Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2011.10.25 0 0 119

Hát az biztos, képszerkesztő progi alá virtuális gépet rakni, az saccra 2magos proci és 4-8giga ram...

Előzmény: apca (118)
apca Creative Commons License 2011.10.25 0 0 118

Ha eddig azt használta, akkor csak megoldott valahogy, hogy működjön a Zerene (vagy így - vagy úgy ;) ).

No igen, de a wakablakra való "engedély" nem valószínű, hogy megy linuxon is. Nem tudom a konkrét proginál hogy van, mert azt nem ismerem.

A leghasználhatóbb megoldás egyébként - ha elég erőteljes a gépe - egy virtuális windows, azon használhatná a lightroom-ot is és a zerene-t is.

Csak az a baj, hogy pont az ilyen feldolgozások nagyon gépigényesek. :(((

Előzmény: monyesz (117)
monyesz Creative Commons License 2011.10.25 0 0 117

Ha eddig azt használta, akkor csak megoldott valahogy, hogy működjön a Zerene (vagy így - vagy úgy ;) ).

Előzmény: apca (116)
apca Creative Commons License 2011.10.25 0 0 116

Időkorlátos dolgokkal nem foglalkozom, mert mire megszokom lejár az idejük.

A CZM-nek nincs linuxos verziója, bár linux alól is van megoldás, ha elég combos a gép.

(virtualbox - virtuális wakablak feltétele)

Csak ez egy kicsit macerás egy - a linuxal most ismerkedő - felhasználónak.

Előzmény: monyesz (115)
monyesz Creative Commons License 2011.10.25 0 0 115

A Zerene-nek van időkorlátos verziója, és ott van CZM, ami szintén ingyenes (csak nem tudom az létezik-e linuxon).

Előzmény: apca (114)
apca Creative Commons License 2011.10.25 0 0 114

A zerene-t nem ismerem, nem használtam, mert fizetős. Így abban nem tudok segíteni.

Viszont van más - ingyenes - lehetőség amivel lehet ilyen képeket készíteni.

Erről beszélek:

http://sala.melda.info/focus_stacking/

Előzmény: Pettviki (113)
Pettviki Creative Commons License 2011.10.25 0 0 113

Meghalt a windows a gépemen, így hirtelen Linuxos lettem...

Megpróbáltam letölteni a Zerene linuxos változatát, de nem tudom, hogy kell futtatni a programot :-((

Nagyon megköszönném, ha segíteni valaki! 

monyesz Creative Commons License 2011.10.25 0 0 112

Mennyi most a dollár árfolyam ? :)

Előzmény: Inzsellér (111)
Inzsellér Creative Commons License 2011.10.25 0 0 111

Ezzel szemezek egy éve, de mindig más volt a fontosabb

Előzmény: monyesz (101)
Inzsellér Creative Commons License 2011.10.25 0 0 110

Talált, süllyed

Előzmény: monyesz (102)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 109

Itthon 30k, ebayről 110dollár postával együtt.

Előzmény: Szalkó (108)
Szalkó Creative Commons License 2011.10.24 0 0 108

A videóból kivehető, ez valóban nem fogasléces. Az vezetett félre, hogy a tekerőgomb merőleges a tengelyre. Valószínüleg csiga - csigakerék kapcsolat lehet benne. Meglehetősen stabilnak, kotyogásmentesnek és rendkívül finom állításúnak látszik. Ezt tényleg érdemes lenne kipróbálni. :)

Csak az ára ne lenne olyan húzós.

A fordítva rátett gép miatt távolra esne a súlypont a vezetéstől. Ezt is csak próbával lehetne megtudni, hogy jó így, vagy nem jó.

Előzmény: monyesz (106)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 107

" A kis képen látszik, hogy rövidebb obinál a sín vége jóval előbbre van, mint az obi eleje. A téma ráközelítésénél ez zavaró lehet?"

Valóban, de nem tudom megmondani ! :) Én tutire felraknám fordítva a talpra, nem akadályozza semmi, de nem tudom mennyire lesz ezáltal kevésbé stabil.

Előzmény: Szalkó (105)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 106

Nem fogasléces, nézzed csak meg !

Kattints rá a képre és láthatod nagyban: http://www.velbon.biz/product/access/access.html

Illetve ezen a videon is kivehető: http://www.youtube.com/watch?v=IIYtKmLyZ7Q

Előzmény: Szalkó (105)
Szalkó Creative Commons License 2011.10.24 0 0 105

Ennek precizebb a vezetése, valószínüleg nem kotyog, de fogasléces ez is.

Ami számomra furcsa. A kis képen látszik, hogy rövidebb obinál a sín vége jóval előbbre van, mint az obi eleje. A téma ráközelítésénél ez zavaró lehet?

Előzmény: monyesz (101)
Kirtapp Creative Commons License 2011.10.24 0 0 104
Kirtapp Creative Commons License 2011.10.24 0 0 103

ez az én felszerelésem

Ez a pentacon kihuzat(gondolom ismeritek) eléggé szeret kotyogni, meg nehezen járni. De hát abból kell főzni, ami van. A közeljövőben még fogok venni egy perecíziós csúszótalpat, amit nem rég linkeltem.

monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 102

Ne adj isten vmi Fotomate nevű a márkája ? Gondolom nem Pentax, azért az nem kotyogna legalább. :)

Előzmény: Inzsellér (99)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 101

Nekem ez már brutális !

Egy ilyet még el tudok képzelni: http://www.velbon.co.uk/products/accessories/super_mag_slider.html

Előzmény: Szalkó (100)
Szalkó Creative Commons License 2011.10.24 0 0 100

Igen, és fontos az egyenletes lépésköz  is.

Előzmény: monyesz (98)
Inzsellér Creative Commons License 2011.10.24 0 0 99

Az enyém még kotyog is

Előzmény: monyesz (98)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 98

A másik nem állítható elég finoman ?

Előzmény: Szalkó (96)
Szalkó Creative Commons License 2011.10.24 0 0 97

A CZM is megolja automatikusan ezt az eltérést.

Előzmény: monyesz (95)
Szalkó Creative Commons License 2011.10.24 0 0 96

Nekünk a menetorsós makrosín kell, a fogasléces sem jó.

Valami ezekhez hasonló:

Előzmény: monyesz (94)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 95

Mondjuk a Zerene-nél nem okoz gondot a fix gép pozíció és az élesség állítás variációja, a szoftver automatikusan kezeli az eltérést.

monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 94

Köszi, így már értem, tehát átméretezéssel megoldja.

Kipróbálnám, de nincs makrosinem. Az állványtalp valamit csúsztatható, de az szerintem nem elég, meg nem is biztos hogy jó megoldás.

Előzmény: apca (92)
Kirtapp Creative Commons License 2011.10.24 0 0 93

Legegyszerűbb, ha kipróbálod a technikát. Rá fogsz jönni a lényegére.

Mondok egy példát: van egy szarvasbogár,kb 6-8 cm. Elkezdem a sorozatot 4cm-ről a legközelebbi pontból, és haladok egyre távolabb. Egyrészt mi lesz ha elfogy a 4cm, és még van az állatkából 2-4cm ?

Nem fog beleférni az összerakott képbe az egész bogár. Távolabb mész tőle, hogy beleférjen teljesen, mintha 1 képből akarnád lefotózni.

Előzmény: monyesz (91)
apca Creative Commons License 2011.10.24 0 0 92

Igen, de hogy fogja ezeket az éles metszeteket a végén összerakni ? Mert ugye a végén egy képet kell összerakni, aminél a távolabbi dolgoknak kisebbeknek kell látszódni.

Átméretezi a képeket a progi.

Bár ez nem az a progi, amit használtok, de -nyilván- az elv ua. és valami hasonlót csinál az is csak egy lépésben nem egy külön programmal.

http://sala.melda.info/focus_stacking/

Előzmény: monyesz (91)
monyesz Creative Commons License 2011.10.24 0 0 91

Igen, de hogy fogja ezeket az éles metszeteket a végén összerakni ? Mert ugye a végén egy képet kell összerakni, aminél a távolabbi dolgoknak kisebbeknek kell látszódni.

Mondok egy példát: van egy szarvasbogár,kb 6-8 cm. Elkezdem a sorozatot 4cm-ről a legközelebbi pontból, és haladok egyre távolabb. Egyrészt mi lesz ha elfogy a 4cm, és még van az állatkából 2-4cm ? :) Másrészt a szeletek így minden egyes esetben ugyanazt a nagyítást adják - ahogy írtad is. Viszont a végén az összeillesztésnél hogy fog ez kinézni ? Nyilván nem kell akkorának látnom a hátsó felét a dögnek, mint az elejét. Miért lesz nekem jó ez akkor ?

Előzmény: apca (90)
apca Creative Commons License 2011.10.24 0 0 90

Nekem nem ugyanaz, ha 5cm-ről vagy 2 cm-ről nézek valamit -én erre gondoltam.

Ha a gépet mozgatod - mindig (mondjuk) 5cm.-ről nézel. Csak éppen más részét a tárgynak (ami éles lesz), a program ezért azokat használja.

Vagyis változatlan a nagyításod.

Amennyiben élességállítással változtatsz, akkor valóban változik a nagyítás.

Előzmény: monyesz (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!