Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.05.12 0 0 652
Múltkor beültem a fodrászhoz, aki egy 20 éves srác, és kérdezget a háborúról. Én ellenzem a NATO akciót, ezt akkor sem titkoltam.
Erre ő: "...pedig milyen fantasztikus lehet, ahogy ülsz az Apache helikopterben, és tök gyorsan emelkedik, és láttad a TV-ben, hogy milyen gyorsan lőtte a rakétákat...".
Az a baj, hogy pont ez a korosztály adja azokat az embereket, akik akár önként is mennének Jugoszlávia ellen. :(
Azért örülök, hogy egyre többen vagyunk akik nem így gondolkodunk.
Előzmény: marshall (648)
Yoshi Creative Commons License 1999.05.12 0 0 650
miert is szagolnank alulrol az ibolyat?
A kinaiak miatt?
Kisse messze vannak innen, nehez lenne atjutniuk (vagy az ecseri utiak lennenek kommandosok?)
Az oroszok miatt?
Akik ket most vettek meg a gazdagok kilora?
A szerbek miatt?
Akiket epp most bombaznak szarra, es akik Horvatorszaggal nem birtak?
mccheese Creative Commons License 1999.05.12 0 0 649
Marshall,

és ezek után bármilyen vezető, bármit tehet az országában élő kissebségekkel? Mert mindenki szidja a légicsapásokat, de megoldást nem tud. A tárgyalás csak addig jó amig mindkét fél legalább egy kicsit komolyan veszi a megállapodást.Milosevics pedig párszor már fittyet hányt, minden megáálapodásnak.
Van valami ötleted?

Előzmény: marshall (648)
marshall Creative Commons License 1999.05.12 0 0 648
mccheese
Oke, akkor megnyeri a NATAO! És mit érsz azzal Te, ha már alulról szagolod az ibolyát?

Előzmény: mccheese (647)
mccheese Creative Commons License 1999.05.12 0 0 647
Marshall!

Azt azért illene tudatosítani mindenkiben, hogy jelenleg nemigen van a NATO katonai poteciáljával vetélkedni tudó erő a világon. Ha NAGYON akarták volna, Szerbiát már régen elintézik. (Tudod ha pl.: olaj van a dologban...)

fs Creative Commons License 1999.05.12 0 0 646
Mogorva:Most nem érek rá, de este megnézem hátha hasonlít valamelyik linkedre.

FS

marshall Creative Commons License 1999.05.12 0 0 645
Yoshi és mccheese

Az érveitek sajnos nem nagyon meggyőzőek. Szerintem folytassuk ezt a beszélgetést 1 év mulva ugyanitt. Ráteszem a fejem, hogy akkor igazat fogtok nekem adni.

Yoshi Creative Commons License 1999.05.12 0 0 644
Nos, valo igaz, hogy van kinanak atombombaja.
Amit kepes (egy kis szerencsvel) Tajvanig eljuttatni.
Mondom, szerencsevel.
Es nincs neki tul sok.
kicsit cinikus a dolog, de ha elkezdenenek jaccadozni ilyenekkel, akkor igen hamar lecsokkenne az az 1 mrd ember....

Oroszo. es Kina szovetsege (igen szoros szovetsege) epepn az asvanykincsek es a gyeren lakott sziberiai teruletek miatt erosen ketseges.

Ugyanis mi van akkor, ha Kina bekebelezi sziberiat, kihagyva az oroszokat.
Az oroszoknak erdekuk, hogy a kinaiak ne erosodhessenek meg annyira, hogy ezt megtehessek.
Ellenkezo esetben, rajuk gazdasagi csod...

mccheese Creative Commons License 1999.05.12 0 0 643
Marshall!

Azt te sem hiheted, hogy az első világháború 1 ember megölése miatt indult.
Az csak kirobbantotta az addig felgyült feszültségeket. Egy ember élete az semmi a világ szempontjából, akárki legyen az.
Az egymilliárd kínai nem igazán ér sokat amerika ellen. Eléggé macerás átúszni azt a nagy vizet:-)
A hajókat már a felénél elsüllyesztenék, az atombombát is el kell vinni odáig.
Az oroszoknak éppen elég nagy mezőgazdasági területük van az önellátásra, aztán meg sehol sincs a kánaán. Az elején még ugráltak egy kicsit, de aztán minden fenyegetés gyorsan elcsöndesedett. Csak nem kaptak némi pénzt????

Előzmény: marshall (640)
marshall Creative Commons License 1999.05.12 0 0 642
Az biztos, hogy az amerikai politikusok mesterei a félrevezetésnek. Teljesen úgy tudják beállitani az agressziót, mintha védekezés lenne.
De mondjuk akik nem átallják a saját embereiket bombázni, azoktól nem lehet sok jót elvárni.
(Amerikában már bombáztak lakótelepeket, ahol állitólag a bünözést akarták kifüstölni)

Az a baj, hogy az átlag amerikai tényleg nagyon jóindulatú, és hiszékeny, és a politikusok nagyon elszemtelenedtek.

Előzmény: PaciPista (641)
PaciPista Creative Commons License 1999.05.12 0 0 641
Ha figyelnél, észrevennéd, a gazdasági okok megvannak. ( pl ha nem törne meg az irány, akkor 20 év múlva Kína lenne a legerősebb ország. Akkor USA kerülne abba a megalázó helyzetbe, ahol most az oroszok vannak.)
Az amcsiknak meg ne higyjél el mindent, ha még nem vetted volna észre, úgy hazudnak, mint az általam meg nem nevezendő, ( mert nem vagyok rasszista) jó zenei képességű, kreolos hatású népréteg.
Előzmény: Yoshi (636)
marshall Creative Commons License 1999.05.12 0 0 640
Bocs, de itt egyesek nagyon el vannak tévedve. Több mint 1 milliárd ember még akkor is veszélyes, ha mezitláb vannak, márcsak a tömege miatt. Kinának meg atombombája van!
Csak 1 ember meggyilkolása miatt már kirobbant az I. Világháború, ürügynek minden jó, még 3 újságiró is.
Ha az oroszok és kinaiak összefognak, gyönyörüen el tudják magukat látni, annyi föld, meg ásványi kincs, stb. Sose fognak éhezni.
A kinaiak is, és az oroszok is nagyon engedelmes emberek. A kinaiak még hajlamosak fanatizmusra is, tehát nagyon is veszélyesek tudnak lenni. Az amerikaiak már attól is idegesek, ha nem ehetik a kedvenc "burger"-jüket.
A gazdasági ok pedig megvan. Arról van szó, hogy ki merre terjeszkedhet az újonnan felnyitott Kelet Európában?
A II. világháború is arra ment, hogy Amerika és a Szovjetúnió felosztották Európát egymás között, a mostani is arra megy.

yoshi és mcccheese, nem akarlak bántani Benneteket, de ijesztően naivak vagytok

PaciPista Creative Commons License 1999.05.12 0 0 639
Nem igazságos, hogy a békés embereknek is el kell pusztulni!
menjen háborúzni az a sok véresszájú USAdrukker, és ha majd kosárban cipelik a saját beleiket, akkor mondják: ÉLJEN A HÁBORÚ!
Ja, ha lehetne akkor a Plútón játszanak háborúsdit, mert itt emberek is vannak!!! :-(
Előzmény: marshall (635)
mccheese Creative Commons License 1999.05.12 0 0 638
Kedves Pista,

azért nem kéne ennyire sötéten látni a világot. Ha meg eleged van a világból, légy öngyilkos. :-)
Na komolyan: A világháború nem indul olyan egyszerűen. A kínaiak soha nem kezdenek háborúba 3 újságíró miatt. Szerintem arra te is emlékszel, hogy világháború eddig csak súlyos GAZDASÁGI indokokkal indult. Pénz beszél. Kína egy háborúval csak veszthet. Amerika ellen semmi esélye, onnan viszont eléggé sok támogatást illetve befektetést kap. Ezeket nem akarja elveszteni.
Oroszország dettó. A többiek pedig vagy túl kicsik (Szerbia), vagy egyetértenek a légicsapásokkal.

Szóval lehet, hogy rossz ez a világ de még ne temesd...

Előzmény: PaciPista (634)
Yoshi Creative Commons License 1999.05.12 0 0 637
Te marshall!
Ha jol tudom, Vietnamban foleg sorozott katonak voltak, akik nem igazan lelkesedtek az egeszert.

Jelenleg a nyugati hadseregek legnagyobb reszeben onkentes, szerzodeses katonak vannak.
Amikor alairjak a papirt, valaljak, hogy kockaztatjak az eletuket az adott orszag teruletert es ERDEKEIERT!
Ezt kellene tudatositani az emberekben.

Yoshi Creative Commons License 1999.05.12 0 0 636
2000. ev, vilagvege?
Ne legyetek nevetsegesek!

A kinaiak gyengek, mint a lepkefing.
Csak sokan vannak.
Es ha sokat ugralnak, kicsinaljak oket.
Kereskedelmi modszerekkel (export letiltasa+ "csatlosoknal" is [majdnem egesz vilag] ehenhalnak!).
Jelenleg kina keves egy vilaghaboruhoz.
Es ha most ugralnak, sokaig ugy is maradnak (megj: lehet, hogy emiatt? tonkretenni oket, mielott tul erosek lennenek?)

A jogtalan, aljas haborurol meg eppenseggel pont a kinaiak tudnanak meselni (Tibet).
Minden nagyhatalom sotete egy dolog, moralnak naluk nincs helye.

Egyebkent meg az amerikaiak baromsagarol csak annyit, hogy eleg vilagossa tettek mar az elejen a mozgasteruket: nincs szarazfoldi tamadas, nincs fuggetlen Koszovo.
Milosevics meg ugy gondolta, hogy egy kis bombazast kibir :(

marshall Creative Commons License 1999.05.12 0 0 635
Sajnos a legtöbben úgy fogják fel a dolgot, mint egy jó heccet, mert lehet találgatni, hogy milyen gépekkel bombáznak, meg vitatkozni azon, hogy lehetett volna-e ügyesebben?
Részemről undorodok mindenkitől, aki be tud lelkesedni más halálán.
Egyetlen mentségük az éretlenség.

Én nagyon pesszimista vagyok, mert mindig van elég őrült, aki belelkesedik, jelentkezik a frontra, aztán panaszkodik, ha baja esik. Mint az amerikai katonák, akik azt hitték, szórakozni mennek Vietnámba, most meg fel vannak háborodva, hogy rémálmaik vannak, és pszichiáterhez járnak.

Milyen jó lenne, ha az emberek előbb gondolokoznának, aztán lelkesednének be!!!!

Előzmény: Benoe008 (633)
PaciPista Creative Commons License 1999.05.12 0 0 634
Kedves Benő!
Elejétől kezdve olvasom ezt a topicot és meggyőződtem arról, hogy az itt hozzászólók többsége nem érti a helyzetet. Azt gondolják, hogy EZT kellett tenni, ezt a háborút szűkséges volt elkezdeni. Nem értik meg, hogy ebbe belehalhatunk , és azok az albánok is belehalnak majd, akiknek a megmentéséért indult ez az egész szar. Egy olyan USA háborúzik itt, "akinek" halvány fogalma sincs arról, hogy mibe bombázott bele.
Sajnos vége lesz a világnak: megérett a pusztulásra.
Előzmény: Benoe008 (633)
Benoe008 Creative Commons License 1999.05.12 0 0 633
Emberek,
"Hilda neni"-hez hasonloan Kinaban elo magyar vagyok. Benoe vagyok, es nagyon elegem van ebbol a haborubol. Aggodom, mert szereny szamitasaim szerint ebbol rovid idon belul vilaghaboru lesz. A kinaiak nem trefalnak. A diakjaim (tanar vagyok) boycott-alnak minden amerikai termeket, es a taxisok figyelmeztettek, hogy ne nagyon maszkaljak, mert amerikainak nezhetnek, es meglincselhetnek.
KOSZONJUK, AMERIKA, hogy 1999-ben, amikor a vilagnak apokaliptikus vizioi vannak amugy is, belekezdesz egy JOGTALAN, ERTELMETLEN (mert nem lehet megnyerni), ALJAS (mert haduzenet nelkuli) haboruba!
MINDEN KERDEST BEKES UTON KELL RENDEZNI. En is sajnalom az albanokat, de azert egy vilaghaborut nem er a dolog.
Az kulonosen gusztustalan, gennyes volt, amit ma olvastam William Cohen-tol, aki MEGVADOLJA (sic!) a kinaiakat azzal, hogy Amerika-ellenes hangulatot szitanak. Azutan, hogy provokativ jelleggel lebombazzak a nagykovetseguket, egy masik szuveren allamban, mely ellen ENSZ hatarozat nelkul, egy honapja haboruznak, a vilag ellenzese ellenere.
Hat ha ez nem pofatlansag, pimaszsag, mit tobb: ostobasag, akkor semmi sem... nagyon nagy arat fognak ezert fizetni. Tegnap a kinai barataim azt mondtak, orok harag Amerikaval. Haboru! Ezt mondtak!

Kerlek titeket, otthon levo magyarok, hogy KEZZEL-LABBAL tiltakozzatok a haboru ellen (MINDEN haboru ellen!!!), es MOST, amig meg lehet. Ki tudja, par het mulva mar senki nem marad ezen a foldon. :-(

Benoe
Kanton
Kina

Mogorva Creative Commons License 1999.05.12 0 0 632
"Soha nem mondtam, hogy Milosevicet szívesen látjuk Dél-Afrikában, sem azt, hogy itt elrejtőzhet. Egészen odáig elmentem, hogy nem diplomatikus nyelvet használva Milosevics viselkedését egy állatéhoz hasonlítottam"

Az öregúr egyenesen leállatozta Milosevicset. :)

bubu Creative Commons License 1999.05.12 0 0 631
aprosag
Nelson Mandela nyilatkozott hogy szo sem lehet arrol hogy a haborus bunos Milosevics Delafrikaban menedekjogot kapna "Orszagunk nem bunozok menedeke"
mergesebbdemegjobban Creative Commons License 1999.05.11 0 0 630
örülj addig, amig nem te vagy a célpont.
Előzmény: Mumu (629)
Mumu Creative Commons License 1999.05.11 0 0 629
Orulok a kinai kollegaknak,bar nem hiszem hogy ebben atemaban meg sok primort tudnak majd irni.Hiszem mint Sari mondta hogy ez inkabb a kovetkezo targyalasoknak szolt.Legalabb enyit KELLETT tegyenek ha lebombazak a kovetseget(bar ilyenkor egy kovetseg ha funktional es muszaly hogy funkcionaljon hat peche van,haboru ressze,bvenne van a mestersegben)Mikor hallotunk eddig hogy valamelyik haboruban szamot tartottak vagy tobb ennel felelosegre vontak a feleket a harcszinteren levo kovetsegeket ert vesztesegekert.Ez az elso bocsanatkerohaboru,mar ez is van.
Kullonben:miert nem tuzte ki onkentesen az amerikai kovetseg a gyaszolo zaszlot es par kinai bocsanatottkero irasjellet a helyisegre hiszen ez konform volt az amerikai hivatalos pozicioval es legalabb a tuntetok egyikressze informalodott volna.De persze olyan merevek es hulyek mint amit elvarunk egy nagyhatalomtol.
Nem hiszek semmifele kemtortenetben es voluntarbombazassal.Fel kell tenni a latin kerdest:kinnek hasznal.Bizrtos nem az amerikaiaknak.Higyuk mar el hogy ilyen impotens tarsasag(nem is csoda egy nagy intezmenynel mindig elsikadnak a legfontossabb elemmi funkciok,mint itt a helyes es alapos informacio egy kezbol es az expeditivitas.
A kinai ujsagirok lehetnek persze informatorok ez a majdnem mindig a masod vagy eppen a foallas ilyen funkcioba de itt mit kellett volna olyan nagyon ugykodni... A magyarazat inkabb abba keresendo hogy a szegeny ordogoket devizakeret hianyaba a kovetseg vendeg szobaiba helyezik el.
Ma este hozzam jutott hir:Rugova mar o is a fuggetlen Koszovot latja vegcelnak.Loholnia kell az UCK kovetelesei mogott mert maskep megnehezebb ebbol a furcsa helyzetebol kilabalnia.
Megegyszer udvozlett Kinaba jo tudni hogy onnan is resztvesznek a beszelgetesben.
toki Creative Commons License 1999.05.11 0 0 628
En el tudom kepzelni hogy B-2-es volt.
Előzmény: fs (625)
Mogorva Creative Commons License 1999.05.11 0 0 627
B-2
B-2
B-1B
B-1B
B-1B
B-1B

Melyikhez hasonlít amit láttál?

Ha esetleg valaki nem ismerné és érdekli: Air Force Images

Sp Creative Commons License 1999.05.11 0 0 626
Hm, lehet, hogy már a marslakók is bombázzák Milosevicset....? Talán már a Galaktikus BT elôtt van az ügye...? Jó lenne tudni, hogy ott kinek van vétójoga....
fs Creative Commons License 1999.05.11 0 0 625
Mogorva: Sajnos nem tudtam videóra rögzíteni, mert egy házi kamerával nem igazán lehet. DE. Hidd el láttam már a háború folyamán jópár gépet éjjel, ilyet még nem...
Mogorva Creative Commons License 1999.05.11 0 0 624
2. Ez már érdekesebb. Szóval bazi nagy gép, sokkal, kb 4x nagyobb mint a 2 hajtóművesek. Teljesen beleolvad az égbe, 4 hajtómű + 3 fehér lámpa +1 piros lámpa. Az egész egy hatalmas V betűre hasonlított. MI VOLT EZ??
(B-52;KC-135???)

Valószínűleg az egyiket láttad azon B-2 -es bombázók közül, amik sokak szerint nem vesznek részt a légitámadásokban. :)

Előzmény: fs (623)
fs Creative Commons License 1999.05.11 0 0 623
TUD VALAKI SEGíTENI abban, hogy mi(ke)t láttam tegnap este??
Szóval, esténként egy 10*50-es távcsővel ki szoktam menni, és figyelem a repülőket, hátha látok valami érdekeset. Hát tegnap láttam, de nem tudom mit - miket.

1. Az már föl se tűnt, hogy kb. 10-15 villogó fénypont, darabonként 2 azaz 2hajtóművel.

2. Ez már érdekesebb. Szóval bazi nagy gép, sokkal, kb 4x nagyobb mint a 2 hajtóművesek. Teljesen beleolvad az égbe, 4 hajtómű + 3 fehér lámpa +1 piros lámpa. Az egész egy hatalmas V betűre hasonlított. MI VOLT EZ??
(B-52;KC-135???)

3.Végül egy megmagyarázhatatlan kérdés. Yugoszlávia irányából, kb. arra amerre a repülők mentek kb 5 másodperces fényjelenség. Nagyon erős világító sárga fényű pont, megjelent, majd kihunyt. Ezt sikerült videokamerára rögzítettem, persze a felvétel elég rossz. Sőt nagyon. MI LEHET A MAGYARÁZAT? KI TUDJA??
Egyébként Tolna megyei vagyok

FS

Mogorva Creative Commons License 1999.05.11 0 0 622
A CIA térképekhez egy apró adalék:

A Microsoft Autoroute Express 98, Europa 98 részében Vajdaságot a következőképpen tüntetik fel:
GREAT HUNGARIAN PLAIN

Lefordítaná nekem valaki? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!