Keresés

Részletes keresés

sha_dowe Creative Commons License 2002.11.13 0 0 660
Köszi a segítséget... rájöttem mi a bibi..
syxtus Creative Commons License 2002.11.13 0 0 659
Ujra config? Van rá valamilyen program? Vagy az ujra telepitésére (Ujraforditására) is szükség van?
Előzmény: crockl (658)
crockl Creative Commons License 2002.11.13 0 0 658
ujra kell configuralni.
Előzmény: syxtus (657)
syxtus Creative Commons License 2002.11.13 0 0 657
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Hogyan lehet egy már feltelepitett php-t configurálni.
Arra gondolok, hogy pl. LDAP-t szeretnék használni, de ezt telepitésnél meg kell adnom, hogy -enabled ldap, de ha ez nem történt meg akkor, hogy lehet, bekonfigurálni?
crockl Creative Commons License 2002.11.13 0 0 656
hulye vagyok: <? -t irtam de rendes kacsacsorrel :)) Sorry, nezzen forrast aki nem erti mit iram oda ;)
Előzmény: crockl (655)
crockl Creative Commons License 2002.11.13 0 0 655
Vagy hasznald a session_start() parancsot mindenfele print es ures sor elott, tehat a file-od igy kezdodjon, es ne is legyen print vagy echo:
----
es ne igy:
----
uressorvagyok

Vagy lehet print es echo is header-ek elott (header-be beletartozik a setcookie, start_session stb mert mind1ik kuldeni akar header infot) az ob_start fgv-t. Es akkor ez is jolesz:
ob_start();
?>
lalaal, html vagyok, lalala
session_start();
?>

Előzmény: sha_dowe (653)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.13 0 0 654
Már küldtél ki anyagot az oldalon előtte.

tekintsd meg a setcookie() függvényt leírását és user kommentjeit, illetve lapozz az Output Buffering részhez.

Előzmény: sha_dowe (653)
sha_dowe Creative Commons License 2002.11.13 0 0 653
Warning: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /ultraweb/b/bigbrothr/start.php:4) in /ultraweb/b/bigbrothr/fejlec.php on line 2

Tehát a kérdés hogy ez miért van???
Ez futtatom elötte.
session_unset();
session_destroy();

Lokator Creative Commons License 2002.11.11 0 0 652
aha. koszi
Előzmény: crockl (651)
crockl Creative Commons License 2002.11.11 0 0 651
php szerver oldalon fut, nem cliens-nel. Es ezt a parametert hogy az ablak mekkora nem adja at, mivel nincs koze semmihez, hiszen anelku is atmeretezheto az ablak, hogy ennek a szerverhez koze lenne, tobbek kozott. Max js-el lekrdezed es atadod 1 php-nak.
Előzmény: Lokator (650)
Lokator Creative Commons License 2002.11.11 0 0 650
OK, koszi, epp most van rola szo. :-)
php-bol nem lehet? :-o
Előzmény: crockl (649)
crockl Creative Commons License 2002.11.11 0 0 649
Ezt inkabb itt kerdezd:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9013834&uq=1089 mivel ez nem php-s kerdes.
Előzmény: Lokator (648)
Lokator Creative Commons License 2002.11.11 0 0 648
hali,

hogy lehet azt megtudni, hogy mekkora a browser ablak?

kosz, L.

syxtus Creative Commons License 2002.11.07 0 0 647
Nem tudsz egykét cimet ahol példa programok vannak fent, és lehetne belölük tanulni?
Nagyon örülnék ilyeneknek, mert eléggé kezdő vagyok még ebben és sokat segitene.
Előzmény: Bandi-T (646)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.07 0 0 646
Hmm, ha 8-10MB körüliek, akkor talán tényleg érdemesebb az ftp feltöltést választani, mert a http-st tudtommal nem lehet folytatni, ha félbeszakad.
Előzmény: syxtus (645)
syxtus Creative Commons License 2002.11.07 0 0 645
Igazából mindegy, hogy melyiket használom.
Nincs semmi megkötés.
A fileok méretei változoak (Jegyzetek, puskák) max 8-10 MB
Előzmény: Bandi-T (644)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.07 0 0 644
Hmm, mik az érveid az ftp-s feltöltés mellett? Lehet, hogy ez a jó döntés a te esetedben, csak szeretném, ha megerősítenénk benne. :)

Mekkora file-okról van szó?

Előzmény: syxtus (643)
syxtus Creative Commons License 2002.11.07 0 0 643
A feltöltést php-n keresztül ftp-vel gondoltam, most írtam a rendszergazdának ez ügyben, mert nagyon sok beállítás nincs beállítva, igy nem megy sem az ft (php-ből), sem a LDAP.

A letöltés egy egyszerű http-s letöltés lenne a html oldaon lenne a link és csak rá kell klikkelni és már töltheti is.

Előzmény: Bandi-T (642)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.07 0 0 642
Hmm.

A feltöltés ezek szerint célszerűen vagy ftp-vel, vagy http-vel történhetne.

Az ftp-s feltöltés régebbi, jobban bevált, mindenki használhatja a saját kliensét, stb. Biztos van olyan ftp szerver, amelyik hajlandó PAM-ból authentikálni, valószínűleg nem is túl bonyolult beállítani (sőt, a modularitás miatt szinte biztos, hogy igazából csak a PAM-ot kell majd átkonfigurálni).

A http-s feltöltés újabb, de gyakorlatilag minden böngésző ismeri, és mivel BASE64-kódolva küldi az adatokat, ezért a hatékonysága/adatsebessége 75%-os az FTP-hez képest. Ugyanakkor előnye, hogy a feltöltést meg tudod oldani PHP-ból, nem kell illeszteni az ftp szervert; viszont a letöltés folytathatósága érdekében vagy megfelelően konfigurált http szerver kell, vagy dönthetsz úgy, hogy a letöltéshez még mindig ftp szervert veszel igénybe - ha a letöltés mindenki számára nyilvános, akkor ez gyakorlatilag alig jelent konfigurációt, viszont előnyőket nyújt.

Mindenképpen javaslom, hogy a regisztrált userek legyenek külön adatbázisban.

Előzmény: syxtus (641)
syxtus Creative Commons License 2002.11.07 0 0 641
A bejelentkezés ahhoz kell, mert csinálok a főiskola számára egy oldalt. Az oldal tartalmazna, egy regisztrációt, mert csak regisztrált felhasználok tudnának feltölteni a sitera, mások csak le. Az oldal tartalmazna minden olyan anyagot(jegyzetek, puskák stb.) amire a hallgatoknak szükségük lenne.

És azt akarom megoldani, hogy csak a főikola hallgató tudjanak feltölteni, illetve forumban beszélgetni. Ilyesmi. De mindenkinek legyen lehetősége letölteni.

Kb ennyi.

Előzmény: Bandi-T (640)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.07 0 0 640
Hmm, szerintem nagy biztonsági luk, ha a webszerver usere olvasni tudja a /etc/shadow-t - ezt tehát semmiképpen sem javaslom.

Továbbá különböző rendszerek elméletben akár más és más hash függvényt alkalmazhatnak a jelszavak tárolására, tehát még ha hozzá is férsz a /etc/shadow-hoz, akkor sem biztos, hogy a megfelelő függvényt ismered, és sikeresen tudsz jelszót ellenőrizni.

Ehelyett javaslom, hogy más módon, például egy LDAP szerverben tároljátok azokat a usereket, akiket weben keresztül kell authentikálni, és ezek a userek ne is létezzenek normál userként a rendszerben.

Az authentikáció egységesítésére és modularizálására született meg a PAM alrendszer (RedHat rendszereken ez a rendszer az alapértelmezés), amivel passwd-hez és shadow-hoz hasonló file-okból, LDAP szerverekből, adatbázisokból, stb. lehet authentikációt végezni, valamint a rendszer különböző részei, szolgáltatásai más és más authentikációs módszert vehetnek igénybe.

Ezzel igen könnyű volt például olyan tömeges levelezőrendszert összeraknom, ahol 'rendes user'-ből volt egy vagy kettő, míg a POP3 szerver a sokezer levelező usert egy LDAP szerverből authentikálta.

Tudsz egy kicsit többet mondani arról, hogy mihez kell ez az egész?

Előzmény: syxtus (639)
syxtus Creative Commons License 2002.11.07 0 0 639
Köszi szépen. Megnézem, remélem menni fog. Linux alatt milyen függvénnyel lehet ellenörizni a jelszót - vagyis mi kell a scriptbe, addig tudom, hogy a passwd tárolja a felhasználokat a shadows pedig a jelszavakat is hozzá, de mivel tudom összehasonlitani?

Előzmény: crockl (638)
crockl Creative Commons License 2002.11.07 0 0 638
Ha a passwd file-bol akarsz auth-olni akkor legegyszerubb ha irsz 1 kis perl script-et mondjuk ami-nek atadod php-bol a parameter es az ellenorzi, es visszater vmilyen ertekkel, hogy jo-e vagy nem. Ha ldap-bol jo az auth akkor ldap fugvenyek ott vannak, www.php.net/ldap .
Ftp-zni meg ott vannak az ftp fugvenyek, az hogy adott user/pasword-el ftp-zz ahhoz kell tudnod a jelszot is. Namost ha sikerult az azonositoas a fenti modszerekkel akkor mar a jelszot is tudod, igy gondolom nem okoz problemat.
Előzmény: syxtus (637)
syxtus Creative Commons License 2002.11.07 0 0 637
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Linux alatt apache és php.
Az a kérdés, hogy hogyan lehet lekérdezni a rendzser alatt lévő felhasználónév és a jelszó helyességét.
A rendszeren van rengeteg felhasználó és szeretném őket hitelesíteni, de ehhez be kell jelentkezniük.Hogyan megoldható ez? Illetve, hogy lehet php-én keresztül adott felhasználónévvel ftp-zni?

Válaszotokat előre is köszönöm.

sha_dowe Creative Commons License 2002.11.07 0 0 636
$dir = @opendir("."))
while (($file = readdir($dir)) != false) {
----
}
Előzmény: otibor (634)
crockl Creative Commons License 2002.11.06 0 0 635
egyszeru az mit jelent es milyen op rendszer alatt? Linux/Unix alatt egyszeru, exec("ls -lR dir | grep parameter | wc -l",$sorok);
De hasznalhatod az dir fgv-eket is opendir, readdir, es rekurziv fgv-t irva barmekkora melysegig elmehetsz.
Előzmény: otibor (634)
otibor Creative Commons License 2002.11.06 0 0 634
Hogyan lehet egyszerűen megszámolni php-ben egy könyvtárban és annak alkönyvtáraiban lévő file-ok számát.

crockl Creative Commons License 2002.11.06 0 0 633
nemhiszem, bar teny hogy a leghatekonyabb es koltseghatekony megoldasd valasztanak ertelem szerint. Egyreszt windows-os szerverre nem lehetne semmit se pakolni tehat minek asp, egyertelmu a freebsd, masreszt olyan ratyiszar nyelvet mint az asp ritkan latott az ember (tudom az asp nem nyelv hanem lehet vb de akar js style is, ettol fuggetlenul osszevontam, meg inkabb a nyelv syntax-tol fuggetlen dolgokra ertettem). Es az hogy nem akarnak fizetni windozert az az elsodleges, mivel az is a fo cel hogy ne legyen draga, lehetoleg minnel olcsobban lehessen kihozni a fejlesztoi cuccokat. Tehat mas indok mar nem is kellett, sztem egyertelmu.
Előzmény: bhubert (631)
Bandi-T Creative Commons License 2002.11.05 0 0 632
Ha pedig a / jel nem segít, akkor, mivel a \ karakter a PHP-ban escape-karakter, próbálj meg a pathban mindenhova dupla \-t tenni.
Előzmény: crockl (630)
bhubert Creative Commons License 2002.11.05 0 0 631
Megnéztem a cikket...

Nos érdekes volt, hogy az ASP ellen csak azt az okot tudták felhozni, hogy nem akarnak fizetni a Windows-ért. Szegény Yahoo... már erre sincs pénze?

Előzmény: crockl (627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!