Valóban volt ilyen probléma, a beszállító ( VALEO ) egy gyenge minőségű indítót szállított, ami a legrosszabb esetben széthullott, így károsítva a váltóharangban a dolgokat.
2018 februári gyártástól kezdődően már az AI03-as módosított, erősített indítóval szerelték a kocsikat, az ez előttieket pedig visszahívták ingyenes cserére. Ehhez társul még egy módosított motorszoftver.
Ha már problémák, kicsit beparáztattak azzal, hogy a BMW hibridekben (nekem F30 330e van) hajlamos elhalálozni az önindító. Azt olvastam, hogy voltak vele problémák, volt rá visszahívás is, meg manapság is van egy-kettő bejegyzés mindenféle topikokban egy-egy problémás darabról.
A kérdés, mennyire típushiba ez? Meg lehet valahogy előzni esetleg egy átvizsgálással? Az enyémre (2018 áprilisi) már nem volt semmilyen visszahívás. Volt egy csere 2018 februárban, új önindító part number szerepel a realoem adatbázisában. Ez lett volna az új alkatrész amivel már nem kéne problémának lenni?
Sziasztok,auto csere előtt vagyok,nézegetem a G31 30dieseleket,mire kell odafigyelni ,mi a gyenge pontja az autonak,mennyire megbizható stb Ha lenne valaki esetleg aki jol ismeri a tipust,és telefonon felvehetném vele a kapcsolatot az jobb lenne mint itt irogatni.Köszönettel Novák Krisztián.
Sziasztok, kb két hónapja a “Vészhívás nem működik” üzenetet küldi az autó, amit nem is lehet törölni. Elfedi a kijelző egy részét. A Wallisnál képtelen vagyok szervizidőpontot foglalni, vissza sem hívnak. Mi lehet ez? Ha több napon keresztül nem állok garázsba, akkor megjavul.
Ha még nem volt kopogó futómű a fórumban, akkor jelzem, hogy az enyém elöl 3 és fél után, 73 ezernél elkezdett zörögni :). Itt vidéken az (el)ismert futóműves szaki miután átnézte, közölte, hogy sajnos semmi baja. Most voltam féket cserélni a Wallisban, ahol kértem, hogy nézzék meg, hátha ők többet tudnak tapasztalatból, de sajnos ők sem tudták, hogy mi zöröghet, de kellően határozatlanul javasoltak pár alkatrészt találomra kicserélni, amivel nem feltétlenül kísérleteznék márkaszerviz árakon...
Esetleg tudtok javasolni valamilyen gurut, egy jó megérzéssel megáldott tapasztalt szervizest, akivel elindulhatok a megoldás útján, mert meglehetően zavar a zörgés. Köszi!
Teljesen tökéletes. Hivatalos gyári utólagos szett. A kódtáblában volt hiba, de ez augusztusban javításra került, a jelenlegi szoftverrel hibátlan az átalakítás.
Pont ma csináltam egyet, ez ráadásul amerikai kivitel.
Igen, bármelyik jó közülük. Nem kell az sem, hogy BMW gyártmány legyen. Ha lehet inkább egy 6 méteres kábelt vegyél ha a publikus töltőkön is akarsz tölteni, mert a BMW-s 5 méteres sokszor rövid az út szélén lévő töltőknél amikhez párhuzamosan kell odaállni.
Ha jól tudom 7-es idrive kell hozzá, az meg tényleg csak akkor jött amit írtál, az LCI-vel.
A másik opció telefon váltás, én végül amellett döntöttem és nem bántam meg mert annyira kényelmes a Carplay. Volt egy kis brummogás míg átszoktam Androidról iPhone-ra de mint írtam megérte.