnye IV. V. közepe Paprika II. - III. V. közepe Padlizsán II. - III. V. közepe Zeller II. V.

Magról és palántáról is nevelhetők:

Növények Magvetés palántaneveléshez Kiültetés  ideje Szabadföldi vetés Uborka

III. V. IV. közepe Étkezési tök III. - IV. V. IV. közepe Cukkini, patisszon IV. - V. VI. közepe - VII. vége V. Édeskömény III. - IV. VI. - VII. IV. Fejes saláta III. IV. III .- VIII.
 VIII. - IX. Articsóka II. V. IV.

kiseg Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1166
A Bernadett uborkára, amit fóliába szánok, az van írva, hogy febr-márc-ban kell vetni.
Ti mikor vetitek? Elkéstem volna vele?
Flanell Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1165
Hagymalegyet én is tenyésztek. :)
Talajfertőtlenítővel meg lehet ritkítani. Ahol tavaly volt a vöröshagyma, azt a részt be kell szórni.
Permetezésnél meg felszívódóval kell és nagy nyomással, hogy apróbbra porlasszon, azért elég jól rajta szokott maradni.
Előzmény: zsebi41 (1162)
taffy Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1164
Az újra elvetett paprika magjaim gyönyörüen bújnak ki, azt hiszem nagy lelkesedésembe túllocsoltam az előző adagot.

Körbenézek én is mángold mag ügyben.

Nekem tavaly bejött a cukkini uborka palántázás, nem sinylették meg az átültetést, de lehet, hogy szerencsém volt.
taffy Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1163
Én is meglepődtem mekkorát tud nőni a cukkini egy-két nap alatt.
Előzmény: Zitka (1159)
zsebi41 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1162
Zitka: nem egyedül jártál így, én már hosszú évek óta ültetek soha nem volt vele baj 2006-ot, nem szerette, alig virágzott aztán volt kicsi termés de elrohadt, volt de formátlan stb………

Minden évben van valami, ami nem sikerül valamelyik évbe 100 Ft-ért vettem a piacon majdnem száraz kovi ubiba való kaprot és még jó, hogy kapni lehetett. Máskor nem győztem irtani és fűnek-fának adni

Taormina  max 10 nap meleg talajban kb.20 fokos.

Flannel    a kukacos hagymához mit szólsz, hogy amikor már szép hosszú zöld szára van, egyszer csak lekonyul girbe gurba lesz. Kihúzod és a hagymába ott tekereg a kukac.

A növény vegyszeres védelme is nagyon nehéz egyrészt mert a szokásos szerekre már rezisztens a dög, másrészt a kubatúrája olyan a növénynek hogy könnyen lecsurog róla a szer, hiába teszel bele nonitot v. más tapadás elősegítőt. Azon kívül a permetezéssel pontosan el kell kapni a hagymalégy rajzási idejét. Ahol már volt ilyen fertőzés ott jó pár évig nem lehet hagymát ültetni. Hát ennyire egyszerű a hagymatermesztés

zsebi41 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1161

Mostanában futó tarka babot keresek ezért mindenhol nézem a magokat. Mángoldot láttam: Baumax, Bricostore, Lidl, Metró ez tegnap volt.

Ma egy hermesz magboltban. Mindenhol van, keresd bátran nem egy különlegesség, nekem tavaly még az 5 éve vett mag is kikelt.

Ha nem boldogulsz akkor küldök neked póstán.

Előzmény: taffy (1153)
taormina1 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1160
Ezzel minden szempontból pont ugyanígy jártam
Előzmény: Zitka (1156)
Zitka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1159

Nekem azt mondták az okosok :-), hogy a kabakfélék nem szeretik az átültetést. ezért végleges helyre kell vetni, persze megfelelő talajhőmérsékletnél. Idén megint megpróbálom... Csak tényleg ki kéne találni, hogyan lehet kordában tartani, és hogy rendesen teremjen is. :-)  Tavalyelőtt hihetetlen volt! Kimentem megnézni, hogy mekkorák, még picinek találtam (pedig az arasznyiakat szeretem a legjobban). Másnapra meg már félméteresek voltak. :-))))) Na jó, ebben van egy kis túlzás, de hihetetlen méretűeket szedtem le, mikor egy-kettő megbújt a bokor alatt.  Ez nem is a legnagyobbak közül való...

Előzmény: taffy (1158)
taffy Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1158
Szia, tavaly nekem viszonylag levés kelt ki a magokból, ugy tudom csiráztatáshoz "talpmeleg" a jó, én ezért szobában csíráztattam, és palántáról ültettem ki. Március vége, április eleje táján vetettem magot.
taffy Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1157
Nekem tavaly amikor kinött az ágyás szélére a cukkini és letört a vége, akkor elkezdett tönkre menni és nem volt rajta több termés, pedig addig nagyon sokat szüreteltünk arról a tőröl.
Zitka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1156
A cukkinivel tavaly nagyon pórul jártam. Persze nem teljesen biztos, hogy egy év alatt lejárt a mag, de nem tudok másra gondolni. Tavalyelőtt már a fülünkön jött ki a cukkini :-)))))), pedig csak két bokrot ültettem. Tavaly meg összesen volt rajta tán 3-4 darab, pedig ugyanúgy fészekbe ültettem 3-3 magot. Ezzel ráérünk szerintem április vége felé, nagyon hamar megnő. Tavalyelőtt kifejezetten metszeni kellett, mert méterekre kimászott a füves részre. :-)
Előzmény: taorminataormina (1154)
taorminataormina Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1155

Nálam minden sokkal de sokkal lassabban megy, mint máshol. Nem tudom mér:-(

A hagymák kb. 10 cm-esek, de van, aki még ki se nött a földböl. Tavalyi, jó nagy sonkahagymát dugdostam.

Csakugyan megfeledkezek néha a locsolásról, mert még szokatlan, hogy ott sose esik az esö:-)

Előzmény: Flanell (1145)
taorminataormina Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1154
Tudjátok, hogy töknek, cukkininek padlizsánnak mennyi a csírázási ideje? Én két hete próbacsíráztatok ilyeneket, mindegyikböl 3-at, amik regi, nyitott zacsiban voltak, és nem tudom, hogy még jo-e. Meddig várjak? Még találtam egy csomó régi magot, amik viszont aprók, úgyhogy nehéz próbacsíráztatni. Hogy tehetnék ezekkel próbát?
taffy Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1153
Mángoldot honnan lehet szerezni? Szívesen kipróbálnám én is. A spenótot nagyon szeretjük, és akkor ez is biztosan ízlene.
Előzmény: zsebi41 (1141)
taormina1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1152

Sajnos ezúttal semmi különös érdekesség, kevés fajtából kaptam sokat:

gyári kukorica, répa, retek, pasztinák, petrezselyem, bab, hagyma, borsó, sütötök, spárgatök, lopótök stb. magot tudnék ajánlani, meg egy nagy doboz makói dughagymát, ami olyan apro, hogy nagyítóval kell ültetni; szerintem három év alatt se lesz belöle vöröshagyma.

Előzmény: Flanell (1147)
taormina1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1151
Az enyém is most bújik.
Előzmény: dracaena (1150)
dracaena Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1150
Úgy nézem, hogy megeredt az ősszel ültetett rebarbarám.:)
Flanell Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1149
Tegnap elfelejtettem írni, hogy találtam egy zacskó téli sarjadékhagyma-magot, ha kell valakinek, küldjön címet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!