Ez így igaz, az a kérdés, hogy van-e angol útlevele, mert az nem elég, hogy angol gyarmatról származik. Bár ott mindenki olyan, mint a volt Jugoszláviában: minenkinek van legalább két útlevele...
Részben egyetértek Veled, de azért itt több dolgot is figyelembe kell venni. Philips leigazolásával kiemrült az Union kívüli keret, tehát jelen állás szerint Banks-et csak Uniós játékossal lehetne pótolni. Ilyenkor ez már nagyon nehéz. A bajnokságban ezen időszakában többnyire már ameriakit lehet igazolni, ergo Lowe-nek mennie kell(ene). Ráadásul ezzel megvan az öt külföldi is...szóval egy külfölditől mindenképpen búcsúzni kell.
Bencze valóban az egyik legnagyobb magyar tehetség (volt), DE 26 évesen már nem tehetségnek kellene lenni, hanem csúcsformában lévő kész játékosnak. Sajnos - szerintem - Bencze ennél tovább nem fog fejlődni, mert hiába torony, ha nincs meg hozzá szükséges fizikai ereje. Kellene rá 8-10 kiló izom és akkor külföldön is megállná a helyét.
Marciulionis:
Számomra továbbra is kétely, hogy ő az a játékos-e, akire az Albának a legnagyobb szüksége van/volt. Szerintem Nektek egy klasszikus 1-es kellene, mert "Marci" inkább egy "dobógép", mint irányító. Philips-szel nem biztos, hogy jól fognak kijönni a pályán. És ha még jön egy újabb "pontgyáros" négyes, akkor végképp szétesik a csapat és lesz három dobógép, de nem lesz csapatjáték.
Bevallom őszintén, nekem nem hiányozna Marciulionis. A kecskemétin kívül talán nem is volt elfogadható meccse. Sopronban is akkor játszottunk (relatíve) jól, amikor Pojbics irányított. Szóval bízom abban, hogy most jót húztunk Phillips-szel.
Lowe - hát nem tudom. Egy dolog, hogy jól védekezik, csak épp a pontok hiányoznak... Zujovicról nem jelenteném ki ennyire kategórikusan, hogy hasznavehetetlen, igazándiból először és utoljára Pakson játszott annyit, hogy értékelni is lehessen. Azóta csak percek. (Két perc alatt én sem csinálok meg egy félórás melót.)
"Ebben az összevisszaságban ami most nálunk van, jól jön egy olyan ember, akinek fogod odaadod a labdát, egyegyezik, és kosár v fault. Ő ezt pl nagyon tudja, ez jó lehet."
Ha csak ennyi kell, akkor visszahozhattuk volna Spivey-t is (tenyleg o most hol van...meg Rod?) mert ezekhez o is nagyon ertett, es o nem is annyira zsakbamacska, tudjuk pl, hogy bajnoki donton meg csak at sem oltozhet:-))
Ez a "papíron" dolog nálunk érdekes szokott lenni...:)
Papíron Marciulionis az egyik legjobb egyes volt a mezőnyben, azt' nézzétek meg mi van... Zé az egyik legnagyobb magyar (center)reménység, Kámi meg az egyik legjobb tripladobó... papíron.
Őszintén remélem h Phillips-szel nem csak papíron járunk jól. Azért tűnik számunkra is jónak, mert lényegében egy univerzális faszi, aki többé kevésbé megbízható pontszerző volt (Kaposváron...), a labdáinak szeme volt, okosnak tűnt, termetéből fakadóan pedig a mezőnyposztok bármelyikén hasznosnak látszik.
Ebben az összevisszaságban ami most nálunk van, jól jön egy olyan ember, akinek fogod odaadod a labdát, egyegyezik, és kosár v fault. Ő ezt pl nagyon tudja, ez jó lehet.
Egyszóval az eddig látottak alapján hiába Banks pótlása az elsődleges 4esben, mezőnyposzton is csak számszerűleg stimmeltünk, minőségben aligha.
Már csak arra lennék most kíváncsi, megtartjuk-e a (sajnos nálunk) hasznavehetetlen kutyaütőnek bizonyuló Lowe-t és Zujovicsot, netán a halovány és szeszélyes Marcit...
"Az Alba egyes posztra keresett játékost, ügynöke elmondása szerint Phillips a szerződésében foglaltak nem megfelelő teljesítése miatt vált szabaddá Kaposváron - a fehérváriak pedig lecsaptak a lehetőségre."
idezet a hivatalos honlap, hivatalos kozlemenyebol.
Ehhez csak annyit tennek hozza, hogy azt hittem most a legnagyobb gondunk az az, hogy talaljunk egy remek 4-est, es ne meg egy iranyito-bedobot, amibol vannak papiron minosegi jatekosaink...
Na igen. Alighanem let volna egy normális szezonunk, ha hagyják szépen Fodor Petit és a srácokat dolgozni minden hibájuk ellenére és igazolnak vkit Banks helyére meg esetleg egy új mezőnyigazolás, merthogy a két hazai rangadón kezdett minden a helyére kerülni.
Szezon végén pedig szépen megválni aki nem kell, és levonni a konzekvenciát jövőre.
De ennek helyes vagy helytelenségét már sose tudjuk meg...
A baj ott keresendo, ami miatt szapulnak is az ellen drukkerei minket rendesen, miszerint csak divatdrukkerek vagyunk, nincs hatalmas hangos taborunk...
A nezok nagy tobbsege oltonyos, nyakkendos uriemberekbol, illetve kosztumos kisasszonyokbol all, ami egyben azt is jelenti hogy a fehervari kosarbaratok valamilyen szinten IGENYESEK is.
Talan emiatt az igenyesseg miatt van az, hogy a rendezett anyagi hatter miatt a jo eredmenyek termeszetesek, de amikor olyan (hozzank kepest) kiscsapatok paholnak el minket mint a Falco vagy a Sopron vagy a Dombovar, akkor joggal lehet a szurkolo felhaborodva, hogy de uraim, akkor minek beleolni ennyi penzt? Veresegre a sajat nevelesu jatekosaink is kepesek, sot lehet hogy joval tobbre (lasd Wittman, Soos, es Hanga)
miert nem most mondod el a forum bezarasanak logikus okat?
Egyebkent attol, hogy vmi logikus, meg nem biztos hogy etikus (lasd forum bezaras, Phillips leigazolasa)
Meg egy kerdes. Nem tart a vezetoseg attol, hogy sok fehervari kosarbarat mar egyaltalan nem erzi magaenak a csapatot, mert fel ev alkatt annyi uj jatekos jott es ment, mint mashol 2 ideny alatt???
Regen a szurkolok (koztuk en is) rajongtak a jatekosokert, akik valamennyire a szezon vegere fehervariakka valtak. De ez az ideny kozbeni ide-oda igazolas szamomra nem mas mint egy zsoldoshadsereg felallitasa. Es ez nekem speciel nem tetszik...
Nagy valószínűséggel a kaposvári anyázós beirogatás-özönt akarták megelőzni. Kupa ide-oda vágó + a bajnoki után majd mindenki lecsillapodik, oszt megnyitják újra.
Megmondom őszintén én nem is sejtem miért történt ez és benne lévő logikát még kevésbé értem..
Aki anyázott, az ki lett moderálva, ebből eddig nem volt gond.
Ha kritizáltunk normális hangnemben, abból sem.
Ha valóban Phillips igazolása került fel idejekorán a fórumra, akkor, ahogy már mondtam is, a saját porta körül kellene nézelődni, hogy ki nem tartotta a száját, ha ez akkora hétpecsétes titok volt.
Ha meg a vezetőinknknek ez volt a legnagyobb gondja, hogy mi miket irogatunk és a fórum megszüntetésével akarták elősegíteni a nyugodt munkát a csapat körül, akkor eddig alábecsültem a szurkolói fórum erejét..
Nem tudom, akkor nem vartak volna vele olyan sok idot.
En szombat este irtam a soproni meccs utan egy nem nevre szolo uzenetet az egesz csapatnak, miszerint ez a teljesitmeny
QRVA GYENGE!
Es lass csodat, masnapra bezart a forum... (persze nem tudom utanam irt-e meg be vki vmit, de ez egy olyan velemeny a reszemrol, amit szemeelyesen is barmikor vallalok, es ha otthon leszek, szerintem hangot is fogok neki adni abban a pillanatban, hogy bekovetkezik az ujabb hazai vagy idegenbeli ELKERULHETETLEN vereseg...
irtam sms-ben neked, amikor kerdezted akarok-e berletet venni erre a szezonra, hogy kijovok szeptemberben fel evre Londonba, ezert sajna targytalan. Az otthoni esemenyek (es itt nemcsak a kosarlabdara gondolok) tudataban a legjobbkor jottem ki, semmi fontosrol nem maradtam le. :D
Olyan rajatszasra meg ugysem emlekszem, amikor nem voltunk bent az elso 6-ban, alsohazira meg szinte egyaltalan nem, szoval arra mindenkepp haza kell erni :D
Azért mondjuk kiváncsi vagyok, hogy miért zárták be a fórumot. A FMH-ban ma Halm Roli nyilatkozott és ő mondta, hogy leigazoltuk Sullivant. Tehát nem hiszem, hogy titoksértés lett volna az oka.
Annál inkább drága párom irománya, amit a Falco elleni meccs után, első dühében írt, és azóta sem bánt meg. Edberg kolléga, persze ki is moderálta, nehogy balhé legyen belőle (lehet hogy lett :D).
Valami ilyesmit írt: "Tisztelt N. G. elnök Úr!" Köszönjük eddigi közreműködését de mostmár igazán elmehetne a p****ba!!!
A különbség az volt, hogy a monogram helyett teljes nevet írt ki. :D