Keresés

Részletes keresés

kinszky Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1144

Kedves Rágica!

Egyszer már én "lecsaptam" Rád, cserebere/virágszerzés címén. Nos, ami a találkozót illeti. Véleményem szerint az alföldiek hozzanak össze egy találkozót - aki benne van majd előbb-utóbb jelentkezik. Én, mint pesti, részemről maradnék amellett, amit válaszoltál nekem - tehát, ha arra járok ...  A Szabadság téren dolgozik városodban egy kollégám, legfeljebb vele szervezkedhetnék. Nos, egyelőre a csere-növénykéink óvodások, ezért nem töröm magam a felajánlással. Amúgy meg olyasmi sem lenne szégyen, ha Ti, akik intenzíven szaporítotok is, netán némi kis aprópénzért adnátok (400-500-ra gondolok) hajtáskákat, persze, ami már tuti, gyökeres v. kis műa. cserépkében. Ez szerintem nem szégyen és nem nyerészkedés, mert van aki nem tud otthon "nagyüzemet" csinálni, mármint hajtatásilag. Sokan hibiszkuszoznak is pl. az e toposok között vagy egyéb más virágból van cserealany.

Aztán szervezkedhetnénk mondjuk Pesten, Dunántúlon, stb. Olvasok itt Kispestet, Pest környékén - ebbe tudunk majd beszállni Pestlőrincről. Ugyanis kedves Rágica egy találka, eszmecsere nagyon csábító, de ha mondjuk én leutazom Nagykőrösre, azért a pénzért már vásárolni tudok ... affene az anyagias mindenét. Azért, ha nyári kirándulásnak meg tudja az ember oldani, és van konkrét időpont, ami netán megfelel, mégiscsak elképzelhető az is, hogy beszáll az ember valami különleges szerzemény reményében. De mondom, én inkább akkor, ha már tudok valamit ellentételül ajánlani.

Ha valakinek tetszik az általam felvetett "fizetős" módszer, reagáljon. Ehhez még annyit, hogy én pl. vettem a Villányin 400-ért kefevirág csemetét, műa. poharasat, most nevelgetem, szépen fejlődik. Ez nagyobb örömet okoz, mintha 3-4 sokezerért vásárolok egy kész csodát, hadd irigyeljék a szomszédok. Kaptam a lányomtól egy szép virágzó bugit anyáknapjára, kiadta érte a sok pénzt, a virág a helyváltozás miatt eldobta összes virágát, most majdnem kopaszka. Hát érdemes volt? (Csak azért, mert én örültem és örülök, de a pénzért meg a virágért kár!)

Amúgy meg virágszerető emberekkel beszélgetni, találkozni mindig öröm! A jó idő majd meghozza a találkozásvágyat.

Előzmény: rágica (1139)
kinszky Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1143

Halihó, itt vagyok - nem Ági. És nem is annyira "törzs" - a legtöbbször olvasok.

A növényeink még növendékek. A tuti dupla rózsaszín egyik kidöglött, a másik megbetegedett. Várjuk a kinyílását egy bordónak és szimpla rózsaszínnek. Ezeken kívül még kellene majd nyílnia dupla sárgának, de mint korábban említettem, ennek a képen olyan hatása van, mintha vajszínű lenne, sárga középpel. Meglátjuk.

Amúgy a katalógusban szép képet mutatnak, de a növény, amit megrendelsz, meglehet negyedakkora sincs és virágtalan.

Előzmény: Zsüzsüke (1127)
puszilva Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1142

Segítsetek!

Nem emlékszem ill. nem is találom a hozzászólások között a következő jelenség megfejtését:

Piros leander, amelynek alsó levelei elszáradnak és hosszában pöndörödnek, a felsőkön pedig határozottan, egymástól elkülönülő sárga foltok ( a felezett sárgaborsóra emlékeztetnek nagyságban és színben)

Mellesleg nem haladnak sehová a friss rügyek.

Kb. 1,5 hónapja frissen van átültetve és kint van a szabadban, de nem tudom mi lett vele.

Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.19 0 0 1141

Engem tutira feldobott!

Sajna tegnap itt olyan vihar volt, hogy szegény növények! Még jég is volt!

Te pontosabban merre fele székelsz?

A tetves virágos dologgal tavaly én is megjártam! Azóta legfeljebb ha nem tudok ellenállni akkor vesztegzárba teszem amig le nem írtom!

Ja a fokhagyma tuti siker a bogarak ellen. Tegnap igaz kicsit mosolyogtak munkatársaim mit keres egy félig fejlett hagyma a cserépbe de amikor látták a bizonyítékot akkor ámultak!

Előzmény: bombaba (1138)
Melody2001 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1140

Csinqibinq

Tegnap is voltam Kispesten, kis kerülővel útba esik. Ha írsz egy mailt, megbeszéljük és oda tudom adni.

Előzmény: csingibing (1136)
rágica Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1139
Látom mégsem olyan jó hely ez a találkához. Azért, ha valaki erre jár szóljon és szívesen gazdagítom a leander kertészetét, persze a cserét én sem vetem meg.
Most éppen az állítólagos sárga nyílására várok. De ilyen ítéletidőben azt hiszem várhatok is!
bombaba Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1138

Egyszer már feltettem ezeket a fotókat, de ilyen ronda időben talán felüdit valakit.

Nekem csak ezek vannak, illetve a sárgásból van még egy fajta, aminek a szirmai más formájuak. Igazából barackszint vadásztam, de ezt találtam. Itt a piacon szoktak nénik árulni elfogadható áron leandert, a virágboltok iszonyatos árat kérnek értük és többnyire nagyon lepukkantak (sápadtak, tápanyaghiányosak, még jó, ha nem tetvesek is).

Előzmény: Zsüzsüke (1134)
puszilva Creative Commons License 2005.05.18 0 0 1137

Én is a keleti régióban vagyok (Hódmezővásárhely)és szívesen beszállnék.

Valami "jóféle" pirosat vagy bordót szeretnék, ami nem olyan kényes.

Amit rendeltem a Strkl-ból nem akar beindulni, pedig a többi már "megbolondult"!

Esetleg nem jön vki a szegedi borfesztiválra most a hétvégén?

csingibing Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1136

Szia Melody!

Nagyon szeretném a novénykét. Én Kispesten lakom, de el is tudnék menni érte vhogy, ha megírnád, hol laksz. És azt is, mit szeretnél cserébe. 

Előzmény: Melody2001 (1129)
rágica Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1135
Szerintem nagyon jó helyen a találkához. Úgy saccra középen. Nagykőrösön. Most döntsetek Ti, hogy jó hely-e, vagy keressünk közelebbit? Közelebbit? Ennél közelebbit én nem is találhatnék. De Nektek közelebbit.
Előzmény: stiglinc (1131)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1134

Halleluja! Már kétségbe estem, hogy csak én vagyok! Nem mintha most jobb lenne de tudom más is van rajtam kívűl! Nálatok azért gondolom nagyobb a választék. Nálunk a rózsaszín és a fehér leanderen kívűl nem sok mindent ismernek!

Egy két fanatikus mint én is azoknál előfordul a piros és a vajszín! Itt csíkos levelűről ne is álmodjak!

Az ország keleti részéről van valaki?

Előzmény: bombaba (1133)
bombaba Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1133
Vigasztalódj, nem vagy egyedül nem pesti, én meg az ország másik végéből!
Előzmény: Zsüzsüke (1132)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1132

Amilyen az én formám Pest és környéke!

Szerintem itt egyedül én vagyok távol lakó! (Debrecen)

stiglinc Creative Commons License 2005.05.17 0 0 1131
Hol van ez az "itten nálunk"? Mert amúgy nagyon jó az ötlet. Nekem is lenne mindenféle szaporítmányom elajándékozandó.
Előzmény: rágica (1128)
Len Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1130
Nagyonis érdekel. Mit szeretnél cserébe? Hogy bonyolítsuk?
Előzmény: wanda21 (1126)
Melody2001 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1129

Szia Csinqibinq

Nagyon szivesen adok ha érdekel. Bp. mellett lakom. Írd meg hogy tudom eljuttatni. Kb két hét múlva nyílnak. akkor majd lefényképezem.

Előzmény: csingibing (1124)
rágica Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1128
"Fiúk, Lányok"!
Nem kellene nekünk egy leanderes találkozót szervezni? Ott aztán kedvünkre csere-berélhetnénk! Nekem van is egy javaslatom. Itt a közelben felfedeztem egy leander szaporítással foglalkozó kertészt. Nála 900 pénzért nagyon szép egyedeket lehet venni. Nem tudom mekkora a fajta kínálata, mert mikor ott jártam nagyon rosszul voltam, de hamarosan visszamegyek. Itten nálunk meg elég nagy a kert, és van néhány ajándékozásra váró leanderem. Ha érdekel Benneteket a buli beszéljük meg! Ez csak 1 javaslat volt, minden megoldás érdekel! Sőt! Egyéb növényesek sincsenek kizárva!
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1127

Először is ez nem a reklám helye de mentségemre szólva én se vettem mert a szállítás kb annyi mint a növény!

Sieberz Kft
... Leander sárga (Oleander Gelb), 1 900 Ft ... Gyors növekedésű, szárazságtűrő,
igazi nyári virág, odacsalogatja a pillangókat. ...
www.sieberz.hu/

Anyud milyen néven szokott bejelentkezni? Véletlen nem Ágnes?

Neked milyen színek vannak?

Előzmény: wanda21 (1126)
wanda21 Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1126

Sziasztok!

Szerény gyüjteményem nemrég bővült egy vörös színű, állítólag dupla példánnyal, és már alig várom hogy kinyíljanak a bimbók. Majd rakok fel róla képet is. Van sok fiatal hajtása is, ha valakit majd érdekel szivesek cserélnék vele, márha nem rendelkezik már mindenki ilyennel (gondolom elég átlagos színnel van dolgom). Illetve kérdés, hogy sikerül-e a hajtatása:))

Zsüzsüke!

Ezt a sárga csodát hol lehet kapni, és mennyire borsos az ára? Mondjuk én kezdőként biztos nem mernék több ezerért venni, utána nagyon sajnálnám ha kipusztulna.

Ui: sajna elég ritkán ritkán tudok írni, de anyum itt törzsvendég és ő mindíg kinyomtatja, hogy legalább eltudjam olvasni, de majd igyekszem írni is  

Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1125

Na hát igen ez szép és sajna az ára is!

Leanderes társaim hol vagytok?

Előzmény: Melody2001 (1122)
csingibing Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1124

Szia Melody!

Én nagyon szeretném, ha még áll az ajánlatod. Nekem csak egy sima fehérem van, és amit tavaly szereztem kis rózsaszint, nem birta a kiképzést. Te Bp-en laksz?

Előzmény: Melody2001 (1118)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.16 0 0 1123

Szertintem nem tetted és csak példát vehetünk rólad szerintem!

Ma különben volt egy álmom, hogy kimentem a piacra és egy nagy zacskó leander hajtást 300ft-ért adtak! A színét nem is kérdeztem csak gyorsan megfogtam!

Sajna hirtelen felébredtem!

Kár, hogy ma nincs semmi nyitva mert biztos kimennék a piacra!

Szép napot mindenkinek!

Előzmény: Melody2001 (1122)
Melody2001 Creative Commons License 2005.05.15 0 0 1122
Nem mobiltelefont ajánlottam föl. Minden tavasszal megmetszem a leandereket és a hibiszkuszokat és meggyökeresztetem őket. Őszre általában egy se marad. Úgyhogy nincs gondom az elajándékozással. Elég régóta olvasom ezeket az oldalakat és mindig volt aki keresett vagy szeretett volna valamilyet, gondoltam felajánlom.De bocs ha rosszul tettem.
Előzmény: kukuriq (1120)
Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.15 0 0 1121

Én azért örülök, hogy néha ilyen felajánlások is előfordulnak itt.

Szerintem nyugodtan ide való téma mert véleményem szerint sokan vannak akik szeretnék leander gyüjteményűket bővíteni és keresnek ritkaságokat.

Talán inkább többünknek kellene ilyen ajánlatokat feldobni!

Különben milyen a tripla rózsaszín? Képet? 

kukuriq Creative Commons License 2005.05.14 0 0 1120

Ha valaki ajándékozni szeretne leandert, akkor van erre egy külön fórum, melyre mindenki kifejezetten csak ajándékokat ír. A neve: BUDAPEST MINDENINGYEN.

http://groups.yahoo.com/group/budapest-mindeningyen

Twins Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1119

Sziasztok!

Tippeket várok ez vajon milyen fajta lehet,

csak mert barack/narancs ként árúlták!

Melody2001 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 1118

Sziasztok virágkedvelők!

Én eddig csak olvasgattam ezeket az oldalakat. Ha valakit érdekel van vízben gyökeresedett tripla rózsaszin leanderem. Felajánlom ajándékba vagy cserébe. Ha valakit érdekel írjon.

Zsüzsüke Creative Commons License 2005.05.11 0 0 1117

Ezt bizonyithatom mindenki felé!

Előzmény: rágica (1116)
rágica Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1116
Ha én nagyhatalom vagyok (leanderben), akkor az jó lesz Nektek is, mert előbb utóbb juttatok belőle, mert nem vagyok ám irigy!
Előzmény: Zsüzsüke (1112)
rágica Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1115
Igen, valóban cirmos, de nem egyformán a 2 virágon. Nem tudom ez csak véletlen, vagy ez az ő célja? Mindegy. Nekem "teccik".
Előzmény: gizmo01 (1113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!