Üdv! Na hidd el sajna én is így járok szegényekkel. Ez az egy a kivétel leanderbe ami túlélte a kezelést és a magasból a repülést ahonnan származik! Biztos túlélő tipus!!
Van 4 öreg. Törzses telt virágú rózsaszín, tripla fehér, dupla krémszínű és szimpla bordó. Van 3 új szerzemény. Narancssárgának kínálták, de a 1074-ben látható lett. (Ennek is örülök!) Telt virágú pirosként szerintem inkább lilás beütésű és nem is annyira telt. (Ma nyílt ki, majd holnap teszek fel képet.) És a sárga még várat magára. Azt mondták nem krémszínű, hanem sárga. Na majd meglátjuk! Ez az én leander gyűjteményem.
Tulajdonképpen kissé meghatározatlan színű, mert a szírmok széle rózsaszín, belül pedig barackszín. Várom, hogy majd később milyen színűek lesznek a virágjai...
Épp az a baj, hogy mindenhol! Én azt szeretném, hogy nálam! És ráadásul ilyen extrém színeket szeretnék! Bár nem panaszkodhatom. Én is szert tettem 3 új növénykére. Ha minden igaz így már 7 különböző színű leanderem van.
Én a Rappai dr-nál vettem, Zombában. Szinte mindenhol árusítanak az országban, ha előtte megbeszéled, hogy pontosan mi kell akkor elviszi arra az árusítóhelyre ahol megfelel Neked. Egyébként nekik van a legnagyobb leander választékuk. Legalább 20-25 változatot árusítanak.
Az első képen nem leander van, hanem egy Thevetia, amit néhányan "sárga leandernek" hívnak. Valójában nincs hivatalos magyar neve, azért kapta a sárga leander nevet, mert létezik egy valóban citromsárga fajtája is. De semmi köze a leanderhez! Nekem is van, ez is és a citromsárga is. Ez a növény jóval fagyérzékenyebb, mint a leander, sok példány már +10 C-fokon badja a kulcsot. Őssze ledobbja az összes levelét, de tavasszal, amikor kirakja az ember hirtelen erőre kap, és hihetetlen regenerálódóképességről tesz tanúbizonyságot. Nagyon kedves növény, csak egy kicsit macerás.
A másik képen valóban egy Nerium van, és gyönyörűűűűűű! Ez az típus még hiányzik a gyűjteményemből.... :-(((
Talán a dél-tengeri országokban van narancssárga, sárga, barack etc.
Aki járt arra, esetleg hozzá tud szólni. Az én Oázistól származó (Villányin beszerzett) double yellow = dupla sárga címkével ellátott leanderem papírján is hasonló a kép rágicáéhoz, talán sárgább a közepe és mintha vajszínűbe hajlana kifelé. Mondhatunk még akár pezsgőszínt is. Variációk egy témára. Nem tudom, virágozni fog-e az idén. A narancs, az narancs, olyant még nem láttam.
Sziasztok! Tényleg nagyon szép ez a leander, de valahol szerintem sem narancssárga. Most már tudom, hogy a barackszínű az, legalább nem rohangálok feleslegesen felhajtani a narancsot...