Sziasztok, egy viszonylag fiatal leanderem gyökerei közé fészkelte be magát egy hangyaboly. Van valami ötletetek, hogyan lehetne megmenteni a növényt? Nem merek hangyairtóval nekiesni. :(
Rágica, azt hiszem megint vezetsz, nagyon szépek! Nekem még csak az "új" szerzemény virágzik, de azt már láttátok. Minden nap én is vizsgálom őket, de ami késik az nem múlik:-)
Bocs, lehet hogy nem olvastam figyelmesen... A Rappaiéktól vettem, nagyon ellenálló, az egyik legkevésbé kényes leanderem. Csinálok róla képeket a hétvégén és felteszem ide ha érdekel. Hajtás-cserében benne vagyok!
Én már rátaláltam és szoktam onnan képeket berakni mert szerintem is jó oldal!
Szóval tudom ki az aki rajtam kívül bolondul érte! Többször szóbahoztam már itt, hogy ismeri-e valaki vagy valami de eddig sose reagált senki érdemlegesen vagy én siklottam el. (azoktól bocsi)
Honnan sikerült neked beszerezni? Képet tudsz majd a sajátodról feltenni?
Tegnap elmentünk a családdal a Füvészkertbe és persze, hogy vettem egy "nemtudonmilyenszínű" kis növendék leandert. Úgylátszik mostmár csukott szemmel kell közlekednem:)) Tehát mostmár négyen vannak: egy dupla sárga-bimbó még nincs, egy rózsaszín- már sok kicsi bimbóval, egy bordó- nemsokára nyílik, és a kis újonc.
Megmondom őszintén nem voltam meghatva az ott látottaktól. Elég kis gyatrák voltak szegény leanderek! Igaz sok virágjuk volt, de én vmi hatalmas gyönyörűségekre számítottam, és különleges színekre! És mi volt: semmi extra szín csak piros, rózsaszín, fehér, sárga, bordós színűek! De azért tetszett:))
Láttam ,hogy van fehéred az engem érdekelne. Én Pesten lakom, írd meg, hogy hogyan tudnánk megoldani!
Azt is írom még egyszer, hogy még nincs leválasztva az "alany", ha tudunk valahol találkozni és úgy cserélni akkor nem gyökereztetem meg- persze ha az úgy Neked is jó, vagy pedig akkor lerakom vízbe és majd megbeszéljük hogyan is tudnánk megoldani a dolgot. Illetve nem tudom, hogy Neked milyen "állapotban" vannak, vagy esetleg milyet tudsz adni?
Illetve Békés megyében is járatos vagyok, sosem lehet tudni ki merre jár ugye!:))
Egyáltalán nem biztos. Nekem vannak olyan gyökereztetés alatt állók, amik bimbót hajtanak. Földbe ültetés után pedig ki is virágoznak. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg fajtától függ.
Gyönyörűek a virágok. Az enyémek is bimbósak már, alig várom azt a csodálatos vanília illatot amit árasztanak. majd rakok fel róla képet ha kinyílnak. Nagyon szépen rendbejöttek és ezerrel növekednek és nagyon szépek. Hatalmas nagy széles leveleket hajtott. Van valaki Vas megyéből csere-bere céljából?
Azt hiszem nem kell ezen rágódni! Lehet, hogy jövőre többen leszünk, hiszen az idei újak jól felbuzdulnak, és elkezdenek gyűjtögetni. Akkor aztán még több cserealap keletkezik. Addig is alakulhatnak egyéni akciók, mint ahogy már voltak is. Más. Múlt héten jól átültettük friss földbe a gyönyörűségeket. Férjem ötlete és munkája segítségével be is ástuk a földbe az edényeket, mert egy kisebb szél hatására is állandóan hasaltak. Most aztán kiadtam az utasítás: Tessék virágozni!
Teljesen igazatok van! Persze, hogy nagy öröm adni, nagy öröm kapni. Nem is tudom, melyik a nagyobb öröm. Olvasom, hogy nagyon sokan képesek még postára is adni, más topicban még Kanadából is érkezett valakinek magocska!
Az én esetemben csak az a probléma, hogy nemigen van még semmilyen cserealanyom. Ez kicsit visszatart attól, hogy kunyerbáljak. Ha van alanyom, bennem sem merül fel, hogy pénzt kérjek érte, de ha nem tudok semmit adni .... egyelőre :-((( Nekem is az az elvem, hogy még többen találkozni, beszélgetni, barátkozni még jobb, de látjátok, van, akinek nem működik ez. Azért írtam azt is, hogy ha konkrét időpont lesz - akár Nagykőrösön is - megpróbálom megoldani, legfeljebb emberem keres a közelben egy horgásztavat!
Szóval tényleg csak azért volt a pénzes ötlet, mert valmelyiktek írta, hogy 900-ért lehet vásárolni fiatal szaporításokat. Különben meg, postára akár utánvéttel is fel lehet adni, de az a minimális postaköltség, amiért valakinek elküldöm, nekem sem okozna gondot. Szóval, ezek csak ötletek voltak .... némelyik hülyének minősült, bocsika :(((
Én Wekerlén lakom, és végülis bármikor jó, mert gyesen vagyok a kisebbikkel. Hogy tudnánk találkozni? Az email címem: kiss.family@freemail.hu, én nem találtam a tiédet. Köszi
Hát nem tudom én nagyon örültem amikor például kaptam növénykét és boldog voltam és nagyon hálás! És most is szeretném megköszönni a segítséget! A másik meg így alakulnak a barátságok!
Sajna nekem sincs még óriás fám de ha lesz akkor én se fogom pénzért adni! Ha meg tudok segíteni szerzek olyan növényt cserébe amit ő szeretne mert lehet abban a témában én vagyok ügyesebb!
Több társunkat ismerve mondhatom mindenki szívből ajánlja fel, és még a szállítást is megszervezzük. Szerintem ha már ezen is elkezdünk nyerészkedni akkor sose lesz sok szép növénykénk. Nálunk itt debrecenben meg talán akkor ezért nem tudok más színhez hozzájutni?
Az esszmecsere meg azért lenne jó 1 helyen 1 időben, hogy ne csoportosuljunk hanem összetartsunk! Talán ez ami hiányzik ebben a rohanó világban!
Postán egy eldobható műanyag üvegbe könnyen megoldható! Én már kaptam így növényt és semmi baja nem lett! Annyi, hogy a postaköltséget te fizeted! Nem nagy dolog!Ezért ne add fel álmaid!
Köszönöm hosszas, meggyőző érveidet. Megint csak be kell látni, hogy aki nem Pesti... Nem erőszakoskodom én. Azt gondolom, aki nagyon szeretne valamit megkapni, az megtalálja rá a módot. Továbbra is fenntartom, hogy az erre járók becsöngethetnek. Azt a bizonyos "árusítást" pedig nem nekem találták ki. Lehet, hogy élhetetlen vagyok? Számomra az természetes, hogy az ami nekem csak úgy van, azt ha tudok másnak is adok. Így utánagondolva évente több tízezer forintot árulhattam volna. De nekem ez így okoz örömet.
nagyon köszönöm, ez gyönyörü szép, csak sajna Pécs az már nem annyira Pest-környék... És évek telnek el, mire egyszer arra járok...
A barackszin meglehet, csak az emlékeimben él (közel 15 éve Görögországban láttam, megvallom őszintén, loptam is belőle, de nem sikerült meggyökereztetnem.)